Z całego serca nie polecam tego pracodawcy, w moim 20letnim doświadczeniu najgorszy. Szef Andrzej B. który notorycznie (usunięte przez administratora) ludzi. Traktuje jak (usunięte przez administratora) bo pracujesz 12 godzin dziennie pod czujną obserwacją kamer, ludzie zatrudnieni nie mają placone za chorobowe czy urlop, wykorzystuję to że pracują obcokrajowcy. Brak premii. Nie przyjdziesz jeden dzień do pracy to utnie z wypłaty albo nie wypłaci wcale. Brak posiłków pracowniczych przy 12 godzinach pracy, płacisz za jedzenie z karty menu ze zniżką. Kelnerzy zmywają wc i stoją na zmywaku. Lepienie pizzy z dziećmi na sali gdzie wszystko w mące i zmywanie tego płatne tyle co za godzinę, bez dodatku czy premii. Firma nastawiona przedewszystkim na zarobek, produkty niskiej jakości i co miesiąc podnoszenie cen. Nie polecam nikomu
Pracuję w tej firmie już od 15 lat. Już samo to o czymś świadczy. Szef jest bardzo pomocnym człowiekiem i zawsze można na niego liczyć. Monitoring w lokalu jest wyłącznie dla bezpieczeństwa pracowników i ewentualnego sprawdzania sytuacji gdzie klient nie zapłaci za rachunek albo coś ukradnie i potrzebny jest dowód dla policji. Co do wykorzystywania pracowników obcokrajowców - absolutnie się z tym nie zgodzę. Ja jestsem z Ukrainy i nigdy nie spotkała mnie z tego tytułu żadna nieprzyjemna sytuacja czy wyzysk. Powiem więcej, w lokalu pracuje więcej osób pochodzących z Ukrainy i jestem pewna, że potwierdzą moje słowa. Warsztaty Małego Kucharza to zabawa dla dzieci, która jest realizowana w godzinach pracy lokalu i nie jest traktowana inaczej niż jakakolwiek inna rezerwacja, która mogłaby odbyć się w lokalu. Praca w lokalu wiąże się z utrzymywaniem w nim również porządku a co za tym idzie sprzątaniem sali czy toalet tak aby klienci mieli poczucie, że w lokalu jest przyjemnie i czysto. Wyobraź sobie sytuację, że otwierasz lokal i kierowca czyli osoba, która dostarcza dania dla klientów nie przychodzi do pracy. Bo nie. Bez uprzedzenia. Lokal w związku z taką sytuacją narażony jest na straty. Każdy z ppracowników jest poinformowany o tym, co się dzieje w razie nie pojawieniu się w pracy bez uprzedzenia i bez uprzedniego załatwienia sobie zastępstwa. Pracują tam dorośli ludzie, którzy mają wyobraźnię. Podsumowując - opinie pochdzi od jakiegos sfrustrowanego roszczeniowego pracownika, który zwyczajnie sam muiał postępować nieodpowiednio. Ja zawsze będę mówiła o tej firmie i o szefie jak najlepiej.
Atmosfera to nie wszystko, widzę, że sporo piszecie na jej temat, osobiście jestem z ludzi którzy idą i robią to co trzeba nie zważając na to. Planuje aplikować na stanowisko asystentki biura. To co dla mnie najważniejsze to oczywiście kasa, niestety w ogłoszeniu nie ma żadnego info na ten temat. Ile wynosi podstawa i w jakich kwotach wypłacane są ewentualne premie?
No ale jak zwolniono, to co potem? Nie zatrudniono nowej osoby i jest wakat w HR? Przecież ktoś musi administrować dokumenty związane z zatrudnieniem. To kto to robi? Wgl wiadomo, za co zwalniają pracowników właśnie np. z działu hr? Jakieś większe naruszenia czy inne powody?
Cześc wam. Widziałam w sieci dla siebie ogłoszenie o prace, gdzie szukają osoby jako regionalny kierownik koordynator ds. placówek franczyzowych. Dajcie znać, jaka jest pensja miesięczna na tej posadzie? Jako, że zatrudniają na kontrakcie b2b, no to poproszę o stawkę netto.
