STARGARD Praca Ciężka oraz Toksyczna atmosfera ze strony pracowników jak i Szefostwa. Pozostawianie we dwie na zmianie oraz wymaganie tego aby stać na kasie na zmywaku na sali sprzątać po klientach robić dania na kuchnię ogarniać desery oraz robić kawy oczywiście po 12 h pracy czasem i więcej …nie mówię o tym że oczywiście rano musicie zrobić kanapki,odpiek,zamówienia tortów i wyłożyć wszystkie drozdzowki na czas bo jak nie to opierdziel ,myślę że na dwie osoby na zmianie to dużo co nie ?nie wspomnę o tym żewieczorem musisz zanieść cały towar znów na chłodnie i wyszorować wszystkie lodówki kible zmywak oraz podłogę na sali oraz sprzęt na kuchni . Nie możesz usiąść prócz do zjedzenia obiadu a jak siedzisz to dzwoni Szefowa z tekstem że Ci nie płaci za siedzenie Nawet gdy wszystko jest na błysk nie ma chwili aby odetchnąć ,oczywiście gdyby było tego mało jak nie znasz składu chociaż na to jedno ciastko to jest koniec świata oczywiście tak samo jest z pralniami …..no co powiem źle zmarnowane parę lat pracy nigdy więcej i stanowczo odradzam jeżeli chcesz wyjść zdrowa psychicznie oraz fizycznie z tego . Nie wspomnę o kamerze w szatni :)
Od przyszłego tygodnia zaczynam pracę na produkcji "pomoc" chciałabym dowiedzieć się jak wygląda ogólnie tam praca ? Jaka atmosfera? Na dzień dobry zraziło mnie to że umowa zlecenie ( w ogłoszeniu na które aplikowałam umowa o pracę) czy są jeszcze jakieś niespodzianki na które zwrócić uwagę podczas podpisywania np umowy ?
Ostatnio myślę o pracy w cukierni sowa . Ale te wpisy czasami mnie przerażają że jest tam tak źle . A może ktoś napisze coś pozytywnego o tym zakładzie????? Pozdrawiam
Ja też dopiero się interesuję. Z tego co pisali dla przykładu o kasie rozmawiasz z samym szefem działu… może więc to od tego wszystko zależy? Atmosfera i warunki będą zależne od tego dokąd pójdziesz? Gdzie więc celujesz? Gdzie tak w ogóle jest najmniejsza rotacja?
Milczenie niby jest zlotem ale nie wiem jak w tym przypadku się to układa? Zależy to może takie od stanowiska? mnie na intrenecie pokazały się teraz oferty na recepcje. Ktoś na niej pracował i się wypowie? O Grodzką mi chodzi, praca na dwie zmiany w rezydencji. Czy spory jest ruch?
Rezydencja ma 19 pokoi, wiec siłą rzeczy ruch nie jest ogromny. Pozytywny manager wprowadza w tajniki tej pracy. Mogę polecić!
Poważnie nie? a tu wyżej Pani jakieś jednak wymieniła. A druga strona medalu w tym wszystkim jaka jest, skoro już tak stwierdzasz? W ofertach w ogóle piszą, że można się w razie czego poczęstować.. :D to jest jakoś wyliczane?
1. Praca ciężka - typowe gastro. 2. Nastawienie na dużą sprzedaż a nie na jakość. 3. Brak rzetelnego szkolenia, uczą zwykli współpracownicy o ile mają na to czas. Często nie mają na to czasu a później latają na skargi że ktoś czegoś nie potrafi. Typowe „martw się sam”. 4. Najniższa krajowa. 5. Brak benefitów, No chyba że ból pleców po całym dniu latania obsługiwania niewdzięcznych chamskich klientow można nazwać benefitem. 6. Nie można zwrócić uwagi klientowi. Krótko: klient nasz pan a ty się przed nim płaszcz. Bywało że klienci rzucali w pracowników pokrywkami i patyczkami do kawy lub ciastem przez brak zadowolenia ze standardów obowiązujących w cukierni. Oczywiście to pracownik musiał to sprzątać uśmiechać się i nie miał prawa sie odezwać. 7.notoryczne kontrole i czepianie się o każdy szczegół - nawet minimalnie inną czcionkę na cenówce która przyszła z centrali a co za tym idzie pracownicy nie mieli wpływu na to. 8. Nie ma klientow i jest porządek? Masz sprzątać posprzątane lub dźwigać ciezkie szuflady lad tortowych by je wymyć. Taka lada jest bardzo ciężka, często 2 kobiety ledwo dają radę. Sprzątanie jeśli nie ma ruchu to nawet 10 razy dziennie byle „sprzątać”. Brak krzesła - chyba że na przerwie 15 min. 9. Niewykwalifikowany zespół. Niekompetencja. 10. Pracę odradzam. Jeśli ktos stoi pod ścianą to niech sprobuje ale jeśli jest szansa na coś innego LEPIEJ SOBIE DAROWAĆ.
