Akademia GoCook&Inspire - KKZ Kucharz 650h

Akademia GoCook&Inspire
Cena 3999 zł
Zdobądź zawód kucharza (kod zawodu 512001) i ucz się od najlepszych!
Akademia prowadzona przez Gwiazdy Sztuki Kulinarnej


Akademia GoCook&Inspire to szkoła gotowania
, łącząca w sobie elementy warsztatów z zarządzania i inspiracji kulinarnych, podczas których:
  • Dostaniesz konkretne, praktyczne i skuteczne narzędzia do prowadzenia biznesu w branży gastronomicznej i promowania lokalu optymalnymi narzędziami,
  • Zbudujesz swoją markę, by mieć odwagę spełniać swoje marzenia dzięki wiedzy ze świata kulinarnego,
  • Nauczysz się, jak przełamywać swoje opory jako przedsiębiorca i skupiać się na możliwościach jakie stoją otworem w branży,
  • Dowiesz się również, jak zarządzać relacjami ludzi, którzy pomogą Ci budować twoją firmę.
Akademia GoCook&Inspire to:
  • nauka zawodu kucharza w przyjaznej, kameralnej atmosferze
  • praktyki zawodowowe w renomowanych restauracjach
  • intensywna formuła 650 h skondensowana w ciągu max. 12 m-cy zajęć
  • zajęcia prowadzone przez mistrza sztuki kulinarnej 
  • zaświadczenie ukończenia Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego

W cenie kursu kucharskiego KKZ otrzymujesz:
  • komplet materiałów szkoleniowych: zestaw testów, materiały edukacyjne, fartuch kucharski, długopis i torbę ekologiczną GoCook
  • catering przez cały okres trwania kursu: kawa, herbata oraz potrawy przygotowane podczas zajęć,
  • zestaw testów przygotowawczych do egzaminu zewnętrznego,
  • dostęp do bazy interaktywnych ćwiczeń z zagadnień gastronomicznych.
  • opieka lektorska i biura przez cały czas trwania kursu aż do egzaminu 
We własnym zakresie przed rozpoczęciem zajęć przygotujesz się:
  • wykonując badania lekarskie,
  • zabierając ze sobą wygodną odzież oraz obuwie,
  • przynosząc osobisty Nóż Szefa Kuchni,
  • koniecznie przygotuj sobie wizytówki, to również doskonała okazja do networkingu.
Jak stać się nowoczesnym mistrzem kuchni?

Jak gotować, by inspirować innych swoim smakiem, dzielić się radością z przygotowania potraw? Czy obecnie w Polsce można szybko zdobyć formalnie zawód uczestnicząc w Akademii pod okiem najlepszych kucharzy?Weź udział w naszej akademii kulinarnej. Nasza intensywna formuła daje możliwości nauki zawodu w ciągu 12 miesięcy. 

Jak uczymy - Metoda GoCook Boot Camp

Szkoła gotowania metodą Bootcamp to skuteczny sposób nauczania, który pozwala w stosunkowo krótkim czasie nabyć praktyczną umiejętność gotowania. Metoda wywodzi się z ćwiczeń wykonywanych w trakcie szkoleń armii amerykańskiej, ale zajęcia GoCook Boot Camp bardziej przypominają dobrą zabawę w kuchni niż wojskową musztrę. Cook Bootcamp wyróżnia się na tle innych kursów przede wszystkich tym, że nastawiony jest na ogromną ilość praktycznych ćwiczeń z zakresu kompleksowej nauki zawodu. Wśród nich kursanci poznają tajniki sztuki kulinarnej, co przypieczętują wiedzą z zakresu zarządzania lokalem.

UWAGA: Cena kursu nie obejmuje produktów, z których robią Państwo dania.

Dlaczego? Nie narzucamy Państwu konkretnych marek produktów. Gotują Państwo na rzeczach wybranych przez siebie i od podstaw uczą się Państwo pracować z danymi produktami i dokonywać wyborów w sklepie, co jest nieodłącznym elementem pracy kucharza.



Co w Agendzie?

Spodziewaj się wyjątkowego scenariusza programowego i barwnej oprawy kursu kucharskiego. Podczas naszych etapów wszystkie spotkania przenikają się, często uzupełniają, tworząc kompletny blok tematyczny. Naszym słuchaczom, zależy na zdobywaniu wiedzy z każdej części tematycznej, gdyż każda z nich może zostać zweryfikowana podczas egzaminu państwowego.

