Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h

!! Tylko u nas specjalna promocja !!
Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h 2799zł -> 2299 zł
Kurs cukierniczy I stopnia  42h, 1899zł ->1399 zł 
Kurs cukierniczy II stopnia  48h, 1899zł- ->1399zł
Nie czekaj ! Zapisz się już dziś !

ZNIŻKI:
Jesteś absolwentem kursu GoWork, otrzymujesz 10% zniżki!

Zapraszamy także do skorzystania z
promocji studenckiej.

Dokonaj rejestracji na kurs i uzyskaj
5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej. Zapytaj koordynatora o szczegóły promocji: +48 530 725 113.




Cukiernik 


Do czego przygotuje mnie ten kurs?
Kurs cukierniczy pozwoli zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków.

Do kogo adresowany jest ten kurs?
Program warsztatów cukierniczych dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast i wszelakich słodkości. Kurs skierowany jest dla osób zainteresowanych rozwojem umiejętności oraz dla osób chcących od podstaw zagłębić sztukę cukiernictwa. Nie musisz być profesjonalistą, ale powinieneś być fanem łakoci. :)



Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?
Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie m.in.:
kurs kucharski
  • znał przyrządy potrzebne do przygotowywania i dekorowania wyrobów cukierniczych;
  • potrafił sporządzać różnego rodzaju ciasta i wyroby cukiernicze;
  • potrafił sporządzać masy, kremy i inne półprodukty cukiernicze,
  • znał podstawy dekorowania gotowych produktów cukierniczych.

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?
Po ukończeniu kursu cukierniczego możesz pracować jako cukiernik lub asystent cukiernika. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika w wyszukiwarce GoWork.pl -> oferty pracy.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Szkolenie cukiernicze daje możliwość praktycznego poznania tematu w zakresie wiedzy cukierniczej. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz w restauracjach. Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają praktycznych porad.





























Cukiernik, kurs na cukiernika, zapisy na kurs cukierniczy

Wymagania wstępne: zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy/lekarza pierwszego kontaktu bądź aktualna książeczka SANEPID (jeśli po kursie chcą Państwo rozpocząć pracę w gastronomii).
 

Gdzie można wziąć udział w kursie? 
Kurs cukierniczy organizowany jest w największych miastach w Polsce:  Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Katowicach, Gdańsku, Łodzi, Szczecinie, Poznaniu, Lublinie, Olsztynie, Bydgoszczy, Siedlcach. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona. 

Certyfikaty

Program kursu

KURS CUKIERNICZY I  STOPNIA

I Niezbędnik cukiernika - to co powinieneś wiedzieć o pracy cukiernika 

1. Wyposażenie stanowiska pracy, organizacja stanowiska pracy; terminologia stosowana w cukiernictwie 
  • narzędzia, maszyny i urządzenia wykorzystywane w pracy
2. Podstawowe zagadnienia z zakresu bhp, ppoż. oraz pierwszej pomocy
3. Wymogi systemu HACCP w gastronomii
4.Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności

  • prawidłowa obróbka wstępna i termiczna produktów spożywczych dla zachowania ich walorów smakowych i bezpiecznego przechowywania,
  • zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni,
  • techniki rozpoznawania przydatności surowców do produkcji
5. Surowce i materiały pomocnicze stosowane w cukiernictwie - sposoby doboru surowców do poszczególnych wyrobów

II. Część praktyczna- warsztaty cukiernicze, sporządzanie różnych rodzajów ciast i wyrobów cukierniczych czyli: praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w cukiernictwie

6. Kruche ciasta

  • podstawowe i słone,
  • ciasto półkruche,
  • kruche ciasteczka,
  • do spodów, serników lub szarlotek lub babeczek lub lekkich tart
7. Ciasta ucierane
8. Ciasta biszkoptowe

  • biszkopty jako podstawy do innych ciast, ciastka korpusowe;
  • wykorzystanie ciasta biszkoptowego do produkcji różnych wyrobów: m.in. rolady, krajanki tortowe
9. Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta
  • sekrety udanych kremów

KURS CUKIERNICZY II STOPNIA

10. Serniki
  • sernik tradycyjny
  • sernik na zimno
11. Przygotowanie i podstawy pracy z karmelem
12. Flan lub crème brûlée
13. Podstawy pracy z czekoladą

  • tajniki i techniki pracy z czekoladą,
  • polewy i ozdoby czekoladowe
14. Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja
15. Cupcake lub muffiny + dekoracja
16. Pierniki lub pierniczki i keksy
17. Cake popsy lub bajaderki, nugaty
18. Podstawy Dekorowania

  • wykorzystanie barwników, masy marcepanowej, lukrów plastycznych i innych
  • dekorowanie, m.in. kremami, czekoladą, lukrem plastycznym,
  • informacje o różnych rodzajach mas plastycznych,
  • użycie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową,
  • użycie dekoracji i tworzenie tortów piętrowych
19. Beza i makaroniki + dodatki
20. Co w oleju pływa: faworki i pączki
21. Ciasta drożdżowe, makowce, strudle
22. Najnowsze trendy w wyrobach cukierniczych

  • ekspozycja i aranżacja
23. Zarządzanie lokalem gastronomicznym

Proszę pamiętać, że program kursu jest dostosowywany przez trenera do poziomu umiejętności cukierniczych danej grupy, która się zgłosi na dany termin.

