Akademia GoCook&Inspire - KKZ Cukiernik 651h
Akademia GoCook&Inspire
Cena 3999 zł
Zdobądź zawód cukiernika (kod zawodu 751201) i ucz się od najlepszych!
Akademia prowadzona przez Gwiazdy Sztuki Kulinarnej

Akademia GoCook&Inspire to szkoła pieczenia, łącząca w sobie elementy warsztatów z zarządzania i inspiracji cukierniczych, podczas których:
- Dostaniesz
konkretne, praktyczne i skuteczne narzędzia do prowadzenia biznesu w
branży cukierniczej i promowania lokalu optymalnymi narzędziami,
- Zbudujesz swoją markę, by mieć odwagę spełniać swoje marzenia dzięki wiedzy ze świata kulinarnego,
- Nauczysz się, jak przełamywać swoje opory jako przedsiębiorca i skupiać się na możliwościach jakie stoją otworem w branży,
- Dowiesz się również, jak zarządzać relacjami ludzi, którzy pomogą Ci budować twoją firmę.
Akademia GoCook&Inspire to:- nauka zawodu cukiernika w przyjaznej, kameralnej atmosferze
- intensywna formuła 651 h skondensowana w ciągu max. 12 m-cy zajęć
- wystrój studia kulinarnego w prowansalskim stylu
- zajęcia prowadzone przez mistrza sztuki cukierniczej
- pakiet zagadnień z 8 szkoleń dostępnych na rynku o wartości 8614 zł
- zaświadczenie ukończenia Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego
W cenie kursu kucharskiego KKZ otrzymujesz:- komplet materiałów szkoleniowych: zestaw testów, materiały edukacyjne, długopis i torbę ekologiczną GoCook
- catering przez cały okres trwania kursu: kawa, herbata oraz poczęstunek w postaci słodkości przygotowanych na kursie
- zestaw testów przygotowawczych do egzaminu zewnętrznego,
- dostęp do bazy interaktywnych ćwiczeń z zagadnień gastronomicznych.
- opieka lektorska i biura przez cały czas
trwania kursu aż do egzaminu
We własnym zakresie przed rozpoczęciem zajęć przygotujesz się:- wykonując badania lekarskie,
- zabierając ze sobą wygodną odzież oraz obuwie,
- koniecznie przygotuj sobie wizytówki, to również doskonała okazja do networkingu.
Jak stać się nowoczesnym mistrzem cukiernictwa?Jak piec, by inspirować innych swoim smakiem i poczuciem estetyki, dzielić się radością z
przygotowania deserów? Czy obecnie w Polsce można szybko zdobyć formalnie
zawód uczestnicząc w Akademii pod okiem najlepszych cukierników?Weź udział
w naszej akademii kulinarnej. Nasza intensywna formuła daje możliwości
nauki zawodu w ciągu 12 miesięcy.
Jak uczymy - Metoda GoCook Boot CampSzkoła
gotowania metodą Bootcamp to skuteczny sposób nauczania, który pozwala w
stosunkowo krótkim czasie nabyć praktyczną umiejętność gotowania.
Metoda wywodzi się z ćwiczeń wykonywanych w trakcie szkoleń armii
amerykańskiej, ale zajęcia GoCook Boot Camp bardziej przypominają dobrą
zabawę w kuchni niż wojskową musztrę. Cook Bootcamp wyróżnia się na tle
innych kursów przede wszystkich tym, że nastawiony jest na ogromną ilość
praktycznych ćwiczeń z zakresu kompleksowej nauki zawodu. Wśród nich
uczniowie poznają tajniki sztuki kulinarnej, co przypieczętują wiedzą z
zakresu zarządzania lokalem.

