Protonet Adrian Ludyga

Piekary Śląskie

Opinie o Protonet Adrian Ludyga

bezrobotny 2015-01-29 18:58:58
praca w firmie jest za najniższą krajowa tj. wieszanie światłowodu na słupach powyżej 3m po kilkanaście godzin dziennie - zależy od pory roku - zimno lub upał pozdrawiam
18
Franek 2015-03-03 13:50:23
Yeeaah?! To sie nazywa Dziki Zachod.
5
pracownik_true_story 2015-03-09 20:27:03
moja pensja w tej chwili oscyluje wokół średniej krajowej i co najważniejsze jest wypłacana terminowo, nigdy nie było z tym problemów i tego nikt nie podważy. a słowo podwyżka (w moim przypadku i wielu innych przypadkach) w tej firmie funkcjonuje.. . parafrazując górę, jest i marchewka ale trzeba się po nią wykazać, pieniądze nie rosną na drzewach..odrobina zaangażowania i kasa jest na prawdę dobra..
PS: Nie przysłał mnie nikt z szefostwa..
4
proto-wek 2015-03-24 22:27:38
@pracownik_true_story a teraz powiedz do ilu nadgodzin miesięcznie jesteś zmuszany. Ta Twoja średnia krajowa to dopiero po przepracowaniu ok. 260 godzin miesiecznie prawda? Kolo średniej krajowej to nawet nie stało bo jest obliczana w normowanym czasie pracy. A niech ktoś spróbuje się postawić i powiedzieć ze nie chce trzaskac nadgodziny to dostanie natychmiastowe wypowiedzenie. Wiem ze napisales to bo w ostatnim czasie cos Ci "skapło".

Oczywiście droga awansu jest, ale w bardzo niezdrowym klimacie.
Mam juz to na szczęście za sobą,
Pozdrawiam.
8
kij_wie_kto 2015-04-15 21:55:29
no to kolego musiałes siedzieć komuś na kolankach :)
11
kij_wie_kto 2015-04-27 20:08:31
nic z tym nie zrobisz.. ludzie sie boją :( ja juz tam w prawdzie nie pracuje ale kazdy boi sie o prace, wie ze na rynku jest deficyt stanowisk pracy, wiec kazdy woli trzymać dziób na kłódkę, co osobiscie mnie rózniez boli :( Żal mi poprostu przyjaciół iznajomych ktorzy w tej firmie zostali i są besztani za byle gówno... Adrian weź się chłopie w grasć i zacznij spoglądać co się dzieje w Twoim kurniku!!! Pamiętaj że te kury i koguciki napełniają również TWOJA KIESZEŃ!!!! otworz oczy za nim bedzie za późno... Pozdro!
5
anty 2015-08-14 13:37:07
Firma - porażka!

Kilka ciekawych informacji o o firmie Protonet:
Zatrudniając się w Protonet masz:

- umowę o pracę za minimalną krajową w firmie ojca właściciela! - w firmie Futuro!
- Firma Futuro jest zadłużona - co za tym idzie brak wypłat na konto
- Firma Futuro to firma ogrodnicza - jaki ma związek z IT?!

Najważniejsze!

- Firma Futuro nie opłaca składek ZUS!


Podsumowując jesteś zarejestrowany w firmie ogrodniczej a pracujesz dla Protonet. Nie masz płaconych składek ZUS! Nikt nie ma w firmie Futuro! Polecam sprawdzić w oddziale lub poprzez stronę Zus.

Co najważniejsze właściciel Protonet dobrze o tym wie i nic nie robi.

Pomijam fakt o wiecznym poganianiu, straszeniu zwolnieniem (bo pewnej osoby "nic nie interesuje".

Firma Protonet to największa porażka w branży IT na Śląsku. Zero szacunku do swojego pracownika. Oszukiwanie na każdym kroku.

