Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Pracowałeś w firmie Kind Aparaty Słuchowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
admin - 2010-12-05 21:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy myślałeś kiedyś nad ocenieniem swojego pracodawcy? Najciekawsze opinie to opinie zatrudnionych osób, jeżeli pracowałeś w Kind Aparaty Słuchowe, pozostaw ją dla potencjalnych pracowników. Poznań i inne miejscowości oczekują na ciekawą opinię. Czy ta firma w ogóle prowadzi rekrutację? O ile tak to na jakie miejsca najlepiej aplikować? Od kiedy tam pracujesz? Czy można tam dobrze zarobić?
zdjecie uzytkownika
Herr Ober - 2012-02-03 21:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprzedż,cyfra, obrót, sprzedawaj,wciskaj przestarzałe, drogie aparaty, [usunięte przez moderatora],a jak ci smutno, zadzwoni do ciebie główna księgowa
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-06-21 10:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, ciągłe maile w stylu: do dzisiaj nie wolno tego od jutra tamtego, proszenie sie o aparty, lista rankingowa i groźby dla słabszych oddziałów to standard.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-10-02 10:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam firmy, wyzysk tak jak wszędzie ale do tego bardzo niski poziom kultury osobistej np. pani księgowej! Jak masz stalowe nerwy, nie znasz się za dobrze na aparatach i nie boisz się wyzysku to próbuj :0). Nie myśl, ze jak dostaniesz podwyżkę :-) obniżkę to tak hi hi hi..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-10-05 09:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za dobrze Ci idzie,masz szanse wyrobić premie to trzeba szybko podnieść budżet..a jak w jednym miesiącu nie wyrobisz to pożegna się z premią roczną (15 zł od sprzedanej sztuki powyżej 3tyś.)Premie szalu nie robią,ale i tak się nie ciesz,nie ma szans na wyrobienie.Jeżeli jesteś protetykiem zainteresowanym branżą i uczestniczysz w konferencjach chociażby tych u [usunięte przez moderatora] to szybko się zorientujesz,że oferta Kinda to typowy bubel sprzed 10 lat.Nowości rynkowych u nich nie poznasz.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2012-10-05 09:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsze są niezapowiedziane kontrole...za brak 2 cm wężyka należy się nagana z wpisem do akt;-)druga taka nagana i wylatujesz dyscyplinarnie za okradanie firmy....uuuuu..tylko się bać
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2012-10-07 12:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pamięta pierwsze spotkanie z firmą Kind i prześmiewki,że Beltone to tonący Tytanik, zatrudniający w samej centrali 30 osób. A ile osób obecnie liczy kadra zarządzająca w Kind?.... Bardzo się zbliżyli ilością..czyżby przyszedł czas na ich koniec;-)....może kolejny raz zmienią nazwę?
zdjecie uzytkownika
Łajka - 2012-10-16 21:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zainteresowany - 2012-10-07 12:46:52

Czy ktoś pamięta pierwsze spotkanie z firmą Kind i prześmiewki,że Beltone to tonący Tytanik, zatrudniający w samej centrali 30 osób. A ile osób obecnie liczy kadra zarządzająca w Kind?.... Bardzo się zbliżyli ilością..czyżby przyszedł czas na ich koniec;-)....może kolejny raz zmienią nazwę?
Byłam na spotkaniu , z ciekawości licząc na nową przygodę , szkolenia ..po prostu na Niemiecką solidność i to \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"coś innego\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" . Niestety porażka , pytania z piaskownicy , ilu klientów mogę im przynieść ze swojej starej firmy , kiedy zacznę zarabiać na siebie , czy wiem jak mogę \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"przejąć \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" lekarzy . Naprawdę porażka !!!!
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2012-11-08 11:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zainteresowany - 2012-10-07 12:46:52

