Opinie o McDonald's Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Zatrudnimy pracowników do restauracji McDonald’s. Oferujemy nową wyższą stawkę! Gwarantujemy umowę o pracę! Oferujemy elastyczne godziny pracy! Zatrudniamy również na pełen etat!


Branże: Restauracje
Restauracje Warszawa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o McDonald's Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Pracownik szeregowy

Napiszę to tylko raz. Każdemu kto rozważa wgl zatrudnienie się w mc jako zwykły pracownik. ODRADZAM. Praca ponad siły, ja akurat jestem przeskolony na każdym stanowisku, i muszę pracować za kilka osób. Wypłata marna bo zarabiam 16 z groszami brutto na pełnym etacie. Zwykły pracownik przez lizo dupów "kierowników" jest traktowany jak gorszy Soft mimo że często robimy za nich całą robotę. Pracujesz na pełnych obrotach czasami nie wiesz co się dzieje i gdy chcesz chwilę odpocząć i co jest normalne to od razu kierownictwo na Ciebie wrzeszczy. Ciągle musisz coś robić choć byś padał na pysk. Na przerwę potrafią wypuścić Cię po 2 godzinach a później przez 6 czy 7 godzin radź sobie człowieku. Praca jest ciężka fizycznie, bardzo ciężka czasami nie masz siły ruszyć ręką po przyjściu. Ciągle pretensje walczenie z czasem obsługi ale to i tak odbija się na nas pracownikach. Ciągły stres znacznie odbija się na zdrowiu za (usunięte przez administratora) nie wypłatę. Jak by tego było mało to jeszcze nerwy ze strony klientów którzy potrafią zwyzywać Cię od najgorszych szmat za to że dostali zamówienie później. Drodzy klienci którzy się tu skarżycie pragnę wam przypomnieć że w takich sieciowkach pracują ludzie nie roboty. Jesteśmy zmęczeni zestresowani i upodleni przez kierownictwo w dodatku często pracujemy za kilka osób bądźcie dla nas ludźmi a pomyłki czy awarie są rzeczą naturalną. Jeżeli chodzi o grafik to ciężko się dogadać a o urlopie możecie zapomnieć. Więc to co reklamują to tylko pic na wodę. Praca w święta i dni wolne od pracy. Jedyny sposób to pójść na l4 a schorzeń przy takiej pracy nie brakuje.(usunięte przez administratora)

1
@Lila k flex
Kandydat
@Nikt

Poważnie tam tak jest źle mój znajomy pisał że szkolenie trwa 8 godz maks 3 dni i musisz ogarnąć później sam nie dziwię się że ciągle przyjmują do mc

FigoFaqo
Pracownik

Śmieszne są te opinie, które tu wyczytałem. Tak, praca w McDonads jest trudna. Tak praca ta jest słabo opłacana. Z tymi stwierdzeniami mogę się zgodzić. Jednakże muszę stanowczo stwierdzić, że narzekają głównie ci, którym się nie chce pracować. Oczywiście jest (usunięte przez administratora)Jednakże ktoś kto ciężkiej pracy się nie boi da sobie radę. Pracuję w McD prawie 10 lat. Czasem jest ciężko, ale często załoga jest tak fajna, że można z niemi "konie kraść". Sam zatrudniłem się "na chwilę" prawie dziesięć lat temu. Teraz nie mogę się oderwać od moich koleżanek i kolegów. Reasumując, praca jest ciężka i mało opłacalna, ale każdy pracodawca jak usłyszy, że pracowałeś w McD będzie pewien, że jesteś dobrym pracownikiem, bo McD uczy ogaru i ciężkiej pracy.

Mick
Były pracownik
@FigoFaqo

Praca dla (usunięte przez administratora) - tyczy się kierownictwa i niektórych pracowników. (usunięte przez administratora) wykorzystują ludzi, nie płacą setek za nadgodziny ani za święta, ciągłe poganianie i czepianie się pracowników. Zamiast otwierać normalne zakłady pracy otwierają to (usunięte przez administratora) I jeszcze zadowoleni, bo jest "praca"- wyzysk to nie to samo co praca. Sami niech idą tam "pracować"- te czuby z Urzędu pracy, rządu, z inspekcji pracy.. już nie wspominając o urzędasach z ZUSu.????

