Expom S.A. Przedsiębiorstwo

Kurzętnik

Opinie o Expom S.A. Przedsiębiorstwo

robol 2016-12-23 19:16:10
Od wylewania żalów w internecie nic się nie zmieni. Prezesa obchodzi tylko jego firma - Konter. Właściciel firmy albo o tym nie wie, albo nie chce wiedzieć. Trzeba zebrać się i zrobić strajk !
4
Gutek 2016-12-25 23:18:16
Konter i stacja diagnostyczna ktoś zapomniał dodać! Obudzcie się właściciele bo na
To jest paragraf!
1
Krzew 2016-12-26 11:51:35
Panie (usunięte przez administratora)ile pracowników musi jeszcze odejść aby otworzyły się Panu oczy!Ludzie odchodzą nie dlatego, że chcą podwyżek ale po prostu mają dość tego co się dzieje w tej firmie. Podwyżki a raczej waloryzacja od 4 lat to śmiech na sali. Robota musi zostać w firmie a nie w "konterowskiej kooperacji prezesa".Lojalkę niech prezes podpisuje bo przykład powinien iść z góry. Pięknie piszą o nas w gazetach, stronie a na halach brakuje podstawowych rzeczy do pracy. Jeden zestaw kluczy na dziesięciu pracowników, jedna łata murarska na jedną halę. To jedne z tysiąca przykładów. ..Jaki jest z tego wniosek???
7
Jedenzwas 2017-01-03 21:27:22
Jeśli wam się tak nie podoba to się zwolnijcie. Konkurencja się rozwija i przyjmuje nowych pracowników z otwartymi ramionami. Dlaczego tam jeszcze nie poszliście?
Tylko że tam już nikt się nie poobija przez pół zmiany i nikt za to nie zapłaci. Tam trzeba naprawdę robić, a nie tylko narzekać że jest źle.
Pracownik 2017-01-03 22:07:22
Panie Prezesie (albo Rado Nadzoracza) kiedy pan się w końcu obudzi?
Firma w tym momencie ma wszystko czego potrzeba: kompetentnych pracowników (jeszcze), maszyny, zlecenia... wystarczy tylko trochę chcieć a można cuda zdziałać...ale właśnie trzeba chcieć...a nie tylko wymagać więcej i więcej a nic za to nie dać...najniższa krajowa wzrasta co roku, a wynagrodzenia???
Radzę to przemyśleć, bo niedługo zostanie pan sam ze swoim Konterem. dobrze że w Expomie jest jeszcze kilku starszych doświadczonych pracowników, którzy znają robotę i stąd nie odejdą...a młodzi? każdy trochę się podszkoli i idzie szukać lepszej pracy...taka prawda.
3
migrena 2017-01-04 22:08:31
Gość Rafał jest juz ustawiony. Ile lat na stołku? trzy chyba nie więcej a czego się dorobił? Stacja kontroli która dla expom nie była dochodowa, pewnie kupiona za grosze, konter do którego idą stałe zlecenia. Tak to można prezesować Prezesie. A wy ile lat pracujecie w firmie? kilkanaście/kilkadziesiąt a czego się dorobiliście? ? Takie rzeczy to tylko w Expom, w biały dzień, na oczach wszystkich i jak tu mieć chęci do pracy.
3
Pracownik 2017-01-09 01:37:28
Ta spiewke ludzie slysza codziennie, wiecej i lepiej. Jest wiecej i lepiej i co? Nic! Tu jest zasada jak najmniej dac, jak najwiecej wyciagnac. Podwyzka jest gdy najnizsza wzrosnie. Jesli nic sie nie zmieni w najblizszym czasie (place,) to ja sie zwijam. Ta podwyzka po tych kwitach, lojalnosciowkach to jakis absurd. Nie radze podpisywac przed przeczytaniem choc pewnie za pozno. Mnie kolego nie musisz mowic, mam ambicje i umiejetnosci, stac mnie na wiecej. Strajk, pfff nie oslabiajcie mnie. Moj strajk bedzie indywidualny, bez krakowskiego targu. Bach i dowidzenia.
2
Pracownik 2017-01-09 01:53:24
Zapomnialem dodac. Ja sie nie obijam, pracuje uczciwie i gowno z tego mam. Co mam z tego? Jeszcze wiecej roboty. Zaoraja mnie. Ile mam godzin tygodniowo orac z sobotami zeby zarobic madralo te 2tys zl??. Ty pewnie w niedziele przylazisz i swieta. Na jakim stanowisku jestes ze takie opinie wyrazasz!!! Mam tez swoje zycie a nie expom spanie i expom. Sa ludzie co sie slizgaja ale sa co oraja. Nie wierze ze nie ma kasy by zmienic place. Nie mam zamiaru zycia stracic z nadzieja ze cos sie zmieni, jestem realista, a nie optymista. Zastanawiam sie czy to juz wyzysk czy jeszcze nie.
