Kurs dekorowania pozwoli zdobyć oraz uzupełnić i udoskonalić posiadane już umiejętności w zakresie profesjonalnego dekorowania wyrobów cukierniczych, deserów i wszelkiego typu tortów i wypieków.
Do kogo adresowany jest ten kurs?Program warsztatów dekorowania dedykowany jest dla wszystkich osób pasjonujących się dekorowaniem i cukiernictwem, fanów lukrów plastycznych, mas marcepanowych, ciast i wszelakich słodkości oraz osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, chcących od podstaw zagłębić sztukę dekorowania wyrobów cukierniczych: ciast, tortów, deserów, babeczek itp.
Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie potrafił:

- Omówić zasady i sposoby dekorowania.
- Obsługiwać przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych.
- Wykorzystywać materiały cukiernicze – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji).
- Przygotować torty, biszkopty jako bazę do dekorowania.
- Projektować i wykonywać dekoracje m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym.
- Stosować techniki wytwarzania ozdób cukierniczych.
- Wykorzystywać barwniki, masy marcepanowe, lukier plastyczny do procesu dekoracji.
- Używać barwniki spożywcze z lukrem i masą cukrową.
- W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?
W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu? Po ukończeniu kursu dekorowania możesz pracować jako dekorator wyrobów cukierniczych, asystent cukiernika oraz założyć własną działalność gospodarczą. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika na stronie GoWork.pl
Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?Szkolenie z dekorowania daje możliwość poznania oraz nabycia praktycznej wiedzy w zakresie dekorowania wyrobów cukierniczych. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz restauracjach. Wykładowcy prowadzący kurs chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają cennych porad.
Nasza firma jest Instytucją Szkoleniową od 2005 roku wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.14/00239/2005. Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo dyplom oraz zaświadczenie. O wysokiej jakości usług świadczy liczba absolwentów naszych kursów sięgająca do kilkudziesięciu tysięcy oraz zadowolenie poświadczone referencjami firm, z którym dotychczas mieliśmy przyjemność współpracować.
Gdzie można wziąć udział w kursie?
Kurs cukierniczy organizowany jest w największych miastach w Polsce:
w Katowicach, w Krakowie, w Poznaniu, w Warszawie, we Wrocławiu, w Rzeszowie. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona.
Do czego przygotowuje mnie ten kurs?Kurs dekorowania pozwoli zdobyć oraz uzupełnić i udoskonalić posiadane już umiejętności w zakresie profesjonalnego dekorowania wyrobów cukierniczych, deserów i wszelkiego typu tortów i wypieków.
Do kogo adresowany jest ten kurs?Program warsztatów dekorowania dedykowany jest dla wszystkich osób pasjonujących się dekorowaniem i cukiernictwem, fanów lukrów plastycznych, mas marcepanowych, ciast i wszelakich słodkości oraz osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, chcących od podstaw zagłębić sztukę dekorowania wyrobów cukierniczych: ciast, tortów, deserów, babeczek itp.
Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie potrafił:
- Omówić zasady i sposoby dekorowania.
- Obsługiwać przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych.
- Wykorzystywać materiały cukiernicze – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji).
- Przygotować torty, biszkopty jako bazę do dekorowania.
- Projektować i wykonywać dekoracje m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym.
- Stosować techniki wytwarzania ozdób cukierniczych.
- Wykorzystywać barwniki, masy marcepanowe, lukier plastyczny do procesu dekoracji.
- Używać barwniki spożywcze z lukrem i masą cukrową.
W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?Po ukończeniu kursu dekorowania możesz pracować jako dekorator wyrobów cukierniczych, asystent cukiernika oraz założyć własną działalność gospodarczą. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika na stronie GoWork.pl
.
Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?Szkolenie z deko
rowania daje możliwość poznania oraz nabycia praktycznej wiedzy w zakresie dekorowania wyrobów cukierniczych. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz restauracjach. Wykładowcy prowadzący kurs chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają cennych porad.
Nasza firma jest Instytucją Szkoleniową od 2005 roku wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.14/00239/2005. Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo dyplom oraz zaświadczenie. O wysokiej jakości usług świadczy liczba absolwentów naszych kursów sięgająca do kilkudziesięciu tysięcy oraz zadowolenie poświadczone referencjami firm, z którym dotychczas mieliśmy przyjemność współpracować.
6. Wykorzystanie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową oraz masy marcepanowej.
7. Ćwiczenia praktyczne: wykonywanie dekoracji z różnych rodzajów mas plastycznych i produktów przeznaczonych do dekoracji.
Oferujemy Państwu możliwość wyboru
formy materiałów szkoleniowych w wersji standard lub wersja rozszerzona z
tabletem (z opcja wgrania materiałów samodzielne - zapytaj
koordynatora).
ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum
Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00
Tel. 22 622 13 09