Atmosfera pracy w tym miejscu to jakaś totalna katastrofa.Przez 12 lat pracowałem w cukierniach w Polsce,potem Francji,Anglii,Chorwacji,Grecji. Wróciłem z myślą otworzenia czegoś swojego w Polsce. Dałem sobie rok na ogarnięcie papierologii,lokalu itp. oraz dalsze doszkalanie. Poszedłem wieć do pracy w cukierni Miś z myślą popracowania przez ten rok. I nagle okazało się ,że nic nie potrafię. Nikt mi nie chciał nic powiedzieć gdzie co jest,co i jak,jaki harmonogram wykonywanej pracy,nikt się do mnie nie odzywał,byłem zwodzony co do umowy. Podziękowali mi po tygodniu z powodu braku umiejętności. Jak policzyłem kasę za ten czas to mi policzyli 5h na godzinę. Tym sposobem przyśpieszyłem otworzenie własnego biznesu. Idzie,idzie dobrze. Moi współpracownicy przychodzą uśmiechnięci do pracy,szanujemy się. Ludzie nie pozwalajcie sobą pomiatać i trzymajcie się z daleka od tego miejsca. Najgorsze co zawodowo mi się przytrafiło.
Ile trwa szkolenie, jak zatrudniają nową osobę? O ile organizuje w ogóle pracodawca jakieś wdrożenia, tak pomyślałam że spytam też dlatego, że tutaj niektórzy narzekają na jakość tych produktów. A czy pracownik jakoś za to odpowiada?
No, ale chyba takie obgadywanie nie wpływa na warunki pracy? Czy czuć jakoś w atmosferze to, że było się obgadywanym? Szefostwo nie rozwiązuje konfliktów między pracownikami? Można sobie zapisać sobie to co zdradzi cukiernik, żeby dobrze robić swoją robotę?
W sieci nie znalazłem, ale może tutaj ktoś coś wie o zatrudnianiu nowych osób na etat cukiernika? Chyba zaniosę cv osobiście do firmy tylko nie wiem do kogo się z tym zwrócić. Dajcie znać czy cukiernicy pracują też na zmianach nocnych, bo potem chciałbym wiedzieć czy jakoś więcej naliczają za pracę w nocy.
Tutaj się pracuje jako cukiernik mając doświadczenie w poprzedniej stwierdzam tutaj mamy godne warunki
Kilka dni temu dodali ogłoszenie dla ekspedientki. Jakoś w styczniu ktoś też pytał o to stanowisko, nikogo nie udało im się znaleźć? A może ludzie szybko rezygnują? Wolałabym się upewnić żeby ewentualnie czasu nie stracić. Opowiedzcie proszę coś więcej o warunkach pracy, w ofercie zbyt wielu konkretów nie znalazłam. Jest tam za to informacja o pracy w weekendy, ile ich przypada w miesiącu? Grafik jest układany zgodnie z dyspozycjami pracowników?
Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Cukiernia "Miś"?
Robiłem zakupy na kurczakach i zakładowej. Przypadkiem jak nie mieli towaru trafiłem na Milionowa. Panie super. Fajnie zagadują, poleca towar co goście zachwyceni. Firma na plus z takimi pracownicami
Dużo tu opinii o produkcji. Mnie interesuje praca jako sprzedawca w cukierni, znalazłam ogłoszenie na olx. Stawki nie było podanej oprócz tego, że jest atrakcyjna. Podpowiecie jak godzinowo netto to wychodzi? Min 20 zł będzie? Grafik jest elastyczny? Jest możliwość podstosowania go pod siebie? Za dobre wyniki premie?
Ile trwa szkolenie, jak zatrudniają nową osobę? O ile organizuje w ogóle pracodawca jakieś wdrożenia, tak pomyślałam że spytam też dlatego, że tutaj niektórzy narzekają na jakość tych produktów. A czy pracownik jakoś za to odpowiada?
Szkolenia? Wchodzisz na pracownie i masz robić to co ci mówią a najlepiej jeszcze wiedzieć dokładnie jak aby nie gadali
Jakieś receptury albo instrukcje chociaż dają, jeśli chodzi o wyroby na pracowni? Skoro tak rzucają na głęboką wodę to czy dobre stawki na start dają?
Najniższa krajowa to jest jedyne co możesz dostać. A co robić to możesz znaleźć w przepisach bo cukiernik łaskawie ci zdradzi co robić a potem poobgaduje gdy będziesz na wolnym
A na jakieś premie bądź dodatki można liczyć? Może oferują jakieś benefity pozapłacowe, które są w stanie doskonale wynagrodzić pracę w tym miejscu? :) ciekawi mnie to stanowisko :p
I ma się na początek prawo do pomyłki? Może jest coś takiego jak dzień na przyglądanie się zanim zacznie się pracę samodzielną? Czy od początku zatrudnienia wydawane polecenia są takie same jak dla wieloletnich pracowników?
