Program - Warsztaty Ciasta Bezglutenowe 4h

1. Dieta Gluten Free czyli jak się ustrzec pułapek żywieniowych: czym jest gluten i jak go wyeliminować z diety, wybór produktów bezglutenowych, czytanie etykiet.
2. Tworzenie wypieków bezglutenowych: rodzaje mąk, wykorzystywanie warzyw w cukiernictwie, czym zastąpić biały cukier.
3. Wspólne przygotowywanie ciast:
  • migdałowa kladdkaka czyli szwajcarskie ciasto czekoladowe,
  • ciasto marchewkowe,
  • szarlotka z żurawiną,
  • gorące suflety morelowe,
  • sernik z białą czekoladą i musem śliwkowym,
  • tarta czekoladowa na spodzie orzechowym z sosem malinowym,
  • tort szpinakowy z truskawkami,
  • ciasto jaglane z owocami sezonowymi: brzoskwiniami, wiśniami, porzeczkami itp.
4. Degustacja przyrządzonych ciast.

Zaufali nam

Zapisz się