Warto kupić Cyberpunk 2077??? Ktoś grał?
kupuj, nie zastanawiaj się!
Warto ale trzeba mieć mocny sprzęt. Najlepiej laptop albo komputer gamingowy.
Pewnie wiesz że Cyberpunk 2077 pobił rekord na Steam? Ponad milion graczy jednocześnie.
Z tego co czytałam gra zebrała doskonałe recenzje. Ja osobiście jeszcze nie grałam ale przymierzam się.
Podobno gracze są rozczarowani stanem technicznym tej gry, sztywnością niektórych rozwiązań i ciągłymi błędami które powodują wyłączenie się gry. No ale pewnie spróbuje zagrać to wtedy napisze coś więcej.
oesu, a co to wgl jest? widziałam na mieście plakaty, gość wygląda dokładnie jak gość z BOK-u firmy, dla której pracuję. Tylko Mariusz nie ma takiej blizny, jakby mu odkroili kawał czoła, a potem przyszyli :D
właśnie dziś idę do sklepu!
ja nie, mam Tomb Rider
A możesz napisać ile ona kosztuje? Myślałam ze to taka gra co się gra online i po prostu wykupuje dostęp.
nie, ale czytałem recenzje, że jednak to nie jest takie super jak zapowiadano
rzeczywiście z ciebie gracz... Można też pykać na XBOX lub PS
Z tego co widzę, to trzeba 219 zł za nią dać
Uuu to sporo. Może pod choinke sobie zażycze. Ale jak dobra gra to warto wydać taką kase. Ciekawe kiedy wyjdzie na piratach bo z reguły zaraz po premierze są w necie linki do ściagnięcia.
jedna z najdroższych polskich gier
ruszyła maszyna, jak ich tak przetrzymali
tyle gry chodza ;) Chcesz grać - płać. Na peceta tańsze, na konsole droższe. Różnica kilkudziesięciu złotych.
Ja musze ją kupić i sprawdzić o co w niej chodzi, ale wydaje się bardzo kozacka !
szkoda na to kasy
Szkoda, a dlaczego ?
Tez sie zastanawiam, na razie widze lawine memow i kazdy znajomy o tym gada a ja nic nie rozumiem. Najpierw pomyslalam, ze to jakis festiwal, ale chyba nie.
A polskim lektorem 269zł . Tye samo na playstation lub X-boxa
Może i droga ale jaka świetna. Po wyjściu gry akcje CD Projekt podobno bardzo skoczyły w góre.
Masz racje. Mimo małych zastrzeżeń Cyberpunk 2077 przekroczyło na Steamie 71% pozytywnych ocen.
Miesięcznik "Komputer świat " dał tej grze ocenę 8/10.
Jak nie jesteś fanem tego typu gier to faktycznie lepiej wydaj kase na coś innego. Ale dla osób które lubią tego typu rozrywkę to najlepiej wydane pieniądze.
może to tylko kliki strony na tym zbijają
za przyjemności trzeba płacić
Aha. Z takich rzeczy to tylko czytałam o Wiedźminie, że zrobił furorę na całym świecie. Mnie sukcesy tej branży cieszą, ale nie gram i szczerze, wolałabym jakiś dobry film, choćby i w stylu cyberpunkowym.
tak ciężko wpisać w google Cyberpunk?
ja się przymierzam do zakupu dopiero
chyba niekoniecznie to będzie hit jak np. Wiedźmin. Teraz czytałem, że akcje CD Projekt (twórcy gry) bardzo spadają. Przypadek?
właśnie akcje zaczęły spadać
chyba ta gra jest zbyt przekombiowana
kup, sprawdź, przekonaj się
ale ile później przyjemności
Mój kumpel kupił w empiku i juz ąaczął grać. Mówił że cała noc się nie mógł oderwać. Podobno lepsza od Wiedźmina a to duży komplement.
Tomb Rider ma chyba ze 100 lat. Naprawdę nie ma się czym chwalić. Lepiej odśwież swoją kolekcje i kup jakąś nowość. Cyberpunk 2077 jest naprawdę świetna.
W internecie pełno jest memów, które obśmiewają stan techniczny produkcji. Jakoś jestem sceptyczne nastawiony do tej gry.
Na Steamie oceny utrzymują się w okolicach 72%. I gracze nie narzekają na wartość merytoryczną gry, a na stan techniczny produkcji. Czyli nie jest tak super jak na początku sądzono.
Gra jest bardzo wymagająca. Karta graficzna minimum Nvidia GeForce GTX 780 3 GB lub AMD Radeon RX 470. Tylko na najnowszych komputerach pójdzie.
