Kubuś Puchatek i Przyjaciele Przedszkole

Świdnik

Opinie o Kubuś Puchatek i Przyjaciele Przedszkole

wow 2013-04-11 18:44:28
Witam ogolnie jest tak budynek w formie domu jednorodzinnego zadbany panie sprzataczki dbaja na zewnatrz plac zabaw maly ale ladny. Duzy parking by spokojnie zaparkowac na chwile sale w srodku czyste i zadbane duzym plusem jest domofon minusy to-strome schody w srodku przedszkola i posilki za male porcje oraz te panie na praktykach nieraz odnosze wrazenie ze olewaja nieraz wszystko ale kilka z nich to super przedszkolanki .niestety jak bywa w prywatnym przedszkolu daje sie odczuc atmosfere ze chodzi i kase!!!sa panie ktore daja do zbyt duzo skladek zajecia dodatkowe za drogie ogolnie trzeba sie trzymac za kieszen.panie dobieraja za drogie podreczniki nie wiem czemu tansze tez sa ok.brak religi. no i te czesne ciut drogie jezeli ktos ma kase to cos dla niego.zbyt duze rotacje pracownikow dzieci ni ogarniaja tego ale ogolnie pozytywne wrazenie moja ocena na mocna 4.
5
TOM 2013-08-27 09:49:44
Przedszkole położone w bardzo niebezpiecznym miejscu, przy drodze o bardzo dużym natężeniu ruchu. Dzieci spacerują przy tej drodze bardzo często z zaledwie dwiema opiekunkami!!! Duża rotacja nauczycielek. [usunięte przez moderatora] niezbyt miła. Przedszkole nastawione na zyski.
1
Doma 2017-05-10 08:49:32
Niestety również nie jestem zadowolona z tego przedszkola :( słyszałam że to jedno z najlepszych przedszkoli w świdniku ale bardzo się zawiodłam. Przedszkole typowo nastawione na zyski, nie ma ta atmosfery ciepła. Może i dużo się dzieje ale kosztem dzieci. Dzieci praktycznie nie mają czasu na zabawe. A panie zamiast skupić się na dzieciach to zajmują się robieniem dekoracji bądź dziennikiem. Nie wspomnę już o wyglądzie niektórych nauczycieli. Wypisalam córkę. Nie chce żeby patrzyła na nauczycielki z gołym pepkiem w mini spódniczka (w ogóle tak da się pracować z dziećmi?) i pomalowanych jak na jakąś dyskotekę. Moim zdaniem dobry nauczyciel powinien pilnować się jak wygląda i co robi w życiu prywatnym.
3
Marina 2017-05-11 15:16:04
Witam. Jestem zdumiona tak negatywną opinią na temat Przedszkola. Skąd takie spostrzeżenia że placówka jest nastawiona na zysk...? Absolutnie się z tym nie zgodzę. W przedszkolu są oczywiście organizowane różne przedsięwzięcia typu wycieczki, imprezy.....itd ale nie widzę w tym nic złego, wręcz przeciwnie.... Moje dziecko nie chce wracać do domu, zawsze przed wyjściem z przedszkola prosi żeby jeszcze trochę mogło tam zostać, jesteśmy szczęśliwi że trafiliśmy właśnie na tą placówkę. Jeśli chodzi natomiast o Panie są one troskliwe i ciepłe, i to jest dla nas priorytet... Nasze dziecko lubi swojego nauczyciela, czuje się bezpiecznie...Chciałabym podkreślić że Panie "nie chodzą z gołym pepkiem", i nie są jakies amoralne.... Nie rozumiem dlaczego ktoś wypisuje nieprawdę...w jakim celu?.... Niestety trafiają się i tacy ludzie w tym mieście, którzy jak nie zatrują komuś życia to nie potrafią funkcjonować normalnie. Szkoda tylko Pani właściciel przedszkola i pracowników że widzą takie bzdury...
15
Karolina 2017-05-12 14:22:44
Jestem mamą dwójki wspaniałych Kubusiowych przedszkolaków i szczerze mówiąc zgłupiałam czytając niektóre opinie. Położone w niebezpiecznym miejscu, no ok, może ta droga nie jest cicha i spokojna, ale dzieci bez opieki nigdy nie wychodzą poza teren placówki więc dla mnie argument nietrafiony. Grunt, że chodzą na spacery, tymi samymi drogami, którymi spacerują ze mną.
Kadra - wspaniała. Nie jestem w stanie znaleźć ani jednej rzeczy, którą mogłabym komuś w Kubusiu zarzucić, a proszę mi wierzyć, po doświadczeniu z poprzedniego przedszkola, mówię co uważam i jeśli coś mi nie pasuje, zgłaszam uwagi. Kontakt na linii rodzic-wychowawca, bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Wiem wszystko co się dzieje z dziećmi, od razu.
Moje dzieci przeszły adaptację w nowym przedszkolu po zmianie rewelacyjnie. Zero płaczu, stresu czy obaw.
Przedszkole prezentuje bardzo bogaty poziom zróżnicowania zajęć, wszystko w czesnym. Jedzenie bardzo smaczne, dzieci są zadowolone.