Poznaj swoich mistrzów
 | Ela Cygankiewicz - Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Uczestnicy kursów u Eli wiedzą co oznacza dzielić się pasją i inspiracją oraz angażować cały zespół. Ogromne doświadczenie kulinarne oraz tysiące godzin doświadczenia podczas prowadzenia zajęć kucharskich i cukierniczych. Ela otrzymuje same najwyższe noty w ... |
 | Witold Mierzejewski - Dyplomowany Cukiernik. Ukończył Technikum Cukiernicze. Uzyskał Dyplom Mistrzowski. Posiada 40 lat doświadczenia w cukiernictwie oraz ukończył kursy pedagogiczne. Prowadził własne zakłady cukiernicze oraz pracował w renomowanych i znanych z wysokiej jakości usług cukierniach m.in. w Kanadzie w zawodzie ... |
 | Sylwia Grodzka - Haba - Znana jako Pani Foremka. Półfinalistka pierwszej edycji programu BakeOff Ale Ciacho. Przygodę z pieczeniem zaczęła od spełniania słodkich zachcianek swojego dorastającego synka Szymona. Pasjonatka dobrego smaku, wysokiej jakości produktów, sezonowości w kuchni oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. ... |
Program kursu
1. Technika w produkcji cukierniczej
1.1. Bezpieczeństwo oraz higiena pracy w zakładach
przetwórstwa spożywczego
1.2. Informacja techniczna
1.3. Maszyny i urządzenia
2. Technologie produkcji cukierniczej
2.1. Znaczenie i rola żywności
2.2 Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym
wytwarzanej żywności
2.3 Surowce, dodatki do żywności i materały pomocnicze stosowane
w produkcji cukierniczej
2.4 Proces technologiczny
półproduktów i gotowych wyrobów cukierniczych
3. Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym
3.1.Podejmowanie działalności
gospodarczej w przetwórstwie spożywczym
3.2. Funkcjonowanie zakładu przetwórstwa spożywczego
4. Język obcy w produkcji cukierniczej
4.1. Cukiernia jako zakład pracy
4.2. Praca w cukierni
4.3. Rynek pracy
5. Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym - praktyka
5.1 Magazynowanie surowców
cukierniczych, materiałów pomocniczych i wyrobów gotowych
5.2 Konfekcjonowanie i pakowanie wyrobów cukierniczych
6. Procesy produkcji wyrobów cukierniczych
6.1. Przygotowanie produkcji cukierniczej
6.2. Produkcja półproduktów i wyrobów gotowych cukierniczych
6.3. Dekorowanie wyrobów cukierniczych
Gdzie uczymy
Akademia
GoCook&Inspire prowadzona jest w specjalnie urządzonym studio
kulinarnym w Warszawie. Charakter studia umożliwia prowadzenie
kameralnych spotkań w klimacie przyjaznej nauki pod okiem mistrzów. Całe
studio wyposażone jest w nowoczesne sprzęty umożliwiające poznanie
najnowszych technik przygotowania posiłków.
Do dyspozycji gości są pozostają sale szkoleniowe:
- zielona wyspa
- słodka wyspa
- chill room
- sala teoretyczna
Pospiesz
się liczba miejsc z racji praktycznego wyposażenia stanowiska pracy
ograniczona. Zapraszamy do wirtualnego spacer -> kliknij
Zapisy
UWAGA: Cena kursu nie obejmuje produktów, z których robią Państwo dania.
Dlaczego? Nie
narzucamy Państwu konkretnych marek produktów. Gotują Państwo na
rzeczach wybranych przez siebie i od podstaw uczą się Państwo pracować z
danymi produktami i dokonywać wyborów w sklepie, co jest nieodłącznym
elementem pracy każdej osoby związanej z gastronomią.
Harmonogram – kiedy działamy?
Kwalifikacyjny kurs zawodowy dla zawodu cukiernik obejmuje 651 godzin zajęć realizowanych w dwóch trybach: - w
ciągu 12 miesięcy w trybie BootCamp. Zajęcia odbywają się w trybie
intensywnym w formie boot campu, zajęcia weekendowe przeplatają się z
dodatkowymi godzinami w kursie dziennym.
- w ciągu 12 miesięcy w trybie weekendowym plus + ew. 1 dzień w tygodniu np. piątek
RekrutacjaRekrutacja na kurs już trwa!
- W pierwszym kroku zapisz się przez stronę internetową wybierając odpowiedni dla siebie termin szkolenia.
- Opłać zaliczkę gwarantując sobie miejsce w grupie szkoleniowej
- Koordynator
szkoleń będzie informował Państwa o wszystkich szczegółach
organizacyjnych zarówno telefonicznie jak i w formie mailowej.
Dokumenty
wypełnij i przynieś do sekretariatu GoWork.pl ul. Żurawia 47, 00-680
Warszawa.
Akademia GoCook&Inspire - KKZ Cukiernik 651h - tryb weekendowy
Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2021-03-13 do 2022-03-20
Cena: 3999
Cena: 4349
Siedziby szkoleniowe
Oddział Główny:
ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum
Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00
Tel. 22 622 13 09

-
Warszawa:
ul. Żurawia 47 piętro III
00-680 Warszawa
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Katowice:
Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)
40-096 Katowice
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 32 701 25 50
-
Kraków:
Wielopole 18b, II piętro
31-072 Kraków
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 12 359 99 00
-
Lublin:
ul. Marii Curie-Skłodowskiej 36/10, 20-029 Lublin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 81 477 90 00
-
Łódź:
ul. Gdańska 90, piętro I
lokal nr 1-4, klatka A
90-508 Łódź,
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 42 292 81 00
-
Olsztyn:
ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201
10-006 Olsztyn
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Białystok:
ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat
15-428 Białystok
zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
|
-
Poznań:
Św. Marcin 66/72, piętro 11
61-807 Poznań
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 61 818 28 14
-
Szczecin:
ul. Kaszubska 52, lokal 210
70-226 Szczecin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 91 820 70 00
-
Bydgoszcz:
ul. Jagiellońska 12, I piętro
85-067 Bydgoszcz
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 525208000
-
Siedlce:
ul. Kochanowskiego 18
08-110 Siedlce
zobacz na mapie
Tel. 25 749 39 00
-
Wrocław:
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 71 729 39 00
-
Gdańsk:
ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C
80-749 Gdańsk
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 58 717 89 00
|