Mila Sklep Wielobranżowy

Gdynia

Opinie o Mila Sklep Wielobranżowy

pracownica 2017-02-09 19:08:11
Proszę podać mi jakieś namiary na prezesa Wysockiego.
Pipi 2017-02-09 20:43:13
Basiu to że Aldona jest do niczego nie ulega dyskusji . Ale z tym mobbingiem to serio , wam też tak daje w kość ? To dziewuszysko nadaje się do zaganiania bydła na pastwisku , tylko musi uważać żeby byki ją nie stratowały . Kto taką Aldonę zrobił Regionalną chyba miał nierówno pod sufitem .
5
mila 2017-02-11 18:38:21
w Bodzanowie w mili pracownicy są traktowani przez kierowniczkę Marzenę Wiśniewską skandalicznie pracowałam tam każe oddawać pieniądze za mięso które jest śmierdzące pracownikom jakby to była ich wina każe się składać na braki np. na warzywach na monopolu i na wiele innych rzeczy. Ktoś nie odbierze telefonu w dzień wolny na drugi dzień ma przekichane u niej. Na sklep wychodzi jak ma przyjechać regionalna wyzywa pracowników od głupich ogólnie jest podła
11
pracownik xx MILA 2017-02-12 09:25:57
Witam.Postanowiłam napisać coś od siebie, ponieważ nie mogę czytać tych kłamstw na temat naszego sklepu.
Po pierwsze: nikt nie podpisuje oświadczeń o tym żeby nie stosować mobbingu.
- żadna z kierowniczek nie dzwoni do pracowników po to aby ich wyzywać
-urlop za 2016 r należy wykorzystać do 30-09-2017 r art.163 K.p czyli żadne przewinienie jeśli ktoś jeszcze nie wykorzystał,
-owszem zdarza się,że trzeba przyjść do pracy z dnia wolnego, albo zostać po godzinach ale Pani kierownik zawsze to oddaje. Niech mi ktoś pokaże zakład pracy który tego nie stosuje jeśli w ciągu tygodnia jest 5 osób na L4,
-kierownik zamyka się z nami w szatni ale nie po to żeby się na nas wyżywać tylko omawia z nami naszą pracę, jeśli ma uwagi to mówi ale się nie drze,
-nikt nikogo nie zmusza do oddawania pieniędzy. Jest coś takiego jak zeszyt strat i tam się wpisuje wszelkie straty z monopolu,warzywniaka,nabiału. A jeśli chodzi o mięso to jest wcześniej przeceniane i sprzedawane ale nie śmierdzące jak jest opisane. Śmiem twierdzić że z takich przecen korzystał i korzysta każdy pracownik.
A tak na koniec to WIELKI SZACUN dla Pani kierownik i dla pracowników za wspaniałe prowadzenie sklepu, bo z tego co wiem to jeden z lepiej prowadzonych sklepów z okolic Płocka.
A tu wypowiadają się osoby które mają lewe ręce do pracy , chciały by się nie narobić a zarobić.
pracownica 2017-02-12 13:09:27
Widzę że jeszcze mało wiesz na temat słynnego sklepu MILA. Popieram osobę ze sklepu w Bodzanowie bo pisze prawdę to samo jest w sklepie MILI w Opatowie.Te sklepy powinny być zamknięte przez sanepid z powodu sprzedawanych starych mięs, placków i biegających mysz po sklepie. Widocznie sanepid dobre łapówki bierze.
9
Ornitolog obserwator 2017-02-12 20:17:51
Do pracownik xx Mila. Bu ha ha dobrze że to teraz czytam. post przemyślany nawet paragrafy przytoczon to się chwali. Są niestety subtelne różnice między tym co piszesz A stanem faktycznym. Niestety nie mam teraz czasu żeby to opisać ale to zrobie. Powiem tylko tyle że gdyby w Bodzanowie było tak cudownie jak piszesz to takiego zainteresowania by nie wzbudzały te posty bo mają dużo laików akurat te o Bodzanowie. Oraz tyle skarg by nie wpływalo Zarówno do Płocka jak i do Inowrocławia. To chyba i czymś świadczy.