Czy ktoś pamięta pierwsze spotkanie z firmą Kind i prześmiewki,że Beltone to tonący Tytanik, zatrudniający w samej centrali 30 osób. A ile osób obecnie liczy kadra zarządzająca w Kind?.... Bardzo się zbliżyli ilością..czyżby przyszedł czas na ich koniec;-)....może kolejny raz zmienią nazwę?
Wydaje mi się, że jest to wpis do niedawna naszej koleżanki z pracy. Szkoda, że jeśli już ktoś ([usunięte przez moderatora].) dokonuje wpisu, to nie uczyni tego wiarygodnie, osób z kadry w centrali jest 10.
Co do zmiany nazwy od 1952 roku firma KIND funkcjonuje pod nie zmienioną nazwą.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2012-11-08 11:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik - 2012-10-05 09:54:41

za dobrze Ci idzie,masz szanse wyrobić premie to trzeba szybko podnieść budżet..a jak w jednym miesiącu nie wyrobisz to pożegna się z premią roczną (15 zł od sprzedanej sztuki powyżej 3tyś.)Premie szalu nie robią,ale i tak się nie ciesz,nie ma szans na wyrobienie.Jeżeli jesteś protetykiem zainteresowanym branżą i uczestniczysz w konferencjach chociażby tych u Hojana to szybko się zorientujesz,że oferta Kinda to typowy bubel sprzed 10 lat.Nowości rynkowych u nich nie poznasz.
W ofercie firmy KIND znajduje się wiele nowości firmy OTICON, GnResound, AUDIFON (jena z nielicznych firmy posiadająca aparaty cros bezprzewodowe) oraz Phonak.
Z pośród szerokiej gamy aparatów słuchowych są zarówno aparaty które właśnie weszły na rynek, jak i modele z przed 2 - 3 lat. W przypadku aparatów słuchowych nowości też pojawiają się wolniej niż na rynku np komputerowym, w związku z tym model sprzed 2-3 lat nadal jest modelem nowym. Przykre jest, że ktoś już nie będący pracownikiem firmy KIND wypisuje nieprawdziwe zdania nie poparte żadnym przykładem.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2012-11-16 11:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wczytuję się w dyskusję, i widzę, że moja opinia za bardzo nie pasuje. Byłem w jednym z oddziałów w centrum Poznania z moim wujem który ma niedosłuch i od kilku lat cierpi z tego powodu cała rodzina.
Wuja dał się w końcu przekonać na aparat - po wizytach w kilku sklepach z aparatami zdecydowalśmy się na KIND przy Starym Browarze. Wujowi wyporzyczono dwa aparaty do domu , każdy na tydzień BEZ ŻADNYCH OPŁAT !!! i jak już wuja zdecydował się miła pani o imieniu [usunięte przez moderatora] pomogła we wszystkich formalnościach z kasą chorych itp.
Jako klient jestem zadowolony ( i mój wuja też) i z zewnątz widziałem miła przyjazną atmosferę zarówno wśród pracowników jak i w kierunku pacjenta z problemem
zdjecie uzytkownika
obecnie pracuje w kind - 2012-11-29 08:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do firmy KIND przyszłam kiedy już było po "wielkich zmianach", wcześniej pracowałam wiele lat w innej niemieckiej firmie która również zajmuje się aparatami słuchowymi. Pracując w KIND w końcu poczułam satysfakcje z pracy ponieważ nie mam limitów na baterie rożki naprawy itp. Dziwi mnie fakt, że niektóre osoby burzą się na narzucony limit sprzedaży aparatów, w końcu firma musi mieć na pensje sprzęt itp. Ja tu w końcu widzę, że komuś zależy na tym żeby była atmosfera i nastawienie na dopasowanie i sprzedaż dobrych aparatów. A cóż .... że nieraz p. księgowa zadzwoni ..... kiedy wspomne mojego dawnego pracodawce to i tak to jest bajka.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2012-12-05 18:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety podzielam zdanie negatywne o tej firmie. Owszem posiada sporo producentów w ofercie, ale niestety większość na indywidualne zamówienie pacjenta i oczywiście za pisemną zgodą przełożonego. Więc do dyspozycji są przestarzałe aparaty Oticona i beznadziejnej jakości aparaty Audifona (coraz częściej przychodzą uszkodzone już od producenta) i od niedawna Starkey. Oczywiście są ograniczenia co do ilości posiadanych aparatów na stanie pracowni. Jeśli chodzi o zarząd to niestety nie należą do tych, którzy szczerze porozmawiają z pracownikiem o ważnych sprawach, tylko przyjadą wypiją kawę po ściemniają z uśmiechem na twarzy, a na drugi dzień masz wypowiedzenie w skrzynce, albo dają wypowiedzenie jak ktoś jest na L4 albo ma ochronkę przedemerytalną. Nie polecam tej firmy na dłuższy czas.
