Uzdrowisko Rabka S.A. Sanatorium Jagiellonka

Rabka-Zdrój

Opinie o Uzdrowisko Rabka S.A. Sanatorium Jagiellonka

matka 2016-01-20 13:31:45
Masakra pod koniec pobytu codziennie inny lekarz każdy mówi co innego a nawzajem sobie zaprzeczają na początku myślałam , że to przypadek ale jednak nie, prawie cały ośrodek jest zarażony .Następny turnus 29.01 i tak w koło Macieju ...dzieci zdrowe przyjeżdżają a chore , wymęczone wraz z rodzicami wracają.
2
tauś 2016-02-21 10:39:28
Warunki mieszkaniowe tragiczne. Wszechobecny bród.
W zimie na zewnątrz smród. Jakie to uzdrowisko skoro dopuszczalne stężenie pyłów w tym okresie przekroczone jest średnio 6 razy? Stanowczo odradzam. Łóżka połamane. W zasadzie nie wiadomo jak na nich spać bo ryzyko grzybicy lub problemów z kręgosłupem jak najbardziej realne. Jadąc do Jagiellonki wpadasz z deszczu pod rynnę. Lepiej zostać w domu gdziekolwiek by on nie był.Koszmar.
2
Donata 2016-02-27 14:44:30
Popieram wszystkie negatywne opinie w tym pseudonimem uzdrowisku jestem obecnie tutaj i apel do ludzi kto ma tutaj skierowanie to zrezygnujcie tutaj jest strasznie bród wszędzie warunki okropne A dzieci chorują na masę codziennie to więcej chorych dzieci to napewno nie jest uzdrowisko tylko wielka kopa brudu i chorób
3
Magda 2016-03-29 21:50:29
Czy ktoś jedzie od 18.05 do Jagiellonki. Ja mam właśnie skierowanie na ten termin i trochę się zmartwilam opiniami. Naprawdę jest tak źle?
Anita 2016-04-01 09:37:35
Ja mam dokładnie ten termin. Też jestem pełna obaw.
1
Anita 2016-04-12 11:17:50
Ja też mam na 18 maja do 8 czerwca. I teraz się zastanawiam bo dzwoniłam zarezerwowałam pokój a jak się dowiedziałam płaci się z góry za noclegi i wyżywienie i pieniędzy się nie odzyska. Nie wiem nasz pierwszy wyjazd, mam tylko nadzieję że nie jest aż taka tragedia. Najbardziej tych wymiotów i biegunek się boję. Trzeba się ubezpieczyć w jakieś probiotyki najlepiej i może nie będzie tak źle:)ja jadę ze Skarżyska jedzie ktoś z tych okolic może?
Joanna 2016-04-17 14:11:53
Jadę również w podanym przez Panią terminie, w jaki sposób można zarezerwować pokój?
Anita 2016-04-17 18:51:27
Trzeba zadzwonić do nich na ten numer co jest podany w liście z NFZ i tam wszystko powiedzą.
Załamana Mama 2016-04-25 09:12:24
Witam,
ja tez mam termin od 18 maja. Złożyłam skierowanie 30 marca i już 14 kwietnia wystawili decyzję - ktoś zrezygnował... Ja tez zastanawiam się czy nie zrezygnować... Udało Ci się może dotrzeć do jeszcze jakichś informacji? pozdrawiam
1
Anita 2016-05-01 17:00:54
Właśnie czytałam opinie Pani z dzieckiem kończy turnus i ona nie rozumie tych negatywnych opinii. Pokój codziennie sprzatany, zabiegi blisko niedaleko Park w którym jest co robić jedzenie bardzo dobre atrakcje dla dzieci są więc myślę co osoba to opinia każdemu nie dogodzisz. Jadę pierwszy raz i porostu jak się nie przekonasz to nie poznasz. Jadę w maju więc już ciepło będzie można wszędzie iść pozwiedzać a nie.gnic.w pokoju i narzekać:)
1
Gosia 2016-05-13 13:00:59
Witam, ja też mam termin od 18 maja, dziewczyny nie nakręcajcie się !!! Będzie dobrze, jedziemy tam leczyć dzieci i dobrze się bawić, ważne, aby jak najwięcej czasu spędzać na świeżym powietrzu z dziećmi.
