Gotronik Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Piotr Godzik

Wrocław

Opinie o Gotronik Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Piotr Godzik

Kobieta 2015-03-31 19:27:39
Jeśli jesteś atrakcyjną kobietą w wieku 20-35 lat, dostałaś propozycję przystąpienia do rozmowy kwalifikacyjnej do w/w firmy i znalazłaś się tu aby zaczerpnąć trochę opinii na jej temat - trafiłaś idealnie! W moim poście przeczytasz na jakich zasadach przebiega rekrutacja w GOTRONIK PPHU. Masz przejrzyście skomponowane CV i załączone w nim zdjęcie, na którym wyglądasz wyjątkowo dobrze? Nic dziwnego, że dostałaś odpowiedź od tej firmy tak szybko. Twój potencjalny pracodawca zatrudnia do biura SAME ładne kobiety i niestety z tego co było mi dane przez krótką chwilę uświadczyć - o ilorazie inteligencji nieprzekraczającym średniej temperatur w kraju. Twój potencjalny pracodawca nawet nie raczy przeczytać Twojego CV, tego jakie jest Twoje doświadczenie, umiejętności, czy przebyte studia. Dla niego liczy się "ładna buźka". Nawet jeśli skończyłaś studia, znasz biegle 3 języki i masz wieloletnie doświadczenie w pracy to na rozmowie, która twa 2 minuty w progu biura i tak zostaniesz potraktowana jak mentalne blondynki, które tam pracują i obrzucona żałosnymi pytaniami typu "wiesz co to internet?". I tak, twój przyszły pracodawca ma w dupie cokolwiek nie powiesz - ba! lepiej! Nie da Ci nawet dojść do słowa, lub przerwie w połowie jeśli uzna, że go nudzisz, da Ci karteczkę z "testem" do wypełnienia i nara, bo już 3 następne, nieświadome niczego kobiety czekają na rozmowę. Tyle. Swój brak kompetencji przekazuje również pracownicom, które potrafią z tępym wyrazem twarzy podejść i z trudem artykułując w miarę sensowne i zrozumiałe zdanie w swoim małym mózgu powiedzieć "Eeeyyy no sorry nie chce cie pośpieszać nie ale kończ to pisać bo następne czekajom żeby wypełnić test a i tak nikt nie bendzie tego czytał.*"
Dno, rów mariański, wodorosty i kilometr mułu...
Pozdrawiam,
Kobieta

*Błędy zamierzone.
13
Zzzz 2015-04-22 13:05:16
Nie polecam pracy tam. Właścicielowi polecam zapoznac sie z terminem MOBING.
17
GOTRONIK 2015-06-19 18:50:50
Na opinię trafiłem przez przypadek... Pokazali mi ją mocno rozbawieni pracownicy powyższym komentarzem. No cóż gdyby szanowna Pani była równie komunikatywna podczas rozmowy kwalifikacyjnej jak w pisaniu nieprawdziwych opinii i "opluwaniu" moich pracowników to może i by znalazła pracę w naszej firmie. A tak mimo że minęły ponad 3 miesiące to każdy kto się z szanowną Panią zetknął pamięta jej wizytę.

Z mojej strony życzę powodzenia w życiu!

Należało poczekać jeszcze chwilkę na korytarzu bo pojwali się także przystojniacy w wieku od 23 do 34 lat :P
7
Wojciech 2015-06-22 09:23:53
Polecam pracę jako serwisant elektronik. Wprawdzie już nie pracuję w Polsce, ale z sentymentem wspominam tam pracę. Trochę podszkoliłem się w serwisie. Teraz pracuje na podobnym stanowisku ale za zupełnie inne pieniądze (oczywiście nie w polsce), ale doświadczenie procentuje.
8
Elooo 2015-07-22 15:19:10
Widac poziom firmy po powyższej odpowiedzi na komentarz użytkownika "kobieta". Przed udaniem się na rozmowę kwalifikacyjną polecam poczytanie odpowiedzi na negatywne komentarze na allegro... Tragedia. PS: Panie Piotrze, czy komentarz Pana "Wojciecha" jest prawdziwy, czy któryś z pracowników MUSIAŁ to wpisac, w ramach pokuty za błąd w pracy? ;) Pozdrawiam.
8
Takietam 2015-07-28 11:54:24
(...)No cóż gdyby szanowna Pani była równie komunikatywna podczas rozmowy kwalifikacyjnej jak w pisaniu nieprawdziwych opinii (...)

Z tego co wynika z wypowiedzi Pani kobiety nie została ona nawet dopuszczona do słowa na rozmowie kwalifikacyjnej trwającej 2 minuty w progu biura. Jakiś słaby ten Pana argument.
1
ZłaKobieta 2015-11-17 16:33:13
nie wiem, czy pracownicy tego sklepu mogą być kiedykolwiek mocno rozbawieni. Chyba tylko i wyłącznie tym, co się w tej firmie dzieje i zasadami tam panującymi. Za pomyłkę przy komponowaniu zamówienia, pracownik musi wystawiać fałszywe opinie, na temat bezproblemowej i szybkiej obsługi na forach. Miałam wrażenie, że w ogóle nie znają się oni na zarządzaniu firmą, wszystko robione na ślepo, zwalanie winy na innych na porządku dziennym (bo najlepiej żeby oberwało się nowemu ). Co do opinii KOBIETY mam 100% pewności, że jest to prawda. Sama spotkałam się z podobnymi sytuacjami i zdecydowałam się odejść. Nie wiem, jak inni pracownicy są w stanie wytrzymać w atmosferze ciągłego szukania winnych w nieudolnym systemie i ewidentnie wzajemnej niechęci. Długo wstrzymywałam się z tym wpisem, jednak kiedy zauważyłam, że dosyć często pojawia się ogłoszenie do pracy w tym sklepie w charakterze sprzedawcy, myślę, że warto przedstawić jak sytuacja wygląda. Być może ktoś przed złożeniem CV przeczyta to i uniknie rozczarowania oraz zbędnych nerwów. Pozdrawiam i polecam sprawdzać przyszłych pracodawców !
7
Sebastian 2015-11-17 17:21:30
dziwne, a ja tyle razy byłem w tym sklepie i ani razu atrakcyjnej pani nie spotkałem
2
Kooper 2015-11-20 22:52:59
Widać masz inne upodobania jak szef tej firmy
2
Kjan 2015-11-27 10:45:07
Mam same dobre doświadczenia z tym sklepem. Faktem jest, że dawniej pracowali tam prawie sami mężczyźni, kompetentni w elektronice. Podczas ostatnich zakupów obsługiwała mnie młoda, atrakcyjna dziewczyna i robiła to bardzo również kompetentnie.
3
OllllO 2015-12-11 11:33:48
Jeżeli zależy ci na pracy w poważnej firmie, z poważnymi ludźmi i poważnym szefem, na normalnych warunkach - to nie idź na rozmowę kwalifikacyjną. Proponują umowę o pracę - owszem, ale na najniższą krajową. Moim zdaniem, jak firmy nie stać na to, żeby płacić realny ZUS, to nie jest to poważna firma i nie szanuje pracowników albo jest biedna i nic Cie w niej nie czeka. Potwierdzam opinię powyżej. Jeżeli chodzi jakąkolwiek wiedzę na temat zarządzania zasobami ludzkimi - to właściciel musi niestety wiele w tej dziedzinie nadrobić.
3
Justyna 2016-02-22 12:33:42
Przez ponad pół roku pracowałam w firmie. Jakie mam wspomnienia? Raczej pozytywne. Atmosfera bardzo przyjazna. Odnośnie wynagrodzenia to sprawa jest dość klarowna: jak pracujesz tak zarabiasz. Niestety musiałam zrezygnować z pracy z powodów osobistych (chłopak dostał lepszą ofertę pracy w Poznaniu). Odnosząc się do wielu powyższych wpisów to nawet kojarzę te osoby i nie potwierdzam tych opinii.
2
Marta 2016-04-13 23:10:46
praca jak praca, ale elektroniczy towar to nie dla mnie były, pozdro dla dziewczyn i dla pana listonosza :D:D
4
Pracownik 2016-11-25 11:34:11
Mógłbym użyć wielu niecenzuralnych słów aby ocenić pracę w tej "firmie" ....
Odradzam komukolwiek pracę w gotronik.
4
Dobry Kolega 2016-12-03 21:41:06
Ta opinia ma za zadanie przestrzec potencjalnych kandydatów przed podjęciem pracy w Gotroniku
1
Dobry Kolega 2016-12-03 21:42:52
Ta opinia ma za zadanie przestrzec potencjalnych kandydatów przed podjęciem pracy w Gotroniku. Nie dajcie się zwieść obiecankom-cacankom w ogłoszeniu o pracę oraz fałszywym uśmiechom i uprzejmościom na rozmowie o pracę. Umowa o pracę, wolne weekendy, praca od 8:00-16:00 oraz premie? Wszystko brzmi świetnie, prawda? Niestety potem wylądujecie w pomieszczeniu wielkości waszej łazienki z pięcioma kamerami nad głową. Każdy wasz ruch i pierdnięcie będzie dokładnie śledzone. Potem zostaniecie sterroryzowani przez żonę i brata szefa, bo to jej ulubione zajęcie. Nigdzie nie poczujecie się jak śmieć jak tam. Polecam szefostwu zapoznanie się z pojęciem „mobing”, bo nie jedna kobieta odeszła z płaczem. Wspomnijmy też o klientach i wielu nieprzyjemnościach, ponieważ waszym zadaniem (jeśli wybierzecie ścieżkę sprzedawcy) będzie sprzedawać towar, o którym nie macie zielonego pojęcia w sklepie stacjonarnym. Możliwe również, że po drodze zostanie odebrane wam pół wypłaty, bo ktoś nie zamknął drzwi od szafy albo zostaniecie nazwani śmierdzielami przed innymi pracownikami i wysłani do domu się umyć. Przez firmę przetoczyło się więcej pracowników niż sobie wyobrażacie, ponieważ w mniemaniu szefa tylko on jest tam niezbędny. Po co więc mieć stałą i zgraną ekipę. O oszustwach względem klientów i ich traktowaniu nie będę już wspominać :) Jeśli ta opinia oraz powyższe was nie przekonała... Prawdopodobnie i tak się tutaj niedługo spotkamy :)
3
Gulatronka 2016-12-03 22:31:15
Niestety, wszystkie wymienione opinie powyżej są prawdą.. Praca wygląda prawie na idealną - umowa o pracę, wolne weekendy, godziny pracy. Minusem jest na pewno wypłata - najniższa krajowa no i jak wyżej zostało wspomniane szefostwo :) Moim zdaniem jest to firma, która potrzebuje dobrego wsparcia psychologicznego, ponieważ ludzie którzy kierują tą firmą mają problemy ze sobą. Pracowałam tam jakiś czas, aż sama się dziwię że tyle wytrzymałam. Nie raz wracałam do domu z płaczem. Po pierwsze żona szefa - śmieszna osoba, myśli że zna się najlepiej na wszystkim, każdą nową osobę zrównuje z ziemią - a potem dziwią się że ktoś pracował 2 dni i odszedł, daje się obrażać swojemu mężowi (szef) na oczach wszystkich - masakra totalna. Brat - dziwny gościu :) na pewno ma jakieś problemy ze sobą. Ludzi traktuje jakby byli jakimiś podludźmi i niewartymi osobami, sam rozmawia jak paralityk. Kierowniczka - na początku jest tak miłą że chce wejść nowemu pracownikowi w d... , szybko jednak przekonamy się że jest fałszywa, najbardziej fałszywa z całego zespołu. Pitu pitu, a za 5 minut ochrzan nie wiadomo o co.. Liże tyłek szefowi, łazi za nim krok w krok, i tylko nadaje na pracowników. Szef - zacznijmy od tego że, to on jest sprawcą tego całego "systemu". Myśli że jest super gościem, bo ma sklep internetowy z chińskimi podróbkami. Nie zdziw się jak na rozmowie rekrutacyjnej otrzymasz pytanie " Byłaś/eś karany " ? Serio? Czy można komuś uwierzyć na "słowo" po 2 minutach rozmowy?:P

Nie polecam, nikomu pracy w tym miejscu. Całą ta "banda" nie tylko pracowników traktuje, jak śmieci. Nie raz były sytuacje, gdzie padały słowa "Spier..." w stronę klientów. Jak dla mnie jest to nie poważny sklep i nie poważna firma. Zastanówcie się 5 razy czy warto tracić nerwy na takich "podludzi"...
4
Niestety Byłam, Niestety Widziałam 2016-12-04 15:33:19
Przykre ale niestety wszystko prawda! Idziesz na rozmowę i masz wrażenie, że złapałeś Boga za nogi! ale już po pierwszym tygodniu pokazują Ci gdzie twoje miejsce!;/ Nie zapomnę jak dostałam opr za to, że źle zrobiłam wysyłkę ( wysyłka była robiona 2 tygodnie przed moim zatrudnieniem). A później nikt ani me ani be ani pocałuj mnie w du*e, bo o przepraszam nie wspomnę. Szef, który wyzywa pracowników (magazynierów) kierując wszystkie niecenzuralne słowa do dziewczyn siedzących na sklepie. Nie polecam pracy w tej "firmie". A @Dobry kolega ma racje radząc właścicielowi i całej rządzącej zgrai zapoznać się ze słowem "MOBING"
1
Zostaw swoją opinię o Gotronik Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Piotr Godzik - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gotronik Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Piotr Godzik