Matronix Marcin Moczulski

Pawłowice

Opinie o Matronix Marcin Moczulski

K 2014-10-13 10:26:32
Wyzyskiwanie pracowników, oszukane pensje, nie ma mowy o jakimkolwiek BHP pracy. Stawka na drugi miesiąc pracy wychodzi prawie 6,30zł/1h(brutto) pracy. Nadgodziny które to szef wciska i nie masz możliwości sprzeciwu. Nadgodzin nie wypłaca (teoretycznie można wybrać ale i tak nie dostaniesz wolnego). Wmawia że wypłata zawsze do 10tego, już 13ty i od tygodnia nie mam za co przeglądu zrobić a teraz to już nawet na paliwo by dojechać do pracy. Jest tylko jeden plus, nie przejmujesz się tym co szef gada bo jak cię zwolni to i tak dobrze bo nie ma drugiej tak niewdzięcznej pracy jak ta.
5
ken 2014-10-27 17:58:43
jestem niestety abonentem ten pseudo firmy, mam dwie umowy i jestem zdziwiony w jaki sposób traktuje się tam klienta i co ciekawe tak aroganckiego szefa nie spotkałem. predkosc zupełnie inna niż w umowie ( uwaga przy podpisywaniu umowy szef tej firmy sugeruje ze ma być do ... jakiejś prędkości ale ja mam pradkość 9 wysyłania a w umowie 20 i za to płace masakra....stanowczo odradzam i nie polecam
6
krzysiekpli 2015-01-24 19:30:24
mam od nich neta, odradzam wszystkim
płacisz za duże prędkości i dostajesz 3 razy mniej. Omijajcie ich z daleka.
5
zawiedziony klient 2015-02-20 21:20:20
Hahahah obiecuja internet że ho ho a nic z tego filmy na yt w 360p ledwo co :) odradzam stanowczo
4
wojtek 2015-05-08 00:47:09
Ta firma to jakieś nieporozumienie!!! Obiecują szybki i stabilny internet... hahaha, śmiać mi się chce, jak czytam ich oferty :) Umowa na 20Mb w dzień... jak dobrze zawieje to wyciągam 6-10Mb, a często się zdarza, że szybciej człowieka krew zaleje niż google się załaduje. Sorry, ale to jakaś kpina!!! Szukajcie innego rozwiązania, byle nie była nim firma Matronix.
4
mac 2015-08-12 22:25:48
Niestety muszę zgodzić się z poprzednikami
Ma być 4/4 symetryczne a jest 2/2 (w porywach)
Do tego, jeżeli już musicie, to zastanówcie się czy na pewno jesteście w stanie wykorzystać cały czas trwania umowy... Z Panem Moczulskim nie ma rozmowy, że zmieniam miejsce zamieszkania, trzeba zapłacić kary za zerwanie umowy, nawet w przypadku gdy chcesz przenieść ich usługi a nie mają w nowym miejscu "zasięgu"
ZERO elastyczności i do tego dziwny sposób na zarabianie pieniędzy (moim zdaniem zwykłe rżnięcie klienta)
Lepiej kupić jakieś LTE bo przynajmniej można samemu przenieść w dowolne miejsce a jakość łącza ZDECYDOWANIE lepsza jak w przypadku firmy Matronix
2
jerry 2015-08-18 04:06:42
mac ale ze co masz pretensje, że podpisałeś umowę na 2 lata "nagle się obudziłeś", że trzeba się przeprowadzić? Trzeb było nie podpisywać umowy na 2 lata... co na rok jest drożej i szkoda było wydać parę zł więcej? Przecież tak jest u każdego operatora. Śmieszny jesteś podpisujesz umowę masz w niej pewne warunki więc postępuj zgodnie z tym co podpisałeś a nie płaczesz w internecie. "Jakość" tej opinii pozostawiam wam do przemyślenia.
1
człowiek z pawłowic 2015-09-20 18:01:30
najgorszy dostawca internetu jaki w ogóle istnieje nie polecam a wręcz odradzam prędkości całkiem inne niż w umowie OSZUŚCI!!!!!!!
4
j23 2015-10-23 01:00:10
Nie jesteś sam kolego "ken" ja mam neta do 20 a śmiga 5. W rozmowie telefonicznej pan Moczulski poinformował mnie że mam neta dooooooooooooo 20 a 5 to jest do. Całe szczęści że kończy mi się umowa. A po zwrot anteny to ich trochę przeciągne tak żeby to oni teraz uklękli na kolano tak jak ja klęczałem przed telefonem. Krótko Arogancja !!! Niekompetencja !!! Lekceważenie klienta !!! A przecież nie są jedyni na rynku. Osobiście odradzam !!!
2
Sly 2015-10-27 04:57:33
Musze zgodzić się z przedmówcami,gwarantowane prędkości jak pisze na głównej stronie operatora to kpina.Ja mam mieć internet w prędkości 20 Mb/s a w przeważającej części czasu jet 5-7 Mb/s.W weekendy tragedia,w przedziale 2-3 Mb/s.
Czas zacząć walczyć o swoje,a dopisek w umowie,że gwarantowana prędkość to jakiś tam procent maksymalnej podpisanej w umowie tak naprawdę nie ma do końca mocy prawnej.Mój brat z jednym dostawcą tak wygrał (z pomocą urzędu ochronny konsumenta),który to też zasłaniał się kruczkami w umowie.Ludzie nie dajcie się,walczcie o swoje.
2
abonent Matronix'u 2015-11-11 13:41:05
Powiem tak, w okresie darmowego testowania internet hulał jak trzeba, więc postanowiłem kontynuować umowę dalej. Po 2 miesiącach zaczął się dramat... Do końca umowy pozostało jeszcze niecały rok, ale zastanawiam się nad innym dostawcą internetu, bo tu nie da się normalnie funkcjonować. (a o zjedzonych nerwach i straconym zdrowiu nie wspomnę)ODRADZAM - nie dajcie się zwieść w okresie próbnym, bo robią wszystko by umowa weszła w życie. Omijajcie firmę Matronix z daleka !!!!
2
asdf 2016-02-05 21:07:54
Prędkości w umowie,a prędkości faktycznie to dwa różne światy. Zapomnijcie o jakimkolwiek graniu online, opóźnienia są takie że jesteście bez szans z kimkolwiek.
2
art 2016-05-17 23:06:42
Potwierdzam. Arogancja. Niedotrzymanie param. Odradzam. Stanowczo.
2
asgh 2016-08-09 18:57:29
Nie polecam. Prędkości znacznie różniące się od deklarowanych w umowie. W dodatku tragiczne opóźnienia powodują, że nie da się korzystać z tego łącza w innym celu niż przeglądanie stron www.
2
master 2016-10-27 20:44:06
Również nie polecam bardzo niska przepustowość łącza zbyt duże obciązenia w weekendy i popołudniami max predkość 4-5 Mb/s tragiczny ping wykluczający jakąkolwiek rozrywkę 200-300 często 999
ogólne nastawienie właściciela firmy tylko na $$$ nie jest on wstanie zapewnić obiecywanych parametrów łącza jakie deklaruje w umowie przy tej ilości użytkowników
3
poszukujący 2016-11-04 01:23:28
Czy mogą państwo pisać na temat? To jest portal o pracy i niezbyt interesują mnie opinie klientów (troszkę inteligencji!), jestem zainteresowany pracą w tej firmie.