8
Byłam widziałam nie polecam nie zostawię tak tego 2017-02-13 00:26:56
Chyba Pani kierownik się odedzwala. W końcu pisze ,,naszego'' sklepu
5
Byłam widziałam nie polecam nie zostawię tak tego 2017-02-14 00:02:44
Pracowałam w Bodzanowie więc droga Pani kierownik odniosę się do każdego argumentu.
- Kierownik nie dzwoni może tylko w celu wyzywania, ale nie obędzie się bez tego ( mam nagrane rozmowy, Nie ma problemu zatem by to udowodnić
- nie jest przewinieniem nie wybrać urlopu, tylko jakieś to dziwne ze mając rodziny dziewczyny nie są w stanie go wybrać przez 365 dni. Urlop przecież nie trwa pół roku
- zawsze są oddawane godziny? Zwalniajac się nie zostało mi zapłacone za 2 godziny ani nikt mi ich nie oddał w ostatnich dniach pracy. Kamery są, datę kiedy miałam nadgodziny znam można udowodnić
-Kierownik zamyka się w szatni aby omówić ważne sprawy.. Trochę to chyba dziwne ze kierownik gdziekolwiek się zamyka z pracownikiem. Są zebrania na których jest wysyłane każdemu co i jak w sposób mało kulturalny
- Nikt nikogo nie zmusza do kupowani, to ciekawe co było z sernikiem płynącym w sylwestra. Niestety klienci też nie raz kupują np.moczone mięso
- SZACUN dla Pani Kierownik, to tylko kierownik mogła napisać bo jak znam dziewczyny to w życiu z ich ust takie słowa by nie padły tym bardziej od chłopaków
-ludzie mają dwie lewe ręce,są leniwi. Patrząc jaką tam rotacja (miesięcznie zmienia się po kilka osob) trochę to śmieszne tak napisać. Wychodzi z tego ze pół powiatu ma lewe ręce tylko Pani kierownik ma dwie prawe ( chyba do odbierania gotoweczki) Pozdrawiam Pania kierownik
14
pracownik xx MILA 2017-02-14 08:41:19
Skoro masz takie dowody to czemu ich nie wykorzystasz?Tylko wypisujesz bzdury.
2
zarzad 2017-02-14 22:24:12
Drodzy Panstwo czy ktos Was trzyma na siłe w tej pracy nieodpowiada Wam to sie zwolnijcie niema problemu ...
2
Stefa 2017-02-15 10:36:26
Ot mądry to zawsze powie coś mądrego ,masz problem to się zwolnij i po problemie
1
milowiczka 2017-02-15 14:10:58
do pracownik xx MILA
W sprawie telefonów do pracowników kierowniczki już nie dzwonią tylko każą koleżankom z pracy zadzwonić i poinformować kogoś( bo boja się tylko czego? każdy ma prawo odmówić a kierownik powinien to uszanować) że ma np. na rano jutro a nie na południe jak było w grafiku, urlop niektórzy spędzają w pracy bo są z niego ściągani to jak go mają wybrać?! i nie zawsze są godziny oddawane bo nie raz jest powiedziane jest jak to zrobisz to możesz iść i tyle nikt nie wraca później do tego że wyszłaś godzinę później. Albo ma przyjść z wolnego bo audyt (zresztą z tym audytem to jest dzień w dzień sranie pewnie kierownik ma pokaźną premię za wynik) na pewno będzie jutro audyt i ta osoba jest niezbędna albo nie ma kasjerki bo ustaliło się cztery osoby na zmianę. W przypadku Bodzanowa jest to niewykonalne aby tak nieliczna ekipa na zmianie dała sobie radę. Bo w Bodzanowie wciąż są klienci nie ma dnia kiedy jest mniej lub więcej ludzi a jak już jest mniej ludzi to towaru jest tyle co nie miara. Tu odniosę się do tego że Mila w Bodzanowie jest jednym z lepiej prosperujących sklepów ale pod jakim względem? I czyja jest to zasługa? Jeśli chodzi o czystość i jakość obsługi to się zgodzę panie są miłe i sprzątają zawsze jest bez zarzutu i pracują bardzo ciężko, nie mają lewych rąk do roboty bo ja widzę biegają po tym sklepie jak w ukropie z całymi kontenerami, wózkami, skrzyniami ciągnąc ponad siły. Jeśli chodzi o ilość zamawianego towaru to mogę się zgodzić, bo towaru schodzi dużo więc i zamówienia są duże często niestety robione chaotycznie i bez sensu, bez umiaru tak jakby nie można domówić czegoś tylko kłaść na kupę. A to się niszczy, robi się ciasno, kończą się terminy i jest problem bo dziewczynki mięsne czy monopolowe nie umiecie sprzedać aktywnej, nawet nie umiecie polecić klientowi w dobrej cenie tego czy tamtego, ale jak wjeżdża tego dużo za dużo to choćby się za darmo dawało to nikt na siłę nie będzie kupował, chłopcy nie dbacie walicie wszystko
8
pracownicy 2017-02-15 14:15:18
Mamy tu wyrażać swoje opinie obiektywnie a więc nie tylko pozytywne ale też negatywne i liczymy że ktoś to czyta z zarządu i polepszy naszą sytuację, bo my nie możemy. Nie możemy się zwolnić bo nie łatwo u nas o pracę. Często nie mamy możliwości dojazdu często kwalifikacji, chcemy pracować w mili ale na godnych warunkach.
