Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k.

Nowa Ruda

Opinie o Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k.

pracownik 2014-11-15 19:05:13
najgorsze bagno w jakim pracowałem, nikomu nie polecam ,człowieka maja tam za nic ,jednym słowem syf syf i jeszcze raz syf
6
pracownik fiz.... 2015-04-01 19:49:23
zgadzam się z opinią powyżej, nie nazwałbym tego zakładem pracy tylko obozem pracy, robią z ludźmi co chcą nawet po skończonej pracy należy zapytać czy można wyjść do domu- jakaś paranoja... kto pracował/ pracuje wie jakie cuda się tam dzieją; zakład ma jakieś zupełnie inne prawa niż funkcjonują na co dzień w normalnych firmach, nadgodziny do bólu a nie mówiąc już o ilości pracy jaką należy wykonać w ciągu dnia, nikomu nie polecam!!! bagno
5
ONA 2015-07-19 14:44:46
DZIADOSTWO - WARUNKI PRACY, PŁACA ZA WYKONANĄ PRACĘ,PRZEŁOŻENI MAJĄ CIĘ ZA NIEWOLNIKA I ŚMIECIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
roberciki 2015-11-16 19:37:57
Zgadzam się z tymi opiniami pracuje już tam rok ale słuchajcie ludziska jak oni grają w ch..ja to wy tak samo róbcie bo nie pracodawca jest dla pracownika tylko pracownik dla pracodawcy
5
zatroskana 2016-03-04 16:24:08
To co czytam dotyczy także mojego syna, pracuje w tej firmie po godzinach a miesiąc luty tego roku to już jest nadużycie wszelkich praw pracowniczych no i ten wykaz czasu pracy na fiszce zupełnie nie pokrywający się z czasem który przepracował,najmniej 11h oszukane żeby tylko wyjść na swoje i nie przekroczyć 30 godz w miesiącu.Ewidentnie pracodawca nagina prawo.Ja się pytam w jakim my kraju żyjemy? Gdzie jest PIP czemu nic z tym nie robi? SKANDAL
11
akok 2016-03-09 20:18:38
pracownik nie ma prawa zaplanować sobie urlopu to pracodawca decyduje kiedy idzie na urlop jakimiś dziwnymi zasadami to jest zwykła dyskryminacja ,jak kilka dni temu była kontrola z sanepidu zakazano malować jakąś trującą farbą na drugi dzień wszystko wróciło do normy ,nic tylko obóz pracy a kierownictwo można porównać do kapo z obozów koncentracyjnych
11
akok 2016-03-17 17:39:43
LUDZISKA NIKT NIE MÓWI O POTĘŻNEJ(śmiesznej)PODWYŻCE KTÓRA WYNIOSŁA CAŁE 40gr.brutto!!!!!!!!!!A PAN KIEROWNIK TWIERDZIŁ ŻE WALCZYŁ JAK LEW
6
pracownik 2016-03-17 18:01:42
w normalnym zakładzie to mistrz(majster)brygadzista,lider zbiera ludzi i ustala urlopy a nie przynosi jakas smieszna kartke na ktorej z gury sa ustalone terminy bo tak pasuje kierownikowi.Gdzie jestPIP??????!!!!zrobic porzadek z tym zakladem
6
akok 2016-03-20 16:43:50
jak chcesz wziąć jeden dzień urlopu to zabierają ci połowę premii taki wymysł kierownika dlatego kazdy woli isc na chorobowe bo i tak zabiora ci tyle samo czyli tak patrzac na ta zasade to samo kierownictwo działa na szkode zakładu ,jak ma przyjechac prezes to panika i jest w miare normalnie i na tym koniec ,ale niebawem to sie moze zmieni ,mam opisane wszystko co sie tu wyrabia po niemmiecku i jak tylko prezes sie pojawi to mu to podrzuce , i tak mam juz inna robote nagrana
6
pracownik2 2016-04-02 09:50:03
Ten zakład to w ogóle jakaś paranoja nie dość że ludzie pracujący tam trują się, to i dodatkowo dla kierownictwa są jak tania siła robocza.
Tak na prawdę kierownictwo nie wie kto u nich pracuje w zakładzie i nie potrafią powiedzieć cokolwiek o danym pracowniku bo go nie znają , a to tylko dlatego bo sie interesuja własna d..ą a nie ludźmi w tym zakładzie
5
akok 2016-04-06 12:09:19
