Lockdown a urlop
A może na czas zamknięcia firmy wszyscy będą musieli pójść na urlop płatny lub bezpłatny i wtedy problem bedziesz miał z głowy.
Jak to wszyscy będą siedziec w domu? To bedzie traktowane jako przestój i mniej płatne czy wszyscy zostaną zwolnieni? Nawet jak nie będziesz w biurze to bedziesz pracować z domu i nie będzie to traktowane jak urlop. Jesli będziez chciał mieć w tym czasie wolne to i tak będziesz musiał wziąć urlop.
A skąd pewność że mają zamknąć wszystko?
No właśnie. Przecież teraz na razie nic nie zamykają. Nawet restauracje funkcjonują, tylko do 22. Co to za firma że ją zamykają? Przecież w TV mówią że gospodark ma funkcjonować normalnie i żadnego lock downu nie bedzie.
No teoretycznie to teraz w świetle tej ustawy kowidowej to pracodawca może wysłać na przymusowy urlop a jeszcze jak wprowadzą ten stan klęski żywiołowej to już w ogóle.
A kto ci takich głupot naopowiadał że będzie wprowadzony stan klęski żywiołowej? Na razie wszystko normalnie pracuje a dzieciaki chodzą do szkoły. Najlepiej od razu zamknąć się w domu i nosa nie wystawiać.
A cos wiecej wiesz o tym? Od kiedy maja to wprowadzic? Wtedy to sie dopiero zacznie horror, policja bedzie robic co chce, jak za stanu wojennego.
Nie bedzie żadnego stano kleski żywiołowej. Na razie to dzieci chodzą normalnie do szkoły i wszystko funkcjonuje.
No nie tak normalnie. Szkoła już będzie zdalna, a i restauracje i inne branże zamykają. Znowu zrobią tak że nie będzie można wyjść z domu swobodnie.
Ale inne firmy pracują, więc normalnie urlop można wziąść jak się chce, no chyba że faktycznie zamkną firmę jak pisał Zlynato.
A ja dziś czekam co powie nasz pramier i czy aby nie będzie następnego całkowitego lock downu. Wtedy ciekwe czy będą wszystkich wysyłać na urlopy czy raczej tych co mogą na zdalną pracę?
Czy wiesz może co w sytuacji gdy jestem na urlopie,a zamykają sklep w którym pracuję ?
teraz już mamy wszystkie potwierdzone dane, że od soboty zamykają galerie handlowe.
lockdown niejednej osobie pokrzyżuje plany urlopowe. Musimy sie przygotować na to, że nie o wszystkim będziemy decydowali sami.
A czy to prawda, że jak wprowadzą pełny lockdown, to nawet firmy produkcyjne zostaną zamknięte?
ja bym sie klocil :D
klotnie nie maja sensu, trzeba poszukac innego rozwiazania
A jak moja firma (gastro) jest zamknieta teraz to moge dostac urlop? Okej, mam wolne, no ale nie z wlasnej woli, niby to postojowe mnie obowiazuje. Czy ja w tym przypadku musze skladac jakis formalny wniosek o wolne?
Co w sytuacji, gdy mam zaplanowany urlop, a cała załoga ze sklepu idzie na kwarantannę ? Czy moga i odwołać urlop abym mógł pokierowć nowymi ludżmi na sklepie czy dalej mi przysluguję ?
no chyba mogą, jak nie będzie komu pracować?
A pracodaca podpisał ci już wniosek urlopowy czy tylko to była luźna rozmowa? Zależy też czy po zamknięciu firmy pracownicy będą pracować zdalnie. Bo jesli tak, to mając zaplanowany urlop i tak nie mógłbyś w tym czasie zajmować się pracą.