Ronin Security Ryszard Tetelewski

Wrocław

Opinie o Ronin Security Ryszard Tetelewski

Agent ochrony 2015-08-21 17:31:33
Agencja ochrony jak i zarządzający to dno. Osobiście współpracowałem z tą firmą jeden i ostatni raz, zero profesjonalizmu!
Umowy nie dostałem, nie dostałem pełnego wynagrodzenia.
Koszulki przechodzone no i w rozmiarze XXL, pracownicy z którymi "ochraniałem" nie wiedzieli co zrobić podczas interwencji.
Słyszałem o Woodstock, od innych Agencji które ochraniały i nie mają dobrej opinii o "patrolku", nie wymagam, żeby pracownicy wyglądali jak komandosi ale proszę Was dziewczyny z bandziorami, a faceci...
ehhh, szkoda pisać branża upada.
4
aa 2015-09-02 21:29:25
Na Woodstocku nie byłem ale o obiektowcach moge powiedziec ze szef o nich dba. Gorzej z masowkami ale to kwestia ludzi.
2
Marcin Kowalczyk T-1000 2015-09-04 17:34:48
No pewnie, że dba-jeszcze jak! Zatrudnienie na podstawie umowy o dzieło, która w ochronie w ogóle nie ma prawnego zastosowania (jest na to wyrok Sądu Najwyższego)-czynności (nie nazwę tego "pracą", bo trzeba być zatrudnionym w ramach stosunku pracy) wykonywane w wyznaczonym miejscu i czasie, za wynagrodzeniem i na rzecz przedsiębiorcy oraz pod pełnym nadzorem samego szefa oraz kierownictwa, którzy dokonują regularnych kontroli wypełniania tychże czynności pod grozbą kar finansowych za ich nieprawidłowe wykonanie. Do tego instrukcje i regulaminy obiektowe, nakazujące szczegółowy sposób wykonywania "pracy", przez osobę pracownikiem nie będącą. Wszystkie powyższe znamiona świadczą o tym, że osoba wykonująca czynności dla firmy tego Pana, powinna być zatrudniona na podstawie umowy o pracę. Jest to celowy wybieg szefa firmy, w celu obniżenia kosztów pracy, a co za tym idzie wypracowania zysku kosztem ludzi którzy się tego podejmują. Pan R. ma niższe koszty pracy, a ludzie zero świadczeń, stażu pracy oraz świadczeń emerytalno-rentowych. Państwo również ma mniej w budżecie. Kto na tym dobrze wychodzi? Tylko szanowny Pan R., któremu konto puchnie.

Ja osobiście wynająłem adwokata i złożyłem pozew przeciwko temu Panu o ustalenie istnienia stosunku pracy przez Sąd Pracy. Będę informował wszystkich zainteresowanych o przebiegu rozprawy. Mam nadzieję, że więcej osób przejrzy na oczy i zrobi to samo, aby uzyskać za przepracowany okres świadectwo pracy oraz wyegzekwować pieniądze za nadgodziny, urlop itp. plus zaległe składki za ZUS.

Pozdrawiam!
4
Akte 2015-09-09 23:03:51
Idąc tym tropem należałoby zamknąć połowę firm w Polsce.
Ludzie na obiektach są zatrudnieni na umowę-zlecenie. I jest to zgodne z prawem.
2
Osa 2015-09-17 20:58:44
panie tetelewski nikt panu nic niepodpisane nawet jak z pracy odejdzie a wynagrodzenia całego pan nie może kraść są kary ale 100 zł Anie całe wynagrodzenia za 1 przepracowani miesiąc i za drugie pół kary są ale na umowę o prace umowne zlecenie to jakby zatrudniał na czarno bez świadczeń a radzącym stosunkiem do pracy niech nieszantarzuje pan i wyciąganiem konsekwencji od pracownika przed sędziom się takie rzeczy robi jeszcze trzeba mieć poparcie na twierdzenia i uzasadnić czyn a pan bawi się w sędziego niedorasta pan do pięt sędziów
3
czytający 2015-09-20 20:26:30
panie Osa nie rozumiem w ogóle pana wypowiedzi. Jakby mógł pan jeszcze raz napisać komentarz ale z sensem
2
Akte 2015-10-05 13:40:21
Hm, czyżby pracownik, który był na tyle nienadający się do pracy, że go wylano? Cóż, poziom gramatyki świadczy jednak o człowieku.
1
Tymek 2015-11-12 12:43:34
Nie wylano pracownika sam odszedł gdyż szef firmy jest nieuczciwy i okradł tego pracownika z wynagrodzenia akt może sam nie nadajesz się do pracy psycholu
3
Tymek 2015-11-12 12:57:30
akte sam napisałeś ze nie są nawet robione badania lekarskie przy przyjęciu do pracy to skąd wiesz czy ktoś nadaje się czy nie nadaje się nie gramatyka się liczy na tym forum tylko pracodawca oszust krętacz co prawda boli pracodawce wroclaw
Marcin Kowalczyk 2015-11-13 17:19:24
Na umowę zlecenia, przy zachowaniu odpowiednich warunków - owszem, można zatrudniać, nie mniej jest to stąpanie po cienkim lodzie, bo takim "pracownikom", a ściślej rzecz biorąc zleceniobiorcom, trzeba pozostawić sporą swobodę w działaniu, tj. wykonywaniu zadań, co z punktu widzenia jakości świadczenia usługi jest dość ryzykowne. Jest to jednak możliwe.

