Solid Security Sp. z o.o. Agencja Ochrony Osób i Mienia

Bielsko-Biała

Opinie o Solid Security Sp. z o.o. Agencja Ochrony Osób i Mienia

do przyjęcia 2012-09-23 14:01:26
mam pytanie czy warto sie przyjąc do firmy solid mam pracowac w solidzie a przyjecie mam miec w bielsku napiszcie cos o pracy w solidzie kierownik ma mnie zawiesc do podpisania papierków do bielska
tikos 2012-10-14 22:52:55
6zł na godzine umowa zlecenie tyle w temacie podan 200 godz/mies
1
anonim 2013-01-24 22:43:53
kierownik cię zawiezie do Bielska popiszesz stos papierków naobiecuje ci cudów co chcesz usłyszec to ci naobiecuje i do roboty ,stawka od 5-6,50 zł na godzinę ,na umowie miejsce pracy województwo śląskie, gdzie ma braki na obiektach tam cię będzie dawał nie interesuje go czym dojedziesz ,odległości od domu do pracy od 1-100 km to zależy w końcu masz w umowie województwo śląskie jak się sprzeciwisz to do widzenia
zorros 2014-06-10 20:12:02
ale przecież na umowie są zawsze dni wypowiedzenie, to sie odchodzi i juz wielka sprawa:d
anonim 2014-10-10 13:18:32
O kurwa to nieźle. A po czym kumasz?
Haha 2014-10-21 18:00:49
Panie rozbawiony jutro sprawa trafi na Policje a pozniej do Prokuratury jak doskonale wiemy internet nie jest anonimowy, nie pozwole szargac swojego imienia. Do zobaczenia...
2
Wiesz kto 2014-10-23 11:42:09
Żeby było ciekawiej proponuje przeszukać youtube :-)
2
od stycznia 2016 2015-12-03 20:28:56
Nowelizacja ustawy o ubezpieczeniach społecznych, której celem jest "ozusowanie" części tzw. umów śmieciowych, została przyjęta przez Senat bez poprawek. Oznacza to, że od 1 stycznia 2016 r. powstanie obowiązek odprowadzania składek do ZUS od wszelkich umów zleceń do wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę.Nowela uniemożliwia też zawieranie podwójnych umów, w taki sposób, aby unikać "ozusowania". Dotychczas unikanie płacenia składek było możliwe przy zawarciu dwóch umów - jednej na niską kwotę, od której odprowadzana była niska składka i drugiej, z wyższą kwotą, która nie była oskładkowana.
1
Pan w Krawacie na bramce w TESCO 2016-04-24 09:31:25
Ogólnie rzecz biorąc sektor ochrony opiera się w naszym kraju na dwóch ważnych filarach: rżnięciu pracownika jak tylko można (byle tylko zaoszczędzić) i dotacjach dla osób niepełnosprawnych. Nie znam chyba żadnej, w miarę uczciwej firmy ochroniarskiej, a trochę już w tym fachu (i branżach pokrewnych) popracowałem (w sumie koło 20 lat nie licząc pracy w MSW). I taka też jest firma Solid Security. Całością steruje Warszawa. Stamtąd pochodzą świstki, papierki, etc. Przewagą Solid Security jest to, że działa w całym kraju, a więc różne przeboje z pracownikami przechodziła (innymi słowy na dzień dobry dostajemy do podpisania stertę papierków, które teoretycznie mają zakpić z Kodeksu Pracy i zabezpieczyć przed ewentualnymi roszczeniami pracownika (a więc że nie będziemy działać w związkach zawodowych, dobrowolnie prosimy o umowę zlecenie i nie chcemy umowę o prace, itp.). Plusem w odróżnieniu od różnych firm kogucików jest to, że w sumie nie ma problemów ze sprzętem. Wynagrodzenie też raczej jest, chociaż co trzy miesiące wymagają zaświadczenia o ubezpieczeniu gdzie indziej (inaczej bezczelnie wstrzymują wypłatę, co w sumie jest nagminne, choć nie znam nikogo, kto w końcu pieniędzy nie dostał). W umowie tradycyjnie klauzula o potrąceniach finansowych (kary pieniężne) do 50% wynagrodzenia, natomiast liczą się z tym, że ludzie przychodzą do pracy po to żeby pieniądze zarabiać i nikt nie pozwoli sobie na to, żeby zabrali mu co miesiąc pół wynagrodzenia (stąd też wysoka rotacja wśród pracowników w firmie, przypuszczam, że na terenie całej Polski tak jest, bo firma działa w całej Polsce i kieruje całością Warszawa). Kierownicy też mają nielekko - muszą nadstawiać d*** często za rzeczy, za które można iść do kryminału (szczególnie jeśli chodzi o kwestie związane z bronią). Rolę takich "buforów na przekręty Warszawy" pełnią często inspektorzy, którzy na początku pracują na umowie zlecenie, potem jest szansa na umowę o pracę. Inspektorzy, bo na umowie zleceniu nie można
Pan w Krawacie na bramce w TESCO 2016-04-24 09:46:06
pracować wg grafiku i pod nadzorem, a więc w sumie nie mogą być niczyimi kierownikami. Plus dla nich to w miarę wygodny system komputerowy (który wiecznie pada, ale działa). Ogólnie zasada jest taka - "tisze budziesz, dalsze jedziesz". Podpisujesz każdy papierek, który ci podsuną to też będzie dobrze. Przewagą Solid Security jest doświadczenie ogólnopolskie (również w rżnięciu pracownika). Duży nacisk na tłuczenie godzin powyżej etatu (lubią tutaj stachanowców). No, ale jak chcesz pracować, umiesz trzymać buzię w ciup i nie szkodzisz firmie to pracujesz. Tradycyjnie (jak to w ochronie) lubi się tutaj emerytów (nie trzeba za nich płacić ZUS) i niepełnosprawnych (można brać za nich kasę z P.F.R.O.N.). Natomiast fakt faktem, że jest to faktycznie agencja ochrony, a nie przedszkole dla niepełnosprawnych działające tylko po to, aby ciągnąć za nich dotacje z P.F.R.O.N. Atmosfera w pracy - jak wszędzie (wiadomo o co chodzi). Plusem jest to, że w odróżnieniu od innych firm ochroniarskich nie ma tutaj kierowników psychopatów (a przynajmniej widziałem gorszych). Rotacja pracowników duża. kierowników (tzn. inspektorów) też. Jeśli jesteś stójkowym cieciem bez grupy inwalidzkiej i żadnych papierów i doświadczenia to będziesz mieć ciężko.
Missio 2016-12-22 20:48:29
Skończyły się dobre czasy już nie przyjmą na zlecenie za 4 zł haha ha od stycznia 2017 roku na zlecenie muszą zapłacić 13 zł brutto to jest 10,99 netto na umowę zlecenie a ludzie z grupami inwalidzkimi będą przebierać w ofertach ha ha ha teraz to my niepełnosprawni stawiamy warunki a wy musicie się do naszych fanaberii dostosować, już firmy ochroniarskie prześcigają się w ogłoszeniach że wracają za paliwo paczki dla dzieci zwroty za leki tak że Solid trzymajcie się i życzę powodzenia dobre czasy już nie wrócą dla was DZIĘKUJEMY WAM KOCHANEMU P.IS !
Wydra 2016-12-30 12:43:55
Miło że na tym portalu ktoś ,straszy pozwami sądowymi ,osoby które w świetle prawa Rzeczy Pospolitej Polski ,mają prawo wyrażać swoje opinie co do ofert zatrudniania.Wszystko zaczyna się od oddania opinii do Państwowej Inspekcji Pracy.Która przeprowadzi wewnętrzną kontrole firmy ,i ona wykaże nieprawidłowości ,które dają światło na wszelkie opinie .
Zostaw swoją opinię o Solid Security Sp. z o.o. Agencja Ochrony Osób i Mienia - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security Sp. z o.o. Agencja Ochrony Osób i Mienia