Hejka, czy wyjeżdżacie gdzieś na majówkę 2021, a jak tak to gdzie? Zastnawiam się z rodziną gdzie by się wybrać w tym roku i szukamy pomysłów. Czy w ogóle cokolwiek jest otwarte przez covid, jakieś atrkacje dla dzieci, ktoś coś wie?
Ja jadę z rodziną do domku w górach, więc to czy coś będzie otwarte czy nie na majówkę to mnie w sumie nie obchodzi zbytnio :D
@karolina51 do 3.05 wszystkie hotele są zamknięte. Jeśli chodzi o zwiedzanie, może zerknij na Magiczne Ogrody. Widać, że jest tam dużo atrakcji dla dzieci. Na stronie internetowej jest informacja, że restauracje tam są otwarte bo mają ogródki na zewnątrz.
My zostajemy z rodziną w domu, nie będziemy się narażać... Wyjechać można później jak się to uspokoi troszkę
oooo majówka! Mój ulubiony czas! Na pewno spędzę go z rodziną na ogródku jeśli tylko pogoda pozwoli!
My jedziemy do Trójmiasta :))
To "później" może się oddalić w czasie jeszcze o kilka lat - szkoda życia :-)
O tak, sezon grillowy czas start!
Notabene: wiecie, że w maju ma być tak ciepło, że będzie można chodzić w klapkach po śniegu? ;)
hahah dobre!Masakra jak klimat się zmienia jescze pamiętam jak kiedyś się opalałam na majówke
ja spędzam samotnie, lampka wina, dobre książka i pełen relaks
Dla mnie majówka to nie jest powód do świętowania, szczególnie z taka pogodą, pewnie będę dopracowywać projekty do pracy
A wiesz, że ja tez nigdy nie wyjeżdzałam w ten czas. Zawsze pracowałam na dodatkowe zmiany na majówkę, a to dlatego, że w tym okresie są wszędzie tłumy ludzi, a ja za tym nie przepadam
Ja też! Pamiętam, jak pod koniec kwietnia było tak cieplutko, że opalenizna wjechała jak złoto :-D
Relaks to tutaj słowo klucz, najważniejsze, abyś Ty była zadowolona :))
OMG dokładnie, przez tą sytuację nie pamieta kiedy była opalona, chyba dwa lata temu
Tak, ja też! W zeszłym roku opalenizny nie uświadczyłam ;)
My zastanawiamy się czy nie wyjechać na Mazury, myślicie, że będzie dużo ludzi?
Tak, mi sie wydaje, że będzie dużo ludzi, szczególnie jeśli pogoda dopisze
Nie, dla bezpieczeństwa swojego i rodziny zostaje w domu.
Tak, w góry na kilka dni. W końcu należy się jakiś odpoczynek :D
Nad polskie morze się wybieram. Szkoda że wszystko będzie pozamykane :(
To po co w takim razie jedziesz? I gdzie będziesz spać, w aucie?
Nawet wyjazd 100 km od domu to już coś, pozwoli trochę odetchnąć :D
Oj pewnie tak, szczególnie jak będzie ładnie :)
Pewnie! Ja też wychodzę z tego założenia. Najważniejsze, to zmienić otoczenie, chwilę odetchnąć :)
Na bank są jakieś pootwierane miejscówki :-)
Wszędzie są miejscówki, gdzie można bez problemów przenocować. Myślicie, że hotele tak naprawdę będą stały puste?
W góry z mężem i synkiem :) Nareszcie jakiś odpoczynek!
W Bieszczady się wybieram, pochodzę troszkę po górach ^^
Jadę w góry, pochodzę dłużej i odpocznę od pracy :d
No właśnie wątpię, na pewno to obejdą jakoś
Dobrze myślisz bo nawet zobacz, że teraz aktywnych jest wiele ogłoszeń. Próbowałaś może dzwonić do jakiegoś hotelu i dowiedzieć się, czy przygarną na majówkę? Zobaczysz ile będzie pozytywnych odzewów.
Tak, w góry na kilka dni. Z mamą i mężem. Chociaż on nie jest tak zadowolony, sama nie wiem czemu!
Haha zapytaj go wprost, ciekawe co Ci odpowie ;)
Dokładnie tak! Sama tak ogarniałam nocleg na majówkę.