Warto. Mój mąż jak zasiadł do gry to cały weekend siedzi i nocki też. Mam go z głowy.
Tak. Na 408 zł czyli są o 25% wyżej niż przed premierą Cyperpunk 2077
ktoś się po prostu leni
to i tak niewiele
gram i na razie jestem zawiedziony, więcej filmików jak gry
kilka lat chyba nat tą grą pracowali
A możesz powiedzieć coś wiecej ? Zastanwiam się właśnie nad kupnem tej gry.
Hahah, jest to dobry pomysł na męża, chyba też tak zrobię bo już mnie do szału doprowadza ;D
A mnie takie gdy futurystyczne nie kręcą
Jak już to na PC. Na konsolach mnóstwo błedów, nie daje sie grać.
ogólnie to jest jeden wielki z tą grą. Nie chodzi dobrze na starsych konsolach i śmiga bez zarzutów dopiero na PS5, a kupno tej konsoli graniczyło z cudem. Gra laguje, zacina się, a grafika wygląda tragicznie. CD Projekt chce się jakoś zreahabilitować i powiedzieli, że oddadzą kasę dla niezadowolonych użytkowników
No to powiem ci, że to jedna wielka WTOPA. To nie było wcześniej wiadome, że gra nie jest dobra na te starsze konsole, starszej generacji? Gdyby mnie to spotkało, od razu bym upominał się o zwrot.
Mi się to przytrafiło. Wyłączyłem po kilkunastu minutach grania.Nie chciałem psuć sobie gry, bo to byłoby bez sensu. Muszę poczekać aż kupię PlayStation5, ale to chyba po nowym roku dopiero
nie gram, kupić muszę konsolę, bo mój komputer nie udźwignie wymagań Cyberpunka
przypałowa akcja. Nie wiedzieli, że nie będzie normalnie hulać na starszych konsolach? To absurd
nie grałem w tę grę, nie jestem żadnym pro gamerem, ale chętnie czytam newsy między innymi o tej grze. Pracowano nad nią dłuuuugo, ale niestety są niedociągnięcia. Widziałem filmik gameplay, że podchodzi się do gościa na wózku inwalidzkim i po uderzeniu go, nagle ten wstaje i ucieka. Po co mu wózek inwalidzki? Przechodzi się obok jakiejś kobity, która ma cyberprzeszczep czy wszczep (nie wiem jak to się mówi) i je kanapkę, nagle jej wypada, a potem znowu się znajduje w dłoni. Dużo takich dziur wyłazi. Mają się pojawiać jakieś patche, łatki, ale nie wierzę, że to będzie już
poczekam az bedzie dopracowana, bo teraz internauci sie skraza ze z ta gra cos jest nie tak
z tego co widzę to nie robia problemów ze zwrotami gier
Kupuj ale na peceta bo na innych to jakość do bani
pewnie zbiera doskonałe recenzje dla tych, co u nich działa bez zarzutów
na razie nie mam pieniędzy, wieć nie kupię. Może kupie potem używkę jakoś
nadszarpnęli swojego zaufania przy kilientach, wykiwali ich to maja teraz
bo jak możesz tutaj wyczytać gra okazała się jednak niewypałem bo ma błędy
to tylko PS5, który teraz jest trudno dostępny, a jak juz jest to za większa kase. Troche poczekasz
miałem kupować akcje, ale się wycofałem
Właśnie pisałem że na konsole słabo działa. CD Projekt przeprasza że gra tak źle działa na konsole starej generacji i że będzie zwaracać pieniądza za gre.
Tal ale firma zapowiada dwie duże aktualizacje, więc gra powinna za jakiś czas chodzic bez zarzutu. Mimo to będą zwraca kase jak ktoś będzie chciał.
Teraz akcje pospadały przez te błędy na konsolach. Trochę wstyd bo miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle. Jak można wypuścić niedopracowaną gre.
PS5 juz miało swoja premiere i reklamują ją w sklepach ze sprzętem. Tylko droga jest.
Nie tylko tym. Świat stworzony w tej grze jest dość prymitywny. Przechodnie poruszają sie sztywno z punktu A do punktu B. Nie reagują na wyciągniętą do nich broń i tego typu inne. Słabiutko.
Za taką kase to wymagałoby się czegoś lepszego bo gra ma mnostwo blędów i nnie gra się za dobrze.
a może tak będzie wyglądał nasz świat 2077... :)
więcej zamieszania z tą grą jak samego dobrego grania z tego co widzę w sieci
dopiero ją zamówiłem przez neta. Dobrze, że mój komp pociągnie tego gejmingowego potwora
I dobrze zrobiłeś. Akcje CD Projekt spadają na łeb na szyję. Od daty premiery Cyberpunka 2077 do najgorszego momentu w piątek 18 grudnia zgubiły 39 proc. swojej wartości.
