Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza

Wrocław

Opinie o Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza

Kalina 2016-04-05 23:32:54
Współpracowałam z kancelarią Mecenasa Derejczyka prawie dwa lata i nie wspominam tego czasu źle, wręcz przeciwnie. Jak dla mnie było całkiem ok i nie bardzo rozumiem skąd takie ostre słowa.
5
kwc 2016-04-06 18:39:39
do Kalina:bo punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.proste
57
trepik 2016-04-09 08:19:23
Jeti, dobre :) u nas w jednostce Derejczyk ma ksywę DERVITTO, od tego aktora daniego devito, bo MAŁY, GRUBY, ŁYSY. Widzę że u nas odstawia te same numery co u innych.Jak uda się już z nim umówić to nie przyjeżdża, albo czym prędzej wyjeżdza i sprawy leżą przez tydzień albo więcej. ot taka to OBSŁUGA PRAWNA.miernota.Rozmawiałem z kumplami z innych jednostek z wrocka i tam odstawia ten sam numer.Nic nie robi a kase bierze. cóż, trzeba wiedzieć jak sie ustawić
58
biwa 2016-04-18 19:21:42
Maciuś Derejczyk czyli nasz firmowy grubcio strasznie się przejął tymi wpisami :)) dostał w piątek białej gorączki, już myślałam że mu żyłka pęknie. Jak będziesz Maciuś dalej takie cyrki odstawiać w firmie, zwłaszcza takie jak przez ostatnie 3 tygodnie, to opiszę wszystkie numery które zrobiłes, łącznie z twoimi telefonami po radcach prawnych w sprawie stawiennictwa u sędziów z sądu dyscyplinarnego wtedy gdy miałeś postępowanie dyscyplinarne.Jak na razie to nie ma tu opisanych nawet procenta z tych wszystkich numerów które odstawiałeś w przeszłości a już panikujesz. Rób tak dalej, Maciuś, rób. Zrób mi tę przyjemność i daj mi tylko pretekst :)
31
gruby 2016-04-23 19:46:08
Państwa negatywy są dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Doktorat z socjologii a nie z nauk prawnych broniłem ponieważ prawo znam doskonale i wszechstronnie a socjologii już nie. Zarzut o braku zdolności mentalnych zatem uważam za zupełnie chybiony. Pani Katarzynie S. (kacha) obiecałem załatwienie sprawy nie w ciągu 2 miesięcy tylko w ciągu 6 mcy. Telefonów nie odbierałem, ponieważ w tym czasie był on w serwisie, z powodu awarii. Na sprawę wysłałem aplikanta, zgadza się, ale to tylko dlatego, że byłem wówczas na bardzo ważnym spotkaniu, w którym nie mógł uczestniczyć żaden z moich partnerów. Co do sprawy, cóż czasem się wygrywa czasem się przegrywa. Nie moja wina że mamy takich przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości, którzy nie rozumieją ducha prawa, które stosują. Musiała Pani zapłacić stronie przeciwnej, bo takie są przepisy w tej mierze. Proszę zauważyć, że Pani Kalina, z którą współpracowaliśmy prawie 2 lata wyraża się o naszej pracy wyłącznie w superlatywach !! Mało tego, obecnie Pani Kalina może liczyć na rabat z tytułu obsługi prawnej prowadzonej przez moją Firmę. Zupełnie niezasadny jest wpis biwy. Chciałbym zauważyć że jestem z natury bardzo spokojnym człowiekiem, gdyż jakikolwiek stres może negatywnie wpłynąć na stan mojego zdrowia.
6
Kalina 2016-04-24 13:08:59
potwierdzam słowa Pana Mecenasa Derejczyka. Pan Mecenas zaproponował mi 3 tygodnie temu kontynuację współpracy i udzielił rabatu w wysokości 30%, z czego jestem bardzo zadowolna i jednocześnie niezmiernie wdzięczna Panu Mecenasowi.