Na koniec poczytajcie o właścicielu firmy Futuro (dawny Markopol) w której, jesteś, byłeś lub co najgorsze będziesz pracować

http://katowice.naszemiasto.pl/archiwum/wpuszczeni-w-komin,668044,art,t,id,tm.html
7
mobbingowany 2015-09-24 19:30:45
Apel do w/w osobnika: każdy widzi że co jakiś czas otaczasz się grupką tzw. zaufanych pracowników. Jesteś wtedy dla nich przez jakiś czas miły, rozmawiasz z nimi (dla odmiany) jak człowiek, nadajesz im na innych pracowników i próbujesz pokazać że są ważniejsi. Każdy z twoich chwilowych kolegów ma dla ciebie w kieszeni wielkiego fuck-a, którego wyciąga od razu jak tylko się odwrócisz. Wszystkie twoje rozmowy z nimi odrazu wypływają dalej i docierają do wszystkich, może z wyjątkiem świeżaków którzy dopiero co zaczęli pracować. Nikt nie jest już naiwny i nie daje się nabrać na taką chwilową koleżeńskość.
Adrianie, nie chcemy tu pisać o dłuuuugiej liście nieprawidłowości, na każdym szczeblu, ale wiedz, że jest w tej firmie wiele osób, które gromadzą maile, posiadają nagrane rozmowy telefoniczne oraz te live, posiadają zdjęcia etc. tylko po to, żeby się zabezpieczać na przyszłość. Zapominasz że to ludzie są najważniejsci, że to dzięki nim zarabiasz, a których to traktujesz jak śmieci, dając władzę osobie komletnie niezrównoważonej emocjonalnie.
W imieniu kolegów i koleżanek, życzliwie prosimy byś w końcu coś zmienił, by każdy pracujący w Twojej firmie nie chodził ciągle zastraszony, by nikt nie był poniżany i mobbingowany. Stowrzyłeś bardzo dziwne stanowisko dla osoby, który ma pełną władzę, jednocześnie nie biorąc odpowiedzialności prawie za nic. Czy wiesz że wiele osób w Twojej firmie usłyszało już w kryzysowych sytuacjach z ust kowboja stwierdzenia "że to nie jego firma" , "on tu nic nie musi", "telefonów odbierać nie musi" przy jednoczesnym stwierdzaniu na codzień że tak naprawdę to on tu rządzi. Nie będziemy tu też wspominać o tym jak już nie raz na Ciebie naskoczył w towarzystwie innych pracowników lub Twojej rodziny co jest nieporozumieniem. Wydajność pracowników drastycznie spada, morale jest bliskie zeru, tylko dlatego że jedna osoba musi wszystkich zatruwać dookoła.
Dziewczyny w nowym biurze już rozmawiają o ty
6
mobbingowany 2015-09-24 19:32:49
Wydajność pracowników drastycznie spada, morale jest bliskie zeru, tylko dlatego że jedna osoba musi wszystkich zatruwać dookoła.
Dziewczyny w nowym biurze już rozmawiają o tym, że wolałyby pracować na drabinie, byle tylko nie musieć codziennie patrzeć na skwaszoną minę kowboja i nie musieć słuchać jego bucowatej i burakowatej gadki. Wiele osób chodzi na rozmowy kwalifikacyjne i intensywnie szuka innych prac, tylko ze względu na niego. Wszyscy w Twojej firmie rozumieją że musi być taka osoba, która będzie kontrolowała, karała, zarządzała itd, ale niestety żel-man robi to w taki sposób, żeby jednocześnie nikt nie przychodził do tej pracy pozytywnie nastawiony. Wiekszość z Twoich pracowników, zamiast pracować wydajnie i skupiać się na pracy, skupia się na tym żeby żel-man się do czegoś nie doczepił, a tracisz na tym wyłącznie Ty. W/w burak prócz znikomej ilości pracy zajmuje się w tej firmie głównie leczeniem swoich kompleksów.