Sony podjeła właśnie decyzje o wycofaniu sprzedaży gry dla Play Station. To jest kolejny mocny cios wizerunkowy dla CD Projekt.
Tak. Microsoft złożył deklaracje że każdy posiadacz gry Cyberpunk 2077, który zakupił ją w wersji cyfrowej ze sklepu Microsoft Store, może liczyć na pełny zwrot kosztów.
Nie wiem czy firma wizrunkowo sie po tym podniesie. Podobno w tym tygodniu podczas wewnętrznego spotkania między zarządem CD Projektu, a pracownikami firmy miało dojść do ostrej wymiany zdań. Pracownicy zadawali pytania dotyczące cierpiącej reputacji firmy, nierealistycznych terminów premiery Cyberpunk 2077 kiedy gra nie był jeszcze gotowa i nieustannych nadgodzin.
Napisz koniecznie ja ci się gra bo tyle jest złych recenzji że już sam nie wiem czy kupować czy nie.
Tak jak obiecali CD Projekt wypuścił kolejną aktualizację Cyberpunka 2077. Nowy hotfix jest już dostępny na PlayStation 4, Xbox One oraz na PC. Przynosi kilkadziesiąt poprawek do gry.
Za chwile ma też być aktualizaja na Peceta.
Jak przeczytasz tu komenty od a do z, to jest jazda, bo najpierw najlepsza i najdroższa, a potem nie kupujcie, dno :)
Huge, huge buffallo :D wystarczyło dziesięć dni i jakoś już się nie podniecacie.
wszystkie błędy mnie odstraszyły w tej grze, a miałem kupowac. dobrze, że się wstrzymałem.
Miałem to samo, sie napaliłem ale jak zacząłem cztać o błedach to się odecciało, wracam doWiedźmina
ja się zawiodłem i wystąpiłem o zwrot pieniedzy za gre. za dużo mnie to nerwow kosztowalo
tak reklamowali, tak reklamaowali a wyszedł jeden wielki bubel z tego co widzę w komentarzach i w artykułach interenetowych
Sortowanie
Dziś CD Projekt podał że od dnia premiery do do 20 grudnia udało sie sprzedać 13 milonów kopii gry Cyberpunk 2077. Liczba ta uwzględnia już zwroty dokonane w sklepach stacjonarnych lub internetowych. Czyli nieźle zarobili.
Czytałem że pierwsze recenzje są negatywne, ktoś wie czemu?
Nie są negatywne. W większości są pozytywne ale gra zawiera błędy które powodują że czasem cię z niej wyrzuca. To wszytko ma być porawione. Jak masz dobry sprzęt to raczej nie ma tego typu problemów.
Ja wręcz odwrotnie, każdy jej nią ponoć bardzo zadowolony
Moze jakieś firmy specjalnie pisza takie opinie ?
Już nie ma co wyolbrzmiac, że jakieś firmy piszą opinie, coś im nie pykło z tą grą i tyle w temacie.
Tak. na dobrego gemingowego Peceta albo laptopa chodzi bez zarzutu. Problemy są tylko przy starszym sprzęcie.
No i zaczęły się kolejne komplikacje. Firma Sony wycofało grę Cyberpunk 2077 z Playstation Store. Powód? Oczywiście, że błędy w grze.
coraz gorzej jak widać jest. Akcje tego całego CD Projekt na giełdzie spadły. Trochę im nie wyszedł biznes. Szkoda, bo myślałem, że po Wiedźminie czeka nas kolejne genialna gra
może po prostu za szybko tę grę wypuścili i teraz tak się dzieje?
Chyba za bardzo się pospieszyli z wydaniem gry, dużo błędów zniechęca graczy..
Dziwne to dla mnie troche bo przeciez masa innych gier zawierala bugi i jakos nie wycofywali ich od razu ze sprzedazy.
Za szybko. Jeden z inwestorów gry szykuje pozew zbiorowy i namawia na forum internetowym innych do przystąpienia.
Wciągnęliście mnie w temat, chociaż w nic nie gram. Zaczęłam czytać, co się z tym CP dzieje i widzę, że CD Red dosięgła klątwa Gołoty. Pracownicy organizują bunt przeciwko zarządowi, bo od stycznia utrzymywał ich w przekonaniu, że ich jednostkowa robota się spina i że gra jest w każdy mozliwy sposób gotowa. Tym czasem klapa po całej linii. To nie będzie przebitka Wiedźmina, tylko koniec CD Red.
