Wardyński i Wspólnicy Kancelaria Prawna

Warszawa

Opinie o Wardyński i Wspólnicy Kancelaria Prawna

Prawnik 2012-04-22 14:26:35
Plusy:

Plusy:
Organizacja pracy
godziny pracy
obecność native speakerów

Minusy:
atmosfera w firmie
duża rotacja
ciemnie pokoje na niskich piętrach
niskie wynagrodzenie w stosunku do innych kancelarii
2
Lago 2012-06-09 13:53:36
Prawnik - 2012-04-22 14:26:35

Plusy:



Plusy:

Organizacja pracy

godziny pracy

obecność native speakerów



Minusy:

atmosfera w firmie

duża rotacja

ciemnie pokoje na niskich piętrach

niskie wynagrodzenie w stosunku do innych kancelarii

Jest to jedna wielka porażka. Potwierdzam - rotacja jak w tramwaju (( usunięte przez administratora )atmosfera fatalna. Merytorycznie - nie matura, lecz chęć szczera.... ;-)))), więc jak ktoś jest specjalistą od... tych rzeczy, to ewentualnie może aplikować. Innym raczej odradzam.
3
Asystentka 2012-12-29 13:00:01
No skoro tak zachęcasz, to oczywiście dołączę do grona osób oceniających :)
Firma duża, prawnicza - ale zatrudniająca nie tylko prawników - co oczywiste. Jestem przedstawicielem personelu pomocniczego w Spółce. Moja ocena( usunięte przez administratora )- baaaardzo niska. ( usunięte przez administratora ). Szkoda czasu - naprawdę! Podobne wynagrodzenie, o wiele lepsza atmosfera pracy, otwarta ścieżka awansu w każdej mniejszej kancelarii prawniczej w Warszawie. WiW zdecydowanie odpada!
6
Anonim 2012-12-29 13:01:35
Zgadzam się z \"Asystentką\". Trochę już pracuję w WiW jako tzw. support i mogę powiedzieć, że atmosfera jest beznadziejna. Wszyscy na siebie wzajemnie donoszą, wszyscy podsłuchują i tylko czekają na pomyłkę koleżanki/kolegi. ( usunięte przez administratora ). Jedyny plus kancelarii to siedziba - centrum miasta.
5
ewa 2014-10-17 16:10:24
To fakt, można ich uznać za najgorszego pracodawcę w Warszawie. Admosfera tragiczna, każdy pod każdym dołki kopie, awans uzalezniony jest wyłącznie od znajomości w firmie a nie od wiedzy merytorycznej pracownika. Długie godziny pracy nie przkaładają się na zarobki.
abc 2015-01-30 10:35:49
Zastanawiam się jakim cudem przepracowałam tam 10 lat, skoro jest aż tak źle. Fakt, kancelaria prawna, gdzie cały personel zarządzający nie grzeszy fachową wiedzą. Ale jak ma grzeszyć, jak dyrektorzy działów nie-prawniczych dostają marne pensje? Nikt poważny nie przyjdzie na takie warunki pracy. Atmosfera? jest trzon firmy, który tworzą ludzie pracujący tam od początków jej istnienia, lub od niemalże początków. Ci ludzie się znają, lubią i współpracują. Można wśród innych współzatrudnionych mieć swoje przyjaźnie i sympatie. Także nie rozumiem powyższych opinii. Co jest plusem: przestrzeganie kodeksu pracy (a to już rzadkość w tym kraju), socjal czy ew. dodatki na średnim poziomie. Pensja? kiedyś pięknie się rozwijała, ale i te czasy odeszły. Na pewno stabilny pracodawca, ma też swój prestiż w branży. Warto mieć go w CV. Minusy: kierownictwo! zwłaszcza to poza prawnicze, zerowe możliwości awansu, rozwoju, szkoleń. To bardzo kuleje. W tej firmie jeśli ktokolwiek się liczy to prawnik.
były pracownik 2015-08-04 12:34:10
Niestety przychylam się do opinii napisanych wcześniej. Jestem młodą osobą, która chce dac od siebie dużo i nie straszne jest jej zostawanie po godzinach. Kancelaria jednak preszła samą siebie, codziennie praca po 12 h to norma, poza tym trzeba się przygotować, że dzwonią nawet o 11 wieczór. Czasem każą przyjechać po pracy bo ktoś np. zgubił akta. Zarobki niskie, jak na pracę którą się wykonuje. Ogromny stres, czasem nie ma się czasu napić nawet szklanki wody a o lunchu można zapomnieć. Ludzie ze sobą nie rozmawiają, wręcz każdy na każdego donosi. Wyzywanie pracowników – kancelaria ma kilka pozwów o mobing pracowników. Jeżeli ktoś chce mieć wpisane w CV tą kancelarie bo to dobrze wygląda droga wolna ale wtedy nie ma co liczyć na życie poza pracą, a zawał przed 30 gwarantowany. Pracowników nie traktuje się tak samo Ci co pracują tam powyżej 5 lat są traktowani ulgowo, inni jak śmieci. Kiedy zmarła moja matka miałam nawet problem żeby dostać urlop na przygotowanie ceremonii pogrzebowych bo za dużo było pracy.Poza tym na rozmowie rekrutacyjnej wszystko opisują pięknie a później to jedno wielkie oszustwo Ja osobiście nie polecam, ale to już wybór indywidualny.
5
anonim 2015-08-10 11:16:30
Pracowałam tam rok - byłam asystentką. Zdaję sobie sprawę, że asystentki nie są traktowane poważenie i uznawane za ludzi gorszej kategorii nawet te znające kilka języków obcych i z wykształceniem, ale to co przeszłam w kancelarii to koszmar. Zarobi są bardzo niskie, atmosfera zła a HR niestety nie robią nic by pomóc pracownikom. Odeszłam z pracy po tym jak poroniłam - jak lekarz orzekł nie utrzymam ciąży pracując w takim stresie. Na pewno są też osoby zadowolone. Ja jednak do nich nie należę. Jako asystentka wypowiadam się, że tam nie osiągnie się nic nie ma żadnych szkoleń i kursów. Jeśli na ocenie pracy dadzą ci adnotacje że musisz podszkolić angielski to musisz zapłaciś sobie za to sama (co najśmieszniejsze na drugiej ocenie pracy rozliczają cię z tego czy zdałaś certyfikat jeśli nie nie dostaniesz premii) Powodzenia dla wszystkich
5
Pracownica 2016-03-18 10:36:39
Moi drodzy, czytałam wiele opinii na temat kancelarii ale nie do końca chciało mi się wierzyć, ze może być aż tak źle. Przyznam, że do współpracy skłoniły mnie zarobki. Z pewnością zależy to od naszych negocjacji i doświadczenia ale na płacę nie miałam co narzekać. Pracowałam tam bardzo krótko, sama odeszłam po okresie próbnym bo oprócz pieniędzy nie było tam nic co mogłoby mnie zatrzymać. Niestety atmosfera tragiczna, to co inni pisali niestety i w moim przypadku się potwierdziło. Wszystko zależy od działy bo niektórzy sobie chwalą i są zadowoleni. Być może ja trafiłam do gorszego działu. Jeśli miałabym mówić swoją opinie to, jeśli zależy Wam na pieniądzach to polecam natomiast jeśli chcecie przychodzić zadowoleni do pracy i uśmiechnięci to na pewno nie tu. Mój chłopak pracuje tam jako prawnik i jak tylko skończy aplikację będzie szukał innej kancelarii. Ja osobiście nie polecam.
kkksss 2016-10-31 22:21:22
Pracodawca Porażka! Przede wszystkim bardzo niskie zarobki w porównaniu z pozostałymi kancelariami prawnymi w Warszawie, nie płacą nadgodzin! i to w dziale prawa pracy! Szefowa tego działu mobbinguje każdą z sekretarek, oczekuje pracy 24h na dobę oczywiście nie płacąc za nadgodziny. Nie ma ani office managera ani nikogo kto sprawował by pieczę nad asystentkami, nie ma się do kogo zwrócić o pomoc, poradę czy chociażby jakiekolwiek wsparcie, nie ma socjalu. Atmosfera fatalna, nie istnieje ani pomoc koleżeńska, żadne znajomości nie są zawierane, każdy na każdego donosi. Faktycznie trzyma się klika z początków istnienia tej firmy i nic poza tym. Nie polecam.
Zostaw swoją opinię o Wardyński i Wspólnicy Kancelaria Prawna - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wardyński i Wspólnicy Kancelaria Prawna