Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza

Wrocław

Opinie o Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza

aplikant radcowski z wrocka 2017-01-16 21:43:13
jako poszukujący stażu/pracy, z dwojga złego wolę już przeczytać opinię potencjalnego "frustrata" o byłym czy aktualnym pracodawcy-Derejczyku, niż opinię "rzekomego" klienta, który za swój wpis dostanie zniżkę, ulgę czy rabacik w jego rozliczeniach z Derejczykiem.
Przejrzałem dokładnie wpisy, najpierw był "gruby" czyli Derejczyk, potem "iwa", "Kalina" "Jimmbo" a teraz Ty.
Ż E N A D A
A tak przy okazji, z sygnałów, które docierają do nas czyli aplikantów radcowskich na temat Derejczyka od osób, które u niego w dalszym ciągu jeszcze pracują, nie ma tu opisanego niczego, o czym bym już nie słyszał, no może z wyjątkiem tego wylizywania talerza :)
6
yoko ono 2017-01-17 16:11:08
Zostawcie @Innostranniec w spokoju, przecież prosił o umiar w ocenie jego wypowiedzi. Chciał chłopina zarobić na pozytywnym komentarzu u Dervito i tyle.
A z innej beczki, słyszałem że Derejczyk znowu narozrabiał, ma postępowanie tylko nie wiem karne czy znowu dyscyplinarne, chodzi o jakieś przekręty w zamówieniach publicznych w jednostkach wojskowych, grubsza sprawa. Z góry dzięki za wszelkie info w tym zakresie.
3
trepik 2017-01-18 18:34:43
faktycznie coś jest na rzeczy. Dowódca z naszej JW nie chce z nim rozmawiać. Kilka lat temu Derejczyk wysłał do Brzegu radcę prawnego, który nie miał dostępu do informacji niejawnych. Facet siedział przez cały dzień i oglądał sufit bo nie mógł legalnie zapoznawać się ze sprawami ale kasę brał. Dowódca zakazał wtedy adiutantowi wpuszczać Derejczyka do jego gabinetu. Teraz chyba znowu odstawił podobny numer.
3
Jose Arcadio Morales 2017-01-19 10:02:51
I to nie małą kasę, bo jak wynika z dokumentów przetargowych Derejczyk za obsługę prawną w 2. Wojskowym Oddziale Gospodarczym i jednostki podległe (Brzeg, Kłodzko) zainkasował za cały 2016 rok 400 tysięcy!!!!
nika 2017-01-19 14:19:57
No to inkasując taką kasę mógłby sobie darować zlizywanie talerza i to w restauracji...:))))))
A tak poważnie, to niezła kasa za oglądanie sufitu przez ten cały rok...nic dziwnego, że organy organy zainteresowały się panem mecenasem. Chciałoby się powiedzieć wreszcie!!
Teraz wiem czemu chodzi taki czerwony na gębie, początkowo myśłałam że to od mrozu, albo od dogrzewania się od środka, ale już się wszystko wyjaśniło :))
3
Jose Arcadio Morales 2017-01-19 14:55:57
Czy tyle zainkasował tego nie wiem, nie wnikam w kieszeń mecenasa, ale kwota 400 tys. wynika z dokumentów przetargowych i projektu umowy na stronie jednostki.Więc to, że ją zainkasował jest bardzo możliwe......
przyjaciel rodziny :) 2017-01-20 07:57:39
Z obserwacji układu rodzinnego mogę wywnioskować, że kasę trzyma Paczkowska. Jak go brała to Maciuś były golutki i łysy na dodatek. On nie miał i nie ma nic do gadania w tym związku.Jak obrywa w domu od Ani, to przychodzi i wyżywa się na pracownikach, cała filozofia...
2
Pablo Eskobar 2017-01-20 11:37:47