Ciekawe ile potrwa naprawa tych wszystkich błędów. Na pewno nie kilka miesięcy
bo pewnie nie było takiej reklamy jak cyberpunk. A to najbardziej wyczekiwana gra ostatnich lat na świecie!
I tyle lat nad grą poszło na marne ? Nie interesuję się za bardzo takimi grami, czy to oznacza, że już tej gry nie będzie ?
to już pewne, że nie będzie przebicia Wiedźmina. Wiedźmina bardzo cięzko będzie przebić
Moim skromnym zdaniem to właśnie chęć przebicia doprowadziła zarząd CD Red do fałszu w sprawie gotowości gry. Mówię, klątwa Gołoty, sukces odebrał im rozumy.
wcale to nie jest dziwne, ze wycofali jak sa z nia problemy
ciekawe kieidy uda się je naprawić. Teraz o tej grze cisza jak makiem zasiał
no wcale mnie to nie dziwi, jak narobili cyrku przy takiej reklamie
i teraz cisza chyba z tym cyber pankiem
dużo błędów, dużo problemów i niestety pieniądze tracą, bo oddają za grę
nie mogli tego bardziej dopracować?
chyba nie wydali nawet takiego oświadczenia
kilka dobrych lat robili tę grę POLACY i chyba musieli się bardzo postarać. Kiedyś pamiętam wypuścili mały zwiastun i przez kilka lat było cisza o tej grze, później znowu wrzucali coś nowego i podkręcali emocje. Wydaje mi się, że ta gra musi mieć "to coś"
Podobno w tej polskiej grze jest wirtualna postać Keanu Reevesa. To prawda?
Tak to jeden z głownych bohaterów gry. Ale to niejedyna gwiazda, która pojawia się w grze. Jedną z pobocznych postaci zdubbingował Quebonafide. W napisach końcowych pojawia się także Taco Hemingway.
gdy umiera w prologu poczułem smutek na długi czas, gracz jest w stanie się mocno przyzwyczaić Jackiego, całą grę brakowało mi jego tekstów.
Widze nieżle wkręcileś sie w grę. Ja miałem podobne odczucia. Fajnie jakby wyszła gra o podbnej tematyce albo kontynuacja Cyberpunka :)
Do sądu w Stanach Zjednoczonych wpłynął pozew zbiorowy w imieniu inwestorów CD Projekt. Śledczy sprawdzą, czy działania spółki i jej zarządu naruszyły przepisy federalne i m.in. wprowadziły inwestorów w błąd, doprowadzając do ich strat.
Nie wiem @popek jak tam pozew w Stanach, ale okazuje się, że w półtora miesiąca akcje CD Projekt nadrobiły wcześniejsze straty, a analitycy troszeczkę się pomylili co do przyszłości firmy. Tak że fani Cyberpunk 2077 kochają i wybaczają.
Jak nie kochać jak wypuszczają na rynek taka grę jak Cyperpunk. Ja jestem fanem mimo że były pewne wpadki i niedogodności.
słuchajcie a da się zamówić na Originie? jaka cena?
Oświećcie zielonego: co to za gra? :)
Też się z chęcią dowiem bo nie mam pojęcia o co chodzi ;)
Cyberpunk 2077 to komputerowa gra akcji stworzona przez studio CD Projekt Red na platformy Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S. Gracze obserwują wydarzenia z perspektywy pierwszej osoby, a kierowany przez nich bohater może korzystać z różnego rodzaju umiejętności i broni. Fabuła Cyberpunka 2077 rozgrywa się w otwartym świecie Night City, megalopolis rządzonego przez obsesyjną pogoń za władzą i sławą. Bohater, którym kieruje gracz, nosi imię V, a jego celem jest zdobycie jedynego w swoim rodzaju implantu — klucza do nieśmiertelności. Liczę że wjaśniłem ci szczegółowo.
też nie wiem ale to chyba jakaś gruba sprawa bo sprzedają to nawet w lidlu :D
jak sam tytuł podaje - gra dziejąca się w przyszłości. Ludzie modyfikują sobie ciała, zamiast dłoni normalnej masz dłoń robota itd. Ogólnie fantastyka
Hahah, a jest jakas znizka z aplikacja? Pewnie sobie chcieli zwiekszyc zyski na swieta.