Cześć, fajnie że tak wypunktowałeś i od razu napisałeś, jak stawka i benefity. A czy do tej podstawy chociaż jest jakaś premia jeszcze?
Zgadzam się z tobą nie polecam siedzę w tym sama ale na ten moment nic innego nie znalazłam żeby się przenieść
Rozumiem.. A skoro w tym sama siedzisz to mogłabyś powiedzieć coś na temat tego jak wygląda ustalanie grafików? Jest jakaś elastyczność w stosunku do pracowników?
To zależy od punktu, od miejsca czy chcesz pracować w galerii czy w punkcie który pracuje w niedziele. Są różne punkty w galeriach masz wolne niedziele i święta. Są punkty w których pracuje się i w niedziele i święta. Jeśli masz dobrego kierownik bądź menadżera to nie ma problemu o po proszenie o wolne.
zgadzam sie, a w szczegolnosci z punktem trzecim - niekompetencja i wielkie wymagania
A właśnie miałam pytać czy zdarza się, żeby kogoś przenosili po tych punktach właśnie. Kierownicy są stali? mam na myśli to czy można się zorientować do kogo punkt przynależy, żeby sobie wybrać
Zdecydowanie odradzam prace w tej cukierni na produkcji jak i w sklepach,restauracjach
Rozmowa odbyła się przy stoliku na terenie cukierni więc atmosfera przyjemna. Mówię tutaj o cukierni zlokalizowanej w Pile która się parę dni temu otworzyła. Cała rozmowa przebiegła sprawnie i luźno, Pani otwarta na pytania a ja w sumie nie otrzymałam żadnych pytań oprócz tego czy nie boję się używać sprzętów typu ekspres do kawy no i czy pracowałam kiedyś na stanowisku z obsługą klienta. Zaskoczyły mnie troszkę godziny pracy, bo cukiernia otwiera się o 10 a praca może zaczynać się nawet od 6:30. Również lekko się zdziwiłam gdy okazało się że sama muszę zapłacić za badania sanitarno-epidemiologiczne, gdzie raczej to pracodawca powinien je opłacać.
- Ma Pani doświadczenie w obsłudze klienta? - Nie boi się Pani obsługi maszyn typu ekspres do kawy?
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Jak długo czekaliście na odzew z Cukiernia Sowa sp.j.? Oddzwaniają zawsze?
Dzień dobry, firma poszukuje na stanowisko młodszego księgowego, czy ktoś mógłby powiedzieć jakie są warunki pracy w tej firmie, jaka panuje atmosfera i na jakie wynagrodzenie można liczyć z wyższym wykształceniem i kilkuletnim doświadczeniem pracy w księgowości? Dziękuję.
Sztywna atmosfera, niby mili ale jacyś tacy sztywni. Duże oszczędzanie na pracownikach
Na czym przykładowym uważasz, że się oszczędza i dlaczego? stawki sugerujesz, że nie są rynkowe? Jeśli tak to ile będą wynosić w tym przypadku? mnie to warunki pracy dla kierowcy by interesowały, wiem, że padało już pytanie ostatnio o to stanowisko. macie szersze odniesienie? jaki tam maja średni staż? chłopak już jeździł, wie co i jak
Zapraszamy do aplikowania na interesujące Państwa stanowisko. Stawki omawiane są na spotkaniu z szefem działu.
