Ajmer

Radom

Opinie o Ajmer

menagier 2016-06-01 23:24:15
Pan "GOŚĆ" cieszę się, że masz co robić za większą kasę,da ci to z pewnością więcej radości niż podnietka opiniami na forach pracy a mi zaoszczędzi czasu odpisywania na te podnieciny;)

PROGRAMISTA WYKLĘTY, jeśli twoja rozmowa faktycznie miała miejsce i zakończyła się na telefonie to po prostu nie jesteś dobrym programistą. Tekst jaki dostałeś od prowadzącego rozmowy u nas to nic innego jak kulturalna forma odstrzału. Dlatego dobrze, że czujesz się nadal dowartościowany i ciesz się dalej tym przeświadczeniem, że jesteś za "dobry" albo inaczej to ujmę: wymaganiowo nieadekwatny do tego co umiesz;)hihiha. Co do reklamy to jest wolny rynek, możesz sam puszczać ogłoszenia, że jesteś dobrym i drogim programistą. Może ktoś się na to nabierze.
menegier 2016-06-03 09:09:45
Piter st po co takiemu typowi w ogóle odpisywać, przecież to jest jak karmienie trolla, wejdzie dzis i znowu będzie bzdele zapewne pisał bo tacy tym się posiłkują. To jest błędne koło. Będzie dalej popeliny mijające się z prawdą pisał, to załatwimy sprawę formalnie i skonczy się dzień dziecka. Szkoda czasu.
piotr st 2016-06-03 13:37:47
Programista wyklęty, firma wypuszcza ogłoszenia i co ci do tego? Akurat dzięki tego typu ogłoszeniom nawiązałem z nimi współpracę 2 lata temu.
A to czy sobie puszcza i jakie warunki oferuje to nie twój interes jeśli na rozmowę nie zostałeś zaproszony. Jak ci nie pasuje czy to 1000, czy 2000 czy 3000 to idź pracuj za 10000 nawet, kto ci broni? Wolny rynek.
Firma akurat Radom ma w poważaniu bo robimy z ajmerami głównie projekty zagraniczne i nie musi niczego wojować ani nic udowadniać zwłaszcza ludziom z dziecinnym podejściem twojego pokroju.
Więc pisząc takie rzeczy albo jesteś niedowartościowanym typem albo nie znasz realiów rynku interaktywnego albo wylewasz smuty bo ci jedna czy druga firma odmówiła. Idź popisz sobie żale na wszystkich setkach firm, które systematycznie szukają programistów do nowych projektów. Masz naprawdę sporo okazji do trollowania forów.
Co do robaczków, pilnuj własnego, coby nie zniknął hihihaha.
menegier 2016-06-04 20:26:16
Programista wyklęty. Cieszy mnie dogłębna twa analiza, jakże "ważna" dla nas. Od kilku postów próbuję tylko "między wierszami" wspomnieć, że twoje wywody mnie nie interesują ani twoje życie czy refleksje o projektach. Naprawdę. Próbuję także sprawić aby nasze ciebie też nie interesowały. Przykro mi, że nie znalazłeś projektów zagranicznych i niechaj tak zostanie. Wystarczy, że klienci oraz współpracownicy wiedzą nad czym tu się pracuje. Więc proponuję ci abyś żył dalej w przekonaniu, że robimy mało projektów a portfolio pokazuje tylko te strony które robimy. Będzie ci lżej, wygodniej i tyle. Po prostu ZŁAPAŁEŚ NAS na nierobieniu dużej ilości projektów, tak uznajmy;)

Poza tym żyj już swoimi lepszymi projektami jeśli uważasz, że są lepsze to tak uważaj, każdemu wolno, rób ich dużo, nie wnikam w to co robisz, jak wspaniale robisz, jeśli jest to wspaniałe to rób dalej i sprzedawaj swoim klientom itd.

Nie wnikaj tym samym co robimy my bo nikt tu nie widzi uzasadnienia po co cie to w ogóle interesuje w przypadku firmy, z którą cię wiąże tyle co i nic. Ale mam nadzieje, że ci przejdzie po prostu, w przeciwnym wypadku można to przypisać do dolegliwości, na którą po prostu kupuje się kolokwialnie pisząc MAŚĆ.


