Drodzy państwo chce poinformować o procederze karnym jaki ma miejsce w firmie Sowa ( cukiernia, gastronomia, sklepy) Doszło do segregcji sanitarnej, karaniu i straszeniu ludzi że jeżeli się nie zaszczepia lub nie założą maseczki zostaną zwolnieni z pracy. Rządzący ta firma ustanowili sobie wewnętrzny przepis który zmusza osoby nie zaszczepione do noszenia maseczek. Dodam że wewnętrzne przepisy mówią że jeżeli nie zostanie np. zachowany odstęp min 1.5 m to każdy ta maseczkę musi mieć. Jedno zaprzecza drugiemu. Kolejny problem to nakaz okazywania zaświadczeń o zaszczepiebiu na covid19 co jest naruszeniem przepisów RODO jak i o tajemnicy medycznej co karane jest kodeksem karnym. Oczywiście dysponujemy odpowiednimi dowodami. Sprawa będzie miał swój dalszy ciąg.
1. Praca ciężka - typowe gastro. 2. Nastawienie na dużą sprzedaż a nie na jakość. 3. Brak rzetelnego szkolenia, uczą zwykli współpracownicy o ile mają na to czas. Często nie mają na to czasu a później latają na skargi że ktoś czegoś nie potrafi. Typowe „martw się sam”. 4. Najniższa krajowa. 5. Brak benefitów, No chyba że ból pleców po całym dniu latania obsługiwania niewdzięcznych chamskich klientow można nazwać benefitem. 6. Nie można zwrócić uwagi klientowi. Krótko: klient nasz pan a ty się przed nim płaszcz. Bywało że klienci rzucali w pracowników pokrywkami i patyczkami do kawy lub ciastem przez brak zadowolenia ze standardów obowiązujących w cukierni. Oczywiście to pracownik musiał to sprzątać uśmiechać się i nie miał prawa sie odezwać. 7.notoryczne kontrole i czepianie się o każdy szczegół - nawet minimalnie inną czcionkę na cenówce która przyszła z centrali a co za tym idzie pracownicy nie mieli wpływu na to. 8. Nie ma klientow i jest porządek? Masz sprzątać posprzątane lub dźwigać ciezkie szuflady lad tortowych by je wymyć. Taka lada jest bardzo ciężka, często 2 kobiety ledwo dają radę. Sprzątanie jeśli nie ma ruchu to nawet 10 razy dziennie byle „sprzątać”. Brak krzesła - chyba że na przerwie 15 min. 9. Niewykwalifikowany zespół. Niekompetencja. 10. Pracę odradzam. Jeśli ktos stoi pod ścianą to niech sprobuje ale jeśli jest szansa na coś innego LEPIEJ SOBIE DAROWAĆ.
Zdecydowanie odradzam prace w tej cukierni na produkcji jak i w sklepach,restauracjach
Mam pytanie do pracowników cukierni sowa w Bydgoszczy na Szulca. Jestem cukiernikiem który pracuje w innej cukierni w Bydgoszczy. Zawsze chciałem iść do sowy. Tylko mam zapytanie . Bo w obecnej firmie zarabiam 5tys na rękę przy 168 godzinach czy w cukierni sowa zarobię więcej. Wiadomo przechodząc do innej pracy chce sobie polepszyć a nie pogorszyć . Pozdrawiam cukierników
Człowieku nie rób tego błędu dostaniesz najnizsza nawet jak jesteś cukiernikiem z doświadczeniem,praca w niedzielę nie ma czasu się nawet napic
Polecam pracę w Cukierni Sowa. Pracowałam w sklepie i choć to ciężka praca to dawała mi satysfakcję. Pzreprowadziłam się i musiałam zrezygnować, a szkoda, bo w nowym miejscu (inny pracodawca) już nie jest tak przyjemnie.
Hejka, a jaka może być wasza ocena z teraz z pracy sezonowej? Od paru dni są oferty dla kasjerki ale też dla barmanki, która mnie interesuje. po opisie wiem, że poszukują kogoś do października. Ale potem myślicie, że można starać się o coś na stałe czy raczej miejsc nie mają?