Siemka od jakiegoś czasu widuje ogłoszenie na stanowisko jako "Kierowca" czy ktoś z pracujących jak 8 byłych pracowników mógłby się wypowiedzieć jak wygląda praca , jakie są warunki , czy dobrze traktuje tam kierownictwo kierowców i etc. ? Czy sobie darować pracę ? Jeśli darować to dlaczego ? Proszę o konstruktywne wypowiedzi. Dzięki i pozdrawiam
Ośmiu byłych kierowców? od jakiego okresu widzisz, że oferta się wznawia? Od tego roku to liczysz? Jest jakiś okres próbny, dla przykładu miesięczny? Ciekawe co się dzieje przy rozmowie o przedłużenie umowy, czy wtedy proponowane są wyższe stawki? Ktoś tak miał?
Jak wygląda BHP na produkcji w Bydgoszczy? Jest ktoś na stałe? Warunki spoko? Szatnia itp?
Jakie narzędzia pracy zapewnia Cukiernia Sowa sp.j.? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
Witam, produkcja na Schulza procuje w godzinach 6-14 ?, czy 7-15 ? Pozdrawiam
W ubiegłym tygodniu w " tłusty czwartek " zakupiłem pączki w kartonie. Byłem w 100% przekonany, że tym dniu pączki będą tak samo smakować, jak przed tłustym czwartkiem. Co się okazało, że te pączki były beznadziejne, ponieważ były zaparowane i ciasto niewłaściwie przygotowane. Jak poczęstowałem współpracowników w firmie tymi paczkami, to zebrałem negatywne opinie co do tego produktu. Gdyż, ciasto w nich było jak zakalec, nic nie przemawiało za tym, że te pączki są zakupione w firmie SOWA. Korzystam od lat z tej cukierni, lecz po tym co mnie spotkało w ubiegły czwartek, że musiałem zakupione pączki wyrzucić do kosza, bo nie nadawały się do spożycia z uwagi na jakość. Oszukano mnie. Już więcej nic nie kupię u WAS. Ten Wasz biznes legnie w gruzach, jak tak będziecie postępować. Dużą ilość pączków musieliście zutylizować. Jak wyszliście na tym??????????????
Cukiernia SOWA Janki k/Warszawy 23-11-2022 ok godz 11.00. Pani ekspedientka obsluguje klientów w/g wlasnego uznania. Nie obchodzi jej , że ktoś stoi przy kasie .Prosi klienta , który nie może sie zdecydować co wybrać. Następni czekają na niezdecydownego. Pani bardzo dużo mówi nie na temat ,że sprzedaje ucziwie , waży uczciwie itd. Czyżby firma była nieuczciwa???
Nie rozumiem tego mówienia o ważeniu...? jak to konkretnie wygląda, Pani waży i mówi w tym momencie, że robi to uczciwie czy o co chodzi. Zresztą chyba klient widzi jaka waga jest w trakcie? Bo myślałam nad pracą tam i zastanawiam się jak to wygląda od strony pracownika, czy klienci się wykłócają ?
Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w cukierniach jako sprzedawca, czy rzeczywiście jest aż tak źle? Jak są układane grafiki? Jedna zmiana, dwie? Czy w firmie są jakieś benefity dla pracowników?
W moim punkcie grafiki ustawiane są z miesięcznym wyprzedzeniem z poszanowaniem twoich sugestii. Jeśli uda Ci się dogadać z drugą osobą to będą dwie zmiany po 7-8h, jeśli nie to jesteś wrzucany na dniowki (15h) zdarza się ze robisz tak 2-3dni pod rząd. Benefity z tego co wiem jakieś istniały ale pod warunkiem że jesteś na umowę o pracę. A umowy prędko prędko się nie doczekasz bo albo ktoś przed tobą ma dostać albo wakaty umów o pracę sa wykorzystane na danym salonie. Stawka na punkcie aktualnie przynajmniej u mnie to 19.70 brutto, premi nie ma i najprawdopodobniej nigdy nie będzie.
Benefitów brak. Praca nawet po 13,5h przy umowie zlecenie i to w soboty kiedy następuje największy ruch. Nie masz prawa usiąść No chyba że na przerwie 15 minutowej która ci się należy pracując od 6h do 10h powyżej doliczane jest kolejne 15 minut.
Czy w Cukiernia Sowa sp.j. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
W jakich godzinach pracuje cukiernik, od-do?
