Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Pracowałeś w firmie Xidarus Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
admin - 2010-11-17 06:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj poznać tą spółkę innym. Nie zachowuj cennych wiadomości wyłącznie dla Siebie. Ciężko jest odnaleźć opinie o firmie Xidarus Sp. z o.o. której siedzibą jest Bydgoszcz . Jeśli cokolwiek wiesz o tej firmie podziel się informacjami. Opinia normalnego pracownika na temat firmy to swego rodzaju dźwignia na teraźniejszym rynku pracy. Od kiedy tam pracujesz? Czy można tam dobrze zarobić?
zdjecie uzytkownika
lucan - 2013-02-21 10:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie praca odpowiada.pełna swoboda doboru dni i godzin pracy.Zarobki całkiem przyzwoite.Lubię jeździć więc praca sprawia mi przyjemność.Może mam inne rozliczenie z centralą ale ja płacę tylko 2,30 zł za każde zlecenie.Cała reszta z kursu jest dla mnie!! Od dwóch dni możemy wjeżdżać w nocy do strefy B.Bardzo to ułatwiło pracę. Jedyny minus to wrogość konkurencji
zdjecie uzytkownika
bart - 2013-02-21 10:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem klientem, personel powinien byc zmieniany'przemieszany/ co pare lat , bo staje sie arogancki, traktujacy klienta z gory.Dlatego kupuje tam jak juz ,musze.Za dlugo sa zwiazani z ta sama grupa , ktora akceptuje ...praktyki nie sluzace firmie.Przykre ale nie jest to
tylko w jednym punkcie/ Wspolna. Tamka, ....gl./
oni mysla ze pracuja na dworcu gdzie klient jest " przechodni"
tu przychodza w wiekszosci jedni i ci sami
zdjecie uzytkownika
Halina 2 - 2013-02-21 10:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecna kierowniczka [dane osobowe usunięte przez moderatora] to wogóle nie ma pojęcia o zarządzaniu ludzmi.pracuje w tej firmie kilka lat,po powrocie do pracy po przerwie dziwię się ,ze ktoś taki jest kierownikiem!
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-02-21 19:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Wydaje mi się, że serwis gowork w wydaniu niektórych schodzi na psy. Posłuchajcie serwis ten ma być przydatny dla tych wszystkich którzy szukają pracy i chcą się coś dowiedzieć na temat przyszłego pracodawcy, kadry zarządzającej itd
Wylewanie niechęci na forum co do grupy osób lub poszczególnej osoby a tym bardziej stawianie niepopartych żadnymi wiarygodnymi danymi tez jest bez sensu i naprawdę stawia autora takich wypowiedzi w złym świetle. Więc koledzy szanujmy siebie i ten serwis bo naprawdę czasami szkoda naszego życia na stukanie głupot, kłamstw lub innych urągających prawdzie informacji na temat firm czy też osób.
Wydaje mi się, że nasze żale powinniśmy wpisywać na zgoła innych serwisach czy też forach internetowych. Miłego dnia życzę wszystkim Goworkowcom :)
zdjecie uzytkownika
Vi - 2013-02-22 09:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja juz po rozmowie kwalifikacyjnej. :) musze powiedziec, ze blyo naprawde fajnie. spotkalam nawet kilka znajomych osob, wszyscy usmiechnieci. co do zarobkow, to powiedziano mi, ze od 26,50 do 42 zlotych plus premie. wiec jestem zadowolona!!!
no i kolezanki mi powiedzialy, ze same zarabiaja po 28,50 i 29 złotych. :) naprawde polecam!! a w srode na szkolenie!!!!