Ja jadę na moje ukochane Mazurki <3
I jaki udało Ci się ogarnąć?
Jest coś otwarte?
@Karolina 51 mam ochotę polecieć na Sycylię, ale jeszcze chwilę muszę poczekać na wznowione loty.
W bieszczady jadę <3 już się nie mogę doczekać!
Za miasto na 2 dni, nic wielkiego ale w końcu się odpocznie!
Tak, z rodzinką nad morze do Karwii
Jakoś on nie chce rozmawiać na ten temat, nie wiem czemu hahah
Odpoczniesz wchodząc po górach? Ciekawe podejście. Nie lepiej gdzieś usiąść z drineczkiem?
Ja nie lubię siedzieć w miejscu. Czasami spacerami, świeżym powietrzem itd. odpoczywa się o wiele lepiej niż tym leżeniem z drinkami :)
Tylko pozazdrościć, ja się lubię polenić.
Nieee, mnie właśnie uspokaja chodzenie po górach i te piękne widoki ;p
Telefon w dłoń i jazda, nic trudnego :)
Wcale się jej nie dziwię! Ja też odpoczywam w górach. Psychicznie przede wszystkim. A fizyczne zmęczenie tylko oczyszcza :-)
A to wiadomka, ja czasem też! Ale ile można... :)
haha nie lubie gór na maxa i zawsze podziwiam ludzi, którzy to kochają <3
Czemu nie lubisz gór? :O
ojjj, majówka już tuż tuż, a u mnie planów brak ;p
Może po prostu nie masz ochoty na wyjazdy? To też jest w porządku.
Bieszczady są cudowne! <3
Ja jadę na działkę. Odpoczniemy na łonie natury, cisza, spokój, zrobimy ognisko... Już się nie mogę doczekać :))
W Bieszczadyyyy! Żeby w końcu odpocząć...
Trzeba się spieszyć bo wszystko zarezerwują przed Tobą ;d
Co ty teraz to chyba mało osób wyjeżdża
Zdziwiłabyś się! :) Moim zdaniem właśnie dużo.
Co Ty mówisz. Chyba bardziej słuchasz tego, co mówią w telewizji prawda?
Na to wygląda ;)
Ja jadę do Zakopanego. Bardzo się cieszę, bo jeszcze nigdy tam nie byłam!
Ja wyjeżdżam już jutro w góry! <3
Jadę z mężem nad morze :) Już w piąteczek!
Tak, do Czech jadę :)
Tak, w Tatry się wybieram :)
też tak planuję spędzić ten czas, warto w końcu troszkę odpocząć
Do rodzinki do domku letniskowego jedziemy :)
Siii, jadę jutro na Mazury! <3
Zazdroszczę, tak dawno tam nie byłam!
O rany, też bym chciała! Ale za daleko mam, bo mieszkam nad morzem :D Może innym razem!
Ale Ci Gosiu dobrze :) A jaka miejscowość?
Czechy są super! Jakaś objazdówka?
Też jadę nad morze, już dzisiaj w nocy <3
Jadę jutro po pracy, tyle na to czekałam że aż mnie rozpiera energia teraz!
W góry jadę z rodzinką, należy nam się w końcu trochę odpoczynku i luzu
Do rodzinki do domku letniskowego :) Chociaż się człowiek na 3 dni wyciszy i zresetuje.
Niestety przez Covid moje plany się posypały :(
Może jakaś wycieczka na jeden dzień się trafi, ale nic poza tym :P
Jedziemy dziś po południu nad morze :)
Fajnie, że tylu ludziom uda się wyjechać! :-)
Tak, należy się troszkę odpoczynku więc jedziemy z dziećmi w Tatry :)
Ja niestety zostaję w domu bo żona ma covid :(
O kurczę, współczuję! Życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia <3
Tiaaa, zazdroszczę im, bo ja akurat nigdzie nie jadę :P
Ja akurat majówkę spędziłam w domu, ale też było bardzo fajnie, odpoczęłam.
I to najważniejsze, dobrze że złapałaś trochę oddechu :) Ja też w domu byłem ostatecznie, ale również nie narzekam!
Nigdzie nie byłam bo kiepska pogoda a i tak przez pandemie nie mam nastroju. Męża głowa bolała i miał kaszel.