8
milowiczka 2017-02-15 15:19:00
kurczę ucięło moją wypowiedź.
chłopcy nie dbają o towar ani o czystość, nie pomagają koleżankom przychodzą do pracy niechętnie jakby za karę, a ja często widziałam jak dziewczyny przerzucają ciężkie zgrzewki napoi czy skrzynki albo ciągną te kontenery. Ale to wina pani kierownik bo patrzy na to wszystko codziennie i nie zwraca na to uwagi a jak już zwraca to bezskutecznie.
Co do krzyków to z magazynu niejednokrotnie dochodzą dźwięki krzyków po zebraniu wychodzą dziewczyny czerwone i jedne drugie ostrzegają ale się darła albo nie chodź tam bo się drze albo dzwoni i tak się wydziera o byle co że w kolejce klient słyszy . Potwierdzą to dostawcy, klienci więc po co rżnąć głupa. Szacun pani kierownik za lenistwo że nie wychodzi pani na sklep pracować z dziewczynami ani nie zachęca koleżanek z biura do tego. Dopiero się chwali że dobrze sklep prowadzi jak się ciśnie pracowników cały miesiąc to i audyty dobre a premie wysokie się zgarnia do kieszonki, a pracownikom nie podziękuje za zaangażowanie. Ze nie zagląda pani do żadnej z chłodni w swoim sklepie że nie wychodzi pani przed sklep ani za sklep zobaczyć czy jest porządek A POWINNA PANI TO ROBIĆ CODZIENNIE w końcu to pani drugi dom . Za ślepotę swoja że nie widzi pani swych błędów, za brak szacunku do ludzi za chamstwo wszechobecne. A przecież można inaczej bez plotek bez oszczerstw bez krzyku. Na prawdę efekt będzie pozytywnie zaskakujący.
WIELKI SZACUN NIECH TO BEDZIE PANI CHASŁO PRZEWODNIE
9
Diablica 2017-02-17 23:34:35
A ja nie ukrywam że pracuję w Mili. Nie jestem z zarządu a zarówno praca jak i atmosfera mi się tam podoba. Jedak wobec tych krytyk które tu wypisują odniosę się do klientów: ktorzy potrafią zeżreć banana a skorkę wrzucić między słodycze, to samo z innymi owocami. Rozrywają opakowania i kradną po sztuce. Do tego jak im się zwróci uwagę potrafią zwyzywać pracownika sklepu. Więc nie dziwię się że niektórzy z tej pracy rezygnują.A co do regionalnych, no cóż wszystkich nie znam ale na swoją p.Lucynę W. nie dam złego słowa powiedzieć, kobieta rozmawia ze wszystkimi z szacunkiem i nigdy nie slyszałam żeby się na kogoś wydarła lub ubliżała. Reszta może nam jej zazdrościć. Tyle w temacie.