Cudowna pani kasjerka nieumiejętnie wyciszyła telefon i zaczęła przeklinac i oceniac klienta. Umiliła mi swoim słownictwem wieczór. Nigdy więcej nie złożę zamówienia u tej pani. Mam nadzieję że pracodawca wyniesie wnioski i szanowna pani poniesie konsekwencje swojego postępowania :)
Osoba z mniejszym, niż wymagane w ogłoszeniu min. 2 letnie doświadczeniem w pracy na stanowisku Specjalisty ds. zakupów lub podobnym, ma jakieś większe szanse na zatrudnienie? Co do umiejętności myślenia analitycznego, umiejętności organizowania sobie pracy, czy dobrego posługiwania się Excelem, to uważam, że spełniam wyszczególnione w ogłoszeniu oczekiwania. Natomiast moje zdolności negocjacyjne mam nadzieję sprawdzić w praktyce przy negocjowaniu pensji zasadniczej :)
Polityka wyzysku, nepotyzmu, obietnic bez pokrycia. Jeżeli nie pracowałaś wcześniej w komforcie to nie będziesz tu dobrze traktowana.
A co takiego obiecują co nie ma potem odbicia w rzeczywistości? Chodzi o zarobki czy coś innego? Wszyscy nowi pracownicy są źle traktowani? Trochę te Twoje zarzuty poważnie brzmią, może podasz jakąś konkretną sytuację?
Ciekawe, że akurat byli pracownicy sklepów Komfort mają tu jakieś fory. Możesz to rozwinąć? Bo ciężko trochę połączyć kropki...
No to ciekawe czy za oficjalny powód zostanie podany właśnie taki argument. Podoba mi się, że na etacie administratora IT da radę pracować zdalnie. Tylko proszę o odpowiedź czy można pracować na swoim prywatnym sprzęcie, bo jakoś nie lubię nie swoich komputerów.
nie pracuję tutaj długo, ale musicie doczytać internety @UP i @Były , szukają Admina CRM i człowieka do marketingu, zespól IT ma sie doskonale, może tez jakaś dziewczyna, będzie nas więcej :)
Jaka jest stawka początkowa w Da Grasso Sp. z o.o.? 12 lutego na Pracuj.pl dodali ogłoszenie na stanowisko Administrator IT.
chciałbym podziekowac calemu personolowi i i obsłudze plus kier za super dostawe gratis wszysko wspaniałiałe gororaca pizza i super dostawa w ramach rekompensaty i gratki skalda emeryt Zbigniew ze skawiny pozdrawim personel i kierownika yes ok
Atmosfera to nie wszystko, widzę, że sporo piszecie na jej temat, osobiście jestem z ludzi którzy idą i robią to co trzeba nie zważając na to. Planuje aplikować na stanowisko asystentki biura. To co dla mnie najważniejsze to oczywiście kasa, niestety w ogłoszeniu nie ma żadnego info na ten temat. Ile wynosi podstawa i w jakich kwotach wypłacane są ewentualne premie?
Ostatnio odeszły 2 Asystentki biura z powodu terroru psychicznego, ale skoro tobie nie przeszkadza publiczne poniżanie przez prezes to śmiało aplikuj, przecież kasa jest ważniejsza od szacunku. Premia - może kiedyś jakąś zobaczysz, opieka zdrowotna - po pół roku pracy, pizzowe piątki - tylko w ostatni piątek miesiąca, karta sportowa - po 3 miesiącach pracy
Ale co właściwie się stało, jakie zachowania powodują to, że ludzie odchodzą z pracy?? I czy HR lub kadry wiedzą o takich zdarzeniach i nie reagują, czy nie wiedzą i dlatego takie sytuacje mają miejsce?? Wgl ktoś to gdzieś zgłaszał np. do szefa, zarządu?
No ale jak zwolniono, to co potem? Nie zatrudniono nowej osoby i jest wakat w HR? Przecież ktoś musi administrować dokumenty związane z zatrudnieniem. To kto to robi? Wgl wiadomo, za co zwalniają pracowników właśnie np. z działu hr? Jakieś większe naruszenia czy inne powody?