2
wujcio dobra rada 2016-04-29 18:39:17
Maciek, ty się lepiej już nie odzywaj, bo pleciesz takie farmazony, że ręce opadają
21
bolo 2016-05-08 13:20:36
czyli rabacik dostałaś zaraz po tym, jak dokonałaś pochlebnego wpisu pod adresem grubego :). no po prostu P O R A Ż K A !!
16
HelaKam 2016-05-22 12:05:52
(usunięte przez administratora) może i jest doktorem ale ceni się jak profesor. Tymczasem wiedzę ma na poziomie przedszkolaka. Zamiast powidzieć wprost, że nie zna się na rzeczy, to sączy temat przez pół godziny. Zapłaciłam 200 zł ale nie wiem w sumie za co. Jak poprosiłam go o paragon (musiałam jakoś wytłumaczyć się mężowi z takiego wydatku) to się okazało się kasa fiskalna się "popsuła". Przedstawiłam problem córce sąsiadki, która studiuje prawa. Fakt, musiałam poczekać 2 dni, miałam pełną odpowiedź łącznie z napisanym pismem, pod którym musiałam się tylko podpisać, a wszystko to za butelkę dobrego wina i uśmiech. Najgorzej wydane 200 zł w życiu. Nie polecam tego radcy.
12
zento 2016-06-09 08:08:28
Po przeczytaniu wpisów widzę, że nie jestem jedyny potraktowany z przysłowiowego "buta" przez M.Derejczyka. Najbardziej irytujące jest to, że ten człowiek minął się z powołaniem. Powinien opowiadać dzieciom bajki na dobranoc, i to najlepiej swoim, jeżeli już, bo to idzie mu najlepiej. Zapłaciłem kokosy za przegraną sprawę, z którą teraz nic nie da się zrobić. Sędzina w uzasadnieniu podała wyraźnie, że "pełnomocnik powoda (czyli Derejczyk) nie dostarczył dokumentów w wyznaczonym przez sąd terminie, w związku z powyższym nie mogą być przez uwzględnione". A dokumenty te Derejczyk dostał już podczas pierwszego spotkania !!! i były do kluczowe materiały do sprawy. Tłumaczył się z tego gorzej niż mój trzyletni siostrzeniec. Omijać, omijać i jeszcze raz omijać. Partacz i tyle !!!
9
aa 2016-06-28 07:26:03
Derejczyk ma sprawę kolejną sprawę karną czy dyscyplinarną. Wie ktoś może za co? Chociaż w sumie, po przeczytaniu wpisów można się domyślić. Warto wiedzieć zanim pójdzie się do takeigo radcy na praktyki, bo potem mogą ich w radzie nie uznać.
6
Ela 2016-07-07 17:18:55
witam, czy sa tu jakies osoby, które pracowały u Pana Derejczyka na stanowisku sekretarki? Widzę, że poszukują kandydata na to stanowisko, ale czytając Wasze opinie już nie wiem czy jest sens składać cv, jeśli Pan Maciej jest takim cholerykiem itd. Wypowie się ktoś w tym temacie? Pozdrawiam :)
Jimmbo 2016-07-09 12:46:27
Pan Maciej to spoko typ.