zdjecie uzytkownika
protetyk - 2012-12-12 11:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahahaha... w związku z limitami na wężyki, baterie itd chyba wiem kto był Twoim poprzednim pracodawcą... A tam zrobiło się jeszcze gorzej po odejściu [usunięte przez moderatora] Pewnie wiesz o kim mowa:) Powodzenia w Kindzie. A ja tak czytam te opinie i zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie. Ale opinie są mega sprzeczne...
zdjecie uzytkownika
niedoczły klient - 2012-12-13 19:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem wraz z moją ciotuchną w oddziale wrocławskim przy ul. Jedności Narodowej. Moja ciotuchna od wielu lat potrzebowała aparatu, bo ciężko się było z nią dogadać. W końcu dała się namówić na wizytę w firmie Kind, bo to taka znana, szczególnie w Niemczech. Było to latem w czasie wielkich upałów i ciotuchna chciała zrezygnować, jednak przekonałem ją tym, że to przecież taka "znana" firma i na pewno w ich gabinecie będzie klimatyzacja. Wielce się myliłem!! Okazało się, że badanie słuchu i cała procedura wyboru aparatu odbywała się w małym i niskim pomieszczeniu z wentylacją wielkości małego talerza umieszczonej . W tym pomieszczeniu był termometr który wskazywał... 32st. Celsjusza. Moja ciotuchna niestety jest wątłego zdrowia i nie wytrzymała takiego klimatu i kiedy zaczęła mdleć musieliśmy zrezygnować. Swoją drogą kto wytrzymałby takie warunki - dziwię się panu protetykowi, że on nie mdlał. Podobno w maju był tam przeprowadzony kapitalny remont (ponoć miesiąc gabinet był nieczynny), ale widocznie osoba odpowiedzialna za koszty remontu chciała się przypodobać dyrekcji i zaoszczędziła na klimatyzacji (ciekawe na czym jeszcze?). Mimo wielkiej uprzejmości i kompetencji pana protetyka który zajmował się moją ciotuchną nigdy nie wróciliśmy do firmy Kind. Bardzo mu dziękujemy (Pan [usunięte przez moderatora]) za poświęcony czas, profesjonalizm i przemiłą obsługę mimo nieludzkich warunków pracy. Mam nadzieję ktoś jednak zmądrzał i została tam zainstalowana porządna wentylacja. Niestety tego nie sprawdzę, bo ciotuchna kupiła aparat w konkurencyjnej firmie, gdzie w gabinecie panowała pokojowa temperatura.
Gratuluję firmie Kind ludzi odpowiedzialnych za remonty, oraz podziwiam protetyków (oprócz Pana [usunięte przez moderatora] były tam jeszcze dwie miłe panie) zmuszonych do pracy w takich warunkach.
Nie wiem jak jest w innych gabinetach tej firmy.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2013-02-04 12:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem zaskoczony powoływaniem się na inne "niemieckie" firmy. Niemieckie , duże firmy cechuje właśnie dobra, rodzinna atmosfera pracy. (Wiele osób z mojej rodziny i przyjaciół znalazło zatrudnienie za zachodnią granicą i mamy możliwość dokonania obiektywnych porównań.) To przeważnie nasza, polska kadra nie potrafi zarządzać na właściwym poziomie merytorycznym. Wiele do życzenia pozostawia ich wiedza z zakresu kultury organizacji i przygotowanie do pełnienia odpowiedzialnych stanowisk. Zachęcam szefostwo Waszej firmy do uzupełnienia niedoborów wiedzy i umiejętności z tego zakresu. Odnoszę wrażenie, że wielu niepochlebnie wyrażających się przedmówców ma mniejszy żal o poziomy premii i zasady ich przyznawania, a bardziej są rozżaleni sposobem traktowania ich jako ludzi.