Bardzo ale bardzo rzadki gosc Bydgoszczy ( pochodze z Torunia i nie zyje w Polsce: na szczescie!!!!) Wizyta numer 1 i już ostatnia ( wtorek 02.10.2021) coś koło rynku głównego godzina ok.11:00 : - ja o kuli ( widziały) , były grzeczne i dały typ: drugie piętro windą - winda pojechała, ja ide sobie o kuli według ( do toalety) , drzwi na „ trzy spusty” zamknięte!!! - ja na - 1 ( nie ma takiej obcji!!!) bo sobie ERROR zrobiła Firma Sowa!!! - ja pytam się miłej obsługi: panienka: niemożliwe ! Sprawdzę! Ja: ( to se sprawdź..) Panienka już nie podeszła do stołu… - ide przy kuli kilkadziesiąt schodów w dół i ….. nie znam kodu !!!! Nie znam kodu do toalety!!! ( do kibla po toruńsku) mówiąc!!!! Mnie nie obchodzi , że ktoś( nie gość) tam wejdzie!!! Jesteście zobowiązani gościom ( także ułomnym!!) umożliwić dojście do toalety!!!!( przede wszystkim windą!!!!!!!) Nigdy !!! Czegoś tak nieprzjaznego nie spotkałam !!! Będę mówiła o sowie negatywnie!!! Tatar : estetyczny i estetycznie podany( grzanki czosnkowe : no go!!!) Cena za 200 gramm : za wołowinę, kurki, cebulę, musztardę francuską??? Zamówiliśmy trzy porcje ( 3X Tatar) Za co liczone jest : tatar? Za mięso? Za mięso i dekorację? Następna stacja „ na przeciwko” Sowa: Daquazé Tort: samo slodkie i ciężkie NIC( waga się liczy a nie jakość i składniki!!!!!) Znamy przed niespełna lat 5 , coś niesamowitego… Scharlotka : lepiej na dworcu zjeść!!! Babka drożdżowa na miodzie( do 07.11.21 ) już w pleśni od 05.11.21 Zdięcia tej drożdżówki wysłać???
CZY WSZYSCY POSPADALI Z KSIĘŻYCA ,, tak wygląda smutna rzeczywistość, ,, kiedy była cukiernia Firmy Hildebrand,,, pachniało w tym miejscu ,, teraz kiedy jej brak ,, jest inna cukiernia ,, bez awansu tam trudno się odnależć ,, ale nie widać u pan zadowolenia ,, nigdy nie uśmiechnięte ,, to samo na ul Tuwima , w LODZI .. po prostu mała płaca ,,, blokuje wszystko ,, ,,, to ,że szyby brudne ,, to że można kupić co nieco ,, po terminie ,, też wszystko każdy ma gdzieś,,, zero chęci pracy ,,, ale za to narzekania ,, spore ,,, WSTYD,,, ! CHLEBODAWCO OBUDŻ SIĘ,,, ,,, ! NAJWYŻSZY CZAS ,,, !
A i nadal brakuje wszystkiego (forem, wózków do przenoszenia półproduktów) lub są uszkodzone (formy, noże)? I nadal brygadziści muszą się dowartościować przypierdalając się o wszystko? :V
Kieras na nocce nadal ten sam? I jeśli tak to dalej stosuje mobbing? (nadal czekam na jego pozew za zniesławienie, że niby nigdy mnie nie obraził
Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda praca w IT i czy warto kandydować na obecny ogłoszenie? Jakie widełki płacowe wchodzą w grę?
Do inspekcji pracy. Czy legalnym jest robienie grafików typu kończę nocną zmianę i odrazu mam zacząć ranna?! Chyba NiIE!!! Czy zgodne z BHP jest zatrudnianie obcokrajowców którzy nie mówią i tym bardziej nie rozumieją kompletnie nic w języku polskim. Swoją drogą jak przeszli szkolenie BHP. Czas zrobić porządek z tym obozem bezprawia. Panie Adamie może czas otworzyć oczy i zobaczyć jak córeczka niszczę szanująca się kiedyś firmę!!!!
Powinieneś mieć przerwę. Przynajmniej 11 godzin. Nikt nie może cię zmusić żebyś tyle godzin był w pracy. Rozmawiałeś o tym z kadrami? Takie błędy w grafiku przecież można poprawić.