Kurs Cukierniczy III stopnia 64h - zostań mistrzem cukiernictwa
Zapraszamy do skorzystania z promocji studenckiej.
Dokonaj rejestracji na kurs i uzyskaj 5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej. Zapytaj koordynatora o szczegóły promocji.
Zapraszamy do rejestracji! Informacja pod numerem telefonu 534 735 567.
Zgłoś się już dziś, rozpocznij swoją przygodę z wypiekami!
Cukiernik

Do czego przygotuje mnie ten kurs?
Kurs Cukierniczy III stopnia pozwoli zdobyć wiedzę cukierniczą w zakresie: przygotowania profesjonalnych tortów, dekorowania ale także pracy z czekoladą oraz karmelem.
Kurs Cukierniczy III stopnia pozwoli także: nabyć umiejętności zarządzania lokalem cukierniczym, obchodzenia się z tzw. „trudnym klientem” i/lub reklamacją, niezbędnych w pracy jako Kierownik Cukierni.
Absolwent kursu będzie się wyróżniał umiejętnościami liderskimi, czyli jako manager zespołu posiądzie wiedzę z zakresu kierowania zespołem, delegowania zadania, a także przekazywania merytorycznej wiedzy z zakresu przyrządzania wyrobów wg określonych standardów.

Do kogo adresowany jest ten kurs?
Kurs Cukierniczy III stopnia głównie adresowany jest do osób, które posiadają już wiedzę z zakresu cukiernictwa oraz praktykę cukierniczą. Jest to szkolenie dedykowane dla tych, którzy ukończyli w Firmie GoWork.pl kurs cukierniczy I i II stopnia lub też dla tych, którzy posiadają już praktykę cukierniczą i zdecydowali się na dalsze podnoszenie kwalifikacji. Na kurs mogą zgłosić się również osoby, które zwyczajnie interesują się tortami, czekoladą czy karmelem i chcą podnieść swoje kwalifikacje.
Ten kurs rozbuduje Twoją wiedzę oraz umiejętności na drodze do kierowania własnym zespołem jako Kierownik Cukierni oraz rozwinie Twoje umiejętności w zakresie pieczenia tortów, dekorowania, przygotowywania wyrobów cukierniczych z czekolady i karmelu.
Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?
Po ukończeniu kursu cukierniczego III stopnia uczestnik:
- będzie potrafił pracować z czekoladą i wykonywać ozdoby czekoladowe
- pozna tajniki i techniki pracy z karmelem- polewy i elementy dekoracyjne z karmelu
- potrafił sporządzać różnego rodzaju torty i znał sposoby ich dekorowania
- znał sposoby dekorowania używając różnorodnych barwników, mas plastycznych czy dekoracji żelowych.
ale również
- rozwinie umiejętność komunikowania się oraz umiejętność sprawnej organizacji pracy w cukierni, aby móc budować sprawny zespół swoich cukierników
- pozna sposoby i zasady przekazywania swojej wiedzy współpracownikom, gdyż to na szefie cukierni spoczywa odpowiedzialność za przeszkolenie swojego personelu wg cukierniczych standardów panujących w danym lokalu gastronomicznym
- nabędzie wiedzę na temat delegowania zadań oraz rozliczania z oddelegowanej odpowiedzialności, jaką powierza swojej załodze
- dowie się jak rozwiązywać konflikty w zespole oraz jak nakierować swój zespół na osiągnięcie wspólnego celu, jakim jest zadowolenie klientów
W jakim
charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?
Po
ukończeniu kursu cukierniczego III stopnia możesz pracować jako cukiernik,
asystent cukiernika, manager cukierni. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju
jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej
działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika w wyszukiwarce GoWork.pl
-> oferty pracy.
Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Szkolenie cukiernicze III stopnia daje możliwość praktycznego poznania tematu w
zakresie wiedzy cukierniczej. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach
lub szkołach gastronomicznych lub akademiach kulinarnych czy restauracjach.
Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym
doświadczeniem i udzielają praktycznych porad.
Współpracujemy m.in z :