Pewnie! Nie trzeba od razu wyjeżdżać nie wiadomo gdzie, ani nie wiadomo co super szalonego :)
Szkoda życia na to, aby nie mieć nastroju przez pandemię :-)
No! Są gorsze rzeczy
Sortowanie
Widzicie jaka jest ostatnio pogoda? Myślicie, że jak nadal będzie tak padać, to te wyjazdy wypalą?
Mi tam nie przeszakdza, żadna pogoda ;p z cukru nie jestem, a chwila wypoczynku należy się na maxa
W punkt! Kurtka przeciwdeszczowa i dzida w świat! :)
hahah to na majówkę na narty hahahah
A pamiętacie jak kilka lat temu spadł śnieg na majówkę?:D
Wiadomka! Ale w tym roku to już zdecydowanie niech śnieg sobie odpuści, już się napadał w zimie :-D
Dziewczyny nie piszcie o zimie jak tu przecież wiosna a zaraz lato! Tak bardzo tęsknicie :D?
A tam taka wiosna... U mnie od kilku dni pada śnieg z deszczem :((
Teraz to taka trochę wiosna, trochę zima. Kiedy to się ustatkuje?
Podobno w 2 tygodniu maja mają być upały :))
Tak temperatura śmiało powyżej 20stopni celsjusza. Fajna opcja prawda?
Tak! :)) Nie mogę się doczekać super wycieczek rowerowych, mam nowy rower to muszę korzystać.
Ja również! Uwielbiam jeździć na rowerze <3
Nareszcie CIEPEŁKO! Cieszycie się?
Podrzucacie dzieci dziadkom teraz w czasach korony jak chcecie gdzieś wyjechac?
Tak :))
nieeeee, trochę się boję narażać dziadkow
Ja tez na maksa się boje, że dzieci przeniosą chorobe moim rodzicom
zdecydowanie tak, jeśli tylko wyrażają na to zgode
Pewnie! Bez zmian
Nie uważasz, że w dzisiejszych czasach to spore narażanie osób starszych?
Nie :) Zresztą moi rodzice nie są osobami starszymi :)
To znaczy, ile lat dokładnie mają, jak to nie tajemnica?
Raczej średni wiek, między 45 a 50 :)
Obecnie nie, bo się boimy, ale tak ogólnie to tak
A dziadkowie chętnie się opiekują wnuczkami? :)
Jeśli tylko dziadkowie chcą zostać z wnukami, wręcz sami to proponują, to oczywiście.
Wow to gratulację dla nich, że w tak młodym wieku zostali dziadkami :) Rzadzko się teraz zdarza :) Ja mam 30 lat, brak dzieci to jak będę dziadkiem to pewnie będę coś koło 60tki hahaha
W moim otoczeniu sporo jest takich osób :))
@Gronek to bierz się do roboty! :D
Tak, klasyczna zagrywka hahah ;d Czasem można! ;)
Pewnie! A jeszcze jak dziadkowie sami się o to upominają - to jaki problem? :-)
Nawet przed covidem ich podrzucałam hah
Na szczęście nie posiadam :-))
3 x TAK! :-)
I co, byliście w jakichś ciekawych miejscach czy raczej w domu spędziliście majówkę?
Ja w domu niestety :(
Nie za dużo ci siedzenia w domu przy lockdownie?
U mamy w domku :)
Na działce <3
To ja jeszcze zapytam, czy macie jakiś pomysł na wyprawę z dwójką dzieci? :)
mam ten sam problem, wszytskie atrakcje pozamykane, a dzieci w domu świrują
A mieszkasz na wsi czy w mieście?
Na wsi ;( i tutaj to wgl nie ma za dużego wyboru
Gdzieś gdzie są ZOO, zwierzaczki :-))
A zoo jest otwarte?
Może współny piknnik :) z dala od ludzi, gdzieś w parku lub lasku
Tak, a przynajmniej warszawskie :-))
Ja ostatnio jak były ciepłe dni to byłam u koleżanki w Warszawie i zrobiłyśmy sobie piknik i takiego cichego grilla. Może taka opcja? Taki typowy chill :)
Świetny pomysł! Ale co w przypadku, gdy nagle nadejdą chmury i zacznie się potworna burza?