Coś jest na rzeczy z trzymaniem kasy przez Anię. Jak Derejczyk rozbił merca to żona wybrała mu nowy samochodzik, i nie mógł to być mercedes, bo jak stwierdziła "mercami jeżdżą złodzieje i pedały". On nie miał nic do gadania. Jak mawia klasyk: my rządzim światem a nami kobiety...buhahahaha
2
ijijijijijij 2017-01-21 10:43:21
święta prawda, cały mecenas Derejczyk.
trepik 2017-01-23 10:31:20
Dzisiaj widziałem osobiście jak (usunięte przez administratora) prosił o audiencję u dowódcy i się nie doczekał. To wyglądało identycznie jak w tej scence w "ucho prezesa". Tam na audiencję czekał Duda. Ubaw po pachy :)))) "Derejczyk? a kto to jest Derejczyk...?"
1
aa 2017-01-24 07:38:46
tak, nasz grubcio znowu narozrabiał.przez miesiąc był ciągany na przesłuchania w prokurautrze.od tygodnia przesłuchiwani są radcy prawni.grubcio wykręcił jakiś przekręt z przetargami w jednostkach, które obsługujemy.atmosfera w firmie zrobiła się nieprzyjemna.
alfred 2017-01-24 12:18:42
w 2. WOG - u żandarmeria zabezpieczyła dokumentacją przetargową na obsługi prawne sprzed 4 lat.Dowódca był już w tej sprawie przesłuchiwany ze 3 razy i na tym pewnie nie koniec. W Bydgoszczy i Wawie też mają młyn. Wszystkie sprawy łączy mecenas Derejczyk.
2
Aldona 2017-01-27 16:03:20
nie polecam tego radcy prawnego.Opinie tu zaprezentowane pokrywają się z moim doświadczeniem wynikającym ze współpracy z tym człowieiem.
2
...III... 2017-02-02 12:09:54
Irytujące w tym człowieku jest to, że on udaje że pracuje. Przyjeżdża do naszej firmy, zamyka się w pokoju na 3 godziny, a ty człowieku stoisz pod drzwiami i całujesz klamkę. Potem otwiera drzwi na 5 minut przed końcem pracy, przyjmuje jedną osobę, a reszta może przyjść za 3 dni.A kwity leżą.
5
kotka 2017-02-05 06:52:29
Markę samochodu wybrała mu żona a tapiecerkę teściowa. Drobna korekta, ja słyszałam inne hasło Ani Paczkowskiej, że "mercedesami jeżdżą CHAMY i pedały". Ale to taki szczegół :)))
1
przynieś podaj pozamiataj 2017-02-08 08:14:30
Grubcio wczoraj strasznie się wk...tzn. zdenerwował, po przeczytaniu tych wpisów. Szalał i warczał aż mu żyłka na potylicy wyskoczyła. Dostał chyba rozwolnienia bo z kibla nie wychodził :)) Ubaw po pachy...
2
urrurururu 2017-02-09 11:00:08
U nas robi to samo.Udaje że go nie ma, a samochód stoi na parkingu.
3
trepik 2017-02-11 11:19:31
No przecież to jego stary numer. Zamyka się od środka, nie odbiera telefonu i otwiera dopiero na koniec pracy, mało tego, nigdy nie zabezpiecza drzwi referentką przy wychodzeniu z pracy, żeby wszyscy myśleli że jeszcze jest w JW. i dlatego jest JETI :))
3
antek bandera 2017-02-15 10:55:51
Pięknie odpowiedziałeś "wszechwiedzący" temu gościowi, pięknie!!!!. Jako były pracownik w kancelarii Derejczyka W PEŁNI PODPISUJĘ SIĘ POD TWOIMI SŁOWAMI!!!!! Za jakiś czas postaram się wrzucić parę smaczków z doświadczenia w pracy z Derejczykiem od siebie :)))
3
gruby 2017-02-16 11:49:50
Jeszcze może załóżcie stowarzyszenie poszkodowanych - byłych pracowników mojej Kancelarii. Jesteście żałośni !!!!!! WSZYSCY !!!! ta strona to jakaś kpina !!!!!!!
1
hahahahahahaha 2017-02-17 12:01:46
ooooo!!!!!!, grubcio nie wytrzymał i się w końcu odezwał !!!!! Maciuć uważaj, nie denerwuj się tak, bo ta żyłka na potylicy Ci pęknie...