Pojedziemy - zobaczymy, jak nam się nie spodoba, to więcej tam nie pojedziemy.
Jakby nie było, to 3 tygodnie w górach ;)
A dzieci chorują, bo jest skupisko dzieci z różnymi wirusami, zmiana klimatu też potrafi wywołać na początek chorobę.
Czasami zmiana wody potrafi wywołać rewolucje w żołądku, moja siostra ma bardzo dobrą wodę i zawsze jak do niej pojadę mam problemy, a ona u mnie, organizm jest przyzwyczajony i przez pewien czas musi się zaadoptować.
Głowa do góry - do zobaczenia ;)
Ewelina 2016-05-15 14:21:50
Dziewczyny, napiszcie w trakcie pobytu jak jest i co zabrać, czego nie... wszelkie wskazówki mile widziane :) Ja mam termin zaraz po Was 9.06
3
Aga2004 2016-05-25 11:11:31
Witajcie, też mam termin od 09.06 w Jagiellonce i jestem przerażona opiniami. Czy ktoś kto aktualnie jest tam z dzieckiem może faktycznie obiektywnie napisać czy jest aż tak źle???
6
Kasia 2016-05-30 21:59:30
Ja mam termin 1.07 - 22.07. Czytając te wszystkie opinie naprawdę mam objekcje czy jechać. Drogie Panie, czekam na więcej informacji.
1
sylwia121212 2016-07-19 19:43:32
witam. Czy mogła by Pani ocenić to sanatorium? Jedziemy w sobotę i jestem pełna obaw.
takiemisie 2016-08-02 00:00:11
Gdy czytam opinie jak pojedziemy i się nam nie spodoba to już tu więcej nie wrócimy..,,, mnie rozbraja.Chyba nikt więcej tutaj nie wróci ew na kilka dni przelotem bo tutaj nie ma co robić.Park zdrojowy do ogarnięcia w maks 5 godzin , dlatego ważne są opinie niestety też i negatywne.prywatnie nikt nie da tyle kasy za takie warunki."Ważna informacja:

Tężnia Solankowa jest obiektem czynnym sezonowo. W celu konserwacji dysz i zapobieżeniu możliwości zamarznięcia obieg solanki jest zamykany z chwilą nadejścia pierwszych przymrozków. " tak apropos pobytów zimowych :) ze strony tężni.
anna22 2016-09-21 08:47:18
Witam jade z corka do jagiellonki 10.11 czy ktos tez jedzie w tym terminie?
Mama 2016-09-26 09:55:38
Jesteśmy właśnie po pobycie w Jagiellonce i jesteśmy bardzo zadowoleni. Obsługa bardzo miła i pomocna, pani doktor i pielęgniarki zawsze na miejscu, jedzenie smaczne, położenie ośrodka idealne, nie trzeba było czekać na zabiegi, panie w przedszkolu rewelacyjne, dużo zajęć i wyjść organizowanych dla dzieci. W ośrodku jest pralka (za 5 zł), a na wyposażeniu pokojów miski. Warto wziąć ręcznik kąpielowy- przyda się podczas niektórych zabiegów. Warto też wziąć książki do czytania, bo dzieci podczas zabiegów często się nudzą. A to że budynek jest stary to co zrobić. Życzę wszystkim pięknej pogody i uśmiechu!
Andzia 2016-10-10 15:42:35
Ja :)
Dietetyk ? 2016-10-30 19:19:40
Jeżeli ktoś ma problem z glutenem i musi mieć dietę bezglutenową, to niech się zaopatrzy we własne jedzenie, bo jest tu zatrudniona na etacie "pani dietetyk" która twierdzi, że dziecko spokojnie może jeść chleb ŻYTNI - no to jest jakaś masakra !!! Jeżeli chodzi o wędliny, parówki, płatki kukurydziane, to też nie ma opcji bezglutenowej !