Z.
Pracownik
 Pytanie

Odradzam pracę w tej restauracji, jeżeli macie inne wyjście - omijajcie szerokim łukiem. A jeżeli chodzi o nowych pracowników,( uczniów, studentów) którzy przychodzą tylko na weekendy, jeżeli kierownik restauracji zaproponuje wam zmianę etatu na większy na okres wakacyjny, moja rada nie zgadzajcie się, bo potem będziecie się modlić w połowie lipca do Pana Boga żeby to już był wrzesień, żeby nie było tego koszmaru że wy stoicie sami na serwisie, pełno ludzi, 50 morów, systemy padają od zbyt dużej ilości zamówień, temperatura nie do zniesienia i jeszcze kierowniczka drze pi*** że za wolno. Słowo " (usunięte przez administratora) na to co się dzieje latem to zbyt łagodne określenie. I jeszcze ci ludzie (klienci) szkoda nawet komentować. Lepiej czasami mieć trochę mniej pieniędzy i mieć zdrową psychikę. Druga sprawa : nawet jeżeli nie ma klientów, a np. przed chwilą był ruch pracownik nie ma prawa stanąć i złapać oddechu, nawet jeżeli stoi się przy OAT ( miejscu gdzie oczekuje się na kanapki by złożyć zamówienie) xd musisz dokładać sosy, słomki,ketchup i inne pierdoły albo co najgorsze zamieść kuchnię i serwis ( tak twój kręgosłup będzie wniebowzięty), no chyba że pójdziesz się napić, ale nie myśl sobie że zawsze na to pozwalają, czasami nawet jak jesteś już na skraju wytrzymania pozwolą Ci z wielkiej łaski i jeszcze powiedzą "tylko szybko". Kolejna sprawa, kierowniczka i managerowie, którzy wiecznie drą(usunięte przez administratora). Powiem krótko za ciężką pracę masz zapłacone pyskiem.no czasami oczywiście znajdzie się dzień dobroci dla zwierząt. Są takie dni że atmosfera jest gorsza niż w przedszkolu, managerowie + kierowniczka drą się na pracowników specjalnie jak najgłośniej żeby ich poniżyć, a ludzie oczekujący na zamówienie wszystko słyszą, czasami śmieją się czasami są w szoku i oglądają jak dramę w kinie. Kolejna rzecz standardy. Jak wiadomo niektóre standardy w maku są po prostu śmieszne i nie są dostosowane do tzw. (usunięte przez administratora) ale skoro restauracja wymaga ode mnie żebym trzymał się standardów to ja wymagam żebym miał warunki pracy zgodne ze standardami. Otóż jak wiadomo Mc Donald's organizuje konkurs na jak najszybsze wydawanie zamówień na drive thru. Polega on na tym że restauracja która uzyska tzw. najlepszy ( krótki) czas z całego dnia wydawania zamówień na drive, który pojawia się na monitorze na tym stsnowisku, pobiją tzw.rekord czyli restauracja otrzymuje dyplom itd. a pracownicy najczęściej nie mają z tego nic. Otóż w mojej restauracji żeby uzyskać jak najkrótszy czas zmusza się pracowników żeby usuwali zamówienia które nawet jeszcze nie zostały wydane ( nawet jeżeli samochodów jest pełno i drive jest zakorkowany), a potem je przywoływali. Oczywiście jak można się domyślić skutkuje to pomyłkami, a potem kto za to odpowiada jak przyjdzie zdenerwowany klient? Na pewno nie kierownik.. Już wiele razy z moją koleżanką z pracy wyrażaliśmyy sprzeciw ale co my możemy jak jesteśmy tylko robolami... Tylko nie tylko my tutaj cierpimy ale też klienci którzy piszą w opiniach alertach że jesteśmy głupi, że znowu nie dostali tego co zamawiali... Wiem że opinie tutaj zamieszczają też klienci, chcę żebyście wiedzieli jaka jest prawda, bo pewnie nie tylko moja restauracja tak robi. Tym bardziej że to jest po prostu (usunięte przez administratora) Parę razy do maka przychodzi kontrola no i oczywiście wywęszyli że usuwamy zamówienia, zabronili tego, myślałem że to coś poskutkuje ale poskutkowało tylko na chwilę... Trochę się rozpisałem ale to tylko kilka przykładów, mógłbym wymieniać i wymieniać, naprawdę nie warto tutaj pracować, (usunięte przez administratora) jeszcze gorzej, pracuję tylko dlatego że studiuję i wymiar jest weekendowy gdyby nie to by już mnie nie było, pozdrawiam

Agata
Inne
@Z.

Byłam i byli mili pracownicy bardzo fajna obsługa jestem zadowolona ale (usunięte przez administratora) pomylili moje jedzenie z innym!!! Beznadzieja nawet nie było dużo ludzi!

Magda
Były pracownik

Pracowałam w restauracji ponad 15 lat na każdym stanowisku i wszystko zależy od kierownika i kadry managerskiej, więc nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Sama byłam pracownikiem od kadr i płac i komentarz nie otrzymywałem kwitków wypłaty dla mnie jest śmieszny ponieważ biuro wysyła co miesiąc te dokumenty i nawet jeśli nie widziałam się z pracownikiem to zostawiałam zaklejone w kopercie kierownikowi zmiany do przekazania . Zresztą jak ktoś przychodził od razu wydawałam. Po drugie praca jak każda inna , za leżenie nikt nie płaci. Zaczynałam 2004 roku i po 6 miesiącach dostałam awans dlaczego, dlatego że się angażowałam a nie narzekałam ciągle i sprawdzałam godzinę kiedy się skończy mój czas pracy. Często po wejściu do pracy nie wiadomo kiedy miała połowa zmiany ale to chyba lepiej że było co robić a nie stać i cebulę liczyć. Każda restauracja jest inna i w każdej jest inna kadra , atmosfera i wiele aspektów od tego zależy.