Program kursu

Program kursu

1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

1.1. Bezpieczeństwo oraz higiena pracy i produkcji w gastronomii

1.2. Urządzenia i instalacje techniczne w zakładach gastronomicznych.

2. Działalność gospodarcza w gastronomii

2.1. Podejmowanie działalności gospodarczej w branży gastronomicznej

2.2. Funkcjonowanie przedsiębiorstwa gastronomicznego

3. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

3.1. Systemy zapewniające bezpieczeństwo żywności i zasady racjonalnego żywienia

3.2. Charakterystyka towaroznawcza i przechowywanie żywności

3.3. Proces produkcyjny w zakładzie gastronomicznym

3.4. Technologia sporządzania potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów oraz ich ekspedycja

4. Język obcy w gastronomii

4.1. Słownictwo i zwroty typowe dla gastronomii

4.2. Porozumiewanie się podczas pracy i w kontaktach z klientami obcojęzycznymi

5. Procesy technologiczne w gastronomii

5.1. Przygotowanie półproduktów

5.2. Sporządzanie potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów

6. Gastronomia w praktyce - zajęcia praktyczne 

6.1 Wykonywanie czynności zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej.

6.2. Wykonywanie czynności zawodowych na stanowiskach produkcyjnych w zakładzie gastronomicznym

6.3. Funkcjonowanie zakładu gastronomicznego w praktyce



Podstawa programowa e-learning - solidna dawka teorii:
  • (BHP). Bezpieczeństwo i higiena pracy
  • (PDG). Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej
  • (JOZ). Język obcy ukierunkowany zawodowo
  • (KPS). Kompetencje personalne i społeczne
  • PKZ(T.c) Umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych



Gdzie uczymy

Akademia GoCook&Inspire prowadzona jest w specjalnie urządzonym studio kulinarnym w Warszawie.  Charakter studia umożliwia prowadzenie kameralnych spotkań w klimacie przyjaznej nauki pod okiem mistrzów. Całe studio wyposażone jest w nowoczesne sprzęty umożliwiające poznanie najnowszych technik przygotowania posiłków.

Do dyspozycji gości są pozostają sale szkoleniowe:
  • Zielona wyspa
  • Słodka wyspa
  • Chill room
  • Sala teoretyczna

Pospiesz się, liczba miejsc z racji praktycznego wyposażenia stanowiska pracy ograniczona. Zapraszamy do wirtualnego spacer ->
kliknij

Akademia kulinarna gocook wirtualny spacer

Szkolenia uzupełniające

Rekrutacja i harmonogram

Rekrutacja i harmonogram

Harmonogram – kiedy działamy?
Kwalifikacyjny kurs zawodowy dla zawodu kucharz obejmuje 650 godzin zajęć realizowanych w dwóch trybach: 

  • w ciągu 12 miesięcy w trybie BootCamp. Zajęcia odbywają się w trybie intensywnym w formie boot campu, zajęcia wieczorowe przeplatają się z dodatkowymi godzinami w trybie weekendowym.
  • w ciągu 12 miesięcy w trybie weekendowym plus + ew. 1 dzień w tygodniu np. piątek

Planowany termin rozpoczęcia kolejnych edycji:

  • październik 2018 - październik 2019

Egzaminy

Styczeń 2019 - pierwsze egzaminy. Ukończenie tego kursu umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, w zakresie danej kwalifikacji, przeprowadzanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną. Osoba, która ukończy kwalifikacyjny kurs zawodowy i zda egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w zakresie danej kwalifikacji, otrzymuje świadectwo potwierdzające kwalifikacje w zawodzie. Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w określonym zawodzie będzie mogła otrzymać osoba, która posiada poziom wykształcenia wymagany dla danego zawodu (odpowiednio wykształcenie zasadnicze zawodowe lub średnie) oraz zda egzaminy z zakresu wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie, czyli posiada świadectwa potwierdzające uzyskanie kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie.

Rekrutacja

Rekrutacja na kurs już trwa!

  1. W pierwszym kroku zapisz się przez stronę internetową wybierając odpowiedni dla siebie termin szkolenia.

  2. Opłać zaliczkę gwarantując sobie miejsce w grupie szkoleniowej.

  3. Koordynator szkoleń będzie informował Państwa o wszystkich szczegółach organizacyjnych zarówno telefonicznie jak i w formie mailowej.

Podpisane dokumenty wyślij mailowo na adres sylwia.dobrowolska@gowork.pl lub przynieś osobiście do biura GoWork.pl ul. Żurawia 47, 00-680 Warszawa. Możesz także zapytać o wszystko wysyłając mail na adres: sylwia.dobrowolska@gowork.pl. Zapisane osoby zostaną poinformowane o dokładnym terminie rozpoczęcia zajęć.


Zaufali nam

752
Osoby obserwuje ten kurs
Warszawa
10
wolne miejsca
Zapisz się