Mogę polecić i POLECAM przedszkole ie tylko znajomym, ale każdemu.
14
K.Kalamon 2017-05-12 14:30:20
Witam. Zupełnie nie rozumiem ku czemu służą te szykany... Jeśli komuś nie odpowiada to wystarczy wypisać dziecko. Nie zdarzyło się jeszcze żeby wszystkim wszystko się podobało. Mam pytanie po co wylewać takie POMYJE. ŻADNA z powyższych negatywnych opinii NIE JEST PRAWDZIWA. Jestem związana z przedszkolem przy Al. Lotników Polskich od 2012 roku i jeszcze będę związana 2 lata. Dzieci są zachwycone. Wszyscy pracownicy są nadzwyczajnie mili. Jest wiele zajęć dodatkowych (w tym religia) a dzieci liczą dni do tych zajęć. Niezadowolonych zachęcam by zapoznali się co oferują państwowe przedszkola....
12
P.Trojak 2017-05-12 14:51:45
Witam. Przedszkole bardzo fajne, kadra wspaniała a ceny wrecz bardzo niskie. Wczesniej moje dziecko chodzilo do przedszkola na obrzeżach Lublina i czesne bylo duzo wyższe. Nie zgodze sie z anonimowymi wpisami i opiniami... tylko dlaczego anonimowe ? Chyba raczej dorosła i odpowiedzialna osoba za swoje czyny nie wypisuje takich bzdur a raczej wyjaśnia każde nieporozumienie. Co do posiłków moje dziecko sie w pelni najada a je czasami wiecej niz nie jednej osobie by sie wydawało. Polecam z calego serca przedszkole "Kubuś Puchatek i przyjaciele" !!
12
Pablo 2017-05-12 14:57:24
Coś mi się wydaje że osoba/autor tej opinii skupił/skupiła się ma gołym pępku a nie na marytoruxnuch zajęciach w przedszkolu.Widać jak mniemam jest to kobieta.Mężczyźnie raczej to nie przeszkadza (tak na marginesie).Opiniotwórca widocznie sam ma niewiele do pokazania,zwłaszcza pępek :) .A tak poważnie to przeszkole jest super,atmosfera jest extra, moje dziecko chętne chodzi i czasem pyta czy w sobotę tez może pójść.....Co do niebezpiecznego miejsca.Przeciez przedszkole jest ogrodzone i nie widzę żeby dziecko miało możliwość samowolnego wyjścia z przedszkola poza budynek - nie ma takiej możliwości.Nie zgadzam się z opinią tej PANI stanowczo polecam przeszkole Kubuś i Przyjaciele.
13
Agnieszka Mierzicka 2017-05-12 15:26:43
Moja Córka chodzi do tego przedszkola 4 rok i ani jedna chwila z tej edukacji nie była stracona. Dziecko z dnia na dzień rozwija swoje umiejętności, wiedzę i pasje. Grono Pedagogiczne jest wspaniałe. To są młodzi, mili, opiekuńczy i kreatywni Ludzie, którzy kochają nasze dzieci i swoją pracę.
Jestem zszokowana tymi bzdurami które wypisują WOW, TOM, DOMA. Wiem, ze nie jest to prawda więc nie podpisali się nazwiskiem tak jak my rodzice dzieci, które chodzą do Kubusia.
Ani jedno słowo z tych wpisów nie jest prawdą!!!
Czesne w stosunku do oferty Przedszkola jest symboliczne.
To Przedszkole na wysokim poziomie i polecam je każdemu rodzicowi któremu zależy, żeby jego dziecko było szczęśliwe ucząc się i bawiąc otoczone opieką wspaniałych Nauczycieli i opiekunów.