Skoro nikt nic z tym nie robi to zobaczymy jaki będzie odzew od prezesów z góry po napisaniu e maila do Niemiec? Miałem wrażenie że polacy tylko za granicą wykorzystują rodaków ale chyba się mylę. A kierownictwu tego zakładu życzę powodzenia!
8
akok 2016-04-28 18:17:44
Mail poszedł i o dziwo przyszła odpowiedź ,brzmi ciekawie jednak proszą o ujawnienie i potwierdzenie informacji ,zapewniają pełną dyskrecje.
6
&&& 2016-06-30 17:06:28
No i ludzie spieprzają z tego syfu i mają racje , w tym zakładzie jesteś popychadłem , na chorobowym robią ci naloty czy jesteś w domu , i nawet potrafią wstrzymać wynagrodzenie co jest nie zgodne z kodeksem pracy .Decydując się na taki krok pracodawca dopuszcza się wykroczenia przeciwko prawom pracowniczym, zgodnie z art. 282 § 1 kodeksu pracy, czym naraża się na grzywnę w wysokości od 1 tys. zł do 30 tys. zł.
5
noworudzki 2016-08-09 12:31:36
Ta firma to słynne "samoloty" tylko ludzie są tak ciemni i myślą po dzień dzisiejszy że tam pracuje 500 osób i produkują samoloty : )
Na stronie Urzędu Pracy jest podane że poszukują pracowników produkcyjnych. Stawka 2500-3500 zł. Parę lat temu w Gazecie Noworudzkiej napisali że to jest obóz pracy. Pracownicy bali się głośno mówić o tym jak tam wygląda. Podobno syf wciąż trwa. Szpachlowanie / Szlifowanie - ludzie wyglądają jakby mieli styczność w młynie bo tak się wygląda czyli cało na biało. Pracownicy wdychają ten kurz ze szlifowanych elementów i niektóre elementy tak długo się czyści aż jakiś tam kierownik sprawdzi to co zrobiliśmy i powie że jest OK. Podsumowując wiadomo jak to ludzie: jednym się taka praca podoba a innym przeciwnie. Najlepsza opinie wyrazimy sami jak tam się zatrudnimy i po 1 miesiącu będziemy wiedzieć czy warto się z nimi wiązać czy nie.
4
smiech na sali... 2016-08-14 01:35:14
Chodzi plotka po Nowej Rudzie że podobno ten pracodawca komuś tam powiedział że jak zatrudni niepełnosprawnego to mu się załoga będzie buntować ze krócej pracuje, powtarzam ze znam to z plotek a jak wiadomo zawsze jest to prawda.. Normanie padać ze śmiechu.... nie dość że ktoś chciał pracować w syfie to jeszcze został sponiewierany i od kiedy załoga decyduje kogo szefostwo zatrudnia..... Natepny tępy wykręt...
4
@@@ 2016-08-18 13:29:07
zarobek 2500zł a nawet 3500zł dobre sobie, zapomnieli dodać ze to wynagrodzenie za tyranie po godzinach łącznie z sobotami ,40 godzin tygodniowo a to dobre zobaczcie na parking przed zakładem auta ustawiają się po 5 rano znikają grubo po południu w zależności godzina 17-ta czasem i dłużej + soboty ,bo jak nie przyjdziesz to zabierają ci premie , nie ma co oszukiwać musisz zrobić swoje graty normy są zawyżone i dokładają więcej ,dodatkowo pomagać innym ,w ostatnim czasie z zakładu odeszła połowa pracowników stamtąd ludzie uciekają , praca w fatalnych warunkach nie dość że zapylenie to musisz uważać bo jest kilka osób co klepią wszystko do kierownictwa , nie polecam tego syfu uwolniłem się stamtąd kilka miesięcy temu
8
Pracownik 2016-09-13 18:32:15
wpadli na pomysł zatrudnienia Ukraińców , popracowali chwile i się zmyli czyli widać że to nie jest normalna praca tylko wyzysk
1
Zen 2016-11-03 12:49:19
Szefowie dowodzacy to dwie pijaczyny maja fuksa ze akok narazie nic nie wie. Hehe
1
Zostaw swoją opinię o Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k. - Nowa Ruda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k.