Normalnie jakbym słyszał ten piskliwy głosik: "jesteście żałośni", "jakaś kpina" :)

Jeżeli ta strona to "jakaś kpina", to przypomnij sobie kto dodał pierwszy wpis...

PS
Maciek, nie płacz, chłopaki nie płączą :))))))
8
biwa 2017-02-19 00:26:46
przyłączam sie do tego rechotu :)
3
pocałuj mnie wiesz gdzie... 2017-02-20 11:14:17
sam jesteś żałosny ty łysy grubasie z krzywymi zębami
1
antek bandera 2017-02-20 20:21:03
obiecałem kilka smaczków ze współpracy z Maćkiem Derejczykiem. Proszę bardzo.
Kontakt z klientami.
Na początku sprawa wygląda normalnie. Ocena klienta pod względem zasobności portfela, czy jest to osoba fizyczna czy klient korporacyjny. W zależności od kategorii Maciek każe wyciągać inny cennik usług. A co za tym idzie, za dokładnie tą samą usługę np. poradę prawną różnica może wynieść kilkaset procent.
Współpraca z klientami.
Maciek trzyma się klienta do momentu aż klient pozbędzie się jego (w ostatnim okresie czasu takie sytuacje miały miejsce najczęściej) albo jak stwierdzi, że nie jest w stanie więcej wydoić z niego.
Współpraca z pracownikami.
To jak traktuje nowych pracowników zostało już tu szczegółowo opisane, czyli "przynieś, podaj, pozamiataj". Tu się w pełni zgadza.
Irytujący jest fakt, że facet ma tendecję do rozpowiadania nieprawdziwych informacji, obgadaywania, siania plotek, a to wszystko za plecami swoich "parterów", pracowników, przeciwników procesowych.
Byłem świadkiem sytuacji, jak jeden z początkujących naszych kolegów miał pecha być pełnomocnikiem procesowym Maćka. Na drugi dzień "przy kawusi" dowiedzieliśmy się jaki to z niego nieudacznik, jak to nie potrafi sklecić zdania, w jakim to niemodnym garniturze przyszedł do sądu i jakim gruchotem zaparkował przed sądem.
Efekt: kilka spraw dyscyplinarnych za oszustwa w stosunku do radców prawnych. Maciek stawał kilka razy przed sądem dyscyplinarnym Krajowej Izby Radców Prawnych.
Gdyby nie obsługa jednostek wojskowych, dzięki robieniu loda jednemu panu oficerowi, facet nie miałby szans utrzymać się na rynku usług prawniczych.
PS
"Kpiną" jest to, że ktoś taki jak Derejczyk może nosić togę radcy prawnego.
7
HappyJacob 2017-02-24 09:13:30
przez Derejczyka mamy teraz kipisz w Jednostce. Facet narobił jakichś machlojek w przetargach i teraz Żandarmi wynoszą z mojej kancelarii dokumenty na kilogramy, a mnie i dwóch moich podwładnych już 3 razy przesłuchiwali!!!!
Panie Derejczyk, zrób mi pan przysługę i nie pokazuj się w 2WOG we Wrocławiu, bo już twój sam widok podnosi ciśnienie.
Dobrze, że pokazały się reklamy tej strony w telewizji. Dzięki niej dowiedzialem się z kim człowiek pracuje - z kłamcą i kombinatorem.
2
Zostaw swoją opinię o Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maciej Derejczyk i Partnerzy Kancelaria Prawnicza