(usunięte przez administratora)
Kierownicy mają to w poważaniu, tylko przejmują się co powie Szefowa. Awansują tylko znajomi… szkoda życia.
Ale to chwileczkę, normalny pracownik może nie znać języka, w sumie nie widziałem takiego wymogu w ofercie dla cukiernika, z która tu jestem. co natomiast z kierownikiem? piszesz, że to bagatelizuje, czy to oznacza, że zna język? Jakoś z zespołem musi się dogadać i zastanawiam się czy nie dadzą z tego kiedyś jakichś szkoleń?
STARGARD Praca Ciężka oraz Toksyczna atmosfera ze strony pracowników jak i Szefostwa. Pozostawianie we dwie na zmianie oraz wymaganie tego aby stać na kasie na zmywaku na sali sprzątać po klientach robić dania na kuchnię ogarniać desery oraz robić kawy oczywiście po 12 h pracy czasem i więcej …nie mówię o tym że oczywiście rano musicie zrobić kanapki,odpiek,zamówienia tortów i wyłożyć wszystkie drozdzowki na czas bo jak nie to opierdziel ,myślę że na dwie osoby na zmianie to dużo co nie ?nie wspomnę o tym żewieczorem musisz zanieść cały towar znów na chłodnie i wyszorować wszystkie lodówki kible zmywak oraz podłogę na sali oraz sprzęt na kuchni . Nie możesz usiąść prócz do zjedzenia obiadu a jak siedzisz to dzwoni Szefowa z tekstem że Ci nie płaci za siedzenie Nawet gdy wszystko jest na błysk nie ma chwili aby odetchnąć ,oczywiście gdyby było tego mało jak nie znasz składu chociaż na to jedno ciastko to jest koniec świata oczywiście tak samo jest z pralniami …..no co powiem źle zmarnowane parę lat pracy nigdy więcej i stanowczo odradzam jeżeli chcesz wyjść zdrowa psychicznie oraz fizycznie z tego . Nie wspomnę o kamerze w szatni :)
Jak obecnie może wyglądać praca kierownika zmiany? prócz tej oferty dla specjalisty ds. budowlanych, do której ktoś nawiązał widnieje również ta na stanowisko kierownicze, nie ma w niej podanych stawek godzinowych, a mnie ciekawią, ile mogą wynieść? I czy warto według was się interesować?
Rozmowa odbyła się przy stoliku na terenie cukierni więc atmosfera przyjemna. Mówię tutaj o cukierni zlokalizowanej w Pile która się parę dni temu otworzyła. Cała rozmowa przebiegła sprawnie i luźno, Pani otwarta na pytania a ja w sumie nie otrzymałam żadnych pytań oprócz tego czy nie boję się używać sprzętów typu ekspres do kawy no i czy pracowałam kiedyś na stanowisku z obsługą klienta. Zaskoczyły mnie troszkę godziny pracy, bo cukiernia otwiera się o 10 a praca może zaczynać się nawet od 6:30. Również lekko się zdziwiłam gdy okazało się że sama muszę zapłacić za badania sanitarno-epidemiologiczne, gdzie raczej to pracodawca powinien je opłacać.
- Ma Pani doświadczenie w obsłudze klienta? - Nie boi się Pani obsługi maszyn typu ekspres do kawy?
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Słuchajcie i czy to w każdej sytuacji tak jest, że pierwsza umowa to zlecenie mimo, że wpisane jest, że dają tę pracę? przynajmniej teraz niedawno ktoś opisał u siebie taki problem przy aplikacji na pomocnika. Mnie od Pracodawcy wyświetliło się ogłoszenie co prawda nie branżowe, bo dla specjalisty ds. budowlanych. Tutaj także umowa o prace jest wpisana. Na jakie warunki się piszę o ile udam się na rozmowę?
Od przyszłego tygodnia zaczynam pracę na produkcji "pomoc" chciałabym dowiedzieć się jak wygląda ogólnie tam praca ? Jaka atmosfera? Na dzień dobry zraziło mnie to że umowa zlecenie ( w ogłoszeniu na które aplikowałam umowa o pracę) czy są jeszcze jakieś niespodzianki na które zwrócić uwagę podczas podpisywania np umowy ?