Gość
Kandydat
 Pytanie
@Magda

Możesz napisać coś więcej o stanowisku kadr i płac?. Właśnie się zastanawiam czy nie aplikować na stanowisko menadżer ds personalnych ale właśnie opinie mnie przerażają.

Iwo Nowy wpis
Inne

Czy bez min. 4 lat doświadczenia w HR, można pomyślnie przejść rekrutacje na stanowisko konsultanta ds. zarządzania talentami? Zajarało mnie stwierdzenie o przyjaznym i wspierającym środowisku pracy, oraz pełnym entuzjazmu zespole.

MYSZKA Nowy wpis
Pracownik
@Iwo

To jakas paranoja jak oni traktują pracownika obiecują złote góry a potem do miotły bo pracownik mac pani sprzątająca nie przyszła

Pracownik szeregowy

Napiszę to tylko raz. Każdemu kto rozważa wgl zatrudnienie się w mc jako zwykły pracownik. ODRADZAM. Praca ponad siły, ja akurat jestem przeskolony na każdym stanowisku, i muszę pracować za kilka osób. Wypłata marna bo zarabiam 16 z groszami brutto na pełnym etacie. Zwykły pracownik przez lizo dupów "kierowników" jest traktowany jak gorszy Soft mimo że często robimy za nich całą robotę. Pracujesz na pełnych obrotach czasami nie wiesz co się dzieje i gdy chcesz chwilę odpocząć i co jest normalne to od razu kierownictwo na Ciebie wrzeszczy. Ciągle musisz coś robić choć byś padał na pysk. Na przerwę potrafią wypuścić Cię po 2 godzinach a później przez 6 czy 7 godzin radź sobie człowieku. Praca jest ciężka fizycznie, bardzo ciężka czasami nie masz siły ruszyć ręką po przyjściu. Ciągle pretensje walczenie z czasem obsługi ale to i tak odbija się na nas pracownikach. Ciągły stres znacznie odbija się na zdrowiu za (usunięte przez administratora) nie wypłatę. Jak by tego było mało to jeszcze nerwy ze strony klientów którzy potrafią zwyzywać Cię od najgorszych szmat za to że dostali zamówienie później. Drodzy klienci którzy się tu skarżycie pragnę wam przypomnieć że w takich sieciowkach pracują ludzie nie roboty. Jesteśmy zmęczeni zestresowani i upodleni przez kierownictwo w dodatku często pracujemy za kilka osób bądźcie dla nas ludźmi a pomyłki czy awarie są rzeczą naturalną. Jeżeli chodzi o grafik to ciężko się dogadać a o urlopie możecie zapomnieć. Więc to co reklamują to tylko pic na wodę. Praca w święta i dni wolne od pracy. Jedyny sposób to pójść na l4 a schorzeń przy takiej pracy nie brakuje.(usunięte przez administratora)

1
Luj
Pracownik
@Pracownik szeregowy

Nie mozeszt zarabiać 16 zł brutto bo minimalna jest 17 zł brutto to coś kręcisz

Pat
Pracownik
@Luj

Nie kręci. 17 jest na zleceniu, oni tak kombinują aby płacić jak najmniej. Najchętniej by zrobili tak, żebyśmy to my im płacili za możliwość pracy w prosperującej firmie hahaha

Oni
Były pracownik
@Luj

Ja tez mialam 16brutto a pracowałam w lipcu

Pracownik Mc
Pracownik
@Luj

Nie kręci , ja na umowie mam nawet napisane 16 zl brutto .

mała
Pracownik
@Pracownik szeregowy

Niestety tak jest. Nie jestesmy robotami. Wieczne krzyki wyzywanie. I robota za kilku bo reszta stoi :(

Mar
Inne
@Pracownik szeregowy

Co ty (usunięte przez administratora) za głupoty , ciężka pracą to jest w kamieniołomach

Asone
Pracownik
@Pracownik szeregowy

Pozdrawiam Lider gościnności mcd Cieszyn

Bingo Brown
Pracownik
@Luj

Ja pracuję w McD i mam na godzinę 18.30 brutto . Przestańcie pieprzyć głupoty !!! Pracuję tylko na 1/2 etatu w dniach , w których sobie zaznaczyłem . I tak jest . Chciałem zmianę w grafiku w jednym dniu i nie było problemu . Przysięgam , że piszę prawdę .

Żegnam
Były pracownik
@Pracownik szeregowy

Jak kierownictwo wrzeszczy to się olewa ich prosta sprawa . Chcesz odpocząć to odpoczywasz nic ci nie zrobią ....

Marcin
Pracownik
@Pracownik szeregowy

Nie zgodzę się. Pracuje na nocki gdzie trzeba robić wszystko i jeszcze więcej. Do tego mamy obsługę 24/7. Wszystko zależy na jakich ludzi trafisz. Ja robię w Białymstoku i ekipa jest super. Mimo, że trzeba zasuwać to czas płynie szybko i jest czas żeby odpocząć i coś zjeść. Grunt wykonać całą listę i inne rzeczy które są niezbędne i ulatiwą prace kolejnej zmianie. Może trafiłeś do restauracji ze słabą organizacją ;) Ja każdemu polecam prace w maku :)

Naruciak
Były pracownik
@Pracownik szeregowy

W pełni się z tym zgadzam. Jawne wykorzystywanie pracowników. O braku szacunku do szeregowych pracownikow już nawet nie wspomnę. Natomiast nad tymi franczyzowymi Macami centrala już wogole nie panuje. Dla nich liczą się tylko obroty. Menagering w imieniu pracodawcyrobi co chce. Zatrudniają bez żadnej selekcji a potem nieinteresuja się prawie wogole atmosfera i relacjami służbowymi pracowników. Pracownik jest (usunięte przez administratora) który ma siedziec cicho w przeciwieństwie do niekompetentnych menagerow bez kwalifikacji którzy lokal traktują jak własny (usunięte przez administratora) Odbija się to oczywiście na jakości produktów i usług czego dowodem może być słynna kanapka Bandera !!! Toz to jawna prowokacja i to z premedytacja. Rozumiem ciąg na kasę Maca i wyjście do coraz większego grona ukraińskich klientów których coraz więcej przygarnia nasz kraj ale są pewne granice! Ludzie omijajcie ten przybytek szerokim łukiem jak nie ze względu na zwykły, ludzki honor to chociaż przez pamięć o dziesiątkach tysięcy polakow zamordowanych w bestialski sposob przez banderowskich siepaczy. Ja choćbym miał zdychać z głodu i pragnienia do końca moich dni nie wezmę do reki niczego z tej firmy. Wstyd i hańba McDonalds Polska. Nic nie może i nie powinno tłumaczyć waszego postępowania, a tym bardziej pieniądze !

Nikt
Były pracownik
@Pracownik szeregowy

Po ponad miesiącu mam dość. Ta firma wykańcza psychicznie. Jeśli ktoś się szanuje, to odradzam pracy tam. Za małe pieniądze za taką pracę.

Czarnyps4
Inne
@Pracownik szeregowy

Bo się dałeś w (usunięte przez administratora) robić jak byś się postawił to jesteś ułożony i (usunięte przez administratora) że ci źle jak coś nie pasuje to. Wypierdalaj.idz w śmietniku pieniądzy szukaj

Teresa
Inne
@Nikt

który oddział mc'a w wawie dokładnie komentujesz? gdzie tak wykańczają ?

Exkasiarz
Inne
@Pracownik szeregowy

Mam nadzieję, że znalazłeś inną, normalniejszą pracę. Życzę wszystkim frytkowcom albo zmiany pracy na taką fajną, albo żeby kiero wylecieli na pysk, albo pultający się klienci udławili zamówieniem, a przede wszystkim podwyżek. Dużo płacy, mało pracy. Powodzenia i pozdrawiam cieplutko!

FIKUS
Były pracownik
@Pracownik szeregowy

Zgadzam się, od razu unikać. Jeśli coś chcesz to od razu jazdy są. Jeśli się przeniesiesz to zapomnij o szacunku. Dla kierowników jesteś zerem i pionkiem.

Tek
Pracownik
@Pracownik szeregowy

To prawda

Akcesorie
Inne
@Pracownik szeregowy

To co opisałeś masz rację ale w innych sprawach się też mylisz i zależy mają charakter i nerwy inni potrafią z pyskiem, myślą że jedna osoba jest w pracy jak proszą aby coś zrobić potem przychodzi inna osoba znowu coś inne zrobić potem znowu i tak w kółko na litość boską to nie roboty tylko ludzie jak nimi o lewackie i dumnie sobie chodzicie i więcej gadacie nisz robicie szczegulne menadżerowie dziwić się że nowi przychodzą i nic nie u mią mało ich szkolicie i dziwią się klijęci że na życze no komu w tej restałacji o grzeczność od nich żenada i chamstwo tam się cyrki dzeją....

Milaaa
Pracownik
@Pracownik szeregowy

Dokładnie tak jest w Piszu, jest strasznie, (usunięte przez administratora), ale jakie kierownictwo to taki i personel a szeregowy musi dostawać u nich po (usunięte przez administratora) za pupilkow kierownictwa, kierowniczka nie da nic sobie uświadomić, każe smażyć według (usunięte przez administratora) komputera gdzie tam można np 6 stripsow smażyć a zamówień jest np na 2 razy tyle, jej braciszek (usunięte przez administratora) szeregowych pracowników, poniża też klientów wielki drajwer razem z chamska Natalia, bezczelnie odzywają się do klientów gdyż oni są przecież nie omylni i mogą, a to klient głupi i jeszcze ma czelność przychodzić do nich echh, menadżerowie liczą tylko czasy i (usunięte przez administratora) za wszystko, a główna z elku kierownicza to dopiero chamstwo, chyba (usunięte przez administratora) se załatwiła to stanowisko bo zero szacunku do pracownika i klienta i jej (usunięte przez administratora) robią to samo, tam jesteś Gosc jak (usunięte przez administratora) i poniżasz innego pracownika, ogólnie (usunięte przez administratora) na każdym kroku, za 2000 zł praca po 11 g, wrogowi nie życzę tam się stołować i tym bardziej pracować

Milaa
Pracownik
@Pracownik szeregowy

Dokładnie tak jest jak opisujesz a może jeszcze gorzej w Piszu

@Lila k flex Nowy wpis
Kandydat
@Nikt

Poważnie tam tak jest źle mój znajomy pisał że szkolenie trwa 8 godz maks 3 dni i musisz ogarnąć później sam nie dziwię się że ciągle przyjmują do mc

Lider Gościnności
Były pracownik
 Pytanie

Kierownictwo i wszyscy są mili do momentu przyjścia pierwszego dnia do pracy. Obiecują Ci złote góry a już pierwszego dnia okazuje się inaczej. Grafik na cały miesiąc- pracujesz cały dzień od 9 do 21/22 (dzień w dzień). Mówią, że zajmujesz się witaniem gości i pomaganiem im przy kioskach- a już pierwszego dnia okazuje się zupełnie inaczej- nie dostał*m nawet koszuli liderskiej tylko zwykłą koszulkę pracowniczą. Biegał*m jak Pani sprzątająca wiecznie z worami ze śmieciami i zmiotką i szufelką. Praca jako Lider Gościnności? Nie! Jako Pani Sprzątająca. A przy zwolnieniu się tylko problemy. Masz płacone za godzinę ale nie chcą Ci dać nawet jednego dnia wolnego i grożą wpisaniem nieobecności w świadectwo pracy. Tragedia. Nikomu nie życzę takiego zap****nia po tyle godzin dziennie za takie grosze.

Cindy
Były pracownik
@Lider Gościnności

U mnie to samo. Miałam mieć 1/2 etatu a godziny jak dla 1,5 etatu. Dramat.

myszka Nowy wpis
Pracownik
@Lider Gościnności

lider goscinnosci nie dostaje koszulki menadzera tylko koszulek lidera goscinnosci nie wita gosci tylko im doradza pomaga w obsludze kiosku a pozatym to lata na miotle z szybkoscia swiatla czysci stoliki i dba o czystosc

@Pracownik
Były pracownik

Pracowałem w tym przybytku i powiem tak: Jeśli jesteś studentem, który chce sobie dorobić lub traktujesz Maca jako drugą, dodatkową pracę - jest w porządku. Jeśli jednak szukasz pracy na pełen etat, w pełnym wymiarze godzin - zdecydowanie nie polecam.

Pracownik Restauracji
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Bardzo miła pani, wszystko trwało 10 min, dostajesz skierowanie na badania, za które płacisz, a oni później oddają pieniądze, stawka na dzień 19.04.2021 na umowę o pracę to 17 brutto.

Pytania

O doświadczenie, opowiedzieć o sobie

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
logo firmy Dział Ogród -Sprzedawca
Wodzisław Śląski
Ruta Sp. z o.o.
(8 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Serwisant rowerowy
Warszawa
Kross S.A.
(833 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Młodsza Specjalistka Obsługi Klienta (Język Niemiecki)
Kraków
Marcin Sojka - Priority Sale
(1 opinia)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
anonim
Inne

Hej Ile czasu trwa szkolenie nowego pracownika i jak ono dokładnie wygląda? Zastanawiam się czy zatrudniając się jako pracownik nocnej zmiany będę robić tylko w nocy czy jest szansa na różne zmiany nawet te ranne?

myszor
Pracownik
@anonim

jak uzgodnisz ze tylko chcesz pracowac w nocy to sprzatanie sprzataniw mycie podlug przugotowanie do otwarcia rano szkolenie trwa w zaleznosci od pojemnosci twojego muzgu czy wszystko lapiesz w mig smazenie ftytek 10 min szkolenia potem musisz radzic sobie sam

anonim
Inne

Czy to Kłodzko, czy Poznań, bo teraz do tych miast szukają, to zawsze 25,25 - 26,50 zł brutto/godz. Niech ktoś wyjaśni, bo czytałam, że to jest w ogóle franczyzowa sieć i różni przedsiębiorcy w ten biznes wchodzą. Czy oni nie mogą sami regulować pensji pracownika restauracji? No bo skoro wszyscy płacą na jedno kopyto, to chyba mają narzucone? I to jeszcze teraz minimalna krajowa to 27,70 brutto, więc porównajcie.

1$
Pracownik
@anonim

System równoważny z wyciągniętą normą czasową. Nie patrz na kase per godzina brutto tylko na całość tych godzin jako jedna kwota brutto a potem na netto. Tak, wszystko się zgadza, minimalna jest.

Kasia
Były pracownik

Pracowałam tam do (usunięte przez administratora) ludzie nie miłe , poprostu hamy tylko kasa najważniejsza zero higieny i kultury bardzo się cieszę że już tam nie pracuje jedzenie też nie zawsze się zgadza do zamówienia poprostu nie polecam

Kamil
Były pracownik

Banda przygłupów. Im bardziej głupi i leniwy tym bardziej doceniany. Głupki, które dużo gadają a mało robią dostają premie, nagrody i są menagerami. Typowe dla tej (usunięte przez administratora) firmy. Rzygać się chce gdy patrzy się na to dziadostwo. Menagerowie pomiatają pracownikami, włażą w (usunięte przez administratora) szefowi i dla szefa to "normalne" zachowanie. Są jak sekta. Nic "złego "(czyli prawdy) nie możesz o nich powiedzieć.

oj tam nie ważne
Kandydat

ciekawi mnie, czemu taka polityka tej marki, firmy w PL, najnizsza krajowa, wyzysk na maksa, po opisach, non stop ogloszenia o prace, troche to pachnie (usunięte przez administratora), rzadko bywam w McDonaldzie, raz na pół roku, ale wiekosci, nie kumaci tam pracuja, bez poweru zycia, takie ofiary zycia, ostatnio mialem rozmowe o prace, tzw menager, maca, mowi xxx lat pracuje, w mozgu az zagrzalo mi, ze az tyle, co to za zycie, pracujac w mcku, w tym smrodzie ............ i jeszcze kiepskie jedzenie ........to juz wole, pracowac w magazynie, czy indziej, za te same pieniadze.

Artur
Były pracownik

Menagerzy zachowują się jakby byli szefami a nie pracownikami. Rozkazują pracownikom, każą im robić 10 rzeczy na raz a sami stoją w jednym miejscu i poganiają innych by szybciej pracowali. Obowiązkiem menagera jest przynoszenie rzeczy z magazynów - oczywiście tego nie robią. Stoją i plotkują, latają za kierownikiem i włażą mu w (usunięte przez administratora) Na sprzątaniu jedna osoba (sala, łazienki, ogródek, zaplecze i jeszcze chcą by im kuchnię ogarnąć). Jeden menager każe pracownikowi ogarnąć kompaktor, za chwilę przychodzi drugi i ma pretensję, że na sali jest brudno. Menager przecież nie będzie wycierał stolików to poniżej jego godności przecież. Stoi menagerka na serwisie i drze się, że chce frytki jakby tępa (usunięte przez administratora) nie widziała że jest kolejka po frytki, które jeszcze się smażą. Oczywiście menager ma jedzenie za darmo i może brać co chce i ilechce - a potem straty. Pracownik oczywiście nie ma takich przywilejów - ma (usunięte przez administratora) i bycna każde zawołanie każdego menagera-szefa. Goście też muszę szybko zamawiać i odbierać zamówienia. Szybko, s ybko - tylko czasy i zyski się liczą, nie człowiek. Bezduszne podejście do pracowników i gości. Im bardziej ktoś jest leniwy i lubi wyżywać się na ludziach tym większe prawdopodobieństwo, że zostanie menagerem. Bo dla nich to "normalne" by poniżać i wykorzystywać pracowników ile się da. Ciągłe plotki, donosy, obgadywanie za plecami i do kierownika to też norma w tej firmie. Jak jesteś uczciwy i pracowity to zawalą cię robotą - dosłownie. Toksyczne środowisko pracy. Fałsz i obłuda na każdym kroku. Przyjeżdżają "z góry " jacyś biurokraci i wymyślają nowe zasady(np.ułożenie sosów) , które utrudniają pracę. Pełno jest tam zbędnych osób, które biorą kasę a wymyślanie głupot i rządzenie się (np. większośćmenagerów). Nie warto obniżać swoje standardy i pchać się w to (usunięte przez administratora)

Pola
Użytkownicy czekają na odpowiedź 51 dni.
Inne
 Pytanie

Dlaczego zabawki w Maku są takie lamerskie? Jakieś karty z piłkarkami - kogo to obchodzi? To żadna zabawka. Szkoda wody i prądu by produkować taki badziew i wciskać go ludziom. To nieekologiczne. Chyba wiecie gdzie możecie wsadzić sobie te karty.