Ustosunkuję się również do pozostałej części wypowiedzi - tak, należałoby jak najbardziej zamknąć większą część firm z branży, nie jest to odosobniona opinia, ani nic nadzwyczajnego. Branże ochrony w Polsce od dawien dawna obciążają patologie, o których wszyscy wiedzą i nie jest to żadną tajemnicą.

Pracownicy powinni zrzeszać się w związki zawodowe, przypomnę że od niedawna mogą to robić również zleceniobiorcy. Trzeba walczyć z nieuczciwymi "pracodawcami" i o lepsze warunki pracy.

W momencie kiedy realizowałem usługi jako wykonawca dla Pana Ryszarda T., w firmie znakomita większość zatrudniona była na podstawie umowy o dzieło, co jest zupełnie sprzeczne z prawem. Czy mam wyszukać wyrok SN w tej sprawie i zacytować, żeby co poniektórym osobom pozamykać usta? Czy na prawdę jest to konieczne? Na razie walczę z Panem R. o swoje prawa w sądzie. Na chwilę obecną odwołujemy się z moim adwokatem od niekorzystnego wyroku i będziemy walczyć w sądzie drugiej instancji. Jeżeli to nie zda egzaminu idziemy dalej - sąd apelacyjny, sąd najwyższy, trybunał konstytucyjny, w między czasie napiszę do ministra i prokuratora generalnego, aby przyjrzał się sprawie. Postaram się o nagłośnienie sprawy w mediach, gazetach i czasopismach branżowych, przestrzegając przed tego typu "pracodawcami". W najbliższym czasie zawiadamiam inspektorów PIP oraz ZUS o potrzebie kontroli w firmie i konieczności być może podważenia umów o dzieło oraz upomnieniu się przez instytucje państwowe o zaległe składki 5 lat wstecz. Wtedy wkroczy skarbówka.

Jeżeli nie ugram nic w
4
Marcin Kowalczyk 2015-11-13 17:23:32
Ciąg dalszy poprzedniej wypowiedzi:

...w polskim sądownictwie, jadę z tematem do Sztrasburga. Nie odpuszczę za cholerę, bo do sprawy podchodzę ideowo i jestem zdania, że trzeba ukrócić tego typu praktyki. Będę toczyć samotną walkę z systemem, bo taki mam kaprys. Chcę aby reszcie wskazać drogę i dać dobry przykład walki z nieuczciwymi pracodawcami.

Jeżeli nie ustalę stosunku pracy - trudno - nie poddam się. Pozostaje sąd cywilny, podważenie zatrudnienia na dzieło, zamiana na zlecenie - zaległe składki i kontrole instytucji państwowych.

Kończy się czas tanich cwaniaczków, którzy wykorzystywali luki i niedopowiedzenia w prawie. Stać mnie na to żeby się kopać. Niech to trwa nawet 5-10 lat. Nie ważne, dojdę swego.

Jakby ktoś pytał o co mi chodzi i o motywy działania - o sprawiedliwość. I zwykła ludzką godność i poszanowanie, tylko tyle i aż tyle.

To co Pani Doroto, Panie Ryszardzie? Wejdziemy teraz w jakąś polemikę na ten temat? Mamy ochotę porozmawiać??