Ostatnio myślę o pracy w cukierni sowa . Ale te wpisy czasami mnie przerażają że jest tam tak źle . A może ktoś napisze coś pozytywnego o tym zakładzie????? Pozdrawiam
Ja też dopiero się interesuję. Z tego co pisali dla przykładu o kasie rozmawiasz z samym szefem działu… może więc to od tego wszystko zależy? Atmosfera i warunki będą zależne od tego dokąd pójdziesz? Gdzie więc celujesz? Gdzie tak w ogóle jest najmniejsza rotacja?
Milczenie niby jest zlotem ale nie wiem jak w tym przypadku się to układa? Zależy to może takie od stanowiska? mnie na intrenecie pokazały się teraz oferty na recepcje. Ktoś na niej pracował i się wypowie? O Grodzką mi chodzi, praca na dwie zmiany w rezydencji. Czy spory jest ruch?
Rezydencja ma 19 pokoi, wiec siłą rzeczy ruch nie jest ogromny. Pozytywny manager wprowadza w tajniki tej pracy. Mogę polecić!
Poważnie nie? a tu wyżej Pani jakieś jednak wymieniła. A druga strona medalu w tym wszystkim jaka jest, skoro już tak stwierdzasz? W ofertach w ogóle piszą, że można się w razie czego poczęstować.. :D to jest jakoś wyliczane?
Mam pytanie do pracowników cukierni sowa w Bydgoszczy na Szulca. Jestem cukiernikiem który pracuje w innej cukierni w Bydgoszczy. Zawsze chciałem iść do sowy. Tylko mam zapytanie . Bo w obecnej firmie zarabiam 5tys na rękę przy 168 godzinach czy w cukierni sowa zarobię więcej. Wiadomo przechodząc do innej pracy chce sobie polepszyć a nie pogorszyć . Pozdrawiam cukierników
Ja uciekłem ..ciężko,kolesiostwo,same zakazy ,(usunięte przez administratora).Na start dadzą ci 4 tys na 2 zmiany+(2 niedzielę na popołudnie). Na nockach ok 5 (bez nadgodzin) bedziesz zawsze tym samym robolem chyba że masz długi język ????
Możesz spróbować napisać jeszcze raz to, co wykropkowane? Czuję, że to coś ważnego, a może język był jakiś "po bandzie" i dlatego admini nie puścili :/ Powiedz, a to piekarz ma do wyboru, czy chce pracować w dzień czy na nocki, żeby np. wiecej zarobić?
Finansowo... może będzie lepiej choć nie sądzę, że na samym początku. Bardziej bym się skupił na całej reszcie... warunkach pracy, otoczeniu i (usunięte przez administratora). Bezwiednie zalecam Ci Piotrze abyś wpierw skontrolował swoją decyzję z osobami, które tam pracują/pracowały. Pozdrawiam.
Z czego to wynika, że może być lepiej? Po jakim okresie czasu jest zatem gwarantowana podwyżka? Co do samych warunków to jeszcze tam nie byłam, wiec czy istnieje szansa na ich szerszy opis? Co na nie wpływa i czy jest szansa na zmianę?
Człowieku nie rób tego błędu dostaniesz najnizsza nawet jak jesteś cukiernikiem z doświadczeniem,praca w niedzielę nie ma czasu się nawet napic
1. Praca ciężka - typowe gastro. 2. Nastawienie na dużą sprzedaż a nie na jakość. 3. Brak rzetelnego szkolenia, uczą zwykli współpracownicy o ile mają na to czas. Często nie mają na to czasu a później latają na skargi że ktoś czegoś nie potrafi. Typowe „martw się sam”. 4. Najniższa krajowa. 5. Brak benefitów, No chyba że ból pleców po całym dniu latania obsługiwania niewdzięcznych chamskich klientow można nazwać benefitem. 6. Nie można zwrócić uwagi klientowi. Krótko: klient nasz pan a ty się przed nim płaszcz. Bywało że klienci rzucali w pracowników pokrywkami i patyczkami do kawy lub ciastem przez brak zadowolenia ze standardów obowiązujących w cukierni. Oczywiście to pracownik musiał to sprzątać uśmiechać się i nie miał prawa sie odezwać. 7.notoryczne kontrole i czepianie się o każdy szczegół - nawet minimalnie inną czcionkę na cenówce która przyszła z centrali a co za tym idzie pracownicy nie mieli wpływu na to. 8. Nie ma klientow i jest porządek? Masz sprzątać posprzątane lub dźwigać ciezkie szuflady lad tortowych by je wymyć. Taka lada jest bardzo ciężka, często 2 kobiety ledwo dają radę. Sprzątanie jeśli nie ma ruchu to nawet 10 razy dziennie byle „sprzątać”. Brak krzesła - chyba że na przerwie 15 min. 9. Niewykwalifikowany zespół. Niekompetencja. 10. Pracę odradzam. Jeśli ktos stoi pod ścianą to niech sprobuje ale jeśli jest szansa na coś innego LEPIEJ SOBIE DAROWAĆ.