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2013-02-22 12:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Głos Pomorza,MS/Rynek Zdrowia | 13-12-2012 12:43
Pomorskie: nie podał surowicy dziecku ukąszonemu przez żmiję - usłyszał zarzuty.Jerzy Sz., lekarz ze Szpitala Powiatu Bytowskiego usłyszał w środę (12 grudnia) zarzut narażenia na niebezpieczeństwo utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu 12-letniej Weroniki. W lipcu br. nie podał jej surowicy, chociaż - według relacji dziecka i matki - dziewczynkę ukąsiła żmija.Według opinii Ryszarda Krzemianowskiego z Prokuratury Rejonowej w Bytowie, lekarz nie zaopiekował się też pacjentką w żaden inny sposób.Jerzy Sz. ma zarzut z art. 160 kodeksu karnego, który mówi o narażeniu na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. Grozi mu do 5 lat pozbawienia wolności.Lekarz złożył już wyjaśnienia. Prokurator nie informuje, czy przyznał się do winy. Mówi tylko, że podejrzany będzie mógł obecnie składać wnioski dowodowe. Prokuratorskie zarzuty oparte są na opiniach biegłych.12-letnia Weronika została ukąszona przez żmiję w połowie lipca br. Matka natychmiast zawiozła ją do najbliższego szpitala. Tam Jerzy Sz. zamiast podać dziewczynce surowicę, poddał w wątpliwość fakt, że dziecko zostało ukąszone przez żmiję. Wypisał jedynie skierowanie do szpitala w Słupsku, gdzie 12-latka pojechała z matką prywatnym samochodem. W trakcie jazdy wymiotowała i mdlała. W słupskim szpitalu podano dziewczynce surowicę. Po kilku dniach pacjentka wyszła ze szpitala.Kiedy sprawa została nagłośniona przez media, Szpital Powiatu Bytowskiego zlecił kontrolę. W jej wyniku stwierdzono, że surowicę po ukąszeniu można było podać poszkodowanej 12-latce tylko na oddziale chirurgii dziecięcej - w placówce w Bytowie nie ma takiej jednostki.Dlatego, w opinii dyrekcji szpitala, lekarz postąpił prawidłowo kierując dziewczynkę do Słupska. Jak wyjaśniała Ewa Wichłacz, rzecznik prasowy lecznicy w Bytowie, dziecko powinno zostać odesłane do placówki specjalistycznej, lekarz zadziałał zatem zgodnie z procedurą.
zdjecie uzytkownika
rejestratorka - 2013-02-22 13:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W samym labie w Bytowie podobno jest pięć osób do zwolnienia... Trzeba było siedzieć w Xidarusie ... był spokój i kasa... dzięki ci Lucynko za ten pasztet który nam zgotowałaś :( i sama na emeryturę się zrywasz.
Szpital chce obciąć kontrakty lekarzom i pielęgniarkom, a nie oszczędza na administracji. Teraz szuka dyrektora finansowego, tak jakby nie wystarczył dwuosobowy zarząd – komentuje pracownik bytowskiego szpitala.Szpital szuka dyrektora, na administracji bez cięć.Oferty na dyrektora finansowego spółki przyjmowane były do piątku (do 15 lutego). W szpitalu usłyszeliśmy, że nie jest to nowe stanowisko, ale od kilku tygodni był na nim wakat. W tej sprawie wysłaliśmy maila do Ewy Wichłacz, rzecznika prasowego Szpitala Powiatu Bytowskie­go. Nie wiemy, kiedy otrzymamy informację, bo nowa pani prezes chce akceptować wszystko, co napisze rzecz­nik. Nie można też uzyskać informacji ustnie. A to wszy­st­ko wydłuża czas uzyskania informacji.Stanowisko dyrektora do spraw finansowych jest od dawna w strukturze szpitala, tylko był na nim wakat. Rozpisanie konkursu to decyzja pani prezes, ale oczywiście rada nadzorcza miała wcześniej informację w tej sprawie – mówi Aureliusz Szwoch, przewodniczący rady nadzorczej w Szpitalu Powiatu Bytowskiego.Dodajmy, że poza dyrektorem finansowym jest też dyrektor do spraw administracyjno-organizacyjnych (Beata Hinc) oraz dyrektor do spraw medycznych (te obowiązki pełni chirurg Lech Wiszniowski).Pracownik szpitala pyta, czy nie za dużo tych dyrektorów, tym bardziej że jest jeszcze dwuosobowy zarząd spółki. Każdy z dyrektorów ma dobrą pensję, a więc jest kosztowny dla spółki. Kiedyś, jak szpital nie był jeszcze spółką, miał dwóch dyrektorów. Teraz, uwzględniając członków zarządu, pięć osób jest w ścisłej kadrze kierowniczej. I to są drogie etaty, a przecież spółka jest zadłużona i wszędzie szuka oszczędności. Chyba nie wszędzie, bo na administracji najwyraźniej nie... – komentuje pracownik.