Tu wielkie podziękowania za wspaniałą współpracę i opiekę nad moja córką dla Pani Justynki, obu Pań Ań, obu Pań Agnieszek, Pani Dorotki, dla Pana Piotrka i Pani Dyrektor.
Pozdrawiam
Mama Szczęśliwej Amelii
10
KATE81 2017-05-12 15:47:53
Wiesz kobieto co? I bardzo dobrze ze wypisalas bo chyba nie wiesz sama co mowisz.A my takich dew..nie potrezebujemy w przedszkolu.Moja corka chodzi tam od 2 lat i zlego slowa nie dam powiedziec o przedszkolu a tym bardziej o nauczycielach. Jest bardzo mila ciepla i kochajaca atmosfera. Wiem od innych rodzicow i osobiscie ich popieram ze lepszego przedszkola w Świdniku napewno nie ma. Dzieci za zadbane wyprzytulane i nawet uczesane w rozne piekne fryzurki(dziewczynki) a co nie jest juz w zakresie nauczyciela. Moja corka uwielbia chodzic do przedszkola i naj chetniej to i w soboty i niedziele tez by szla. a to ze chyba zal ci dup..ściska to juz twoj problem nie przedszkola. Widac po tym co piszesz ze Twoja inteligencja jest nizej niz zero bo gdybys miala tz.jaja powiedzialabys o zastrzezeniach osobiscie dyrektorce a nie pisala na forach takich glupich rzeczy. ŚWIDNICKIE NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE KUBUS PUCHATEK JEST NAJLEPSZYM PRZEDSZKOLEM POD SŁONCEM
12
MMackiewicz 2017-05-12 22:21:16
Jestem mamą Tygryska - czterolatka i jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola.
Widzę jak syn się rozwija, ciągle prezentuje mi nowe piosenki, wierszyki, tańce. Dzieci potrafią zatańczyć poloneza, krakowiaka, szaleją przy zumbie. Mają j.amgielski, bębny, piłkę nożną, bajkoterapię, regularnie odwiedzają bibliotekę. "Brak czasu na zabawę" - a czy te zajęcia, które wymieniłam to nie jest zabawa???
Co do Kadry to są to wspaniali, ciepli, wykształceni Ludzie, którzy dają z siebie wszystko by nasze pociechy były szczęśliwe. Widać, że dzieciaki uwielbiają z Nimi przebywać, bo dostają tu mnóstwo serca. Jestem w przedszkolu codziennie i nigdy nie widziałam niestosownego stroju u kogokolwiek z Kadry.
Przedszkole szczerze polecam.
10
Małgorzata B. 2017-05-12 22:26:35
Witam wszystkich czytających opinie o przedszkolu Kubuś Puchatek i Przyjaciele. Wszystkie negatywne opinie są wyssane z palca. Przedszkole nastawione na kasę to chyba jakiś żart. Kadra w 1000% profesjonalna kochająca swoją pracę. Moja córka chodziła by 7 dni w tygodniu. Jeśli chodzi natomiast o ilość zajęć to uważam że dużym plusem przedszkola jest to że dzieci uczą się poprzez zabawę , dzięki czemu rozwijają swoje zainteresowania i poszerzają swoją wiedzę o otaczającym je świecie (taki np. jest zamysł nauczania metodą Marii Montesorii- kto się nie orientuje to niech sobie poczyta). Moja córka uczęszcza 3 rok do tego przedszkola i jest zachwycona ja również też.
A osobom wystawiające takie hejty radziłabym się dobrze zastanowić nad takimi wpisami bo są na to paragrafy. Może nie podpisaliście się z imienia i nazwiska ale zostawiliście swoje IP- więc nie myślcie że jesteście anonimowi bo tak nie jest.