No, ale chyba takie obgadywanie nie wpływa na warunki pracy? Czy czuć jakoś w atmosferze to, że było się obgadywanym? Szefostwo nie rozwiązuje konfliktów między pracownikami? Można sobie zapisać sobie to co zdradzi cukiernik, żeby dobrze robić swoją robotę?
Atmosfera pracy w tym miejscu to jakaś totalna katastrofa.Przez 12 lat pracowałem w cukierniach w Polsce,potem Francji,Anglii,Chorwacji,Grecji. Wróciłem z myślą otworzenia czegoś swojego w Polsce. Dałem sobie rok na ogarnięcie papierologii,lokalu itp. oraz dalsze doszkalanie. Poszedłem wieć do pracy w cukierni Miś z myślą popracowania przez ten rok. I nagle okazało się ,że nic nie potrafię. Nikt mi nie chciał nic powiedzieć gdzie co jest,co i jak,jaki harmonogram wykonywanej pracy,nikt się do mnie nie odzywał,byłem zwodzony co do umowy. Podziękowali mi po tygodniu z powodu braku umiejętności. Jak policzyłem kasę za ten czas to mi policzyli 5h na godzinę. Tym sposobem przyśpieszyłem otworzenie własnego biznesu. Idzie,idzie dobrze. Moi współpracownicy przychodzą uśmiechnięci do pracy,szanujemy się. Ludzie nie pozwalajcie sobą pomiatać i trzymajcie się z daleka od tego miejsca. Najgorsze co zawodowo mi się przytrafiło.
Gdzie się podziewa Pani w czarnych włosach z cukierni na Widzewie? Nie mogę na nią trafić, już nie pracuje???
Odpiszę sam sobie, Pani byla na urlopie. Wiedziałem, że jak złożyć zamówienie to tylko u Niej. Ma wiedzę, a jak czegoś nie wie to sprawdzi. Bardzo polecam!
Czym w Cukiernia "Miś" zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Nie mam doświadczenia ale z tego co zdążyłem się zorientować firma zatrudniała również ludzi w roli pomocnika np piekarza. Obecnie też tak to działa? Można w taki sposób zdobyć doświadczenie? Ile wtedy wychodzi na rękę za godzinę. Po zdobyciu doświadczenia można już wtedy awansować na piekarza-cukiernika?
Firma zatrudnia jako pomocnicy cukiernika. Pieczywo jest zamawiane z innej piekarni. Nooo i nie polecam pracownicy w wybujałym ego którzy mają problem do tego że jako uczeń nic nie wiesz.
A można się od nich czegoś nauczyć? Przecież logiczne, że uczeń musi się nauczyć od starszego kolegi. Powiesz jaka stawka?
Szanowni (usunięte przez administratora) cukierni Miś już któryś raz szukacie kierowcy . W ogłoszeniu pisze prosimy wysłać CV i zadzwonić pod wskazany numer . Mądrala odbierający telefon na dzień dobry mówi że nie ma czasu i oddzwoni także kogo wy szukacie . Książkę piszecie w Pdf z ludzkich cv. Masakra jakaś jak takie kadry czy tam kierownictwo w tej firmie zajmuję się czymś więcej niż trzymaniem palca na bułce słodkiej. Nie polecam omijać szerokim łukiem gdyż zarobki adekwatne do wymagań nie są . Chyba że ktoś głupi to się skusi. Masakra
Możesz napisać coś więcej o tych zarobkach? Ostatecznie miałeś tą rozmowę? Czy nie oddzwonili? Nie mogę znaleźć tego ogłoszenia to podpytam czy to pełen etat jest? Bardzo wcześnie się zaczyna pracę?
Czy istnieje możliwość rozwoju w Cukiernia "Miś"?
Dziś kupiłam tort śmietanowy, który był tak zmrożony że musiałam go wyrzucić do (usunięte przez administratora) Nie polecam tej cukierni nikomu. W ogóle nie będę już klientką tej cukierni. Zostałam (usunięte przez administratora)na duże pieniądze.
Z tego co widzę parę miesięcy temu ciężko tu było stałym pracownikom, bo uczniowie zamiast rzetelnie pomagać to unikali odpowiedzialności a robić trzeba było. :( Czy aktualnie dalej zajmują się internetowymi sprawami zamiast prawdziwą robotą? A może jakoś zmobilizowano ich do należytej pracy? Jak aktualnie się tutaj robi, można mieć więcej czasu dla siebie?
@Urszula Uczniowie tylko udają że pracują potrafią tylko perfidnie okłamywać cukierników że chcą wcześniej wyjść , a jedno zadanie najłatwiejsze potrafią robić dwie godziny ledwo wyrabiają się innymi zadaniami . niestety dzisiejsza młodzież jest bardzo roszczeniowa i leniwa tylko tik toki im w głowie..
ahaa... no rozumiem... to w zasadzie ilu młodych obecnie tu pracuje? raczej zatrudniają osoby starsze, żeby uniknąć tego typu wspomnianych sytuacji?
A takie osoby już z kilkuletnim doświadczeniem, które się nie uczą już, mają szanse na pracę? I to chciałabym wiedzieć, czy teraz są jakieś przyjęcia, jeszcze przed nowym rokiem.