1
Julka 2017-02-18 00:03:39
Przeciez od dawna wiadomo ze liczy sie tylko audyt co przyjdziesz do pracy słyszysz audyt audyt będzie chuj ze dostawa przyszla trzeba dokładać jarzyniak żeby audyt wyszedl dobrze no kierownisie mają z tego kasę a pracownicy gowno .Do jakiegoś dupka który tu walil paragrafami o urlopie wytłumacz mi paragrafem czemu nie można wsiąść urlopu 2 tyg.w wakacje mając dziecko w wieku szkolnym podaj paragraf, w Krakowie dziewczyny maja po 60 dni urlopu z 3lat.Aldonka jestem ciekawa czy na Wyspach Kanaryjskich w wakacje tez bylas tylko tydzien i opalalas swoje piegi.Nie martw sie są ludzie cwani bardziej od Ciebie i straszenie juz sie skonczylo.Postrzelaj sobie sweet focie na plaży w Sopocie co tydzień póki jeszcze masz za co.
3
Aldona.R. 2017-02-18 07:57:13
Poczytaj sobie dokładnie umowę o pracę, bo widzę że nawet nie wiesz co podpisałaś . Wszystko jest napisane Juleczko tylko trza dokładne czytać. Na Wyspach Kanaryjskich byłam tydzień i jest to do sprawdzenia moja droga. Więc się nie wychylaj z takim komentarzem.A jak zazdrość dupę ściska to szkolenia są więc zapraszam.Chętnie do swojego grona Regionalnych przyjmiemy nową osobą, będziesz mogła sobie zdjęcia pstrykać, co tydzień w innym mieście .A nawet na innej plaży .Pozdrawiam
M. 2017-02-18 09:22:51
Co?w kodeksie jest napisane ze nie można wsiąść urlopu w wakacje 2 tyg.?hahahaha jeblam.Ma Pani jeszcze czelność tu pisać?Krowa która najbardziej ryczy najmniej mleka daje...
1
Beti 2017-02-18 10:51:21
http://www.zsp.net.pl/pracownicy-polo-market-ujawniaja-naduzycia polecam sobie przeczytać i trochę szacunku dla pracowników bo nie długo to samo będzie w Małopolsce i potem sie juz takim wyszczekanym sie nie będzie.
1
Mila 2017-02-18 15:13:53
Przeczytaj dokładnie swoją umowę o pracę lub idź adwokata niech ci to przełoży na posty rozumek,a może do PIPU jak Ci bliżej.
Mila 2017-02-18 15:18:00
Artykuł o POLOmarkiecie,a to ma do MILI ?
HAHA 2017-02-18 17:29:00
Widzę że gówno wiesz przecież mila jest dalej jakby polo Marketem zmienili tylko nazwę ze względu na podatek,Ci sami prezesi ten sam adres więc sama idź się dokształć
1
P. 2017-02-18 17:38:45
Może Pani by się przydało dodatkowe szkolenie bo pojęcie o zarządzaniu ma Pani na poziomie podstawówki nie ujmując dzieciom w podstawówce,aż dziw bierze że śmie Pani tu odpisywać,bardziej bym sie martwiła tym że na sklepach nie kto pracować bo jakbym była Pani przełożoną to już dawno na kasjerkę bym Panią dała i by Pani zobaczyła jak jest "super"robić 10 rzeczy na raz.
6
Xxx 2017-02-19 18:50:59
Witam. Z góry bardzo przepraszam za moją długą nieobecność ( Sprawy zdrowotne nawet nie miałam jak zajrzeć na nasze forum :( )
Kochana myślę że czas już skończyć te panoszenie się kierowniczek i utrzeć im nosa by inni mogli swobodnie i bezstresowo wykonywać swoje obowiązki w pracy.
Rozumiem że się obawiasz ale nie masz czego gwarantuję dyskrecję w 100 % bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji! Jak możemy się skontaktować ? Telefonicznie ? Osobiście ? Jestem z Płocka.
Serdecznie Pozdrawiam i czekam na kontakt.
Gocha 2017-02-19 21:39:05
Chwali się jaśnie Pani że byla na wyspach kanaryjskich czy żali?Trzeba bylo tam zostać i milę otworzyć na pewno by się utrzymała o ile by ktos chcial pracować za 1400zl włącznie z weekendami a plażę to ma Pani w Krzeszowicach na parkingu .
1
Zostaw swoją opinię o Mila Sklep Wielobranżowy - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mila Sklep Wielobranżowy