:) 2016-11-03 23:05:16
W Sanatorium jest przedszkole i miłe panie w nim pracujące. Dzieci chętnie tam chodzą, a rodzice mogą złapać trochę oddechu. Bardzo pomocne w sytuacji, gdy pogoda nie sprzyja spacerom. Ogólnie wszyscy bardzo mili i pomocni. Organizowane są teatrzyki itp. ale za to płacą dodatkowo opiekunowie, dzieciom się podoba.
Anka 2016-11-04 04:24:23
Może się ktoś orientuje czu jest w sanatorium Jagiellonka wi-fi? Jak tam jest z internetem bo planuję komputer zabrać.
:-) 2016-11-14 07:21:09
sanatorium Jagiellonka to nic strasznego. Naczytałam się przed przyjazdem tutaj strasznych rzeczy i z mieszanymi uczuciami jechałam prawie pół Polski. Teraz będąc tutaj trochę inaczej bym się spakowała. Nie zabierałabym pół szafy a tylko rzeczy na tydzień + jakiś zapas. Pralka jest na dole więc żaden problem uprać (opłata 5 zł), trzeba mieć tylko swój proszek. Przedszkole świetnie wyposażone ale czynne w sob-niedz do południa, na tygodniu po południu. Często jest tak, że dzieciaki idą na świetlicę, tam schodzą się w zasadzie wszyscy i co tu robić?Nie ma zabawek. Dorosły siadzie na kanapie i popatrzy w tv a dzieci? Należy zabrać zabawki typu: klocki, kręgle, jakaś mata samochodowa, samochodziki lub inne zabawki takie do zabawy na dywanie z innymi dziećmi. Zabierzcie też kredki, jakis blok rysunkowy jak dzieciaki lubią rysować. Ja to musiałam wszystko kupić na miejscu bo nie pomyslałam o tym wczesniej.
Jakaś większa torba się przydaje bo chodząc na zabiegi pakujemy do niej burty na zmianę dla dziecka i dla siebie, strój gimnastyczny, ręcznik.
W samym budynku jest ciepło wiec grubszych rzeczy do chodzenia po sanatorium nie ma co zabierać. Lokalizacja sanatorium idealna - wszędzie blisko, na zabiegi przez park 10 minut, centrum handlowe ok. 6 minut, park prześliczny gdzie jest ogromny plac zabaw ze sztuczną nawierzchnią w parku, nieco dalej kino nowoczesne, jeśli ktoś chciałby wybrać się na basen kryty jest on w ośrodku wypoczynkowym "Ela", spacerkiem ok. 20 minut. Byliśmy i jesteśmy zadowoleni.
Same pokoje - pozostawiają wiele do życzenia ale my akurat więcej czasu chodzimy po dworze niż w nim przebywamy. Jedyny minus jaki mi przeszkadza: śmierdzi z kanalizacji w łazience w sposób odczuwalny dla mnie . Ciągle wietrzę pokój. Dziś zakupię zapachy i jakoś damy radę.
TV można wypożyczyć - płaci się 50 zł na cały okres pobytu.
Wyżywienie - mega zaskoczenie, nikt nie bedzie głodował:-) Dzieci jak to dzieci - kręcą nosem ale głod
1
aaa 2016-11-14 07:22:26
jest w-fi. Bez problemu mozna zabrać laptopa.
:-) 2016-11-15 14:53:54
Dzieci jak to dzieci - kręcą nosem ale głodne nie są. Ogólnie nie żałuję ze tu przyjechalismy. Na wiosne lub na jesieni, nie mówiąc w okresie letnim jest tu napewno pięlnie.
Zostaw swoją opinię o Uzdrowisko Rabka S.A. Sanatorium Jagiellonka - Rabka-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uzdrowisko Rabka S.A. Sanatorium Jagiellonka