Co do czarnego PR mam nadzieje, że przełożony mi wybaczy jak spojrzy z jakimi przypadkami tutaj się zmagamy. Ja ze swojej strony staram się sposób wypowiedzi dostosować do poziomu odpisującego aby mógł zrozumieć mój przekaz.

Tym samym mam nadzieję, że moja odpowiedź zakończy tę bezsensowną dyskusję. W mojej opinii ludzie rozsądni wiedzą kiedy przestać i ja to robię bo naprawdę mamy ważniejsze rzeczy do robienia aniżeli tracenie czasu na neutralizacje docinek niezwiązanych z tematyką tego forum.

Dziękuję, tyle w temacie i do "nieusłyszenia".
Do salesmanek 2016-06-05 19:39:32
"Nie słuchać frustratów, sprawdzać i przekonywać się samemu na rozmowie jak się trafi."

Wystarczy porozmawiać z właścicielem firmy, niejakim panem o nazwisku (usunięte przez administratora), aby dojść do wniosku, że to niekompetentna osoba. Tyle w temacie.
piter st 2016-06-05 20:18:09
Do SALESMANEK Rozmawiałem wielokrotnie i rozmawiam dzien w dzien jako doradca ich usług, dogadujemy się bez problemów żadnych. Więc może to nie kompetencja właściciela a twój brak skuteczności i umiejętności współpracy w zespole zaważył i tyle. W oczach frustratów, którzy zamiast w pracy pracowac wolą się obijać, żaden pracodawca nie będzie kompetentny. Pan G firmę prowadzi od wielu lat, firma z sukcesem przeszła przez czasy, kiedy agencje konkurencyjne się zamykały jedna po drugiej bez kompetencji tego by nie robił. Więc jeśli możesz mieć pretensje do kompetencji to tylko swoich lub otwórz sobie swoją firmę jeśli jesteś taki kompetentny(tna) i tyle. Po drugie nikt nie dawał ci zgody na publikowanie danych osobowych. Najprzyjemniej ci będzie jak wyciągniemy twoje dane osobowe z wpisu i pracodawcy się dowiedzą o twoich kompetencjach czy skakaniu z firmy do firmy. Więc daruj sobie, żenujące wylewy.
barts 2016-06-06 08:39:56
Piter st niektórzy nie potrafią po prostu odejść z klasą.
MYślę, że osoba podpisująca się jako "do salesmanek" podsumowała samą siebie dosadnie. Wypisując wcześniej że praca i firma niby do kitu ale przynajmniej wypłata na czas.
Więc co do kompetencji takiej osoby i jej zaangażowania w pracę co rozsądniejsi mogą się domyślać.
Powodzenia w dostawaniu wypłaty na czas u kolejnych pracodawców życzyć pozostaje i oby nie śmieli wymagać skuteczności czy pracowitości bo im też pomyje na forum zostaną wylane.
Programista wyklęty 2016-06-06 10:09:43
Co za goście pracują w tej firmie, dobrze, że nie muszę z nimi mieć kontaktu na co dzień. Ciągłe stwierdzenia w stylu - sam nic nie umiesz, jesteś kiepski, widocznie sam masz problemy ze sobą, zły były pracownik się obijał, my robiliśmy za niego robotę, utwierdzają mnie w przekonaniu, że osoby, które to pisały mają lot jak ptak kiwi.
barts 2016-06-06 11:45:31
Programista wyklęty widocznie chcesz mieć kontakt z nimi na co dzień bo sugestie, żebyś przestał się wywodzić tutaj nadal nie skutkują a twoje odpisywanie tutaj formą tego kontaktu gwoli ścisłości jest. Więc jeśli faktycznie nie chcesz z "nimi" mieć kontaktu to po prostu idź już sobie, przestań tu wypisywać i tym samym udowodnij, że masz cokolwiek innego produktywnego do robienia aniżeli wywody tutaj. Naprawdę to jest bardzo proste, do ludzi rozumnych nie trzeba co chwila odpisywać z propozycjami zakonczenia tematu. Do nieuslyszenia
piter st 2016-06-06 12:03:29
Programista wyklęty my też bardzo się cieszymy, że nie musimy kontaktu z tobą mieć na co dzień (chociaż z tym jest akurat problem jak kolega powyżej napisał). Także ty masz radość my mamy radość więc nie pozostaje nic jak w radości odejść;)
Programista wyklęty 2016-06-06 16:11:39
nagonka jakaś zombi. Nie rozumieją co się do nich pisze, chcą za wszelką cenę udowodnić coś jak kibole podczas meczu.
bit-omek 2016-06-08 10:32:17
no prosze chciałem dodać swoje 3 grosze o tym fatalnym tworze jakim jest Ajmer ale widze nie trzeba zaluje tylko trza bylo poczytać wcześniej parodia a nie firma
2
brts 2016-06-10 14:58:02
bit-omek rzeczywiście naprawdę nie trzeba, wystarczy, że to co napisałeś nie trzyma się kupy ani pod względem składni ani merytoryki. Więc proponuję zeszyt w 3 linie, poćwiczyć pisanie a dopiero internety.
3
menegier 2016-06-11 22:34:01
Panie programista wyklęty jak to co wkleiłes powyżej ma się do naszej firmy? Wklejasz jakies swoje czaty, rozmowy z innym pracodawcą i generalizujesz że jest słabo itd. Po co to tutaj robisz?