3
ex off 2016-07-17 17:35:01
Nie pracowałem/am w tej kancelarii jako sekretarka ale w nieco innym charakterze (przepraszam z góry, ale z oczywistych względów nie chcę się za bardzo zdradzać w tym zakresie, w tym także co do płci). Opiszę sytuację na przykładzie aplikantki, która rozpoczęła aplikację kiedy tam pracowałem/am. Skromna dziewczyna, ale pracowita, trochę wystraszona, ale bardzo miła. Przez pierwsze dwa tygodnie miało miejsce typowe testowanie odporności psychicznej "nowego pracownika" przez M. Derejczyka. Czyli w przypadku dziewczyny "przynieś, podaj, pozamiataj" na zasadzie, zobaczymy "ile zniesie". Znosiła to naprawdę dzielnie. Po dwóch tygodniach zaczęły się nieprzyjemne komentarze z ust M. Derejczyka, "za plecami" dziewczyny, wypowiadane przy "nas", w tym przy mnie. Z szacunku do tej aplikantki, (teraz już pani mecenas), nie będę ich tu przywoływać. Po ok. dwóch miesiącach Derejczyk traktował już ją jak swego parobka i wtedy nie było już z jego strony żadnych zahamowań. Drobne potknięcie, pomyłka była wyrażana, krzykiem, w wulgaryzmach, których szewc by się nie powstydził, w tym często w obecności innych pracowników. Ona wytrzymała chyba 3 albo 4 miesiące. Sama zrezygnowała. Ja wytrzymałem/am dłużej ale nie miałem/am lekko. Jeszcze dłużej musiałem/am odchorować pracę w tej kancelarii. Co do stanowiska sekretarki...powiem krótko, zanim złożysz dokumenty dowiedz się dlaczego poszukują NOWEJ sekretarki, albo inaczej, dlaczego poprzednia PRZESTAŁA pracować...Zgadza się, M. Derejczyk to straszny choleryk i do tego okropny narcyz, oczekujący od wszystkich kłaniania mu się w pas. Obrzydliwa mieszanka osobowości.
13
vdvd 2016-07-31 10:07:02
zapomniałeś zaśpiewać: "łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu" a podpisać trzeba się było "wazeliniarz", chociaż znając Maćka, to pewnie jego własny wpis :) nieprawda Maciuś?
11
aaa 2016-08-07 18:23:34
do ex off, w pełni podpisuję się pod tą opinią. W pewnym momencie miałem wrażenie że opisujesz mnie i moje własne doświadczenia z pracy u derejczyka. Tyle że ja wytrzymałem tylko 2 miechy i jestem facetem :) Szacun dla dziewczyny. Ten człowiek nie potrafi nawiązywać normalnych relacji z ludźmi, a pracowników traktuje jak śmieci. O klientach też potrafi "odpowiednio" się wyrażać, oczywiście za ich plecami.
3
Jimmbo 2016-10-17 22:33:54
Masz rację, częściowo się myliłem :)
Nie jestem wazeliniarzem - wydaje mi się że ten człowiek prywatnie jest poprawny, natomiast jest zupełnie nieprofesjonalny. Nie nadaje się do prowadzenia jakiejkolwiek działalności. Dziwi mnie, że ludzie chcą u niego pracować, ale to chyba domena osób "po prawie" - łatwo ich wykorzystać.
Wolny rynek zadecyduje, czy padnie czy przetrwa :)
Pozdrawiam
henry 2016-11-02 06:43:09
zaluje ze nie weszlem na te strone wczesniej. zabulilem temu grubasowi tyle kasy a ten nic nie zrobil!!!!! w sadzie nie potrafil odpowiedziec na proste pytania sedziny. caly czas ja musialem mowic. to za co on wzial pieniadze pytam sie. to juz z jego pomocnikiem lepiej mi sie rozmawialo niz z nim. on przynajmniej cos wiedzial. nie polecam tego lysego lenia. bierze pieniadze i nic nie robi. cisna mi sie mocniejsze slowa ale daruje sobie bo to i tak nic nie da. nie polecam tego prawinika. olewa ludzi po calosci. ale pieniadze bierze i to duze.
3
ala 2016-11-07 23:04:07
pracowałam jako sekretarka u Derejczyka ale 3 lata temu.Sama się zwolniłam. Dużo ryzykowałam, bo wiadomo jaka jest sytuacja na rynku. Stwierdziłam trudno, jak teraz tego nie zrobię to zwariuję. Są tam ludzie normalni, ale ci pracują przez góra rok, półtorej i odchodzą. Ale grubcio to inna para kaloszy. On zachowuje się jak ostatni gbur nie tylko wobec pracowników ale nawet swojej żony. Czasem to aż przykro było na nich patrzeć, no ale cóż widziały gały co brały. Atmosfera pracy to istny kołchoz. Widziałam jak ludzie wychodzili z gabinetu Derejczyka z wilgotnymi oczami. Niby wykształcowny człowiek a klnie jak rasowy budowlaniec. coś na ten temat wiem, bo mój ex był budowlańcem:) Za mojeo pobytu miał kilka dyscyplinarek, wtedy dopiero się działo!! Nie wiem, jakim jest prawnikiem ale jako pracodawca jest paskudny. Generalnie facet jest jakiś taki, jak to mówą budowlańcy MIĘKKIM CH. ROBIONY. Gdyby grubcio czytał ten wpis, to informuję, że jest to moje "podziękowanie" za brak zgody na 2 dni urlopu, aby wziąć udział w pogrzebie teściowej.:)
3
ala 2016-11-07 23:09:04
jesteś spokojnym człowiekiem? od kiedy??????