Iwona
Kandydat

Chyba najgorsza praca jaką miałam po tym jak musiałam myć rękami wszystkie kosze na dworze w -10 i sprzątać cały parking wokół restauracji bo tak zażyczył sobie kierownik zrezygnowałam ,tam robisz wszystko serwis,drive,dostawy,sprzątasz sale,sprzątasz na zewnątrz wokół restauracji,(usunięte przez administratora)

anonim
Inne
@Iwona

Czyli jak to jest, każdego dnia jest się na innym stanowisku? Czy w trakcie dnia są zmieniane obowiązki? Zawsze mnie to ciekawiło, bo chciałam się tutaj zatrudnić...

byly
Były pracownik
@Iwona

masz swieta racje musisz robic wszystko bo na twoje stanowisko jest juz nastepca ciagle szukaja pracownikow to powinno dac ludziom do myslenia czy warto sie tam zatrudniac

anonim
Inne

Zastanawiam się, czy ta praca może być na dłużej? Chodzi mi konkretnie o ogłoszenie na pracownika restauracji, czy tempo, o którym tu zresztą ktoś wspomina, i atmosfera, czy pracują tam osoby, które szukają pracy nie tylko na chwilę, żeby dorobić? Bo na takiej by mi zależało, ale ciężko w okolicy niestety.

Tatiana
Były pracownik

Pracuje 2 miesiace będę rezygnować ,chyba najgorsza praca jaką miałam ,tępo tragiczne,ciągle krzyki (usunięte przez administratora) na nowych pracownikach i cały czas darcie ryja ,w tej pracy trzeba się nauczyć jednego ze nie można być miłym bo wejdą ci na głowę najlepiej mieć nastawienie jakby każdy dzień był ostatni w tym (usunięte przez administratora) i nie dać sobie ,mam cafe ręce poparzone od tych frytek

Pytanie
 Pytanie

Jak długo trwa proces awansu w McDonald's Polska Sp. z o.o.?

Grażyna
Inne

W sieci znalazłam informację na temat stażu w dziale franczyzy. Jestem nim zainteresowana. Czytam, że firma oferuje atrakcyjne wynagrodzenie. Co to oznacza? Będąc na stażu wiadomym jest to, że zarabia się znacznie mniej, więc?... Skoro jest to praca hybrydowa, bo tak napisano, to kiedy można pracować z domu? Dajcie znać.

Pracownik?
Inne

Pracuję/pracowałem przez 3 miesiące w momencie pisania tego nie wiem czy w ogóle jestem zatrudniony czy nie, wynika to z powodu przedłużania umowy, firma jest na tyle dobra że niedawno skoczyła mi się umowa a tydzień przed kończeniem się jej pytałem czy ze mną przedłużą czy nie takiej informacji nie dostałem tylko myślałem że jak przjdę dzień po skończeniu się umowy to ją już dostanę natomiast tak nie jest, w kolejnym dniu wstawili mi dzień wolny bez żadnej mojej wiedzy a informacji po dzwonieniu do restauracji też nie otrzymałem a jak dzwoniłęm do kierownika była skrzynka pocztowa, zostałem potraktowany bardzo źle, nie byłbym zły gdyby nie przedłużyli tej umowy ale mogli by dać mi znać tydzień lub dwa przed, ogółem pracowałem i jako pracownik nocy i jako dzienny. W pracy zauważyłem duzo minusów chociażby brakująca chemia do sprzątania, czy też inni pracownicy którzy specjalnie źle przygotowują zamówienia, mógłbym tu jeszcze wypisać 10 takich podobnych przykładów, z plusów to tylko to że praca jest stosunkowo łatwa chociaż bywają momenty gdzie jest całkowicie inaczej np. zmiana nocna w dwie osoby, pracownik i menadżer, i cała restauracja do posprzątania, w takich sytuacjach jest dużo stresu a takie często się zdarzają. ogółem pracy nikomu nie polecam przez własne doświadczenia, tym bardziej w zimę gdzię namiar pracy staję się wiekszy poprzez np. odśnieżanie lub więcej błota na podłodzę.

Fiona
Pracownik

Praca fajna jako dorywcza np.dla młodych którzy chcą sobie dorobić 2/3 dni w tygodniu ,trudność i szybkość pracy zależy też od mc donald w jakim się jest ja jestem na autostradzie i ruch raz jest raz nie ma ,jeden dzień dla porównania byłem w galerii krakowskiej to współczuję tam pracować wszystko zależy od lokalizacji restauracji

123
Kandydat
 Pytanie

Czy szukajaa teraz kogos do pracy?

Miki Miki
Były pracownik
@123

Szukają ale dużo godzin nie dostaniesz w sezonie może bo zima nie ma tyle pracy lepiej latem się zatrudnić bo w zimę to cieszko

Renata
Inne
@Miki Miki

Na pracownika restauracji, często widziałam ogłoszenia kiedys? A co do tych godzin, to to jakaś praca na zlecenie albo dzieło? W sensie, że dzwonią jak potrzebują. Nie ma stałych godzin pracy? Super byłoby to wiedzieć.