Po drugie analizując już to co tam piszesz z tym rzekomym pracodawcą, jasno pokazuje, że nie potrafisz się dostosować do wymagań chociażby wstępnych pracodawcy. To nie ty robisz łaskę pracodawcy, że wyślesz mu CV skoro o nie prosi. Dla pracodawców liczy się często nie tylko jakaś tam umiejętność ale sam wizerunek osoby, jej komunikatywność na rozmowie czy umiejętność dostosowania się do pracy zespołu czy próśb pracodawcy samego w sobie.
Dlatego też zapraszają na rozmowy. Z twojej z tymże rzekomym pracodawcą wynika jednoznacznie, że masz problemy komunikacyjne. Pracodawca nigdy nie zatrudni osoby, która nie potrafi do prostej reguły się zastosować tj przesłania CV i ewentualnego stawienia się na rozmowę na zaproszenie bo to oznacza jedno, osoba taka jest niesubordynowana, nie szanuje pracodawcy już na wstępie i jest rozczeniowa. Takiej osobie, żaden sensowny pracodawca nie poda kwot ani nie będzie chciał dalej rozmawiać. Niestety takie realia.
Naucz się dostosowywać do wymagań a potem sam wymagaj jak się okaże, że jesteś potrzebny.

Poza tym nie generalizuj, zarówno w naszej firmie jak innych chociażby w Radomiu pracują programiści, webmasterzy, którzy są zadowoleni i nie myślą o emigrowaniu z Radomia. Może rynek nie jest tutaj na tyle rozwinięty ale to, że tobie sie nie podoba to nie znaczy, że nikt tutaj się w branży it nie odnajdzie.

Natomiast jeśli radomski rynek, czy nawet polski jest zbyt "maluczki" do twojego ego i wymagań to pozostaje ci się spełniać jako być może właściciel swojej własnej firmy oraz obsługą programistyczna dużych i bogatych klientów bo z pracodawcami będzie problem i tyle.