Certyfikaty
Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje zaświadczenie wydane na
podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18 sierpnia 2017 r.
w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 1632).
Program kursu
1. Kierownik cukierni
- umiejętna komunikacja w zespole
- sposoby rozwiązywania konfliktów
- delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
- skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
- umiejętność działania pod presją czasu
- sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
- zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami
- analiza rynku konkurencji
- chłodna kalkulacja
2. Praca z czekoladą- tajniki i techniki pracy z czekoladą
- tajniki i techniki pracy z czekoladą
- polewy i ozdoby czekoladowe (dekorowanie)
- praliny, trufle i czekoladki
- temperowania czekolady i jej przygotowanie
- zastosowanie czekolady plastycznej
- ganasz czekoladowy, projektowanie nadzień
- formy i korpusy czekoladowe, kuwertura
3. Praca z karmelem- tajniki i techniki pracy z karmelem
- zastosowanie karmelu– omówienie
- techniki pracy z karmelem
- gotowanie karmelu
- polewy i elementy dekoracyjne z karmelu (dekorowanie)
4. Torty w różnych odsłonach
- przekładane lekkimi kremami
- na bazie ciast biszkoptowych
- piętrowe
- skomponowane z wybornych musów
- według inwencji twórczej lektora np. bezowy
5. Dekorowanie tortów
- lukrem plastycznym i różnymi rodzajami mas plastycznych
- z użyciem barwników spożywczych
- masą cukrową i marcepanową
- użycie dekoracji żelowych
Organizacja zajęć
Kurs cukierniczy III stopnia trwa 64h dydaktyczne (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:
- weekendowym (zaocznym)
- 4 zjazdy (8 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w
niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej
organizowane w cukierniach, akademiach kulinarnych, restauracjach czy hotelach uzależnione są od
zasad funkcjonowania lokalu.
- dziennym
- 8 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny
zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach,
restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania
lokalu.
- wieczorowym- 8 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć
części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach,
restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania
lokalu.
Oferujemy Państwu możliwość wyboru
formy materiałów szkoleniowych w wersji standard lub wersji rozszerzonej z
tabletem (z opcja wgrania materiałów samodzielne - zapytaj
koordynatora).
Materiały tradycyjne - cena zawiera
standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy
drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.
Tablet- opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7-
calowy tablet FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na
systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada
między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix,
wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość
podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu
szkolenia przechodzi na własność kursantów.
Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i
kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może
inspirację do zmiany?
Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby.

Akademia kulinarna "Let's GoCook" w Warszawie Galeria
Opinie o kursie
Profesjonalny kurs. Trener na najwyższym poziomie. Dużo ciekawych rzeczy i tajników cukierniczych wyniosłam ze szkolenia. Mogę śmiało powiedzieć, że szkolenie zostało bardzo profesjonalnie przygotowane i przeprowadzone.  |
 |
Olga Zduńska Referencje |
Kurs oceniam bardzo pozytywnie i wysoko. Czekolada i karmel nie ma dla mnie już tajemnic. Prowadząca bardzo dobrze przygotowana, doświadczona potrafiła przekazać wiedzę w sposób zrozumiały i ciekawy.  |
 |
Rafał Stokuska Referencje |
Jestem bardzo zadowolona z kursu Cukierniczego III stopnia. Zarówno część teoretyczna jak i praktyczna była prowadzona na wysokim poziomie. Podszkoliłam się z pieczenia i dekorowania tortów.  |
 |
Małgorzata Krasuska Referencje |
Szkolenie Cukiernicze III stopnia było prowadzone w sposób profesjonalny. Dużo się nauczyła. Potwierdzam, że kurs daje duże możliwości zdobycia pracy w charakterze cukiernika.  |
 |
Anna Piecyk Referencje |
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantowSzkolenia uzupełniające
Koordynator
Siedziby szkoleniowe
Oddział Główny:
ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum
Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00
Tel. 22 622 13 09

-
Warszawa:
ul. Żurawia 47 piętro III
00-680 Warszawa
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Katowice:
Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)
40-096 Katowice
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 32 701 25 50
-
Kraków:
Wielopole 18b, II piętro
31-072 Kraków
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 12 359 99 00
-
Lublin:
ul. Marii Curie-Skłodowskiej 36/10, 20-029 Lublin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 81 477 90 00
-
Łódź:
ul. Gdańska 90, piętro I
lokal nr 1-4, klatka A
90-508 Łódź,
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 42 292 81 00
-
Olsztyn:
ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201
10-006 Olsztyn
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Białystok:
ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat
15-428 Białystok
zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
|
-
Poznań:
Św. Marcin 66/72, piętro 11
61-807 Poznań
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 61 818 28 14
-
Szczecin:
ul. Kaszubska 52, lokal 210
70-226 Szczecin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 91 820 70 00
-
Bydgoszcz:
ul. Jagiellońska 12, I piętro
85-067 Bydgoszcz
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 525208000
-
Siedlce:
ul. Kochanowskiego 18
08-110 Siedlce
zobacz na mapie
Tel. 25 749 39 00
-
Wrocław:
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 71 729 39 00
-
Gdańsk:
ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C
80-749 Gdańsk
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 58 717 89 00
|
Zapisy
- Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
- Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
- Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
kurs Cukierniczy III stopnia 64 h - tryb dzienny
Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2020-01-07 do 2020-01-14
Cena: 1999
Cena: 2349
Warszawa
od 2020-01-07 do 2020-01-14
Cena: 1999
Cena: 2349