LOL takie pytania zadaje dorosła osoba? :D
Wyobraź sobie, że przyjeżdza dwójka osób gdzie po prostu są daleko od domu. Rozbijają sobie namiocik jest piękna pogoda. Nagle nadchodzą chmury co czasem następuje po prostu w kilka minut i robi się burza. Co w takim wypadku?
P.S - dalej uważasz to pytanie za dziwne? :)
Jak ktoś, jak to napisałaś "rozbija sobie namiocik", czyli chce np. nocować w plenerze to pewnie liczy się z tym, że może spaść deszcz :D Zawsze można też schować się gdzieś, np. w samochodzie. Serio, czasem nie przestanie mnie zadziwiać, jakie ludzie mogą być problemy :D Może też być tak, że deszcz nie spadnie, co nie? :D
Może na jakieś otwrte przestrzenie, jakieś góry ale niewymagające szlaki itd?
Np. Góry Świętokrzyskie. Albo jakieś takie bardziej płaskie ;) Beskidy?
W górach Świętokrzyskich są jakieś fajne noclegi?
Na pewno. Wszędzie są :)
Wyprawa z dziećmi? Już mówię - dzieci zostawić u dziadków i pojechać samemu :) Wszyscy zadowoleni!
Ale jednak z dzieciakami też jest fajnie czasem gdzieś się razem wybrać :))
Najpiękniejsze jeziora w Polsce? Poza Mazurami
To znaczy jakie konkretnie? Wymienisz jakieś?
Jezioro Białe w Okunince! <33
Bardzo fajne, byłam.
Przepiękne jest! I w takim nieoczywistym miejscu w sumie :))
No dobra - majówka majóweczką, a niedługo dłuższy weekend czerwcowy! Wyjeżdżacie? :)
Pamiętajcie, że za 1 maja, które wypada w sobotę, możecie odebrać sobie dzień wolny!
Tak, tak, takie rzeczy to ja pamiętam, jak najbardziej!
Ale w maju trzeba sobie odebrać tak??
Nieee, to kwestia dogadania z pracodawcą. Ale w tym roku kalendarzowym.
U mnie poszło info że w tym konkretnym miesiącu. To pewnie zależy od okresu rozliczeniowego.
My chyba pójdziemy pochodzić w góry :) dopiero zaczynam, polecicie jakieś fajne szlaki w dolnośląskim?
ja nie wiem, ale gdzie bys niepojechała na bank bedzie dużo ludzi
Polecam szlak z Dusznik Zdroju na Szczeliniec Wielki! Jest super
Ja również polacem to miejsce, zmęczysz się ale nie jest nie do przejścia, a dodatkowo widoki super!
Bardzo polecam Śnieżkę i w ogóle szlaki w Karkoszonoszach, w okolicy Karpacza :))
Jest taki malutki szczyt w Sobótce, tam często ludzie wychodzą z rodzinami :)
Wejście na Śnieżkę to mój żywiowy wyczyn ha ha :P
Chce wam się wyjeżdżać z dziećmi? Nie lepiej je zostawić z babcia albo dziadkiem? Przecież to udręka z takimi małymi dzieciakami na majówkę jechać.
Co kto lubi. Ja lubię wyjeżdżać rodzinnie, ze swoimi bąblami ;)
Jeśli tylko jest taka możliwość, to chętnie zostawiam dzieciaki u dziadków. A że zawsze chętnie je przyjmują to korzystamy ;)
Ja tam lubie spędzac czas z moją córką, zawsze fajnie sie bawimy
W sumie szkoda że dziadków traktuje się jak darmowe niańki nie powinno tak być.
My zostawiamy, babcia uwielbia zostawać z dziećmi <3
Skąd wiesz, jakie są relacje z dziadkami? Nie oceniaj wszystkich swoją miarą, proszę :)
A jak inaczej ocenić takie zachowanie, gdzie dziadkom podrzuca się zawsze dzieci? Mi się wydaje, że nie jest to fajne ani miłe.
Dokładnie często oni nie maja wyboru po prostu
Ale nikt nie pisze o "zawsze". A jeśli dziadkowi sami o to zabiegają, bo na co dzień rzadko widują wnuczki, bo np. mieszkają daleko? Nie pomyślałeś o tym? :) A może sam nie spędzałeś w dzieciństwie wakacji u dziadków?