2
remi 2017-01-09 15:33:00
No to kolego zapraszamy do Marzęcic tu zarobisz, jeśli jesteś taki pracowity.
aaaaa 2017-01-13 11:57:20
dostałeś premię świąteczną to teraz Ci wyrównali, przecież zakład nie może aż tyle na nas wydawać!
1
aaaaa 2017-01-13 12:00:02
prawda, szczera prawda! jeszcze 5 stronnicową umowę dostaniesz
1
aaaaa 2017-01-13 12:03:38
Trzeba, więcej kadrę gnębić całe dnie na zebraniach i ryć im mózgi, niszczyć psychikę i samodzielność. Oni się boją już cokolwiek robić na własną rękę. Stalinizm to nie doktryna zarządzania przedsiębiorstwem.
3
dekra 2017-01-16 22:25:34
A który z hali zadzwonił do sanepidu ze zimno na halach?
4
Pracownik 2017-01-22 21:38:31
Praca non stop po 12godzin od pon do soboty nie interesuje mnie. Nie zyje po to zeby chodzic do pracy i spac, do pracy i spac. Pracujac tam nie mialbym czasu wydac zarobionych pieniedzy. A zycie nie opiera sie tylko na pracy. Placa tam dosyc dobrze jak na okoliczne firmy w tej branzy, ale nie ukrywajmy, tam jest oboz robocopow. Zaorac sie za 15zl netto nie mam zamiaru.
1
J23 2017-01-22 21:43:42
Na halach wozki widlowe spalinami lepiej nagrzeja niz te dmuchawy.
2
ucho prezesa 2017-01-24 11:24:18
Troszkę przesadziłeś z tym czasem pracy. A po ile godzin pracujesz w sExpomie? No i tu nikt nikt nie każe podpisywać Ci "cyrografu" - nie podoba się to można pracę zmienić.
1
ktm 2017-01-24 21:27:57
Te remi! To Ty masz aż 15zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto chce niech pracuje po 12, nikt Cię nie zmusi. A jak nie potrafisz odmówić to na jakieś szkolenie z asertywności czy coś proponuję.
klos 2017-02-11 12:42:50
Jak wam się powyżki podobały?
1zwas 2017-03-13 22:50:26
Podwyżki? Wyrównanie do najniższej to nie podwyżka tylko obowiązek. Jeśli prezes miałby odrobinę godności i szacunku do ludzi to by podniósł do najniższej bez próśb pracowników...
3
Onon 2017-03-23 21:28:55
Hahaha...podwyżki...jak tutaj żeby wyszła najniższa na kwitku to trzeba wynagrodzenia premią wyrównywać, i w rzeczywistości zostaje 10 zł premii.
1
kamikadze 2017-03-25 20:23:17
A może to taka polityka firmy aby Expom zwinąć a rozwinąć kooperacje prezesa
6
wiedzmin 2017-03-30 19:07:03
Panie na koniec roku chwaliles nas jak to pracujemy
ze sa zyski sprzedaz i co z tego mamy wielkie G
ani podwyzek ani nic dobrego a ledwo wiazemy koniec z koncem
my pracownicy expomu
panie pomysl o nas prosimy cie panie.....
panie masz sumienie przeciez ty kiedys tez tu pracowales jak my
2
krycha 2017-04-01 21:01:46
i go stawka blokowała................
1
Ababab 2017-04-07 20:46:42
W Expomie ludzi brakuje a jeszcze trzeba hale od Konteru wynająć bo nie ma gdzie produkować...Rafał jednak głowę do interesów ma. Konter niedługo kupi Expom bo chyba do tego to zmierza.
1
aaaa 2017-04-09 22:26:41
Na koniec miesiąca ile osób złożyło wypowiedzenia? 10-15? I co na to właściciele? Podobno firma nie ma pieniędzy na podwyżki i inwestycje więc dlaczego właścicielom i osobom z zewnątrz mówi się, że są rekordowe zyski. i oni to łykają? W biały dzień Panie Rafale, w biały dzień....my wszystko widzimy i mamy nadzieje, że niebawem zobaczą to wszyscy!
Zostaw swoją opinię o Expom S.A. Przedsiębiorstwo - Kurzętnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expom S.A. Przedsiębiorstwo