Pozdrawiam serdecznie!
4
Omen 2015-12-30 16:59:35
Pracowałem kilka lat temu w delcie ochronie mienia i nigdy nie oszukiwali wypłacają wynagrodzenie na czas To jest firma godna pracownika owszem stawki zależały od obiektu raz większe raz mniejsze ale wynagrodzenie wypłacali a taki złodziej z ronina tetelewski robi ludzi w bambino i nakręca watę na uszy delta cię wypierdzieli złodzieju roninowski z tych twoich marnych obiekcikow szef z ronina to umcia umcia z kosmosu
2
tadeusz 2016-02-19 12:59:00
Brak odpowiedniego rozmiaru odzieży pracowniczej, brak środków ochrony na dyżurkach, brak podstawowych środków czystości, niektóre telefony służbowe i rejestratory w rozsypce, ciągła dyspozycyjność czasowa i miejscowa, straszenie kara za niestawienie się w pracy np. podczas świat bożonarodzeniowych, wykonywanie przez pracownika zadań nie związanych z ochrona tj. wydawanie kluczy, odśnieżanie, itp, częste i zbędne kontrole, okradanie pracowników z ich i tak już nędznej „wypłaty”, grafiki na nowy miesiąc dostarczane w ostatni dzień miesiąca a czasami nawet po terminie. To tylko część ich „działalności”. Jedno jest pewne – najwięksi wyzyskiwacze z jakimi miałem do czynienia
3
dan148 2016-02-28 19:46:16
Pracowalem w tej firmie kilka miesiecy ogolnie nie bylo zle po za jedna dziwna osoba w postaci Doroty Nowaczyk.Jak ktos kto nie posiada nawet licencji jest mniej inteligentny i z kompleksami do tego jest kierownikiem ochrony to o czyms to swiadczy.W kazdym razie odradzam szczegolnie ze wzgledu na ta osobe
6
on 2016-03-04 22:30:35
Jeśli wizytówką firmy jest otyły okularnik wypowiadający co drugie słowo - generalnie, oraz równie ograniczona umysłowo dorotka, to jest to raczej parodia ochrony
4
rad 2016-03-22 19:28:18
I pomyśleć że tacy ludzie jak rysiu albo dorotka maja dzieci ...
3
K.P.O 2016-04-24 11:58:45
Agencja niczym nie wychodzi przed szereg innych firm.
Jeśli szukasz agencji ochrony to jako doświadczony pracownik ochrony pracujący jako służba porządkowa nie polecam tej pseudo agencji.
Szef agencji, olewa a jego pracownicy to niedowartościowani ochroniarze z nadwagę bez kondycji fizycznej a nie wspomnę o braku doświadczenia i rozumu.
3
dan148 2016-04-30 13:01:33
Ciekawe czy pani Dorotka babochlop w koncu znalazla sobie faceta ? Raczej jest to niemozliwe nieosiagalne
3
Bart 2016-05-08 08:54:46
Chyba ze ktoś jest dewiantem lubiącym zimne, cichociemne i pozbawione jakichkolwiek ludzkich uczuć szmaty
3
dan148 2016-06-03 09:57:51
Nikt jej nie kocha nikt nie lubi coz tylko wspolczuc.Zal mi jej...
2
cogito 2016-07-02 05:10:01
Ta firma ma dwa problemy. 1 - rozbuchane ego właściciela. Duzo mówi i sensownie, ale jak się sprawdzi, czy opowieści tego pana są prawdziwe, to okazuje się, że jest fantastą. 2 - nic nie robiąca koordynatorka obiektów. Nic do niej nie mam, ale mam wrażenie, ze ta pani nie robi nic poza wyglądaniem.
Zgłaszanie zapotrzebowan na obiektach - jak grochem o ściane.
Niestety jest prawdą, ze nie zawsze wypłaca należne pieniądze na czas. Krązyły po firmie słuchy nawet o miesięcznych opóxnieniach.
Ubrania służbowe - bez komentarza, wiele osób chodzi w prywatnych, bo służbowe rozpadają się w ręku.
Bardzo dlugo ludzie pracowali na umowach o dzieło, niedawno pozamieniano je na zlecenia, ale pracownikom kazano popodpisycwać dziwne umowy z jakąś firmą sprzątającą. Właściciel tłumaczył, ze dzięki temu będzie odprowadzany ZUS i składki, ale tylko z tej drugiej umowy, tak żeby wypłaty były większe. Oczywiście ozusowane były obie.
I chyba najgorsze - olewanie pracowników. Pracownik jest dobry, jak jest potrzebny na masówki, ale na obiekcie jest nikim nawet jesli dobrze pracuje. Szef tej firmy potrafi np. obgadywać pracownika za jego plecami, odgrażać się ze poda do sądu itp. I pani Dorota, która kompletnie nie reaguje na prośby i uwagi pracowników a bywa, że nie umie udzielić porady poczatkującym. Troche zbyt często pozwala sobie tez IMHO na olewanie grafików, które ma przygotowywać - cżesty tekst to "to sobie zalatw zastępstwo".
W sumie firma byłaby ok, gdyby nie kombinatorstwo szefostwa i przede wszystkim tolerowanie przez szefa nicnierobienia osoby, która podobno ma sie zajmować obiektami.
1
cogito 2016-07-02 05:10:21
Ta firma ma dwa problemy. 1 - rozbuchane ego właściciela. Duzo mówi i sensownie, ale jak się sprawdzi, czy opowieści tego pana są prawdziwe, to okazuje się, że jest fantastą. 2 - nic nie robiąca koordynatorka obiektów. Nic do niej nie mam, ale mam wrażenie, ze ta pani nie robi nic poza wyglądaniem.
Zgłaszanie zapotrzebowan na obiektach - jak grochem o ściane.
Niestety jest prawdą, ze nie zawsze wypłaca należne pieniądze na czas. Krązyły po firmie słuchy nawet o miesięcznych opóxnieniach.
Ubrania służbowe - bez komentarza, wiele osób chodzi w prywatnych, bo służbowe rozpadają się w ręku.
Bardzo dlugo ludzie pracowali na umowach o dzieło, niedawno pozamieniano je na zlecenia, ale pracownikom kazano popodpisycwać dziwne umowy z jakąś firmą sprzątającą. Właściciel tłumaczył, ze dzięki temu będzie odprowadzany ZUS i składki, ale tylko z tej drugiej umowy, tak żeby wypłaty były większe. Oczywiście ozusowane były obie.
I chyba najgorsze - olewanie pracowników. Pracownik jest dobry, jak jest potrzebny na masówki, ale na obiekcie jest nikim nawet jesli dobrze pracuje. Szef tej firmy potrafi np. obgadywać pracownika za jego plecami, odgrażać się ze poda do sądu itp. I pani Dorota, która kompletnie nie reaguje na prośby i uwagi pracowników a bywa, że nie umie udzielić porady poczatkującym. Troche zbyt często pozwala sobie tez IMHO na olewanie grafików, które ma przygotowywać - cżesty tekst to "to sobie zalatw zastępstwo".
W sumie firma byłaby ok, gdyby nie kombinatorstwo szefostwa i przede wszystkim tolerowanie przez szefa nicnierobienia osoby, która podobno ma sie zajmować obiektami.
2
Były pracownik 2016-07-14 14:35:03
chyba coś nie tak z głową jest. Nikt nikogo nie zajechał.. nikt nie pracował 36 godzin.. najdłuzej było tylko raz 24 h a tak to zmiany 12 h. Kasa była bez problemu. Pokojowy patrol z nami bardzo dobrze współpracował tak samo liderzy tzw żółci. Jako jedyni z niebieskiego patrolu dostaliśmy pochwałę od żółtych na odprawie podsumowującej festiwal za współpracę i całokształt pracy. Zespół był zżyty i wszyscy dobrze mimo pracy się bawiliśmy. Owszem przydarzyło się że osoba nie dostała na czas obiadu. Zwyczajna pomyłka błąd, ale potem dostała od nas podgrzany i gotowy. Nikt nie jest ideałem, nikt. Ryszard Tetelewski też nie jest i popełnia błędy jak każdy, ale takie brednie jakie tu się wypisują to jakaś masakra. Niestety wiem kto je wypisuje i sądziłem że jesteście normalnymi ludźmi. Jak pracowaliście to wasze fałszywe uśmiechy Wam nie schodziły z buziek... tylko Rysiu a to Rysiu a tamto.. jesteście hipokrytami bo nigdy nawet szczerze z nim nie pogadaliście tylko obrabialiście za plecami. Żal mi Was.
Karol 2016-07-22 16:05:33
Generalnie zarządcy generalnie są generalnie zjebani generalnie
2
dan148 2016-07-27 04:57:01
Pracuje dalej w ochronie i w porownaniu do tego co mialem tam tu mam raj pieniadze duzo duzo wieksze zawsze na czas szef jest w porzadku gosc co najwazniejsze uczciwy.Nie ma kar finansowych jak w Roninie umowa tylko jedna wszystkie skladki sa odprowadzane co liczy mi sie do emerytury i renty.Wystarczy dobrze poszukac a nie pchac sie w byle co
Zostaw swoją opinię o Ronin Security Ryszard Tetelewski - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ronin Security Ryszard Tetelewski