Krajan Jan Krawczuk

Szczecin

Opinie o Krajan Jan Krawczuk

Arkadiusz 2011-11-18 03:28:32
Firma w porządku pracowałem tam na zlecenie kilkanaście miesięcy jako kierowca D i było ciekawie. Firma godna polecenia TYLKO dla uczciwych kierowców
2
zawiedziona 2014-08-03 21:28:26
Nigdy więcej nie skorzystam z usług tego przewoźnika, wolę dopłacić 10 zl więcej do biletu i jechać pewnie PKS. Piątek 01.08.2014- wyjazd ze Szczecina godz.11.55, zakup biletu u kierowcy, zajęcie miejsca w dusznym , małym autobusie i wyczekiwany odjazd.I tu się kończy dobre, po przejechaniu ok.
2 kilometrów problem z pojazdem( zawieszenie),kierowca telef. wzywa pomoc. Zamiast od razu wymienić autobus firma wysyła mechaników , którzy po opukaniu stwierdzili,że można jechac. Dojechaliśmy do Pyrzyc , zatrzymując się ze 4 razy po drodze. Kierowca mówi,że nie pojedzie dalej,zwraca pieniądze za bilety i rób człowieku co chcesz. Nie wiesz gdzie jesteś i co masz zrobić. Dobrze,że jechał jakiś inny bus i można było pojechać dalej, ale niestety nie do celu.Ja wiem,że zdarzają się awarie, ale tu można było szybko wymienić pojazd bo byliśmy jeszcze w Szczecinie. A najgorsze jest to,że w tamtym momencie dzwoniąc do firmy, można było się dowiedzieć , że autobus stoi w korkach.
2
dominika 2014-10-17 23:25:26
Nie polecam. Jeśli możecie - jedźcie czymś innym. Po pierwsze, zawsze się spóźnia. Dziś wyruszyliśmy 10 min po czasie, pan kierowca włączył muzę tak głośno, że o 6:15 można było oszaleć. Kierowca oczywiście rozmawiał sobie przez telefon, co go obchodzą pasażerowie prawda? Pamiętam zimę 2013 i szorowanie co kilkanaście km szyb z zewnątrz i od wewnątrz....Pan kierowca, zwrócił się do nas z prośbą, aby pożalić się do właściciela Krajan Busa, aby pozwalano mu włączać ogrzewanie!! W spalaniu w obie strony widać, czy włączał je czy nie...DRAMAT.
3
karolina 2014-11-03 17:35:53
wielkie skurwysyństwo! Bus zawsze się spóźnia a nawet nie przyjeżdza. nawet nie raczą poinformować że nie przyjedzie, nie wspominając już o zastępczym. Zamawiając bilet naet robią problemy! Nie polecam.
3
Łukasz 31.03.2016 2016-03-31 20:12:07
To, że regularnie się spóźnia jest jeszcze do przegryzienia. Lecz już po raz trzeci Krajan odjechał o wiele wcześniej! Spojrzałem na zegarek, była godzina 18:31 natomiast bus powinien pojawić się 18:40 na ul.Kilińskiego (Pyrzyce). Zadzwoniłem na informację... TEN CHUJ JUŻ ODJECHAŁ! Najlepsze jest to iż powiedział kobiecie w biurze, że on odjechał "Czasowo".
2
KAMYK 2016-07-12 15:08:28
Dnia 10.07.2016 w Pyrzycach ul. Kilińskiego Bus nie przyjechał o godzinie 18.40.
Po tel do dyspozytora ok. godziny 19 dostałem informację iż bus jest już na ul. Przyszłości w Szczecinie i nie przyjedzie po osoby(12 osób) stojące na przystanku...

Kolejny bus miał być ok 20.05 tego samego dnia, większość osób rozeszła się..
Godzina 20... i busa nie ma nadal.. ok 20. 40 odbiera ktoś łaskawie tel. i mówi, że bus ma rzekomo awarie w Myśliborzu i nie dojedzie, bądź będzie z opóźnieniem.. ale do 21.30 nie dojechał...

Historia ta w ostatnim tygodniu miała miejsce ok 4 razy, że bus nie przyjechał na przystanek..
Lekceważenie własnych klientów jest na porządku dziennym..

NIE POLECAM TEGO PRZEWOŹNIKA

KIEROWCA PYTA SIĘ:

-CZY DRUKOWAĆ BILET ??
-TAK POTRZEBUJĘ BILETU Z ŁASKĄ WYDRUKOWAŁ GO I RZUCIŁ JAK PSU..

CHCIAŁ PRZYWŁASZCZYĆ DLA SIEBIE 5 ZŁ
A ILE JEST JESZCZE TAKICH OSÓB GDZIE NIE DAJĄ BILETÓW ??
I BIORĄ KASĘ DLA SIEBIE W KIESZEŃ ?? !!

NIE POLECAM PRZEWOŹNIKA
KIEROWCY NIEMILI I WULGARNI, PALĄ PAPIEROSY PODCZAS JAZDY I ROZMAWIAJĄ PRZEZ TEL.