Przykro mi obserwować panujące w firmie problemy z przepływem informacji i wzajemne wojenki podjazdowe, walki o władzę i wpływy między ludźmi na odpowiedzialnych stanowiskach, którzy powinni jednoczyć się we wspólnych działaniach, mających na celu jak najlepszy rozwój, a co za tym idzie osiąganie wymiernych wyników finansowych. Z pewnością nie wpływa to korzystnie na kondycję całej firmy.

Mam nadzieję na lepsze jutro..
zdjecie uzytkownika
zawiedZIONY - 2013-04-18 22:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam opinię o bardzo złym traktowaniu pracowników , wzajemnych rozgrywkach między dyrektorami, zastraszanie pracownikow itd..... i do tego " stare aparaty i aristea....
zdjecie uzytkownika
MK - 2013-05-14 16:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiają mnie te złe opinie, tym bardziej, że znam osoby które je napisały. Są to osoby które zostały zwolnione ze względu na swoje niskie kompetencje. Rozumiem żal i frustrację, jednak wydaje mi się, że najlepiej o firmie mówią cyfry. W każdym roku rotacja pracowników jest nie większa niż 1-2 %, Pracownicy którzy pracują w firmie KIND są pracownikami wieloletnimi, i jeżeli występuje jakieś przejście między firmami konkurencyjnymi jest to przejście do firmy KIND. Osoby chcące dowiedzieć się więcej zapraszam do kontaktu z firmą poprzez stronę www lub telefonicznie.
Dodam, że nie jesteśmy idealną firmą, ale zmieniamy się po to aby z każdym dniem być bliżej ideału ;)
Pozdrawiam Maciej Kamiński
zdjecie uzytkownika
MK - 2013-05-14 16:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawiedZIONY - 2013-04-18 22:04:39

potwierdzam opinię o bardzo złym traktowaniu pracowników , wzajemnych rozgrywkach między dyrektorami, zastraszanie pracownikow itd..... i do tego " stare aparaty i aristea....

'
Zastanawiają mnie te złe opinie, tym bardziej, że znam osoby które je napisały. Są to osoby które zostały zwolnion
zdjecie uzytkownika
Bart - 2013-06-13 00:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma od zawsze zarządzana przez [usunięte przez moderatora] i nawet po zmianie nazwy na kind niczego pozytywnego nie da się powiedzieć. Najweiększe zastrzeżenia budzą aparaty słabej jakości audifon, starkey oraz strasznie dziwne konszachty z laryngologami szczególńie z pobliskiego szpitala. Nie polecałabym tej placówki.
zdjecie uzytkownika
niezadowolony klient Ania Gdańsk - 2014-07-09 11:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, z uwagi na to, że nigdzie nie znalazłam opinii na temar jakości sprzedawanych aparatów, to mam przyjemność zostawić swą opinię -2012 na raty zakupiłam apart w Kind-prado hp za 3,500,zł podzielam zdanie NEGATYWNE O JAKOŚCI ICH APARATÓW. Dziś żałuję, że zdecydowałam się na jego zakup. Aparat firmy Audifona pod nazwą Kind prado Hp-był już w serwisie 3 razy - pierwszy raz 2 tygodnie od zakupu. Omijajcie ludzie tą firmę, Aparat do kosza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A za 3,500 mogłabym mieć dwa innej firmy.
Moja głupota i naiwność a ich zdzierstwo i niesolidność.
pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kind Aparaty Słuchowe
x