Ja wychowałem się w latach 90 tych, gdzie na dzieci tak nie zwracano bardzo uwagi. Bawiłem się na polu, gdzie dziadek ciężko pracował. Nie przeszkadzałem mu bo dziadek zawsze mówił. jak zgłodnieje to sam przyjdzie. A teraz co? Dzieci mają co do minuty podawane posiłki i jeszcze obarcza się tym wszystkim dziadków. Nie sądzisz, że to niesprawiedliwe? Czasy się bardzo zmieniły.
W punkt! Tak właśnie dobrze, że ktoś to poruszył. Czemu dzieci wychowywane są teraz w taki sposób?
Nie po to mam dzieci żeby je zostawiać wiecznie gdzieś! Co to za podejście jest... współczuję twoim dzieciakom
A nie chce czasem Ci się odpocząc bez nich? :) Mieć czas tylko dla siebie? Wszystkie znajome mi mamy o tym marzą :)
Trochę nijak ten Twój komentarz ma się do tego, co ja napisałam, ale OK. Ja też się tak wychowywałam ;)
Ja nie zostawiam, bo moi rodzice sa juz starsi i boje się, że maluchy coś im przeniosą
Po to mam swoją rodzinę, aby wyjeżdżać razem z nią i z nią spędzać czas, więc oczywiście wyjeżdżamy razem :-))
No ale dzieci i tak nic z tego nie rozumieją a są męczące w podróży
Absolutnie się nie zgadzam :-)) Rozumieją i to dużo. A to, czy są męczace, no to już zależy od samego dziecka.
Są przecież takie dzieci, które nawet nie potrafią usiedzieć w jednym miejscu przez pięć minut. Niestety moje dziecko do takich właśnie się zalicza :)
Dlatego napisałam, że to zależy od dziecka :-)) Moje na szczęście wręcz przeciwnie, więc bardzo się cieszę, bo uwielbiamy podróżować!
U nas również! Bardzo jestem jej za to wdzięczna :)
Ja zostawiam :P Trzeba odpocząć od brzdąców kiedyś haha
No właśnie moje koleżanki też by chętnie odpoczęły na chwilę, więc takie podejście jak to Martuchy jest niespotykane dość ;d
Wiadomo! To, że ma się dzieci nie oznacza, że musisz je ciągać wszędzie ze sobą krok w krok ;)
Ja zostawiłam na majówkę i to była świetna decyzja! : p
Hahah oddać dzieci i problemu nie ma XD
Też tak uważam! Czasem trzeba spokoju trochę ;d
Ja zostawiam co jakiś czas, ale wiadomo że nie jakoś często ;p
Balans jest w życiu najważniejszy :D
Cześć a znacie jakieś fajne miejsca na majówkę w centralnej Polsce? Czasem to mam wrażenie, że tutaj nic nie ma ciekawego. Ani porządnego jeziora, gór, no morza, nic.
No właśnie dobre pytanie, ale chyba nic nie umiem zaproponować. Chętnie pośledzę ten wątek
A gdzie dokładnie w centrum Polski?
Właśnie, gdzie mniej więcej? Będzie łatwiej coś polecić :-)
Ktoś z Was myślał o wyjeździe za granicę na Majówkę?
Przyszedł mi do głowy Cypr, ale nie orientowałam się, jak tam z obostrzeniami.
nieeee, to zdecydowanie za krótko, raptem 3 dni, trochę mało na zagraniczny wyjazd
właśnie super taki szybki wypad! ja kocham takie
Ale to chyba gdzieś blisko, bo teraz z testami to krótkie wypady sie nie opłacają..
Zastanawiałam się nad Czechami, wiecie jakie tam są restrykcje?
@Maria ostatnio dużo moich znajomych podróżuje do Dubaju. Może nie na 3 dni, ale latają w dobie pandemii więc jest to możliwe bez większych problemów.
O do Dubaju! Nie myślałam nawet o tym miejscu, muszę sprawdzic jakie są tam obecnie warunki i restrykcje
Nie wszędzie trzeba mieć testy :)
Tak samo Dominikana i Meksyk (bez testów). I Zanzibar chyba jeszcze.
O na Dominikanę bym się wybrała, nigdy nie byłam
Dominikana to moje marzenie <3
Ja polecam takie krótkie tzw. city breaki ;) Europejskie miasta czekają. Praga np. jest mega! Bratysława, Wilno, etc.