NIE POLECAM dzwonię zamawiam i zaznaczam proszę dla 5 Latków pizze mało wypieczona bo nie zjedzą a tam co przyjezdza zimna,spalona i zamiast dużej dostaje mała i jak dzownie to głupia gadka więc nie polecam
Fatalna atmosfera. ludzie odchodzą z pracy regularnie. tzw zarząd posiada zaawansowaną (usunięte przez administratora). Z jednej strony mówiąc jak to nie jest cudownie z drugiej pomiatanie kadrami jest na porządku dziennym. Nie polecam.
Skrzętnie maskowana przemoc psychiczna ze strony zarządu i menadżerów
Ziarno prawdy tkwi w każdym wpisie jaki czytałam..szkoda że nie szanujecie ludzi i nie doceniacie ich tak jak na to zasługują.
Mam pytanie odnośnie pracy jako Regionalny Koordynator ds. Gastronomii Konkretnie, to chodzi mi o swobodę pracy i organizowanie swoim obowiązków samodzielnie. Oferuję kontrakt b2b, czy to znaczy, że nie ma wymogu pracy stacjonarnej i w określonych godzinach? Jest info o pracy w terenie, czy te wyjazdy i odwiedziny konkretnych punktów, też można sobie samemu układać, a firma nie wpływa na grafik, tylko liczą się wyniki?
Marcin i Jarek ściągają swoich do biura, można by powiedzieć że ludzie z komfortu. W 6miesiecy firma straciła wielu dobrych ludzi a domino wciąż się wali..., w komforcie musi być duży deficyt ludzi bo wszyscy są ściągani do nas.
Z całego serca nie polecam tego pracodawcy, w moim 20letnim doświadczeniu najgorszy. Szef Andrzej B. który notorycznie (usunięte przez administratora) ludzi. Traktuje jak (usunięte przez administratora) bo pracujesz 12 godzin dziennie pod czujną obserwacją kamer, ludzie zatrudnieni nie mają placone za chorobowe czy urlop, wykorzystuję to że pracują obcokrajowcy. Brak premii. Nie przyjdziesz jeden dzień do pracy to utnie z wypłaty albo nie wypłaci wcale. Brak posiłków pracowniczych przy 12 godzinach pracy, płacisz za jedzenie z karty menu ze zniżką. Kelnerzy zmywają wc i stoją na zmywaku. Lepienie pizzy z dziećmi na sali gdzie wszystko w mące i zmywanie tego płatne tyle co za godzinę, bez dodatku czy premii. Firma nastawiona przedewszystkim na zarobek, produkty niskiej jakości i co miesiąc podnoszenie cen. Nie polecam nikomu
Cześć, ale ta kamery to są w jakichś miejscach, w których nie powinny być? Bo w samym monitoringu to nie ma nic złego, na tyle na ile wiem, czy nie podpisywałeś zgody na nagrywanie? A co do premii to jej nie ma czy po prostu jest zależna od frekwencji? Dwie różne rzeczy…
Nic nie podpisywałam a kamery są normalne o ile ktoś zerka a nie prześladuje. Premie są obiecane za coś co robisz a szef stwierdza że nie dostaniesz bo on decyduje czy da czy nie. Nie da kilku pracownikom i już stać gościa na urlop. Żenada
A kiedyś się coś wydarzyło, że monitoring jest zamontowany? Powiedz mi jakie są przykładowe sytuacje lub czynności, za które są odbierane premie, czyli całość jest zabierana czy tylko część?