Cześć, fajnie że tak wypunktowałeś i od razu napisałeś, jak stawka i benefity. A czy do tej podstawy chociaż jest jakaś premia jeszcze?
Zgadzam się z tobą nie polecam siedzę w tym sama ale na ten moment nic innego nie znalazłam żeby się przenieść
Rozumiem.. A skoro w tym sama siedzisz to mogłabyś powiedzieć coś na temat tego jak wygląda ustalanie grafików? Jest jakaś elastyczność w stosunku do pracowników?
To zależy od punktu, od miejsca czy chcesz pracować w galerii czy w punkcie który pracuje w niedziele. Są różne punkty w galeriach masz wolne niedziele i święta. Są punkty w których pracuje się i w niedziele i święta. Jeśli masz dobrego kierownik bądź menadżera to nie ma problemu o po proszenie o wolne.
zgadzam sie, a w szczegolnosci z punktem trzecim - niekompetencja i wielkie wymagania
A właśnie miałam pytać czy zdarza się, żeby kogoś przenosili po tych punktach właśnie. Kierownicy są stali? mam na myśli to czy można się zorientować do kogo punkt przynależy, żeby sobie wybrać
Zdecydowanie odradzam prace w tej cukierni na produkcji jak i w sklepach,restauracjach
Jak długo czekaliście na odzew z Cukiernia Sowa sp.j.? Oddzwaniają zawsze?
Serdecznie polecam cukiernie sowę w Gdyni na Oksywiu. Bardzo miła obsługa fajne dziewczyny aż chce się przychodzić na zakupy. Byłem tam 2 razy i jestem zachwycony taka energia pracowników. Uśmiech to postawa i tak trzymajcie ???? a piękna Panią czarnulkę tryskająca energią ciepło pozdrawiam i mam nadzieje ze do następnego.
Dzień dobry, firma poszukuje na stanowisko młodszego księgowego, czy ktoś mógłby powiedzieć jakie są warunki pracy w tej firmie, jaka panuje atmosfera i na jakie wynagrodzenie można liczyć z wyższym wykształceniem i kilkuletnim doświadczeniem pracy w księgowości? Dziękuję.
Sztywna atmosfera, niby mili ale jacyś tacy sztywni. Duże oszczędzanie na pracownikach
Na czym przykładowym uważasz, że się oszczędza i dlaczego? stawki sugerujesz, że nie są rynkowe? Jeśli tak to ile będą wynosić w tym przypadku? mnie to warunki pracy dla kierowcy by interesowały, wiem, że padało już pytanie ostatnio o to stanowisko. macie szersze odniesienie? jaki tam maja średni staż? chłopak już jeździł, wie co i jak
Zapraszamy do aplikowania na interesujące Państwa stanowisko. Stawki omawiane są na spotkaniu z szefem działu.
Siemka od jakiegoś czasu widuje ogłoszenie na stanowisko jako "Kierowca" czy ktoś z pracujących jak 8 byłych pracowników mógłby się wypowiedzieć jak wygląda praca , jakie są warunki , czy dobrze traktuje tam kierownictwo kierowców i etc. ? Czy sobie darować pracę ? Jeśli darować to dlaczego ? Proszę o konstruktywne wypowiedzi. Dzięki i pozdrawiam
Ośmiu byłych kierowców? od jakiego okresu widzisz, że oferta się wznawia? Od tego roku to liczysz? Jest jakiś okres próbny, dla przykładu miesięczny? Ciekawe co się dzieje przy rozmowie o przedłużenie umowy, czy wtedy proponowane są wyższe stawki? Ktoś tak miał?