A ja wolę w Polsce u siebie, po co przepłacać jak mam tutaj, kwestia znalezienia odpowiedniego miejsca.
Tak ! i nie wiem czy wiecie ale normalnie biura podróży też organizują takie wycieczki! Mega sprawa
Niee, za duże ryzyko teraz ;< I jeszcze pewnie kwarantanna
Ja takie krótkie wolę na własną rękę, ale co kto lubi ;)
Cudze chwalicie, swego nie znacie!
Oj tak zgodzę się z Tobą bo każdy tak mocno naciska na te zagraniczne wyjazdy a dlaczego nikt nie doceni naszej pięknej Polski oraz uroków tego kraju?
A co takiego pięknego masz w Polsce poza górami? Zasyfiałe Polskie morze?
Uważam, że i w Polsce, i za granicą jest wieeeeeele pięknych miejsc. Życia nam braknie, by choć 2% z nich zobaczyć :)
Oj nawet nie wiesz jak się mylisz - Polska nie ogranicza się tylko do gór i morza :) Piękna Warmia i Mazury, delikatne Podlasie, mnóstwo ciekawych miast takich jak Toruń, Wrocław czy Poznań, Jura Krakowsko-Częstochowska, okolice Dolnego Śląska... Długo by wymieniać.
No dobrze ale co takiego pięknego masz np. na Podlasiu? Łąki?
Nie, dopóki się nie zaszczepie to nic z tego
@Weronika może bardziej idźmy w stronę poznawania i zwiedzania nowych miejsc. Cały świat jest nasz.
Obecnie to tak nieszczególnie
Ja podobnie jak Ty bardzo lubię chodzić i zwiedzać różne miejsca. Życie staje się o wiele lepsze!
Hmmm żeby spędzić na kwarantannie cały czas? Raczej podziękuję ;p
Moje również! Może kiedyś się uda :)
Cały świat to także bliższe otoczenie :)
Między innymi. Łąki są piękne! Stare cerkwie, urok natury. No, ale co kto lubi :)
wiecie co, ja to się boje kleszczy, to nie tak hamuje przed takimi wyjściami.....
O masz! Ja za to zupełnie :)) Miałam kleszcza z raz w życiu, a pochodzę z małej miejscowości, wszędzie lasy itd
Jej, to może nie wychodź na zewnątrz w ogóle, bo zawsze coś się może stać
Taaaa no właśnie... A i tak 9/10 wypadków zdarza się w domu ;-)
Jakie fajne miejsca za granicą tak na kilka dni? Nawet nie na majówkę, ale na inne weekendy, krótsze lub dłuższe?
Ja polecam 4 dniowy wypad na Teneryfę. Naprawdę WARTO!
Ooo! Brzmi ciekawie. Co fajnego tam można w tym czasie zobaczyć?
Chciałam tak zrobić, ale chyba jednak poodkładam jeszcze trochę pieniędzy
Ja jak byłam to największe wrażenie zrobiło na mnie miasto de Las Americas. Styl miasta jakbyś była naprawdę w Stanach. A Ty masz jakieś wymarzone miejsce do wyjazdu?
Nie słyszałam o nim - chyba zapiszę na swojej liście miejsc do odwiedzenia. Ja chciałabym zobaczyć tyyyyyyyle miejsc! Długo by wymieniać.
Chciałam tak zrobić ale nie wyszło... może za rok :)
Ach! Piękną pogodę mamy, w sam raz na majówkę. Śmiech przez łzy.
30 stopni w majówkę było!
10 w sobotę, 10 w niedzielę i 10 w poniedziałek ;)
A tam! Chcącemu się pobawić czy miło spędzić czas to pogoda nie przeszkadza. Ja zrobiłam wszystko to, co chciałam. Był grill, były spotkania z przyjaciółmi, rodziną, był relaks, dobre jedzonko, winko.
Daj spokój :( Zawsze coś nie wyjdzie!
Przed nami jeszcze długi weekend czerwcowy :) A później sierpniowy :)
Prawidłowe podejście!
Majóweczka tuż tuż! Już jutro piąteczek. I gdzie porezerwowaliście wyjazdy? KONKRETY!