zdjecie uzytkownika
nika - 2013-02-22 18:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś źle pisze o tym pracodawcy to nie zna się na pracy. Jaka praca taka płaca. Wyciągnij sam wnioski. Mam wykształcenie kierunkowe, zapieprzałam po kilkanaście godzin bez docenienia przez szefa (tak było w poprzednich firmach). Tu potrafią docenić człowieka. Pamiętajcie, że na szacunek trzeba sobie zapracować. Mało jest takich firm, które dadzą szansę kobiecie z malutkim dzieckiem. Taka postawa zasługuje na pochwałę.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-02-23 13:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem okazje być zatrudniony przez tę Firmę. Pracowałem tam na początku 2012 i po wakacjach. Są dwie młode Panie,które odpowiadają na wszystkie pytania i znalazły mi pracę na stanowisku wdrożeniowca.

Co do terminów - zdarzyło mi się raz nie oddać karty i nie dostałam żadnej kary, ponieważ wcześniej poinformowałem, że wyjeżdżam na parę dni z Warszawy. Mogłam dosłać mailem. Wynagrodzenia są w terminie.

Mogę polecić tę Firmę.
Pozdrawiam, Mi.
zdjecie uzytkownika
Mirka M - 2013-03-03 12:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znowu wałek przy przetargu... i jak ma być dobrze w Naszym Szpitalu!!!!!!!!

Bytów: Dzierżawa analizatorów immunochemicznych oraz analizatorów równowagi kwasowo-zasadowej i wodno elektrolitowej, analizatora szybkich testów troponiny wraz z dostawą odczynników, oraz dzierżawą lodówek zamawianych przez Laboratorium Szpitala Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. ZP7/L/1/2013
Numer ogłoszenia: 54436 - 2013; data zamieszczenia: 08.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawyZamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCYI. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. , ul. Lęborska 13, 77-100 Bytów, woj. pomorskie, tel. 59 8228500, faks 59 822 39 90.
Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.spzoz.bytow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dzierżawa analizatorów immunochemicznych oraz analizatorów równowagi kwasowo-zasadowej i wodno elektrolitowej, analizatora szybkich testów troponiny wraz z dostawą odczynników, oraz dzierżawą lodówek zamawianych przez Laboratorium Szpitala Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. ZP7/L/1/2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Automatyczny analizator immunochemiczny do wieloparametrowych oznaczeń z analizatorem backup-owym do oznaczania troponiny i hormonów tarczycy w dzierżawie wraz z zakupem odczynników do badań immunochemicznych. 2. Testy paskowe do oznaczania troponiny kompatybilne z analizatorem Cardiac Reader wraz z dzierżawą analizatora backup-owego pracującego na tych samych paskach. 3. Dwa analizatory do równowagi kwasowo- zasadowej wraz z elektrolitami. 4. Dwa analizatory do oznaczania elektrolitów. 5. Dwie lodówko-zamrażarki do odczynników z monitorowaną temperaturą
II
zdjecie uzytkownika
Dyrektor ;) - 2013-03-04 23:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heringowa tak się rzucała... a teraz nowa pani prezes szpitala wypowiedzenie dała....
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-03-07 22:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fotel prezesa firmy Xidarus piastuje Aleksander Strzałkowski. Zapewniał, że sytuacja spółki nie wygląda źle, bo przynosi zyski. Miał on kilka opcji odzyskania wiarygodności firmy. Przyznał również, że Xidarus działał nielegalnie, ponieważ w laboratoriach nie było specjalistów z II stopniem specjalizacji. Laboratoria w Bytowie i Miastku nie były również zarejestrowane w Krajowej Izbie Diagnostów, funkcjonowały na starych rejestrach. Pracownicy laboratorium krytycznie podchodzili do słów nowego prezesa, ponieważ wcześniej był on dyrektorem firmy i nie prowadził żadnych tego typu zmian.