Miki Miki
Były pracownik
@Renata

Jest normalnie umowa o pracę tylko że pewnie byś dostała na 1/4 etatu i mało tych godzin często jak ruchu nie ma to do domu wysyłają i człowiek stratny o to chodzi a latem dużo godzin można mieć i a zima ciężko powini zrobić że to praca sezonowa

Smakosz
Inne
 Pytanie

Dzień dobry. Nie jestem Państwa pracownikiem, ale sporadycznym klientem i od długiego czasu zastanawiam się dlaczego wszystkie kanapki, które Państwo podają nie wyglądają tak jak na Państwa reklamach? Na reklamach mięso wylewa się z bułki, pięknie wygląda sałata, ogórki i pomidory oraz cebulka wyglądają bardzo zachęcająco. Mimo tego, że nie jest to zdrowe, zachęcony wyglądem podjeżdżam pod McDrive, ? Bo jest to szybkie i smaczne. Zamawiam cheeseburgera albo jakiegokolwiek burgera i jest on diametralnie różny od tego co widzę na reklamie. Mało tego, pracownicy przyrządzają kanapkę bez rękawiczek, a jak zwróciłem raz uwagę to kierownik popatrzył na mnie jak na dziwoląga. Nie napiszę gdzie. Rodzi się zatem jedno pytanie dlaczego kanapki podawane przez Państwa nie wyglądają tak jak na zdjęciu?? Czemu Państwo (usunięte przez administratora) klienta mimo tego, że ten klient i tak Widząc to, kupuje te hamburgery na tony? To nie jest żadna reklama ani marketing, ale jeśli Państwo dołożyliby więcej uwagi do wyglądu produktu to zapewne zyski byłyby potrójne, a ja klient kupowałbym częściej u Państwa. Dla mnie częściej to raz na 2 miesiące, bo dzieci lubią....Kiedy to się zmieni?

Kas
Inne
 Pytanie
@Smakosz

Kanapki na zdjęciach mają klientowi pokazać, jaki skład dana kanapka ma. Moja zachęcić do zakupu. Kanapkę się zjada ( smak jest najważniejszy) a nie ogląda. Po drugie dlaczego pracownicy nie robią kanapek w rękawiczkach? Ponieważ przestrzegają standardów czystości w tym mycie rąk regularnie co 1 h.a jak trzeba to i częściej. A klient dlaczego nie kupuje w masce i rękawiczkach? Ludzie dotykają lady kasowej, stolików brudnymi łapami, pieniędze też takimi wręczają. Sami o sobie się nie boją? Czasami wychodząc z łazienki po skorzystaniu z WC rąk nie myją. Uważam że tacy prędzej rozsieją (usunięte przez administratora) Na przejściu dla pieszych, gdy dotyka się przycisku aby przejść też trzeba nosić rękawiczki??????? Przecież chwilę potem ktoś znowu dotknie, wejdzie do mc, nie umyje rąk i zje kanapkę. To jest śmieszne Kiedy to się zmieni? Nie wiem skąd smakoszu jesteś ale proponuje dać przykład. Miejsc PRACY w mc Donaldd jest sporo. Chętnie zjem drwala.z bilbordu reklamowego przygotowanego w rękawiczkach ????

nn
Pracownik
@Smakosz

rękawiczki w mcdonalds nie są wymagane

Tom
Pracownik
@nn

Dochodzenie swych praw też nie. Nawet można powiedzieć że nie mile widziane.

Pegaz
Były pracownik
 Pytanie
@Kas

''....Po drugie dlaczego pracownicy nie robią kanapek w rękawiczkach? Ponieważ przestrzegają standardów czystości w tym mycie rąk regularnie co 1 h.a jak trzeba to i częściej.'' - A świstak siedzi i zawija w sreberka.

Kekw
Były pracownik
@Smakosz

Do wczoraj byłam pracownikiem i po pierwsze. Reklamy produktów żywnościowych są przyrządzane nie na bazie istniejącego jedzenia a przez specjalne studio i fotografa który tworzy mieszanki z niejadalnych rzeczy które imitują to co mają ale wyglądają 5x smaczniej niż normalnie. Poczytaj sobie o fotografii produktów żywnościowych. Nie tylko mc to stosuje ale wszystkie fast foody, stocki zdjęć,sklepy etc. A po drugie McDonald nie potrzebuje 3xwięcej klientów bo byśmy chyba oszaleli. Wczoraj w ostatni mój dzień pracy wyganialiśmy klientów bo nie mieliśmy w 6 osób szans na obsłużenie wszystkich xddd Jezu jak się cieszę że to koniec.

Zostaw merytoryczną opinię o McDonald's Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w McDonald's Polska Sp. z o.o.?

    Zobacz opinie na temat firmy McDonald's Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 128.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o.?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 99, z czego 5 to opinie pozytywne, 73 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy McDonald's Polska Sp. z o.o.?

    Kandydaci do pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

McDonald's Polska Sp. z o.o.
1.9/5 Na podstawie 115 ocen.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
McDonald's Polska Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii