Stowarzyszenie Pomocy Rodzinom Osób Niepełnosprawnych Oraz im. Samym Convivere

Katowice

Opinie o Stowarzyszenie Pomocy Rodzinom Osób Niepełnosprawnych Oraz im. Samym Convivere

zosia 2014-08-27 15:10:10
ta ta firma zatrudnia opiekunkiWiększość z nich nie ma przygotowania do opieki nad osobami starszymi i chorymi.Opiekunki pracują miesiąc.Do pierwszwj wypłaty.Potem odchodzą.Ogłoszenie do pracy rozwieszane jest na słupach.Jest to praca na umowe zleceni 3,50 za godzine lub wolontariat.Wtedy płaci się trochę więcej.Nie polecam tej firmy.Pracowałam kiedyś u tej pani
5
Magi 2014-08-30 09:53:20
Firma nie szanuje osób, które zatrudnia. Płacą grosze nawet osobom wykwalifikowanym co do pomocy osobom starszym, a są jeszcze na tyle bezczelni by ubrać sporą część z wypłaty (jeśli można to tak nazwać) i powiedzieć, że masz się cieszyć faktem, że w ogóle coś dostałaś. Dla nich masz być robotem bez prawa do choroby, bólu, nagłych sytuacji lecz przecież opiekunka też jest człowiekiem i ma prawo czasem się gorzej poczuć.
3
Inga 2014-08-30 19:22:15
Pani "kierownik" K. potrafi się tylko wydzierać po człowieku, pretensje ma o wszystko, wszystko wie najlepiej. Szans na podwyżkę płacy nie ma bo "są stowarzyszeniem i ważne, że coś w ogóle płacimy".
5
Cygaretka 2015-06-09 07:14:28
W Dąbrowie Gór. w ich oddziale Biurze pracują super trzy kobietki- Aneta, Beata i Iwona są wyrozumiałe , miłe pomocne w kazdej chwili nawet w weekendy odbierraja tel. słuzbowe zawsze mozna liczyć na ich pomoc i dobre słowo !!!Nie to co było wczwsniej w Sosnowcu za rzadów PKPS !!!!
5
Cygaretka 2015-07-08 17:49:04
Od miesiaca w biurze zmiany :( chłód -atmosfera kijowa,zmiany pracownic:( ,az nie przyjemnie do niego wchodzić i patrzeć na te zmiany :( syf ,brud, bałagan ,biuro zakopcone, nieprzewietrzone i smród palenia GRUBYCH KNOTÓW -Fajek przez P.Anite -nowa osoba -pracownik -kordynator.To wzór dla nas OPIEKUNEK :(Pożal się Boże!!!!!!!!!!!WRÓĆ PKPS LUB INNA FIRMO!!!!Wstyd opiekunki pracujece na wolontariacie na terenie Sosnowca (wykonujac usługi dla podopiecznych z Mops)-Sosnowiec musza jezdzić z kartami pracy ,oświadczeniami i wpłatami za wykonywane usługi u chorych do Biura aż do Dąbrowy Górniczej :((czy w Sosnowcu nie ma lokali do wynajęcia takiego biura ??????????Wszystko śmieszne !!!!!Trzeba z ta sprawą uderzyć do Kierownictwa Mops oraz Prezydenta Sosnowca
4
Milunia 2015-07-17 09:05:08
Nie zgadzam się z wcześniejszą opinią. Wreszcie w biurze jest Kierownik z prawdziwego zdarzenia ( dobrze, że wywalono Panią Beatę, bo to kompletna porażka). Biuro lśni, dokumentacja jest w końcu uporządkowana. Wcześniej Pani Beatka nie potrafiła obsługiwać komputera nawet i wszystko pisała na kartkach i takie pisma wysyłała do Mopsu w Sosnowcu. Nowa Pani Kierownik jest konkretna i bardzo miła:-)
4
Igiełka 2015-07-17 13:39:40
JA również nie zgadzam się z opinią Pani Cygaretki,jestem opiekunką która pracuję w tej firmie i właśnie dziś byłam w biurze w którym było czysto i nie było żadnego bałaganu ani syfu ani smrodu papierosów!!!!Pani Anetka i Anita bardzo sympatyczne dziewczyny!!!Dziwne jest to że P. Cygaretka niedawno wychwalała firmę i narzekała na PKPS tu cytat "nie to co było wcześniej w Sosnowcu za rządów PKPS )A tu nagle taka zmiana i prosi o powrót PKPS-U !jeśli ta pani pracuję w tej firmie to jak jej nie odpowiada to może się zwolnić i zmienić pracę :) a i jeszcze co co mi przychodzi do głowy być może po złości napisała to była koordynatorka P.Beata która ponoć z hukiem wyleciała z biura :)Pozdrawiam wszystkie opiekunki i Panie z biura :)
3
Wera 2015-07-18 18:23:33
Pani Beata to naprawdę fajna babka. Nie wyleciała z hukiem. Zmiany zmiany jak wszędzie.
2
Dezyderia 2015-07-21 22:45:46
Akurat nie wyleciała. Po prostu Ona w biurze to jedna wielka pomyłka. Znam ją, i aż dziwię się, że tak długo utrzymała się w biurze. Potarfi tylko dużo gadać. W tym jest dobra. W biurze był jeden wielki bu..el. Wiem, że pracuję w tej firmie jako opiekunka i radzę sprawdzić jej pracę i szybko pozbyć z firmy. Gdyby nie Nowa Pani Kierownik wszystko doprowadziła wszystko do porządku to p. Beata póściłaby stowarzyszenie z torbami.
4
Mała Mi 2015-08-18 16:50:50
Witam zwolniłam sie z biura bez wypowiedzenia. Niesatety zgubilam legitymacje i Szanowne Panie nie chca wypłacić Mi pieniedzy ktore Mi sie należa. Do tego sa beszczelne i wyrachowane. Bardzo proszę o pomoc. Co Moge w takiej sytuacji zrobić. Zkim mogłabym sie skontaktowac jesli ktos posiada nomer telefonu do kierownika bardzo prosze o podanie na forum, poniewaz biuro robi problemy nawet z podaniem Mi numeru. bede bardzo wdzieczna
2
Stary pracownik :-) 2015-09-02 20:58:55
Pracuje kilka lat w tej firmie i nigdzie napewno nie znajdzie się tak wyrozumiałego kierownictwa a pozatym jaka różnica kto siedzi w biurze ?? Każdy niech wykonuje swoją pracę a nie ocenia osoby z biura niech tam siedzi kto chce .Mysle ze opinie tu wystawiane są czystą złośliwością kogoś kto być może pracował bądź został z jakiegoś powodu zwolniony i zwyczajnie się mści cóż tak już jest . Ja ogólnie jestem zadowolona i polecam .
2
Janina 2015-10-24 11:35:59
Ta firma nie ma pojęcia o pracy z ludzmi potrzebujacymi pomocy. Zatrudnia pracowniczki z "łapanki", bez kompetencji badan lekarskich itd.To jest zalosne
1
Malami 2015-11-12 22:28:56
Totalna porażka wymagający nie wypłacalni a oczekują cuda na kiju 7dni w tygodniu
1
Beata 2015-12-01 19:46:55
Ta pseudo firma to balagan niekompetecja a pani prezes z katowic udaje ze o niczym nie wiecierpia na tym podopieczni ich rodziny i uczciwi pracownicy a tych jest niewieluu
1
Nicoll 2015-12-29 18:35:56
Zgadzam sie ze Convivere teraz to wielka porazka . Zatrudniają opiekunki dla osob z zaburzeniami psychicznymi bez wykształcenia odpowiedniego...
1
Anonim 2015-12-29 18:49:01
Tak to prawda ze Mops Z Dąbrowy górniczej i Sosnowca powinien sie przyjrzec temu bliżej odnosnie kto ma uprawnienia do pracy z ludzmi z zaburzeniami. Nie powinny pracowac z takimi ludzmi osoby bez odpowiedniego wykształcenia .
1
Pracownica 2015-12-29 19:03:31
Pracuje w tej firmie od paru lat , na terenie Dąbrowy i ja akurat jestem pedagogiem, mam wykształcenie wyższe ale wiem ze inne opiekunki pracują z osobami z zaburzeniami psychicznymi a nie mają wykształcenia . Także faktycznie powinni sprawdzic najpierw czy ktos ma wyzsze czy nie a pozniej zatrudniac ale tak juz jest w tej firmie.
1
ANONIM 2016-01-11 15:52:05
Ta Firma to czysty absurd :((balagan i ogólne dno !!!W Biurze non stop nowe twarze ktore nic nie wiedza!!!! I ze wygrała przetarg :( to poprostu porażka i szok.Gdzie te odpowiednie wyksztalcenia do tak chorych ludzi???
3
Ja 2016-02-23 02:00:21
Ciekawe dlaczego tyle lat już działa firma skoro taka porażka? ??najpierw trzeba by się przyjrzeć zarobką co nie jest winą firmy tylko właśnie mopsu bo praca za 5 zł za godzinę to stawka ponizajaca a do takich sytuacji doprowadza właśnie mops, która osoba z wyższym wykształceniem będzie robić za te pieniądze no zastanówcie się a nie piszecie totalne pierdolce ...
3
Anonim 2016-12-01 16:15:05
Mam nadzieję, że od nowego roku przetarg wygra inna firma.
Anonim 2016-12-01 16:18:32
Zgadzam się w 100% z Cygaretką.
Zostaw swoją opinię o Stowarzyszenie Pomocy Rodzinom Osób Niepełnosprawnych Oraz im. Samym Convivere - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stowarzyszenie Pomocy Rodzinom Osób Niepełnosprawnych Oraz im. Samym Convivere