Dla mnie to takie 4/10. Najbardziej chyba wkurzyła mnie fabuła i to że moje wybory w grze niewiele zmieniają, wszystko idzie według jednego scenariusza. Mało to kreatywne, ludzie w 2020 mają inne oczekiwania.
A jeszcze przypomnę, ze ta gra miała pokazywać przyszłosć, a zmiany stoją cały czas w miejscu. Niewypał.
Naprawiania Cyberpunka 2077 ciąg dalszy. Na komputerach PC, PlayStation 4, Xbox One zadebiutowała właśnie nowa aktualizacja, która przynosi przede wszystkim jedną, znaczącą poprawkę usuwającą błąd wprowadzony w niedawnym patchu 1.1. Blokował on postępy w jednym z fabularnych watków gry a teraz jest już poprawiony.
Oni tej gry nigdy nie dopieszczo. Za duzo błędów tam było i nie radzą sobie z tym
Nigdy się chyba nie doczekamy wersji dopracowanej tak na 100 procent. Zawsze coś
Ale grałeś w Cyberpunka? Bo ja na kwaranatnnie prawie przeszedłem całego. Tylko z przerwą na sen.
Info dla osób które kupiły Cyperpunka 2077. Pierwszy płatny dodatek do gry pojawi się nie wcześniej niż w 2022 roku. Mają być w nim rozbudowane wątki i możliwości zakończenia gry.
Co? Mamy czekać rok na dodatki??? Nie postarali się.
Brawo dla naszych Polaków ! Jestem bardzo dumny, że tak idą do przodu !
Ja też. Wreszcie coś wymyślone przez Polaków i na światowym poziomie. Licze że tym produktem zdobędą zagraniczne rynki.
Nasza Polska jest bardzo dobra w świecie wirtualnym mam nadzieję, ze kiedyś zajdziemy na samą górę.
Pogratulować im, że nastepne kilka dni spedze w domu przy grze hah ;D
no nie takie brawa jednak ;) Zobacz, ze sa problemy z funkcjonowaniem tej gry. Firma zaczęła przepraszac tych co zakupili ich gre
Ale z tego co wiem, chyba cały czas naprawiają te problemy ?
CD Projekt przygotował specjalną akcję pt. Nasza Obietnica Zapewnienia Jakości w ramach której do sieci trafiło nowe oświadczenie firmy oraz specjalny materiał wideo, w którym Marcin Iwiński współzałożyciel firmy oraz jeden z jej prezesów przeprasza za stan w jakim Cyberpunk 2077 trafił do sieci i sklepów i wyjaśnia dlaczego tak się stało oraz bierze całą winę za problematyczną premierę gry na barki swoje i zarządu CD Projektu.
Podobno w przeciągu najbliższych 10 dni będzie kolejna aktualizacja na gre, a w drugiej połowie 2021 roku Cyberpunk 2077 otrzyma dedykowaną wersję na konsole PlayStation 5 i Xbox Series X|S. W czasie całego roku gra będzie otrzymywać także kolejne większe lub mniejsze poprawki.
Podobno jest mnostwo bugow w tej grze i niektore bardzo zabawne- niezaleznie, w jakie spodnie ubierzesz postac, to i tak z przodu wystaje sami wiecie co.
Co wystaje bo ja nie wiem a chciałbym wiedzieć?
Chyba zacznę grać w gry :P :P :P
Kurde ta gra ma naprawdę realne efekty a śmiałam sie z chłopa jak mi to mówił, zacznę chyba sama grać
a ja pykam w cyberpunka na najnowszym PS i jest superancko!
No to gratulacje. Ja czekam na kupno tej konsoli.
Nic się nie zacina ? Bo czytałe same złe opinie.
Co to za gra w ogole, lepsza niz Wiedzmin?
Z tego co wiem, tę grę stworzyli Ci sami ludzie co Wiedzmina, więc może być jeszcze lepsza !
Dobra, ale Wiedźmina nic nie przebije <3
Nie przebije, bo jeszcze nie zagrałas w tą grę, polecam bardzo sprawdzić !
Co jest takiego niesamowitego w tej grze że każdy gamer ją chce? Cena jest taka trochę no wysoka więc nie rozumiem o co ten szał.. a chłopak chce na święta
To trzeba być graczem, aby zrozumieć fenomen tej gry
Ona jest warta uwagi? Może sie przekonam bo reklamują ja fajnie
Przyznam, ze byłem zajarany tą grą, ale jak ją już kupięłm cały entuzjazm mi opadł...
Praca za granicą
Praca w Polsce
Wynagrodzenia pracowników
Koronawirus
"Na luzie"
Życie zawodowe
Rozwój osobisty