Pracuję w tej firmie już od 15 lat. Już samo to o czymś świadczy. Szef jest bardzo pomocnym człowiekiem i zawsze można na niego liczyć. Monitoring w lokalu jest wyłącznie dla bezpieczeństwa pracowników i ewentualnego sprawdzania sytuacji gdzie klient nie zapłaci za rachunek albo coś ukradnie i potrzebny jest dowód dla policji. Co do wykorzystywania pracowników obcokrajowców - absolutnie się z tym nie zgodzę. Ja jestsem z Ukrainy i nigdy nie spotkała mnie z tego tytułu żadna nieprzyjemna sytuacja czy wyzysk. Powiem więcej, w lokalu pracuje więcej osób pochodzących z Ukrainy i jestem pewna, że potwierdzą moje słowa. Warsztaty Małego Kucharza to zabawa dla dzieci, która jest realizowana w godzinach pracy lokalu i nie jest traktowana inaczej niż jakakolwiek inna rezerwacja, która mogłaby odbyć się w lokalu. Praca w lokalu wiąże się z utrzymywaniem w nim również porządku a co za tym idzie sprzątaniem sali czy toalet tak aby klienci mieli poczucie, że w lokalu jest przyjemnie i czysto. Wyobraź sobie sytuację, że otwierasz lokal i kierowca czyli osoba, która dostarcza dania dla klientów nie przychodzi do pracy. Bo nie. Bez uprzedzenia. Lokal w związku z taką sytuacją narażony jest na straty. Każdy z ppracowników jest poinformowany o tym, co się dzieje w razie nie pojawieniu się w pracy bez uprzedzenia i bez uprzedniego załatwienia sobie zastępstwa. Pracują tam dorośli ludzie, którzy mają wyobraźnię. Podsumowując - opinie pochdzi od jakiegos sfrustrowanego roszczeniowego pracownika, który zwyczajnie sam muiał postępować nieodpowiednio. Ja zawsze będę mówiła o tej firmie i o szefie jak najlepiej.
Cześć, jak to jest z tym przechodzeniem na umowę o pracę, o którym piszą w ogłoszeniu na pizzera? Chciałbym to mieć czarno na białym, po jakim czasie ma to miejsce, bo niestety, ale w tych czasach nie widzi mi się na zleceniu robić. I czy stawka się wtedy zmienia jakoś? Mam nadzieję, że problemu żadnego tutaj nie ma, zwłaszcza, że ktoś szefa chwalił niedawno.
Pracuję w Da Grasso na Łagiewnickiej w Łodzi już od kilku lat. Mogę powiedzieć, że jest to fajne miejsce do pracy. Szef jest bardzo ugodowy, można z nim naprawdę wiele załatwić - wystarczy z nim normalnie porozmawiać. Atmosfera w pracy jest bardzo pozytywna. Opinię moją podzielają wszystkie osoby którym przede wszystkim zależy na pracy i chcą zarobić fajne pieniążki.
W internecie pojawiła się oferta pracy na stanowisko kucharza/pizzera. Firma oferuje umowę zlecenie z możliwością przejścia na umowę o pracę. Po jakim czasie można liczyć na UoP? Pojawiła się również informacja, że można szybko awansować na stanowisko kierownicze. Tj. po jakim czasie? ;-) Proszę o rozjaśnienie, bo będę tutaj aplikować.
No cześć. To jak tam rozmowa o pracę wygląda na pizzera? Bo tu ktoś coś niżej pisał, że według niego źle ta rekrutacja się odbywa, no ciekawy jestem, czego się spodziewać można. A o co w ogóle pytają? Tego typu rzeczy bym chciał wiedzieć.
Warto zwrócić uwagę że ostatnimi czasy w biurze zaczyna się robić nepotyzmie i Komfortowo..zupełnie jak w ugrupowaniach politycznych, tak ciężko zrobić normalna rekrutację ??
Ostatnie dwa dni, a ja wciąż nie wiem, czy wysyłać CV na Regionalnego Koordynatora ds. Placówek Franczyzowych. Piszą tam o kontrakcie B2B, a to mnie nie urządza w najmniejszym stopniu. Wiecie, czy dostanę UoP, najlepiej na czas nieokreślony? Zapewnia się także o niezbędnych narzędziach pracy, typu samochód, karta paliwowa, laptop, telefon, oczekując gotowości do częstych podróży. Jak często zatem byłbym poza domem? I w jaki sposób firma to rekompensuje, słowem, ile płacą?
Jak się pracuje z ludźmi z Da Grasso Sp. z o.o.?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Da Grasso Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Da Grasso Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Da Grasso Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 12, z czego 1 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Da Grasso Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Da Grasso Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.