Czy są o opinie pracowników, którzy pracują lub pracowali w tej firmie?
1
Maro 2016-11-05 00:41:08
nie polecam pracowałem poł roku 3 miesiace okres probny potem miałem mieć umowe nie doczekałem się miałem mieć wypłaconą premie za nadgodziny po czym dowiedziałem sie ze za okres probny nie palci nadgodzin a za kolejne 2 nie dostane bo nie jest przekonany czy mi sie należą poźniej dostałem 500zł bo mu z godzin bo mu tyle wyszło a żadko kiedy był dzień co po 8 h do domu..... jesli to czytasz to pies cie jeb złodzieju pozdrawiam Marek
5
Przedstawiciel Handlowy z Żor 2017-02-11 01:54:05
Witam. W sierpniu 2016 roku firma zatrudniła mnie i kolegę na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Wszystko zapowiadało się bardzo fajnie, Pani Gabriela - kierowniczka biura na rozmowie zapewniała nas, że przez pierwsze 3 miesiące będziemy mieli płacone 1500 zł podstawy + 300 zł premii za raporty terenowe. Jak się okazało było to kłamstwo, z resztą Pani Gabriela perfidnie wyrzekła się tego o czym miesiąc wcześniej nas zapewniała. Dostawaliśmy przez pierwsze 3 miesiące gołą podstawę 1500 zł. Uwaga ! umowa jest tak skonstruowana, żeby dostać podstawię 1500 zł to w tym trzeba podpisać miesięcznie 10 umów i zlojalizować obecnych klientów firmy na kwotę minimum 700 zł. Jeśli tego nie zrobicie to oczywiście podstawa będzie o tyle mniejsza ile braknie wam do wykonania planu sprzedażowego. Premia przyznawana jest dopiero po tym jak podpiszecie 10 umów dla Pana Marcina i wykonacie lojalizacje na kwotę 700 zł. Dopiero po przekroczeniu tego planu zaczynacie wypracowywać prowizję, które też z resztą są oszukane. Otóż szef firmy Pan Marcin sprytnie obmyślił sobie, że po podpisaniu formularza zgłoszeniowego klienta do instalacji trzeba czekać na jego podłączenie a po podłączeniu trzeba odczekać 2 tygodnie, żeby nie odstąpił od umowy. W ten oto sposób będziecie czekać koło 2 miesięcy na instalacje klienta a w między czasie będziecie dostawać telefony, że firma oszukała klienta z terminem instalacji. Warto dodać, że również i wypłaty w tej firmie są nieterminowe... Przez 7 miesięcy pracy w tej firmie tylko raz otrzymałem wypłatę na cza, oczywiście odpowiednio wcześniej musiałem się upominać i prosić by przelew przyszedł na czas. Co chodzi o pracę to idzie poznać na prawdę sympatycznych ludzi. Praca polega na systemie D2D. Pukanie po drzwiach z regułką: Dzień dobry, przychodzę do państwa z informacją, że na państwa ulicy powstaje sieć światłowodowa... czego z resztą nauczy was Pani Gabriela. Warto podkreślić także, że firma rozciąga swój kabel światłowodowy wzdłuż ulicy często
2
Przedstawiciel Handlowy z Żor 2017-02-11 02:05:44
Ogólnie rzecz biorąc zarobki miesiąc w miesiąc jakby nie było są takie same 1500 zł. Pewnie co miesiąc Pan Marcin będzie wam mówił, że mimo niewykonanego planu da wam szansę i nie zabierze nic z podstawy a dzięki jego dobremu sercu zarobicie upragnione 1500 zł. Nie polecam !
1
Zostaw swoją opinię o Matronix Marcin Moczulski - Pawłowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Matronix Marcin Moczulski