Akademia GoCook&Inspire - KKZ Kucharz 650h
Akademia GoCook&Inspire
Cena 3999 zł
Zdobądź zawód kucharza (kod zawodu 512001) i ucz się od najlepszych!
Akademia prowadzona przez Gwiazdy Sztuki Kulinarnej
GWARANTUJEMY WYSOKĄ ZDAWALNOŚĆ !!!
W ROKU 2017/2018 WSZYSCY KURSANCI PRZYSTĘPUJĄCY DO EGZAMINU KOŃCOWEGO KKZ KUCHARZ UZYSKALI POZYTYWNY WYNIK I ZDOBYLI ZAWÓD KUCHARZA (kod zawodu 512001)
Akademia GoCook&Inspire to szkoła gotowania, łącząca w sobie elementy warsztatów z zarządzania i inspiracji kulinarnych, podczas których:- Dostaniesz konkretne, praktyczne i skuteczne narzędzia do prowadzenia biznesu w branży gastronomicznej i promowania lokalu optymalnymi narzędziami,
- Zbudujesz swoją markę, by mieć odwagę spełniać swoje marzenia dzięki wiedzy ze świata kulinarnego,
- Nauczysz się, jak przełamywać swoje opory jako przedsiębiorca i skupiać się na możliwościach jakie stoją otworem w branży,
- Dowiesz się również, jak zarządzać relacjami ludzi, którzy pomogą Ci budować twoją firmę.
Akademia GoCook&Inspire to:
- nauka zawodu kucharza w przyjaznej, kameralnej atmosferze
- praktyki zawodowowe w renomowanych restauracjach
- intensywna formuła 650 h skondensowana w ciągu max. 12 m-cy zajęć
- zajęcia prowadzone przez mistrza sztuki kulinarnej
- zaświadczenie ukończenia Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego
W cenie kursu kucharskiego KKZ otrzymujesz:- komplet materiałów szkoleniowych: zestaw testów, materiały edukacyjne, fartuch kucharski, długopis i torbę ekologiczną GoCook
- catering przez cały okres trwania kursu: kawa, herbata oraz potrawy przygotowane podczas zajęć,
- zestaw testów przygotowawczych do egzaminu zewnętrznego,
- dostęp do bazy interaktywnych ćwiczeń z zagadnień gastronomicznych.
- opieka lektorska i biura przez cały czas
trwania kursu aż do egzaminu
We własnym zakresie przed rozpoczęciem zajęć przygotujesz się: - wykonując badania lekarskie,
- zabierając ze sobą wygodną odzież oraz obuwie,
- przynosząc osobisty Nóż Szefa Kuchni,
- koniecznie przygotuj sobie wizytówki, to również doskonała okazja do networkingu.
Jak stać się nowoczesnym mistrzem kuchni?
Jak gotować, by inspirować innych swoim smakiem, dzielić się radością z przygotowania potraw? Czy obecnie w Polsce można szybko zdobyć formalnie zawód uczestnicząc w Akademii pod okiem najlepszych kucharzy?Weź udział w naszej akademii kulinarnej. Nasza intensywna formuła daje możliwości nauki zawodu w ciągu 12 miesięcy.
Jak uczymy - Metoda GoCook Boot Camp
Szkoła gotowania metodą Bootcamp to skuteczny sposób nauczania, który pozwala w stosunkowo krótkim czasie nabyć praktyczną umiejętność gotowania. Metoda wywodzi się z ćwiczeń wykonywanych w trakcie szkoleń armii amerykańskiej, ale zajęcia GoCook Boot Camp bardziej przypominają dobrą zabawę w kuchni niż wojskową musztrę. Cook Bootcamp wyróżnia się na tle innych kursów przede wszystkich tym, że nastawiony jest na ogromną ilość praktycznych ćwiczeń z zakresu kompleksowej nauki zawodu. Wśród nich kursanci poznają tajniki sztuki kulinarnej, co przypieczętują wiedzą z zakresu zarządzania lokalem.
UWAGA: Cena kursu nie obejmuje produktów, z których robią
Państwo dania.
Dlaczego? Nie narzucamy Państwu konkretnych
marek produktów.
Gotują Państwo na rzeczach wybranych przez siebie i od podstaw uczą się
Państwo pracować z danymi produktami i dokonywać wyborów w sklepie, co
jest nieodłącznym elementem pracy kucharza.
Co w Agendzie?
Spodziewaj się wyjątkowego scenariusza programowego i barwnej oprawy kursu kucharskiego. Podczas naszych etapów wszystkie spotkania przenikają się, często uzupełniają, tworząc kompletny blok tematyczny. Naszym słuchaczom, zależy na zdobywaniu wiedzy z każdej części tematycznej, gdyż każda z nich może zostać zweryfikowana podczas egzaminu państwowego.
Program kursu
Program kursu
1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
1.1. Bezpieczeństwo oraz higiena pracy i produkcji w gastronomii
1.2. Urządzenia i instalacje techniczne w zakładach gastronomicznych.
2. Działalność gospodarcza w gastronomii
2.1. Podejmowanie działalności gospodarczej w branży gastronomicznej
2.2. Funkcjonowanie przedsiębiorstwa gastronomicznego
3. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
3.1. Systemy zapewniające bezpieczeństwo żywności i zasady racjonalnego żywienia
3.2. Charakterystyka towaroznawcza i przechowywanie żywności
3.3. Proces produkcyjny w zakładzie gastronomicznym
3.4. Technologia sporządzania potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów oraz ich ekspedycja
4. Język obcy w gastronomii
4.1. Słownictwo i zwroty typowe dla gastronomii
4.2. Porozumiewanie się podczas pracy i w kontaktach z klientami obcojęzycznymi
5. Procesy technologiczne w gastronomii
5.1. Przygotowanie półproduktów
5.2. Sporządzanie potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów
6. Gastronomia w praktyce - zajęcia praktyczne
6.1 Wykonywanie czynności zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej.
6.2. Wykonywanie czynności zawodowych na stanowiskach produkcyjnych w zakładzie gastronomicznym
6.3. Funkcjonowanie zakładu gastronomicznego w praktyce
Gdzie uczymy
Akademia GoCook&Inspire prowadzona jest w specjalnie urządzonym studio kulinarnym w Warszawie. Charakter studia umożliwia prowadzenie kameralnych spotkań w klimacie przyjaznej nauki pod okiem mistrzów. Całe studio wyposażone jest w nowoczesne sprzęty umożliwiające poznanie najnowszych technik przygotowania posiłków.