Naprawdę oceniam twoje popisywania tutaj jako ciężki przypadek osoby niespełnionej albo niedojrzal
menegier 2016-06-11 23:32:27
...niedojrzałej emocjonalnie osoby.
Dlatego prośba ostateczna abyś przestał wypisywać na tym forum prywatne wywody niedotyczące firmy, pisać o jakichś studiach, podawać dane osobowe jakichś wykładowców, którzy z pewnością na podawanie ich danych zgody nie wyrazili. Do tego ostatecznie są inne fora internetowe.
Programista wyklęty 2016-06-14 21:12:33
od 2017 minimalna pensja będzie wynosiła 2000 zł brutto. Ciekawe ile firm upadnie z IT w Radomiu.
Ja odpalam z browarkiem :D
piter st 2016-06-14 22:45:48
Żadna poważna i sensowna nie upadnie. Natomiast jeśli są takie firmy IT w Radomiu, które programistom czy webmasterom płacą minimalną i mają z tym jeszcze problem to tylko się cieszyć pozostaje bo jako konkurencja same się wykończą.
Programista wyklęty 2016-06-15 16:37:50
zgadzam się Piter, że się wykończą, ale w Radomiu poważnych firm nie ma, nie przesadzaj
piter st 2016-06-15 21:20:47
Cóż zatem trwaj w takowym przekonaniu, że nie ma, nikt ci nie broni.
Zapewne te, które są na rynku to są firmy na niby i niepoważne a ludzie tam pracujący chodzą do pracy dla żartów;) no ale nic nie ma co dalej rzeźbić tematu. Bywaj wreszcie.
Agrotech 2016-07-12 20:45:13
Rewelacyjna firma. Wykonali dla nas zaawansowaną stronę dla placówki agrotechnicznej. Panowie zagwarantowali szeroki dostęp do materiałów graficznych, zmysł i stylistykę jakiej nam brakowało u poprzednich wykonawców. Strona funkcjonuje bez zarzutu i jest łatwa w zarządzaniu. Również jest to jedna z tych firm, w której konsultant przynajmniej ma pojęcie o czym mówi i nie klepie wyuczonych regulek. Nasz serwis o tematyce agrotechnicznej można zobaczyć w portfolio firmy. Pozdrawiamy ekipe ajmer. Zczskr
dd 2016-07-18 21:46:40
Byłem u nich w siedzibie kilka razy w ciągu ostatniego miesiąca. W firmie pracuje kilku panów.
Pomimo iż właściciel był w biurze, atmosfera była luźna, bez nadęcia. Panowie tam pracujący bez skrępowania i na spokojnie mi wytłumaczyli przy komputerze co mogą zaoferować, pokazali sporo własnych rozwiązań i przede wszystkim nie było żadnej presji na mnie, że mam zamówić natychmiast. Właściciel sam mi polecił się zastanowić nad ofertą na spokojnie . Przemyślałem, wróciłem, wykonali mi elegancki serwis z branży motoryzacyjnej, a dokładniej motocyklowej. Zawiesili na swojej stronie w realizacjach i dali kompletne przeszkolenie. Może nie jest to komentarz który wnosi wiele, ale dla potencjalnych osób zainteresowanych tą firmą, moje wrażenia są pozytywne, a relacje właściciel - panowie pracownicy wydają się być na dobrych i luźnych falach. Sam poziom pracy i obsługę oceniam wzorowo. Pozdrawiam D and D
współpracuś 2016-08-17 23:58:57
Ajmer kilkuosobowy skład, parunastu zdalnych phpowców na współpracy. Projekty bywają kosmiczne (czytaj ciężkie technologicznie). Obecnie pół Radomia już się schodzi do nich po strony.
Handlowy u nich nie ma lekko, ciągle nowe "kontakty klucze" do obsługi. Generalnie firma nie stoi i sporo inwestuje w marketing. Pozyskuję dla nich zlecenia na zasadzie agencyjnej i nie zdarzyło mi się aby jakiegoś nie byli w stanie wykonać. Pozdrawiam webmajsterów.
Jaro 2016-09-04 13:13:15
Wspolpracus, nie rozsmieszaj ludzi. Od kiedy to pol Radomia schodzi sie do tej "firmy" po strony? Masz na mysli "oferte 500 +"? Zarty zostaw dla "januszy biznesu".
1
współpracus 2016-09-05 11:12:56
Odtąd odkąd nie masz o tym pojęcia. Jaką ofertę mam na myśli raczej nie ma potrzeby żebyś wiedział.
Menegier 2016-09-05 13:57:06
Co się tak martwisz ilu klientów ma firma i naszymi ofertami dla Januszy. Jeśli nie jesteś skrzatem konkurencji to sie nie martw:) Swoją drogą mamy Janusza w bazie klientów. Bardzo rzeczowy i przedsiębiorczy człowiek. Więc wara od naszych Januszy;)
1
Zostaw swoją opinię o Ajmer - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ajmer