Większość z Twoich pracowników, zamiast pracować wydajnie i skupiać się na pracy, skupia się na tym żeby żel-man się do czegoś nie doczepił, a tracisz na tym wyłącznie Ty. W/w burak prócz znikomej ilości pracy zajmuje się w tej firmie głównie leczeniem swoich kompleksów i wyżywaniem się na pracownikach, co nie ma nic wspólnego ze sprawnym i profesjonalym zarządzaniem.
Adrianie, wszyscy wiedzą (bo kowboj się tym często chwali) że wiekszość decycji wychodzi od Ciebie, oraz że większość decyzji jest z Tobą konsultowanych, również tych mało popularnych. Ale sposób wykonywania tych decyzji + cała otoczka którą już kowboj przy tym dodaje to już zupełnie inny temat.
Zachęcamy wszystkich do dzielenia się informacjami na temat nieprawidłowości firmie w której pracujecie. Na koniec wpisu zamieszczamy dla Was krótką informację jak bezpiecznie dzielić się informacjami, by pozostać anonimowym dla pracodawcy. Trzymamy za Was kciuki, może w końcu coś zmienicie i zaczniecie normalnie żyć i pracować, nie dając się ciągle poniżać i
5
wra 2015-09-27 19:09:01
do pozwu zbiorowego chetnie sie przyłącze, trzeba udupić kowboja i innego skurczybyka, który mysli ze moze pomiatac ludzmi... Firma fikcja chamstwo cwaniactwo i skur wy synstwo!
6
Bartek 2015-11-04 09:06:24
A co powiecie o tym projekcie protoinvest ?? Inwestujemy wielokrotność 1000zł i mamy 8% zysku po roku. Warto czy jednak lepiej sobie odpuścić ??
2
axet 2015-11-05 10:36:40
firma Protonet....hmmmm...żenada.....atmosfera do bani,właściciele....prawa ręka szefa....minimalna płaca,...jakieś nieporozumienie.....co za firma.....to chyba jakaś mafia,wszystko dziwne..uważajcie na tą firmę!!!!!!
6
tesko 2016-03-23 15:08:18
A czy sa tam fajne laski ?????
2
bobo 2016-05-11 13:02:34
Tylko takie
bylypracownik 2016-05-13 04:07:08
Niestety, najgorszy pracodawca, z którym miałem do czynienia. Najpiękniejszym dniem w moim życiu był ten, kiedy uwolniłem się od firmy Protnet.
3
Ja 2016-05-15 12:34:06
Bez przesady ! Ja też pracowałem w wielu firmach i w Protonecie pracuje się bardzo dobrze. Niesprawiedliwe i kłamliwe są te opinie i absolutnie się z nimi nie zgadzam. Wypłaty dostajemy na czas i nikt nikomu krzywdy nie robi!
GUN-freedom 2016-05-23 08:52:52
No najgorsze jest to, że odkąd przejęła lokalny internet ta firma - PROTONET- regularnie w weekendy nie ma internetu!
mm 2016-05-24 08:57:18
Jakiś czas temu przejęli w Częstochowie netcom i od tej pory - dno, internet na poziomie 1Mbps chociaż na umowie 16 i za to płacę, dopóki mieli biuro w Częstochowie można było się jakoś skontaktować, teraz zero odpowiedzi na trzy monity poprzez ich stronę, a na telefon kontaktowy nie można się doczekać po półgodzinny słuchaniu durnej muzyczki daję sobie spokój, jeśli masz jakąś alternatywę to omijaj tą "firmę" z daleka.
Stanisław 2016-05-31 07:16:54
I po roku przepracowanym w tej firmie musze dopłacić sporą sumke do ZUS-u , porażka , oszuści jedni !
luc 2016-06-07 23:46:56
Kończę współpracę z tą firemką, nerwów już straciłem dość. Jedyny kontakt z nimi to infolinia, na której wisisz 20 minut a następnie rozmawiasz z osobą niekompetentną, mam wrażenie jakbym rozmawiał z dzieckiem z przedszkola. Kontakt z kimkolwiek innym niemożliwy. Ktoś się powinen tym zająć i zamknąc tą działalnosc. Brak profesjonalizmu.
5
Zostaw swoją opinię o Protonet Adrian Ludyga - Piekary Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Protonet Adrian Ludyga