Nie rozumiem tej opinii. Do praktykantów jest żal jak pójdą łaskawie coś zjeść na 5 minut, a na internetowe sprawy nie ma czasu. Praktykanci nie unikają odpowiedzialności tylko cukierników którzy traktują ich jak gorszy sort który ma wyczyścić blachy, przyjąć dostawę i wyrzucić (usunięte przez administratora) A najlepiej te wszystkie czynności na raz. Po 3 latach można nauczyć się jak zagryzać język słuchając linczu i dogryzania ze strony pracowników. W takim środowisku nikt nie ma ochoty przebywać. Nowi pracownicy potrafią odnieść się z szacunkiem do drugiego człowieka coś pokazać czy pomóc natomiast stali pracownicy z wybujałym ego sprawiają że praca jest w napiętej atmosferze w której strach się odezwać i wyjść z jakąkolwiek inicjatywą aby nie zostać pomieszanym z błotem i wyzwanym od idiotów. Rozumiem że to uczniowie i ich obowiązki wyglądają inaczej ,ale szacunek do drugiego człowieka powinien być zachowany i tu pokolenie Z pokazuje większą kulturę. Tyle w temacie
Po trzech latach, to przepraszam, ale ile tam trwają te praktyki? Nie widziałam, że w latach się to liczy. I jakie są obowiązki ustalane na umowie pomiędzy pracodawcą a praktykantem?
Praktyki trwają całe 6 semestrów szkolnych + ferie i wakacje, a to co jest na umówie jest nie współmierne bo wchodząc na pracownie cukiernicy mówią ci co masz zrobić i zazwyczaj jest to to co wymieniłem wcześniej. Jednak w mojej opini odnosiłem się głównie do zachowania i atmosfery jaka przez to panuje.
Jestem księgową z wieloletnim doświadczeniem i specjalistą pracy biurowej. Pracowałam w "biurze" Cukierni Miś przez trzy miesiące. Odeszłam... Jeśli ktoś ma jakieś zapytania - odpowiem szczerze, tak jak jest.
proszę napisać jak wygląda zatrudnienie nowej osoby. konkretnie stanowisko kierowca. jakie warunki proponują?
A co, widziałeś jakieś ogłoszenie? Że tak pytasz w sensie, bo ja patrzę i nic nie widzę. Też bym chciała wiedzieć, jak jest, a przede wszystkim, jak wypadają na tle innych. Czy zarobki w miarę konkurencyjne, wiesz ile można dostać?
Czy w firmie Cukiernia "Miś" są regularne szkolenia pracownicze?
Szkolenia?... Tutaj nikt nie ma czasu na szkolenie jest bardzo dużo pracy a ludzi cały czas brakuje
No ale nawet żadnego szkolenia z obsługi kas nie ma dla nowych pracowników? Od razu mają pracować jak każdy inny?
Obsługa kas dla ekspedientek to co innego ja nie pracuję na sklepie tylko na produkcji problem jest w tym że jest dużo pracy nawet jak nie ma okresu świątecznego ( Boże Narodzenie, Wielkanoc) a ludzi brakuje cały czas uczniowie nie chcą przykładać się do pracy okłamują nas cukierników i szefa że chcą wyjść wcześniej udają tylko że pracują ,choroby itp. pewnie za dużo czasu wolnego poświęcają na oglądanie w Tik toku, Instagramie wyczyny patoinfluencerow typu Queen of the black która ma 15,7k obserwujących i robi z siebie ladacznicę
Sklep Nawrot tragedia dziewczyny ruszają się jak za karę kawa wrząca nie do wypicia przez godzinę lokal wymaga remontu jeśli już macie najlepszy punkt w tym miejscu to zróbcie coś bo mamy 2021 rok a nie 1995 …
dzien dobry jestem skobry. z żalem (emotka ze smutna buzka) oświadczam, iż dzis kupiłam w cukierni panda paczka z nadzieniem różana. zero nadzienia, paczek suchy, sahara wieksza niz przy kacu. jest mi smutno bo wydałam pieniądze na suchara. gdybym chciala sucharki to poszłabym do biedronki albo haliny. ze smutkiem nie pozdrawiam. (emotka lajka w dol). do widzenia.
Kiedyś był taki teatr telewizji. Kryminał nadawany w czwartki tytuł miał "Kobra". Potem zwrot przeszedł do terminologii kabaretowej w programie 3 PR. "Dzień dobry, jestem z Kobry"
Dzień dobry, w jakich godzinach pracuje się w Cukierni "Miś"? Wiem, że ogólne godziny pracy można znaleźć w internecie i z takimi się zapoznałam ale podejrzewam, że będąc pracownikiem trzeba zjawić się przed otwarciem. Proszę więc o dokładne informacje na temat tego, o której się zaczyna pracę i, o której się ją kończy.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Cukiernia "Miś"?
Zobacz opinie na temat firmy Cukiernia "Miś" tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Cukiernia "Miś"?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!