Poziom kursu- podstawowy, średni.

Kurs nie jest organizowany w formie stanowiskowej.

Kursanci pracują w różnej formie w zależności od modelu pracy danego lektora: zarówno w grupach, dwójkach, samodzielnie ale i trener prowadzi często pokaz.

Organizacja zajęć

Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:
  • weekendowym (zaocznym) - do 5 zjazdów (projekt może zostać rozpisany na 6 do 10 dni) gdzie zajęcia odbywają się co tydzień (w wyjątkowych sytuacjach co dwa tygodnie) w soboty i w niedziele. Godziny zajęć ustalane są przez koordynatora w porozumieniu z trenerem i właścicielem obiektu.
  • dziennym - przeważnie do 10 dni roboczych (projekt może zostać rozpisany na 6 do 10 dni), gdzie zajęcia odbywają się codziennie w godzinach od 14:00 do 21:00.
  • wieczorowym - około 12 dni roboczych. Godziny zajęć ustalane są przez koordynatora w porozumieniu z trenerem i właścicielem obiektu .

Zajęcia odbywają się w przystosowanych do tego lokalach gastronomicznych (m.in. cukierniach, restauracjach, salach bankietowych, akademiach kulinarnych czy hotelach).


Jedna z książek w cenie kursu:

cukiernik, kurs cukiernika, szkolenie cukiernicze

  

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje:

  • zaświadczenie wydane na podstawie  Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia z dnia 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 1632).

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standardowej lub wersji rozszerzonej - z tabletem.

Wersja rozszerzona - opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7-calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów. Możemy przesłać materiały pocztą elektroniczną, gdy wybiorą Państwo opcję zakupu tableta.

Wersja standardowa - cena zawiera tradycyjne materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innych, w zależności od ustaleń.

Szkolenia uzupełniające

Akademia kulinarna "Let's GoCook" w Warszawie

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Anna Grzeszczak

Tel.: (22) 622 13 09 w. 806

Kom.: 530 725 113

szkolenia2@gowork.pl

 

Galeria

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Marii Curie-Skłodowskiej 36/10, 20-029 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy


  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2020-12-14 do 2021-01-08
Cena: 2299
Cena: 2649
Katowice
od 2020-12-14 do 2021-01-08
Cena: 2299
Cena: 2649
Lublin
od 2020-12-14 do 2021-01-08
Cena: 2299
Cena: 2649
Poznań
od 2020-12-14 do 2021-01-08
Cena: 2299
Cena: 2649
Warszawa
od 2020-12-14 do 2021-01-08
Cena: 2299
Cena: 2649

Kurs Cukierniczy I stopnia 42h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Łódź
od 2020-12-14 do 2021-01-08
Cena: 1399
Cena: 1749

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2020-12-19 do 2021-02-14
Cena: 2299
Cena: 2649
Gdańsk
od 2020-12-19 do 2021-02-14
Cena: 2299
Cena: 2649
Gdańsk
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Katowice
od 2020-12-19 do 2021-02-14
Cena: 2299
Cena: 2649
Katowice
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Kraków
od 2020-12-19 do 2021-02-14
Cena: 2299
Cena: 2649
Kraków
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Lublin
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Poznań
od 2020-12-12 do 2021-01-31
Cena: 2299
Cena: 2649
Poznań
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Szczecin
od 2020-12-12 do 2021-01-31
Cena: 2299
Cena: 2649
Szczecin
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Warszawa
od 2020-12-19 do 2021-02-14
Cena: 2299
 
-
Warszawa
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Wrocław
od 2020-12-12 do 2021-01-31
Cena: 2299
Cena: 2649
Wrocław
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-
Zielona Góra
od 2020-12-12 do 2021-01-31
Cena: 2299
Cena: 2649
Łódź
od 2020-12-12 do 2021-01-31
Cena: 2299
Cena: 2649
Łódź
od 2021-01-23 do 2021-02-28
Cena: 2299
 
-

Kurs Cukierniczy I stopnia 42h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Wrocław
od 2020-12-12 do 2020-12-20
Cena: 1399
Cena: 1749

Kurs Cukierniczy II stopnia 48h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Poznań
od 2020-12-12 do 2020-12-20
Cena: 1399
Cena: 1749
Łódź
od 2020-12-12 do 2020-12-20
Cena: 1399
Cena: 1749

Zaufali nam

Zapisz się