Zarząd firmy chciał przejąć umowy i kontynuować współpracę ze szpitalem. Umowa miała trwać jeszcze rok, jej zerwanie spowodowałoby to, że szpital musiałby zwrócić koszty remontu laboratorium w Miastku i przychody z badań do końca trwania umowy.
zdjecie uzytkownika
mirka - 2013-03-09 11:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

W nawiązaniu do wniosku p. Wiesławy Kaszałowicz z dn.01.09.2009r., nie widzę możliwości udzielenia urlopu szkoleniowego z uwagi na :
1/ konieczność wykorzystania zaległych urlopów przez zainteresowaną i pozostałych pracowników
2/ zbyt małą obsadę – konieczność obsadzenia stanowisk pracy w ramach nadgodzin pracownikami zmianowymi /wypłacanie dodatkowych należności/
3/ w porównaniu do stanu na dzień dzisiejszy nastąpi drastyczne zwiększenie nadgodzin pracowników zmianowych i tak już przekroczonego kodeksowego limitu ich czasu pracy oraz możliwych nadgodzin
4/ w pierwszej kolejności, zgodnie z decyzjami przełożonych , istnieje konieczność przeszkolenia serologicznego części personelu laboratorium , w tym również zainteresowanej .
5/ zainteresowana może na ten cel wykorzystać urlop wypoczynkowy ,chyba że zostanie skierowana przez zakład pracy a na dzień dzisiejszy nie posiadam takiej wiedzy jako jej przełożona. Mirosława Sarnowska
zdjecie uzytkownika
stanley - 2013-03-14 08:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W izbie przyjęć bytowskiej lecznicy osoby z wypadku i zarejestrowanych pacjentów obsługuje jeden lekarz. W szpitalu tłumaczą, że brakuje środków na więcej.- Na początku ubiegłego tygodnia moje dziecko przez przypadek przytrzasnęło sobie palca w drzwiach. Baliśmy się, że może jest złamany. Od razu pojechaliśmy na izbę przyjęć. Po zrobieniu prześwietlenia okazało się, że to nie złamanie, ale na palcu został krwiak. Powiedziano nam, że można go usunąć, ale dopiero za jakiś czas. Już ze skierowaniem do chirurga zarejestrowałam dziecko – tłumaczy nasza Czytelniczka, która wróciła na izbę przyjęć dwa dni później, by usunąć krwiak. – Dość długo czekaliśmy na naszą kolej. Okazało się, że tylko jeden lekarz obsługuje dwie kolejki...
Zamknąć ich a kontrakt realizować w Miastku z dojazdem nie czekali by dłużej....
zdjecie uzytkownika
Dyrektor finansowy - 2013-03-15 14:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd w ogóle pomysł na to aby laboratoria oddać w prywatne ręce? Czy jest to konieczne?
Diagnostyka laboratoryjna jest usługą drogą. Lekarze zlecają coraz więcej badań, ceny materiałów i odczynników rosną. Badania laboratoryjne nie są finansowane bezpośrednio przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Szpital nie ma na te usługi kontraktu z NFZ i pokrywa koszty badań i funkcjonowania laboratorium z budżetów poszczególnych oddziałów szpitalnych. W konsekwencji, jakby nie liczyć, laboratorium w obecnej formule generuje straty. I nie jest to problem tylko szpitala bytowskiego. Coraz więcej szpitali, w tym również duże szpitale kliniczne, oddają usługi laboratoryjne wyspecjalizowanym podmiotom zewnętrznym, u których następnie kupują te usługi taniej w porównaniu do kosztów jakie by poniosły samodzielnie wykonując te same badania. Może to brzmi dziwnie, ale takie są realia. Analizy, jakie przeprowadziliśmy w spółce potwierdziły, że taniej zakupimy usługi laboratoryjne na zewnątrz aniżeli sami je wytworzymy. Ma na to wpływ m.in. skala naszego laboratorium, system zakupu odczynników i materiałów badawczych, wysokie koszty utrzymania laboratorium, duże potrzeby i niskie możliwości inwestycyjne spółki związane z wymogami sanitarnymi, etc.Czy są już jakieś podmioty zainteresowane tym aby przejąć laboratoria?Myślę, że są. Otrzymuję z rynku sygnały zainteresowania udziałem w ewentualnym postępowaniu konkursowym od podmiotów sieciowych, ale jeszcze za wcześnie na mówienie o konkretach.