W każdym razie przedszkole polecam wszystkim, bo napewno jest to najlepsze przedszkole w Świdniku.
12
J.Karas 2017-05-13 07:33:48
Jestem Mama 2 dzieci. Moja corka chodzila do przedszkola od poczatku jego istnienia na Lotnikow Polskich a syn chodzi ostatni rok do zerowki. Nie rozumiem ataku na to przedszkole. Budynku nikt nie przestawi a dzieci chodza na spacery z bardzo dobra opieka. Rotacja kadry?? Rotacja jest zawsze jednak sa nauczyciele ktorzy pracują z dziecmi bardzo dlugo i oby dluzej. Nayczyciel mlody z pasja, chęcią i pomyslem to wlasnie tam tacy sa. Dzieci maja bardzo urozmaicony plan dnia i dużo zajec dodatkowych od karate, pilke nożna po szachy.
Pani Agnieszko od Sow, Pani Justynko i Agnieszko od Malenstw, Panie Piotrze od Tygryskow i Pani Aniu od Kubusiow oby tak dalej. Trzymajcie wyznaczony przez siebie kurs i azymut. Pani Dyrektor gratuluje takiego Przedszkola!!
11
Ewa Żakowicz 2017-05-13 08:48:11
Niepubliczne Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele przy Al. Lotników Polskich w Świdniku to najlepsze miejsce i osoby jakie mogły spotkać moje dzieci!
Jest zdecydowanie nr 1 z przedszkoli w Świdniku, znajomi z Warszawy mówią ze w stolicy nie mogą znaleźć choć w połowie tak rewelacyjnego miejsca dla swoich pociech.
Cała kadra od niesamowitej, ambitnej Pani Dyrektor, wykwalifikowanych i przeuroczych Nauczycieli po wspaniałe i utalentowane Panie pomoce, spisują się na medal.
Nie mogę wyjść z podziwu za ich całkowite oddanie, wysiłek, miłość, ciepło ich uśmiechy którymi nie tylko dążą nasze pociechy ale i rodziców. Z wielka starannością i dbałością troszczą się o najmniejsze szczegóły przygotowując nasze pociechy do wkroczenia w dorosłe życie.
Przedszkole jest bardzo dobrze wyposażone, a test białej rękawiczki przeszedł by na 5.
Można się do nich zwrócić z każą sprawa i od razu służą pomocą. Psycholog dziecięcy, logopeda nie trzeba nigdzie jeździć wszystko na miejscu.
Dzieci są czyste, najedzone, dziewczynki ślicznie uczesane. Dzieci doskonale znają świetnie ułożony plan dnia.
Jak zabieramy do domu prace plastyczne to opowieściom nie ma końca, jaką techniką wykonana była dana praca co robili na Religii, wplatając w zdania słowa z języka angielskiego, których nauczyły się w przedszkolu i oczywiście śpiewanie nowych piosenek, pokaz tańca oraz pytanie: czy w sobotę i niedziele tez możemy jechać do przedszkola:)
Gdyby ktoś mi dopłacał to nie zmienia bym tego przedszkola na żadne inne.
Polecam to miejsce dla wszystkich rodziców, którzy chcą aby ich dzieci spędzały aktywnie czas i wyrosły na wrażliwych, dobrze wychowanych ludzi.
14
Piotr Mitura 2017-05-13 16:14:35
Pani Domo, Pani wybaczy ale zazdroszczę. Tyle lat tam jestem i gołego pępka jednej czy drugiej nauczycielki oczy me nie uświadczyły. Zawsze muszę być poszkodowany. Ech życie! Nie dysponuje Waćpani fotografią? Może tak bym chociaż głód zaspokoił? :) Mój to one widziały. Niedawno. W dzień baniek mydlanych. Lekko kałdun taktyczny nie zmieścił się w koszulce. Panią, Rodziców i Dzieci przepraszam. Następnym razem t-shirt wpuszczę w spodenki. Koleżanki też przepraszam. To pewnie przez mój benzol to zamieszanie. Ogarnę się. Obiecuję :)

Korci mnie Pani Domo. Korci żeby ten dyskurs przedłużyć i chętnie podejmę rękawicę. Ale proszę. Bardzo proszę. Pani się przedstawić będzie łaskawa. Kwiatka nawet kupię. Bez szału. Goździk jaki ale kupię.

Rodzice, jesteście wspaniali. Dziękuję za słowa które tu przeczytałem i które od Was słyszę w przedszkolu.

P.S
Pani Domo jak wspominałem dzisiaj na moim prywatnym fb - trzymam fason pod krawatem. Ale jak wrócę z Wawy dzisiaj wieczorem, wybieram się na dyskotekę. Będę tańczył z obcymi babami i pił piwo. Pani wpadnie, napatrzy się Pani jak się nauczyciel prowadzi po pracy. Będzie o czym pisać w Internecie. Jeśli mogę: przydomek Pani jakiś sobie znajdzie bardziej szałowy.

Wszystkiego dobrego wszystkim.
Piotr Mitura
nauczyciel z Kubusia Puchatka

16
Aleksandra K 2017-05-13 23:05:44
Zdecydowałam się 3 lata temu wysłać swoją córkę do przedszkola Kubuś Puchatek sugerując się pozytywną opinią znajomej, której syn tam uczęszczał. Nie zawiodłam się. W przedszkolu pracują świetni wychowawcy, ktorzy wkladają dużo serca w to co robią... dzieci się nie nudzą, rozwijają swoje zainteresowania, jeżdżą na wycieczki, mają za sobą różne występy, dzięki którym moje dziecko zyskało więcej pewności siebie... córka bardzo chętnie chodzi do przedszkola i nie zdarzyło się nam żeby płakała, że nie chce tam iść.... Druga młodsza córka jest już zapisana i od września wstąpi w szeregi najmłodszej grupy. Polecam i będę polecać wszystkim.
Ps. Przez 3 lata nie spotkałam żadnej wychowawczyni w bluzce do pępka czy w wyzywającym makijażu. Może pani Dom pomyliła przedszkola?
Pozdrawiam
11
Iwona Leśniak 2017-05-14 20:50:46
Nasz synek chodzi do przedszkola dopiero 9 miesięcy i bardzo żałuję, że nie trafił do tego przedszkola 2 lata temu. Mając przykre doświadczenie z przedszkolem państwowym nie możemy wyjść z mężem z podziwu na jak wysokim poziomie prowadzona jest ta placówka. Dzieci nie mają szansy na nudę ale na dobrą zabawę i rozwój. Jako rodzice zawsze mamy kontakt z wychowawcą i wiemy, że nasze dziecko jest w dobrych rękach i świetnie spędza czas. Jestem pewna, że Pani / Pan Doma pomylił/a przedszkole.
Życzę wszystkim rodzicom, których czeka decyzja wyboru przedszkola, aby ich dzieci trafiły do przedszkola takiego jak Kubuś Puchatek.
Pozdrawiam,
9
Magdalena Sochacka 2017-05-18 20:19:42
Rzeczowo do tekstu DOMY: zacznę od tego, że nie należę do grona udzielających się w socjalmediach czy wyrażających swoje opinie na różne tematy – ważne i mniej ważne na różnego typu forach, nie opiniuje produktów po ich zakupie, nie wystawiam opinii o transakcjach na portalach sprzedażowych (chociaż czytam). Nie jestem aktywna nawet na swoim koncie na facebooku – jestem pod tym względem leniem, nie chce mi się, zwyczajnie nie. Tym razem jednak nie mogę inaczej, po prostu nie wytrzymałam. Po pierwsze zrobiło mi się przykro, ale z innego powodu niż większości osób komentujących opinię DOMY. Z mojego punktu widzenia przykro jest czytać, że kobieta, matka nie potrafiła dostrzec wspaniałej i ciepłej atmosfery panującej w naszym kubusiowym przedszkolu. Nie potrafiła dostrzec, wspaniałej, troskliwej, pełnej energii i twórczych pomysłów w pełni profesjonalnej kadry. Zauważyła natomiast „pępek”, który potraktuję tu jako symbol (symbole są w modzie ostatnio…), cóż….. i to jest powód mojego smutku. Tak sobie myślę, co ona sama przekaże swojej córce poza wyznawaną przez siebie dulszczyzną i uprzedzeniem do wszystkiego, bo naprawdę nie o „pępek” (którego poza DOMĄ, nikt nie widział) tu chodzi, to mogło być cokolwiek innego: za krótkie włosy, za długa broda, zbyt czerwona sukienka, za mało zielona trawa… Znacie to? Teraz pora na konkrety: moja córka trzeci rok uczęszcza do tego fantastycznego przedszkola, co więcej w tym roku wysyłamy tam naszego synka (do grupy 2,5-latków), uważam że moje dzieci lepszej i bardziej troskliwej opieki nie znajdą w żadnym innym przedszkolu. Co do rzekomego nastawienia przedszkola na zysk- trzeba wiedzieć o czym się pisze, ale autorka tekstu (o ile istnieje naprawdę, a niestety są takie podejrzenia) nie ma o tym zielonego pojęcia. Oferta przedszkola jest nie do przebicia, angielski, zumba, bębny, rytmika, religia, i wiele jeszcze innych (musiałbym sięgnąć po umowę bo nie pamiętam wszystkiego). Z ekonomicznego punktu widzenia relacja ceny do
7
Magdalena Sochacka 2017-05-18 20:29:57
... jak już wspominałam na wstępie nie znam się na tym i rozpisałam się tak, że miejsca zabrakło. Tak więc ciąg dalszy : )
-Z ekonomicznego punktu widzenia relacja ceny do jakości jest rewelacyjna , tylko żeby to wiedzieć trzeba się trochę orientować, a nie prezentować postawę roszczeniową albo raczej lepiej tu pasuje „prawo Kalego” czyli jak ja płacę to: za dużo, ale jakby mi mieli płacić to pewnie: za mało. Zresztą uśmiech dziecka idącego z radością do, i wracającego z, przedszkola jest bezcenny – przynajmniej dla mnie….
7
Zostaw swoją opinię o Kubuś Puchatek i Przyjaciele Przedszkole - Świdnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kubuś Puchatek i Przyjaciele Przedszkole