2
biwa 2016-11-09 14:37:00
no i stało się. Już u niego pracuję! wytrzymałam 8 miesięcy i 26 dni, dłużej nie dałam rady, to nie dla mnie. Ta strona ma m.in. za zadanie informować potencjalnych pracowników o pracodawcy, więc napiszę krótko: wszystko co powyżej zotało napisane o mec. Derejczyku to niestety prawda. Mogłabym jeszcze wiele rzeczy dodać ale nie chcę, daruję sobie. Ja szczerze nie polecam pracy u tego człowieka. Wiem, że rynek dla prawników jest trudny ale radzę omijać tę kancelarię szerokim łukiem, ten człowiek ma jakieś problemy i powinien się leczyć!!
5
aa 2016-11-20 14:49:46
już podjął leczenie, od 3 lat wizyty u psychologa 2 razy w tygodniu, od roku ograniczone do jednej tygodniowo. Pracowałaś u niego za krótko aby mieć porównanie. Musiałabyś widzieć jakie numery odstawiał 4-5 lat temu! To wtedy posypały się dla niego dyscyplinarki, szalał w firmie, rozstawiał wszystkich po kątach, wyrzucał ludzi z pracy bez zadnego powodu, stracił masę klientów. A Ty myślałaś, że czemu jest taki "dobrze odżywiony"?? Nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy...nie każdy potrafi sobie z nimi poradzić. Jego sposobem to np. obżeranie się m.in. w Salvadorze. Kelnerzy mają z nim ubaw :) Raz na moich oczach wylizał, dosłownie WYLIZAŁ talerz, na którym zostało trochę sosu, będąc w lokalu!!! Nigdy w życiu nie byłam tak zażenowana jak wtedy. Te spojrzenia ludzi...Do tej pory jak o tym pomyślę to mam odruch wymiotny. Cały mec. Derejczyk, kreuje się na wielkiego pana mecenasa, a spod butów słoma wystaje.
4
biwa 2016-11-29 16:00:37
aaaa, to wszystko wyjaśnia!! niektórzy w firmie obstawiali męską menopauzę :)))) Ja też jadałam obiad w salvadorze z Derejczykiem.Na szczęście nie wylizywał przy mnie talerza ale apetycik mu dopisywał, co wychodzi mu teraz "boczkiem" tu i ówdzie :)))
1
anita 2016-12-03 15:14:46
Po przeczytaniu tych opinii mogę potwierdzić, że faktycznie była raz taka sytuacja, że Derejczyk prosił mojego patrona aby ten szepnął na jego temat miłe słówko radcy prawnemu który orzekał w sprawie dyscyplinarnej prowadzonej przeciwko niemu. Chodziło o jakieś oszustwa których miał się dopuścić wobec dziesięciu czy piętnastu innych radców prawnych. Derejczyk mało co nie wyleciał z biznesu po tej sprawie. Sprawa zahaczyła o sąd dyscyplinarny krajowej izby ale nie wiem z jakim finałem. Devito dalej pracuje wiec chyba mu sie upiekło. Derejczyka znam tylko z opinii mojego byłego patrona. On nie wypowiadał się o derejczyku zbyt pochlebnie.
1
xxxxxxxxxxxx 2016-12-06 09:52:59
no, ja tez sie przejechalem na tym prawniku... nie polecam...
Zostaw swoją opinię o Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza