Biuro Kuba Podatkowo-Rachunkowe

Lublin

Opinie o Biuro Kuba Podatkowo-Rachunkowe

Księgowa 2014-01-15 14:47:38
Zgadzam się. U pana (usunięte przez administratora) dostaje się kasę za lojalność :-) (czytaj: za donoszenie, co się dzieje w firmie). Atmosfera w pracy tragiczna. Ludzie dla kasy będą donosić.
Nie polecam. Tragedia.
6
zainteresowana 2014-07-17 14:50:17
A jakie zarobki oferuje ta firma?wie ktoś?
5
kuba 2014-07-24 23:20:34
Widząc ten wpis z aż trudno uwierzyć co może pisać zwolniony pracownik pierwszy raz dyscyplinarnie na 24 lata. Zwolniony za skłócanie załogi oraz swoje obsesje i mrzonki. Nie będę polemizował z tak idiotyczną argumentacją. W firmie kuba zawsze ceniony był profesjonalizm i lojalność w stosunku do klientów i biura. Praca nie jest inna niż w innych firmach tej branży . Jasne reguły wynagradzania. Każdy nawet za dzień pracy otrzymuje wynagrodzenie. Wynagrodzenie płatne w terminie na konto. Wynagrodzenia uzależnione od wiedzy i kreatywności. Szkolenia dla pracowników. Doskonały warsztat pracy. Zapewniam że warto spróbować i przekonać się samemu jak naprawdę jest atmosfera. Atmosferę w pracy budują ludzie i to oni są największym kapitałem.
4
księgowa 2015-04-11 21:48:51
prawda jest taka, że w momencie przyjmowania do pracy Pan. p. obiecuje m.in. cudne wynagrodzenie, tymczasem okazuje się że na umowie jest to praktycznie najniższa krajowa, reszta idzie ze zlecenia.. a tu już bywa bardzo różnie.. gdy idziesz np na urlop macierzyński niestety bierzesz tyle co z umowy o pracę, a gdy się pomylisz potracenie z pensji, atmosfera różna, rotacja jest tak duża że nie ma mowy o tym żeby kogoś naprawdę poznać, zżyć się, więc każdy na Ciebie patrzy spod oka, coraz bardziej zauważalny wyścig szczurów.. mnóstwo pracy, nadgodziny, a jak nie zostajesz to znaczy że nie angażujesz się w pracę, więc nie spełniasz oczekiwań pracodawcy, który rzeczywiście bardzo ceni lojalność "uprzejmie donoszących", zwolnienia tak naprawdę nie wiadomo za co, plusem tylko to że można się dużo nauczyć.
6
piotrw@biuro-kuba.pl 2015-04-12 08:42:15
W momencie przyjmowania do pracy normalna kwalifikacja ze względu na wiedzę.
Kwota wynagrodzenia uzależniona od nakładu pracy i obrotu jaki pracownik wypracowuje dla firmy. Każde obiecane wynagrodzenie jest wypłacane pracownikowi niezależnie od jego postawy. Duża ilość dodatków za prace dodatkowe. Jasne i przejrzyste zasady wynagradzania. Każdy dostaje premię motywacyjną co miesiąc. Premia jest pomniejszana za kardynalne błędy. Więc nie można mówić o potrącaniu z pensji tylko o nie otrzymaniu premii w związku z kardynalnymi błędami. Szkoda że koleżanka nie mówi ile razy wskazywano jej na błędy. Korygowano i uczono zasad księgowości z różnym skutkiem.System pracy zadaniowy więc nie można mówić o wyścigu szczurów jeżeli samemu ustala się intensywność pracy. Jedni wychodzą normalnie o 16 i mają czas na pogadanie i fajną atmosferę inni nie pracując w normalnym czasie wolą pracować po 16 gdy nie ma podatników kwestia wyboru. Na pewno w tej firmie donosicielstwo nie jest mile widziane.Czym innym jest dbanie o wizerunek firmy. Poznanie się wzajemne pracowników i zżycie zależy od grupy i ich wzajemnych relacji. Są pracownicy którzy pracuję po 5,7,10 czy 15 lat i nie mogą narzekać na podejście dbałość o pracownika i wzajemne wsparcie w trudnych chwilach. Polecam warto spróbować aby nabyć doświadczenia na wysokim poziomie Pozdrawiam KUBA
4
piotrw@biuro-kuba.pl 2015-04-12 08:46:41
W firmie nikt nigdy nie płacił za donosicielstwo więc są to prywatne opinie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Ponadto ludzie którzy to robią postrzeganie są negatywnie.
3
opos 2015-08-23 16:54:32
wlasciciel to straszny gbur tak gbur i cham! w stosunku do pracownikow jak i zdazalo sie do klienta
4
kuba 2015-09-08 21:09:44
Witam Opos . Zamiast obrażać ludzi i obrzucać błotem to może wskaże Pani , co ma Pani na myśli ponieważ dziwi moją osobę Pani opinia. Bo nie ma nic cenniejszego od relacji pomiędzy pracownikami i klientami w mojej firmie. O dobrą atmosferę w firmie dbam od 25 lat. I ludzie którzy pracują po 20 lat nie narzekają wręcz przeciwnie.
Pozdrawiam „Kuba”
2
Księgowa? 2015-11-12 21:00:27
Podobno wśród ciągle i ciągle zmieniających się pracowników biuro nie ma dobrej opinii.Wciąż nowe ogłoszenia,że szukają nowej kadry.Z tego co widzę to pracodawca gęsto się tłumaczy...Napiszcie coś więcej,proszę o prawdziwe opinie
1
ewa 2015-11-23 13:24:01
Zgadzam się. z OPOS i księgową to prawda co one piszą. A tłumaczy się winny .... i nie tylko tego co Panie napisały, jest jeszcze gorzej niż opisane......
Praca w tej firmie to koszmar jakiego trudno nawet po odejściu zapomnieć. Radzę ta firmę omijać.
6
Zawiedziona 2016-01-11 21:04:30
Niestety - jak ktoś słusznie zauważył - tłumaczą się winni... Jedyny plus pracy w firmie to bez wątpienia fakt, że można się w niej wiele nauczyć. Pracownicy praktycznie bez doświadczenia rzucani są na głęboką wodę i po prostu muszą sobie "jakoś" radzić. Na szczęście wśród "starych" pracowników zdarzają się naprawdę życzliwe osoby, które pomagają jakoś się wdrożyć. Zadaniowy system czasu pracy to czysta fikcja, która służy wyłącznie Pracodawcy, który wykorzystuje go do niepłacenia za nadgodziny, ewidentnie łamiąc prawo pracy(Pracodawca nie wie lub nie chce wiedzieć, że w systemie zadaniowym tak jak w każdym innym NADGODZINY WYSTĘPUJĄ). Niech nikt się nie łudzi jednak, że w związku z systemem zadaniowym w firmie KUBA można elastycznie dysponować swoim czasem pracy - praca od 8 do 16, elastyczne są jedynie nadgodziny, pracujesz albo po 16 albo w weekendy, albo i jedno i drugie - jedno jest pewne, pieniędzy za te godziny nie otrzymasz, pracujesz dłużej? To znaczy się nie wyrabiasz... Lekceważenie zarówno Pracowników jak i Klientów to już odrębna kwestia, niemal legendarna, nie ma więc sensu rozwijać tego wątku. Wynagrodzenie - oczywiście jak już ktoś pisał - najniższa krajowa + nieozusowane zlecenie (omijanie przepisów - majstersztyk!)Myślę, że Właścicielowi przydałoby się trochę pokory i odrobina samokrytycyzmu... Pracowników z wieloletnim stażem coraz mniej, co chyba o czymś świadczy...
7
Iza 2016-01-14 13:08:12
Pracowałam w firmie przez 20 lat. Miałam dobry kontakt z właścicielem i praca była w porządku. Pieniądze zawsze na czas wypłacane. Duża ilość dodatków wypłacanych do wynagrodzenia za dodatkowo wykonywane prace (rozliczenia roczne, VZM, korekty itp.)W firmie bardzo fajna infrastruktura, są organizowane szkolenia. Wszystkie ustalenia z Szefem były dotrzymywane przez niego, nie było tak, żeby nie dotrzymał słowa powiedzianego wcześniej. Okres pracy w biurze KUBA wspominam pozytywnie i zawsze będę wspominać POZYTYWNIE. Przez ten okres pracy bardzo dużo się nauczyłam. Dzięki swojemu zaangażowaniu, pracy, szkoleniom organizowanym przez firmę udało mi się uzyskać uprawnienia doradcy podatkowego i otworzyłam swoją własną Kancelarię, co było jedynym powodem odejścia z firmy. Domówiłam z Szefem wszystko, dostałam bardzo duże wsparcie od niego. Myślę, że najlepiej przekonać się samemu, bo różne dziwne rzeczy można znaleźć na forach, niekoniecznie prawdziwe.
4
KSIEGOWA 2016-01-15 20:12:17
Z pracy byłam w tej firmie również zadowolona. Gdyby nie przeprowadzka do innego miasta nadal bym pracowała. Pracodawca w porządku. To prawda , że ma się w tej firmie dwie umowy-jedna z Biurem -wykonujesz pracę jako księgowa, a druga ze zlecenia z innej firmy.Z tej drugiej wykonujesz pracę dokonując tylko jeden dzień w miesiącu -kontroli dokumentów zaksięgowanych wyznaczonej firmy. Wlasciciel był w porządku, tak jak poprzedniczka napisala, zawsze dotrzymywał powiedzianego słowa. A jeśli chodzi jeszcze o wynagrodzenie to chciałabym wspomnieć, że pracowałam w wielu biurach wcześniej, wynagrodzenie było najniższe, niektórzy nawet na 1/2 etatu zatrudniali. Tutaj było w porządku. Mysle, że warto samemu się przekonać i sprobowac niż czytać co wypisują ludzie. Przeważnie to na tych forach ludzie negatywnie się wypowiadają na temat pracodawców, nie ma osob pozytywnych.
Probujcie, uważam że WARTO !
4
Zostaw swoją opinię o Biuro Kuba Podatkowo-Rachunkowe - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro Kuba Podatkowo-Rachunkowe