Nikt nie powie konkretów, aby nikogo nie narazić :)
To juz za chwileczkę, już za momencik :)
Jak ktoś pracuje zdalnie to nie czuje tego tak :D Zawsze jest trochę wolne
Taaak, tylko na to czekam <3 haha
Niestety ja pracuję na zmiany, więc wolna majówka nie dla mnie :((
zazdroszcze Wam , ja niestety pracuje.......
Ja też pracuję ale zawsze przecież chyba możez wziąć sobie urlop?
Nie każdy ma tak dobrze bo ja też w tym czasie nie ma szans, abym dostał urlop. A chyba będąc na L4 to spore ryzyko gdzieś jechać?
Właśnie ciekawa jestem, czy sprawdzają tak wyrywkowo.
Ja też mam na szczęście wolne! W sumie to tylko 3 dni, taki typowy weekend + poniedziałek, ale i tak fajnie :)))
Pamiętaj, że weekend szybko mija, więc trzeba się cieszyć każdą chwilą. Majówka wolna?
Ja niestety kibluję w pracy ;/ No ale takie życie pracownika zdalnego...
Wolna, wolna! Może będzie pogoda na jakiegoś grilla, hmm??
Ja nie mogę sie doczekać pierwszego majowkowego grilla :)
Ja zawsze jestem taka wyposzczona grillowania po zimie haha :D
O tak! Takiego szaszłyczka, kaszaneczkę, piweczko... Raj <3
Weź nic nie mów bo ślinka cieknie haha! I KARKÓWECZKA CO? Mmmm ;)
O Panie! A gdzie to o tej porze myśleć o jedzeniu, nie wolno :-D
A możecie polecić jakiś hotel w górach, do którego można się wybrać z psem? Ogólnie to one będą otwarte na majówkę?
Teraz na majówkę to chyba nawet z ludźmi ciężko? A co dopiero ze zwierzakami.
Trzeba po cichu ogarniać, dzwonić.
Ale ja nie zostawię swojego maluszka, zapłakałby sie beze mnie ;P
To może opiekunka na czas wyjazdu? Nie sądzisz, że to byłby dobry pomysł?
Opiekunka? Oj nie polecam. Ja raz zostawiłam i do dziś dziecko ma traumę...
Mnie się wydaje, że jest całkiem sporo obiektów przyjaznych zwierzakom. Ustaw sobie taki filtr na booking, podzwoń, popytaj jak sytuacja :))
Ja biorę wolny piatek w pracy i jadę na weekend na Ibizę ! Loty są z Berlina
A zaszczepiłas się? Polecisz na Ibizę i cyk kwarantanna :D
Młodych jeszcze nie szczepią chyba że pracuje w służbie zdrowia więc pewnie nie..
Wow, zazdroszczę!
No to co? :D
No a jak pracujesz to pracodawca będzie zadowolony z takiej 10dniowej kwarantanny?
Zawsze można pracować podczas niej zdalnie.
A pracownik ogólnobudowlany też :)? Zdalnie postawi dom?
Wiadomo, że nie dotyczy to wszystkich. Chyba każdy ma swój mózg, co nie? :)
Moje są odwołane, a miałam na Majorke
Szkoda! A przewoźnik bez problemu zwraca kasę?
A zwracałaś się już do przewoźnika z prośbą o zwrot środków, czy masz dopiero w zamiarze to zrobić?
Trzeba w ogóle się jakoś szczególnie prosić o zwrot, czy to raczej z automatu idzie??
Widzę że komuś się powodzi! Hahah
A jak w ogóle teraz wygląda kwestia kwarantanny po przyjeździe zza granicy? Już się zaplątałam w tym!
Macie jakieś propozycję gdzie pojechać na Majówkę w okolicach Rzeszowa?
Bieszczadzki Park Narodowy niedaleko :)
Ja bym pojechała do Krakowa, a przy okazji zahaczyła o Wieliczkę i Bochnię :)
A co ciekawego w Krakowie do odwiedzenia poza smokiem Wawelskim?
Kazimierz, Planty, ZOO, Muzeum, Kopiec Kościuszki... Kraków to nie tylko smok wawelski :)
Praca za granicą
Praca w Polsce
Wynagrodzenia pracowników
Koronawirus
"Na luzie"
Życie zawodowe
Rozwój osobisty