Do dyspozycji gości są pozostają sale szkoleniowe:
- Zielona wyspa
- Słodka wyspa
- Chill room
- Sala teoretyczna
Pospiesz się, liczba miejsc z racji praktycznego wyposażenia stanowiska pracy ograniczona. Zapraszamy do wirtualnego spacer -> kliknij

Szkolenia uzupełniające
Rekrutacja i harmonogram
Rekrutacja
i harmonogram
Harmonogram
– kiedy działamy?
Kwalifikacyjny
kurs zawodowy dla zawodu kucharz obejmuje 650 godzin zajęć
realizowanych w dwóch trybach:
- w ciągu 12 miesięcy w trybie BootCamp. Zajęcia odbywają się w trybie intensywnym w formie boot campu, zajęcia wieczorowe przeplatają się z dodatkowymi godzinami w trybie weekendowym.
- w ciągu 12 miesięcy w trybie weekendowym plus
+ ew. 1 dzień w tygodniu np. piątek
Planowany
termin rozpoczęcia kolejnych edycji:
- październik 2020 - październik 2021
Rekrutacja
Rekrutacja
na kurs już trwa!
-
W
pierwszym kroku zapisz się przez stronę internetową wybierając
odpowiedni dla siebie termin szkolenia.
-
Opłać
zaliczkę gwarantując sobie miejsce w grupie szkoleniowej.
-
Koordynator
szkoleń będzie informował Państwa o wszystkich szczegółach
organizacyjnych zarówno telefonicznie jak i w formie mailowej.
Podpisane dokumenty wyślij mailowo na adres szkolenia1@gowork.pl lub przynieś osobiście do biura GoWork.pl ul. Żurawia 47, 00-680 Warszawa.
Zapisy
UWAGA: Cena kursu nie obejmuje produktów, z których robią Państwo dania.
Dlaczego? Nie narzucamy Państwu konkretnych marek produktów. Gotują Państwo na rzeczach wybranych przez siebie i od podstaw uczą się Państwo pracować z danymi produktami i dokonywać wyborów w sklepie, co jest nieodłącznym elementem pracy kucharza.
Harmonogram – kiedy działamy?
Kwalifikacyjny kurs zawodowy dla zawodu kucharz obejmuje 650 godzin zajęć realizowanych w dwóch trybach: - w ciągu 12 miesięcy w trybie BootCamp. Zajęcia odbywają się w trybie intensywnym w formie boot campu, zajęcia wieczorowe przeplatają się z
dodatkowymi godzinami w trybie weekendowym.
- w ciągu 12 miesięcy w trybie weekendowym plus + ew. 1 dzień w tygodniu np. piątek
Planowany termin rozpoczęcia kolejnych edycji:
- październik 2019 – listopad 2020
Egzaminy
Styczeń 2020 - pierwsze egzaminy. Ukończenie tego kursu umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, w zakresie danej kwalifikacji, przeprowadzanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną. Osoba, która ukończy kwalifikacyjny kurs zawodowy i zda egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w zakresie danej kwalifikacji, otrzymuje świadectwo potwierdzające kwalifikacje w zawodzie. Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w określonym zawodzie będzie mogła otrzymać osoba, która posiada poziom wykształcenia wymagany dla danego zawodu (odpowiednio wykształcenie zasadnicze zawodowe lub średnie) oraz zda egzaminy z zakresu wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie, czyli posiada świadectwa potwierdzające uzyskanie kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie.
GWARANTUJEMY WYSOKĄ ZDAWALNOŚĆ !!!
W ROKU 2017/2018 WSZYSCY KURSANCI PRZYSTĘPUJĄCY DO EGZAMINU KOŃCOWEGO KKZ KUCHARZ UZYSKALI POZYTYWNY WYNIK I ZDOBYLI ZAWÓD KUCHARZA (kod zawodu 512001)
RekrutacjaRekrutacja na kurs już trwa!
- W pierwszym kroku zapisz się przez stronę internetową wybierając odpowiedni dla siebie termin szkolenia.
- Opłać zaliczkę gwarantując sobie miejsce w grupie szkoleniowej
- Koordynator szkoleń będzie informował Państwa o wszystkich szczegółach organizacyjnych zarówno telefonicznie jak i w formie mailowej.
Dokumenty wypełnij i przynieś do biura GoWork.pl ul. Żurawia 47, 00-680 Warszawa. Możesz także zapytać wysyłając mail na adres: agnieszka.margel@gowork.pl Zapisane osoby zostaną poinformowane o dokładnym terminie rozpoczęcia zajęć.
Akademia GoCook&Inspire - KKZ Kucharz - Metoda GoCook Boot Camp 650h - tryb weekendowy
Możliwość płatności w ratach:
I rata 2000,00 zł - do 30.09.2019
II rata 1000,00 zł - do 31.01.2020
III rata 999,00 zł - do 31.05.2020
Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2021-02-13 do 2022-02-13
Cena: 3999
Cena: 4349