Jeżeli nie można mówić o konkretnych nazwach to czy to są firmy z doświadczeniem?Tak. Są to firmy operujące od lat na polskim rynku usług diagnostyki laboratoryjnej posiadające duże doświadczenie, know-how oraz zasoby finansowe.Na jakich zasadach mają przejść do pracy w nowym podmiocie pracownicy?Jednym z kryteriów konkursowych będzie bezwarunkowe zobowiązanie się oferenta do przejęcia wszystkich pracowników zatrudnionych w laboratorium w trybie art. 231 kodeksu pracy.Kiedy mogłoby to nastąpić?
zdjecie uzytkownika
UW - 2013-03-17 12:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Romku... Senat już nie dla Ciebie a Starostwo nie dla bobasa ;)
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/dotkliwe-skutki-komercjalizacji-szpitali-w-bytowie/

Zatrudniacie jako prezesów albo alkoholików albo idiotów a Czesław ma już swoje lata i waszych błędów nie będzie prostował wiecznie... więc ludzie was rozliczą
zdjecie uzytkownika
lucyna - 2013-03-26 12:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
15,5 tys. zł brutto miesięcznie zarobi nowa prezes Szpitala Powiatu Bytowskiego. Zarząd Powiatu ustalił jej pensję na cztery przeciętne miesięczne wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw bez wypłat nagród z zysku w czwartym kwartale roku poprzedniego.....
Za Xi Alina miała więcej ;)
zdjecie uzytkownika
bull - 2013-05-04 15:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spółka Thorrus powstała w 2009 r., kiedy Monice i Jędrzejowi Kranz „nie wyszła” działalność w spółce Xidarus – obecnie w upadłości z kupą długów i wierzycielami. Żeby zobaczyć co się działo w Xidarusie najlepiej poczytać sobie w necie doniesienia prasowe, posłuchać audycji radiowych, wystąpień prokuratorów itp. Xidarus został wyrzucony ze wszystkich szpitali w jakich prowadził laboratoria-Bytów, Miastko, Puck, Szubin. Spadek po tamtej działalności to również wyroki sądowe na J. Kranzu m.in. prawomocny wyrok za „przekręcony” VAT , ścigający go komornicy i wierzyciele, sprawy z byłymi pracownikami o niezapłacone pensje, składki ZUS itp. Aby uniknąć konsekwencji finansowych oczywiście państwo Kranz są po rozwodzie (mimo wszystko nadal razem mieszkają i prowadzą wspólne gospodarstwo domowe), J.Kranz na siebie nie ma nic zapisane i jest biedny jak przysłowiowa mysz kościelna. W takiej sytuacji powstała społka Thorrus („podziękowano” im również w szpitalu w Tucholi jak wyszły na jaw wszystkie sprawy Kranzów i przeszłości byłej spółki Xidarus) , oficjalnie właścicielem jest ojciec Jędrzeja Kranza –Bronisław Kranz(emerytowany nauczyciel z domu kultury), a prezesem Monika Kranz (lekarka medycyny pracy z WOMP w Bydgooszczy). Przestrzegam potencjalnych kooperantów Thorrusa, niech zastanowią się dwa razy zanim zaczną z nimi jakąkolwiek współpracę. Dobrze, że są ludzie myślący np. radni z Kijewa Królewskiego którzy nie dali się oczarować i nabrać na opowieści J. Kranza. Thorrus od samego początku przynosi stratę: 2009 r- 48 tys na minusie, 2010 r już 175 tys, a 2011 zamknął się stratą 347 tys. zł !!!
zdjecie uzytkownika
puk - 2013-05-05 17:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po remisie w meczu ligowym z Bayernem Monachium (1:1) szkoleniowiec mistrzów Niemiec z 2012 roku poruszył temat przyszłych transferów. W następnym sezonie drużynę opuszczą bowiem Mario Goetze i najprawdopodobniej Robert Lewandowski. Jeśli BVB 09 zdecyduje się na zatrzymanie Polaka, to ten pogra w drużynie z Zagłębia Ruhry jeszcze co najwyżej rok.

W Dortmundzie zaczęto już poważnie myśleć nad sprowadzeniem następcy dla polskiego snajpera, czy to na krótki, czy to na długi okres. Jednym z najpoważniejszych kandydatów do zastąpienia "Lewego" zdaje się być Edin Dzeko. Bośniak był jednym z głównych architektów i najlepszych strzelców VfL Wolfsburg, gdy Wilki sięgały po mistrzostwo Niemiec. Aktualnie gra w Manchesterze City, ale w angielskiej ekipie nie jest kluczową postacią.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xidarus Sp. z o.o.
x