Akademia GoCook&Inspire - KKZ Cukiernik 651h

                                                      Akademia GoCook&Inspire
                                                                 Cena 3999 zł
                 Zdobądź zawód cukiernika (kod zawodu 751201) i ucz się od najlepszych!
                                 Akademia prowadzona przez Gwiazdy Sztuki Kulinarnej

Akademia GoCook&Inspire to szkoła pieczenia,
łącząca w sobie elementy warsztatów z zarządzania i inspiracji cukierniczych, podczas których:

  • Dostaniesz konkretne, praktyczne i skuteczne narzędzia do prowadzenia biznesu w branży cukierniczej i promowania lokalu optymalnymi narzędziami,
  • Zbudujesz swoją markę, by mieć odwagę spełniać swoje marzenia dzięki wiedzy ze świata kulinarnego,
  • Nauczysz się, jak przełamywać swoje opory jako przedsiębiorca i skupiać się na możliwościach jakie stoją otworem w branży,
  • Dowiesz się również, jak zarządzać relacjami ludzi, którzy pomogą Ci budować twoją firmę.
Akademia GoCook&Inspire to:
- nauka zawodu cukiernika w przyjaznej, kameralnej atmosferze
- intensywna formuła 651 h skondensowana w ciągu max. 12 m-cy zajęć
- wystrój studia kulinarnego w prowansalskim stylu
- zajęcia prowadzone przez mistrza sztuki cukierniczej
- pakiet zagadnień z 8 szkoleń dostępnych na rynku o wartości 8614 zł
- zaświadczenie ukończenia Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego

W cenie kursu kucharskiego KKZ otrzymujesz:
- komplet materiałów szkoleniowych: zestaw testów, materiały edukacyjne, długopis i torbę ekologiczną GoCook
- catering przez cały okres trwania kursu: kawa, herbata oraz poczęstunek w postaci słodkości przygotowanych na kursie
- zestaw testów przygotowawczych do egzaminu zewnętrznego,
- dostęp do bazy interaktywnych ćwiczeń z zagadnień gastronomicznych.
- opieka lektorska i biura przez cały czas trwania kursu aż do egzaminu

We własnym zakresie przed rozpoczęciem zajęć przygotujesz się:

- wykonując badania lekarskie,
- zabierając ze sobą wygodną odzież oraz obuwie,
- koniecznie przygotuj sobie wizytówki, to również doskonała okazja do networkingu.

Jak stać się nowoczesnym mistrzem cukiernictwa?
Jak piec, by inspirować innych swoim smakiem i poczuciem estetyki, dzielić się radością z przygotowania deserów? Czy obecnie w Polsce można szybko zdobyć formalnie zawód uczestnicząc w Akademii pod okiem najlepszych cukierników?Weź udział w naszej akademii kulinarnej. Nasza intensywna formuła daje możliwości nauki zawodu w ciągu 12 miesięcy. 

Jak uczymy - Metoda GoCook Boot Camp
Szkoła gotowania metodą Bootcamp to skuteczny sposób nauczania, który pozwala w stosunkowo krótkim czasie nabyć praktyczną umiejętność gotowania. Metoda wywodzi się z ćwiczeń wykonywanych w trakcie szkoleń armii amerykańskiej, ale zajęcia GoCook Boot Camp bardziej przypominają dobrą zabawę w kuchni niż wojskową musztrę. Cook Bootcamp wyróżnia się na tle innych kursów przede wszystkich tym, że nastawiony jest na ogromną ilość praktycznych ćwiczeń z zakresu kompleksowej nauki zawodu. Wśród nich uczniowie poznają tajniki sztuki kulinarnej, co przypieczętują wiedzą z zakresu zarządzania lokalem.



Poznaj swoich mistrzów

-Ela Cygankiewicz - Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Uczestnicy kursów u Eli wiedzą co oznacza dzielić się pasją i inspiracją oraz angażować cały zespół. Ogromne doświadczenie kulinarne oraz tysiące godzin doświadczenia podczas prowadzenia zajęć kucharskich i cukierniczych. Ela otrzymuje same najwyższe noty w ...
-Witold Mierzejewski - Dyplomowany Cukiernik. Ukończył Technikum Cukiernicze. Uzyskał Dyplom Mistrzowski. Posiada 40 lat doświadczenia w cukiernictwie oraz ukończył kursy pedagogiczne. Prowadził własne zakłady cukiernicze oraz pracował w renomowanych i znanych z wysokiej jakości usług cukierniach m.in. w Kanadzie w zawodzie ...
-Sylwia Grodzka - Haba - Znana jako Pani Foremka. Półfinalistka pierwszej edycji programu BakeOff Ale Ciacho. Przygodę z pieczeniem zaczęła od spełniania słodkich zachcianek swojego dorastającego synka Szymona. Pasjonatka dobrego smaku, wysokiej jakości produktów, sezonowości w kuchni oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. ...

Program kursu

1. Technika w produkcji cukierniczej          

   1.1. Bezpieczeństwo oraz higiena pracy w zakładach przetwórstwa spożywczego

   1.2. Informacja techniczna

   1.3. Maszyny i urządzenia


2. Technologie produkcji cukierniczej        

   2.1. Znaczenie i rola żywności

   2.2 Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym wytwarzanej żywności

   2.3 Surowce, dodatki do żywności i materały pomocnicze stosowane w produkcji    cukierniczej

   2.4 Proces technologiczny  półproduktów i gotowych wyrobów cukierniczych


3. Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym             

   3.1.Podejmowanie działalności gospodarczej w przetwórstwie spożywczym

   3.2. Funkcjonowanie zakładu przetwórstwa spożywczego


4. Język obcy w produkcji cukierniczej      

   4.1. Cukiernia jako zakład pracy

   4.2. Praca w cukierni

   4.3. Rynek pracy


5. Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym - praktyka               

   5.1 Magazynowanie surowców cukierniczych, materiałów pomocniczych i wyrobów gotowych

   5.2 Konfekcjonowanie i pakowanie wyrobów cukierniczych


6. Procesy produkcji wyrobów cukierniczych         

   6.1. Przygotowanie produkcji cukierniczej

   6.2. Produkcja półproduktów i wyrobów gotowych cukierniczych

   6.3. Dekorowanie wyrobów cukierniczych

Gdzie uczymy

Akademia GoCook&Inspire prowadzona jest w specjalnie urządzonym studio kulinarnym w Warszawie.  Charakter studia umożliwia prowadzenie kameralnych spotkań w klimacie przyjaznej nauki pod okiem mistrzów. Całe studio wyposażone jest w nowoczesne sprzęty umożliwiające poznanie najnowszych technik przygotowania posiłków.

Do dyspozycji gości są pozostają sale szkoleniowe:
- zielona wyspa
- słodka wyspa
- chill room
- sala teoretyczna

 Pospiesz się liczba miejsc z racji praktycznego wyposażenia stanowiska pracy ograniczona. Zapraszamy do wirtualnego spacer ->
kliknij


Szkolenia uzupełniające

Zapisy

UWAGA: Cena kursu nie obejmuje produktów, z których robią Państwo dania.
Dlaczego?
Nie narzucamy Państwu konkretnych marek produktów. Gotują Państwo na rzeczach wybranych przez siebie i od podstaw uczą się Państwo pracować z danymi produktami i dokonywać wyborów w sklepie, co jest nieodłącznym elementem pracy każdej osoby związanej z gastronomią.

Harmonogram – kiedy działamy?

Kwalifikacyjny kurs zawodowy dla zawodu cukiernik obejmuje 651 godzin zajęć realizowanych w dwóch trybach: 
- w ciągu 12 miesięcy w trybie BootCamp. Zajęcia odbywają się w trybie intensywnym w formie boot campu, zajęcia weekendowe przeplatają się z dodatkowymi godzinami w kursie dziennym.
- w ciągu 12 miesięcy w trybie weekendowym plus + ew. 1 dzień w tygodniu np. piątek

Planowany termin rozpoczęcia kolejnych edycji:
- luty 2018 – luty 2019
- październik 2018 - październik 2019

Egzaminy
Wrzesień 2019- pierwsze egzaminy. Ukończenie tego kursu umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, w zakresie danej kwalifikacji, przeprowadzanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną. Osoba, która ukończy kwalifikacyjny kurs zawodowy i zda egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w zakresie danej kwalifikacji, otrzymuje świadectwo potwierdzające kwalifikacje w zawodzie. Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w określonym zawodzie będzie mogła otrzymać osoba, która posiada poziom wykształcenia wymagany dla danego zawodu (odpowiednio wykształcenie zasadnicze zawodowe lub średnie) oraz zda egzaminy z zakresu wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie, czyli posiada świadectwa potwierdzające uzyskanie kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie.

Rekrutacja
Rekrutacja na kurs już trwa!
  1. W pierwszym kroku zapisz się przez stronę internetową wybierając odpowiedni dla siebie termin szkolenia.
  2. Opłać zaliczkę gwarantując sobie miejsce w grupie szkoleniowej
  3. Koordynator szkoleń będzie informował Państwa o wszystkich szczegółach organizacyjnych zarówno telefonicznie jak i w formie mailowej.
Dokumenty wypełnij i przynieś do sekretariatu GoWork.pl ul. Żurawia 47, 00-680 Warszawa. Możesz także zapytać wysyłając mail na adres: sylwia.dobrowolska@gowork.pl Zapisane osoby zostaną poinformowane o dokładnym terminie rozpoczęcia zajęć.
    Zobacz terminy

    Akademia GoCook&Inspire - KKZ Cukiernik 651h - tryb weekendowy

    Miejsce
    Termin
    Wersja standardowa
    Wersja z tabletem
    Warszawa
    od 2018-11-10 do 2019-11-09
    Cena: 3999
    Cena: 4349

    Akademia GoCook&Inspire - KKZ Cukiernik 651h - tryb wieczorowy

    Miejsce
    Termin
    Wersja standardowa
    Wersja z tabletem
    Warszawa
    od 2018-10-29 do 2019-11-04
    Cena: 3999
    Cena: 4349

    Siedziby szkoleniowe

    Oddział Główny:

    ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

    Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00

    Tel. 22 622 13 09

    • Warszawa:

      ul. Żurawia 47 piętro III

      00-680 Warszawa

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 22 622 13 09

    • Katowice:

      Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

      40-096 Katowice

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 32 701 25 50

    • Kraków:

      Wielopole 18b, II piętro

      31-072 Kraków

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 12 359 99 00

    • Lublin:

      ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

      ścisłe centrum - zobacz na mapie 

      Tel. 81 477 90 00

    • Łódź:

      ul. Gdańska 90, piętro I

      lokal nr 1-4, klatka A

      90-508 Łódź,

      ścisłe centrum - zobacz na mapie 

      Tel. 42 292 81 00

    • Olsztyn:

      ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

      10-006 Olsztyn

      ścisłe centrum - zobacz na mapie 

      Tel. 22 622 13 09

    • Białystok:

      ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

      15-428 Białystok

      zobacz na mapie 

      Tel. 22 622 13 09

    • Poznań:

      Św. Marcin 66/72, piętro 11

      61-807 Poznań

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 61 818 28 14

    • Szczecin:

      ul. Kaszubska 52, lokal 210

      70-226 Szczecin

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 91 820 70 00

    • Bydgoszcz:

      ul. Jagiellońska 12, I piętro

      85-067 Bydgoszcz

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 525208000

    • Siedlce:

      ul. Kochanowskiego 18

      08-110 Siedlce

      zobacz na mapie

      Tel. 25 749 39 00

    • Wrocław:

      ul. Ruska 51B

      50-079 Wrocław

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 71 729 39 00

    • Gdańsk:

      ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

      80-749 Gdańsk

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 58 717 89 00

    Zaufali nam

    Zapisz się