Polecam pracę w Cukierni Sowa. Pracowałam w sklepie i choć to ciężka praca to dawała mi satysfakcję. Pzreprowadziłam się i musiałam zrezygnować, a szkoda, bo w nowym miejscu (inny pracodawca) już nie jest tak przyjemnie.
Drodzy państwo chce poinformować o procederze karnym jaki ma miejsce w firmie Sowa ( cukiernia, gastronomia, sklepy) Doszło do segregcji sanitarnej, karaniu i straszeniu ludzi że jeżeli się nie zaszczepia lub nie założą maseczki zostaną zwolnieni z pracy. Rządzący ta firma ustanowili sobie wewnętrzny przepis który zmusza osoby nie zaszczepione do noszenia maseczek. Dodam że wewnętrzne przepisy mówią że jeżeli nie zostanie np. zachowany odstęp min 1.5 m to każdy ta maseczkę musi mieć. Jedno zaprzecza drugiemu. Kolejny problem to nakaz okazywania zaświadczeń o zaszczepiebiu na covid19 co jest naruszeniem przepisów RODO jak i o tajemnicy medycznej co karane jest kodeksem karnym. Oczywiście dysponujemy odpowiednimi dowodami. Sprawa będzie miał swój dalszy ciąg.
Brawo, brawo pracodawca, a takich narzekających na to, zwolnić natychmiast. Wstydź sie swoich pretensji! Wstyd i średniowiecze
Człowieku jakbyś się u mnie w firmie nie zaszczepił to byś na ryj wyleciał wiec co się dziwisz ze Pan Sowa wymaga żebyś miał na gembir maskę.
1.Temat brygadzista Kamil ma swoich pupilków którym daje wysokie premie. 2. Nie równo traktuje pracowników. 3. Tylko spija kawkę w biurze kierownik. 4.Ciekawe kiedy Marek zauważy jego nie taktowne zachowanie.
Jak wygląda BHP na produkcji w Bydgoszczy? Jest ktoś na stałe? Warunki spoko? Szatnia itp?
Jakie narzędzia pracy zapewnia Cukiernia Sowa sp.j.? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
Praca na magazynie w godzinach nocnych tutaj nic nie podlega dyskusji, ponieważ wszystko jest zawarte w treści ogłoszenia, jednak na rozmowie dowiadujemy się, iż mimo że jest w treści ogłoszenia napisana umowa o pracę to otrzymujemy z najniższą krajową na okres 2 miesięcy umowę zlecenia. Dodatkowo nawet jak jest książeczka sanepidowska pracownik za orzeczenie musi zapłacić sam i pracodawca nie zwraca kosztów. Przy podpisywaniu umowy kadrowa pilnuje by nie doczytać całej umowy a tylko sprawdzic swoje dane i szybko dać podpisu, po czym dowiadujemy się iż nie dostaniemy umowy do ręki, bo zarówno oryginał jak i kopia zostają w kadrach do czasu zakończenia jej trwania. Śmierdzi tu kombinacjami i punktami w umowie które są negatywne dla pracownika. Ma to ocalić pracodawcę przed sprawa w Sadzie przcy
No co ty przecież jak podpisuję się umowę to zawsze w dwóch egzemplarzach musi być, jedna zostaje u pracodawcy a drugą zabiera pravownik. Pracodawca nie ma prawa trzymać obydwu umów.
Witam, produkcja na Schulza procuje w godzinach 6-14 ?, czy 7-15 ? Pozdrawiam
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Cukiernia Sowa sp.j.?
Zobacz opinie na temat firmy Cukiernia Sowa sp.j. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 39.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Cukiernia Sowa sp.j.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 26, z czego 3 to opinie pozytywne, 22 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Cukiernia Sowa sp.j.?
Kandydaci do pracy w Cukiernia Sowa sp.j. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.