CZĘSTO JEST TAK RÓWNIEŻ, ŻE KIEROWCA PRZYJEŻDŻA WCZEŚNIEJ DO PYRZYC NA PIERWSZY PRZYSTANEK ul. KILIŃSKIEGO PO CZYM ODJEŻDŻA OD RAZU NIE CZEKAJĄC NA PASAŻERÓW.. UDAJĘ SIĘ NA DRUGI PRZYSTANEK NA ul. DWORCOWĄ I TAM ROBI SOBIE PRZERWĘ NA PAPIEROSKA OK 5-10 MIN ŻE NIBY WYJEŻDŻA ZGODNIE Z ROZKŁADEM NA SZCZECIN Z PYRZYC..


ŻAL !!!!!!!
ŻAL !!!!!!!!!!
ŻAL !!!!!!!!!!!!!!

NIE POLECAM !!!!!!!

WOLE JECHAĆ TRANSA BĄDŹ PAN BUS NIŻ TYMI ZŁOMAMI I OSZUSTAMI Z KRAJANA !!!!!


NIE POZDRAWIAM !!!!!
2
Przerażony 2016-09-09 20:14:51
Kierowca:
1) Przy zmienianiu pasa z pasa do włączania się do ruchu wpakował się prosto pod ciężarówkę. Po jej głośnym klaksonie, gwałtownie wrócił na poprzedni pas i nie minęła sekunda jak z lewej strony było widać przemykającą ciężarówkę, której kierowca musiał odbić mocno w lewo, żeby nie doprowadzić do tragedii.
2) Jechał agresywnie zostawiając sobie niemal zerowy margines błędu.
3) Wyglądał jak menel: podkoszulek, tłuste włosy, cały spocony i z ogólnej aparycji stereotypowy burak.
4) Nie miał jak rozmienić, kazał biegać po ludziach i prosić.

Autobus:
1) Duszno,
2) Wszystko co dało się otworzyć było otwarte i całą drogę strasznie wiało,
3) Zasłony nawet po przypięciu uderzały pasażerów w twarz (zależy od miejsca),
4) Stary, choć z wewnątrz jeszcze jakoś na siłę ujdzie.
2
Dziewczyna61 2016-10-29 18:50:27
Uważajcie na starszego Pana,który źle wydaje. Ostatnuo jechałam o 18.45 Krajanem do Myśliborza no i jak wsiadłam do busa to pytam się czy można zapłacić drobniej,bo 20 i 50 groszówkami? Na co kierowca z wielkim oburzenie do mnie,że z takimi to pod kościół i co on będzie z tymi groszami robić? Na co wyciągłam 50 zł w paperku i mówie to proszę. Pan kierowca (starszy pan) męczył się z wydaniem mi reszty i sam wydał mi w 5 i 1 złotówkach. Gdy usiadłam przeliczyłam gotówkę i okazało się,źe wydał mi o 4 zł za mało,więc się do niego wróciłam na co odpowiedział mi ,że jest dobrze wydane i ze mam sobie wyliczyć. Fakt wróciłam na miejsce przeliczyłam jeszcze raz i wyszło znowu,że o 4 zł za mało .... zdziercy ludzie też umieją liczyć i już ciul z tymi 4 .zł ale to jest bardzo nie fajna sytuacja. LUDZIE UWAŻAJCIE JAK WAM WYDAJĄ!!
Cichy 2016-11-03 10:12:55
Witam, pracuję w Krajanie jako driver czwarty dzień i za każdym razem wykonując kursy relacji Szczecin-Gorzów-Szczecin tracę do około 2 minut na każdym przystanku tłumacząc grzecznie pasażerom o braku wolnych miejsc i konieczności oczekiwania na kolejnego busa lub skorzystania z usług innego przewoźnika i za każdym razem prawie spotykam się z wielkim oburzeniem.
Kochani zrozumcie, że oprócz przepisów bardzo srogich dodam, które zabraniają kierowcy zabrać więcej osób niż jest przypisana w dowodzie rej. to bardziej rozchodzi się o Wasze bezpieczeństwo.
Jak wiele osób nie dopuszcza jeszcze do siebie świadomości o tragicznych skutkach jakie mogą się wydarzyć na drodze w chwili gdy kierowca zostanie zmuszony do gwałtownego hamowania,
każda stojąca osoba w takim przypadku nie ma szans by się czegoś przytrzymać by nie upaść,
siła odśrodkowa jest tak silna, że każda stojąca osoba w takiej sytuacji leci do przodu z naciskiem kilku ton więc każdy potrafi już chyba sobie wyobrazić jakie są dalsze skutki.
To nie wina kierowcy, że przyjechał busikiem, a nie autokarem i jest zmuszony zostawić oczekujących na przystanku.W takim przypadku proszę o telefon do dyspozytora i nie kierowania w kierunku kierowcy obraźliwych słów.Pozdrawiam Mariusz
PiterPan 2016-12-06 10:36:32
Relacja Szczecin -Gorzow. Brak ogrzewania , zimno , mokro i nieprzyjemnie. Nie polecam !!!!
Zostaw swoją opinię o Krajan Jan Krawczuk - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajan Jan Krawczuk