KIEL-PAK Więcek Ewa Więcek Tadeusz Sp. J.

Kiel

Opinie o KIEL-PAK Więcek Ewa Więcek Tadeusz Sp. J.

Pracownik 2011-09-08 13:38:07
Skąd żeś się urwał? Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ja tam pracuję dłużej niż data zamieszczenia Twojej opinii o tej firmie i nie było tam żadnego (usunięte przez administratora) w tym czasie. Poza tym jeśli dla Ciebie pakowanie torebek na linii produkcyjnej jest ciekawe i przyjemne to powodzenia. W jednym masz rację pracuje tam dużo fajnych ludzi, ale nie wszyscy. Są też tacy (usunięte przez administratora) jak Ty. A dla zainteresowanych, konkrety są takie: marna kasa, hałas, brak poszanowania dla pracowników, teksty jak ci się nie podoba to idź do domu itp., brak perspektyw na awans, nie ma bonów świątecznych (na Boże Narodzenie szef kupił nam ubrania robocze[*]), jak pójdziesz na chorobowe czy dłuższy urlop to poznasz co czują dzieci w Somalii . Plus: dobrze płatne soboty (jak się trafią) ale na "lewo".Jedyne co trzyma tu ludzi to brak lepszych ofert lub przyzwyczajenie.
3
456465465 2013-06-27 00:05:30
Tadek to kawał (usunięte przez administratora) sknerusa
2
pracownik 2013-07-04 07:39:08
Zarobki fatalne, na maszynach 1300-1600 zl
w biurze 1200
1
wiecek 2013-07-16 13:45:32
''Prezes'' probuje leczyc kompleksy wyrzywajac sie na ludziach.
Bylem tam raz jedyny i to jak pracownicy sa zastraszeni (usunięte przez administratora) boja sie odezwac przechodzi ludzkie pojecie. ''Prezes'' wyzywa ludzi od kaprysu i nie szanuje nikogo. Dziwne ze ludzie inteligentni wogole zadaja sie z kims ponizej krytyki . Kobieta z ktora oprocz''prezeska''
rozmawialem znala zasady dobrego wychowania, posiadala kulture i
inteligencje.Zarobki tam to najnizsza krajowa za (usunięte przez administratora) i gnojenie czlowieka.
Mysle ze w odpowiednim momencie zajmie sie nimi odpowiednia instytucja.


1
chwdt 2013-07-19 00:09:50
Istna tragedia, brak poszanowania dla ludzi. Rocznie przewija sie tam z 20-30 osob. "Prezes Więcek" sknera i skurwysyn non-stop wytyka ludziom błedy i chce zabierać ludziom premie. Stawki to 6,50 i 25% premii, która jest na lewo, tak jak wszystko. Dodatkowo umowa-zlecenie.
Pracowałem tam troche i ciesze się że się z tamtad zwolniłem.
Najbardziej szkoda mi jest miłych pań na pakowni, bo pracują za 1200 zl ;/ a robią kawał dobrej roboty.
Pozatym, maszyny to jakieś nieporozumienie, lata 70-80. Kierownictwo czyli córki pana Tadeusza żądają miliony torebek i arkuszy na zmiane, a na tych złomach nie da robić normalnie.
Co do ludzi to jest pare cwaniaków i frajerów, ale są też spoko ludzie.
Nigdy nie widziałem takiego wyzysku. Nikomu nie polecam tej firmy.


3
654456 2013-07-27 16:01:29
Miałem okazję pracować w tej "firmie". Wszystkie powyższe opinie to prawda. Po pierwsze to umowy śmieciowe. Dawanie zleceń na 3 miesiące, umowy o pracę to rzadkość. Spora rotacja pracowników zatrudnianych "sezonowo". W lato ogromny upał na hali do tego hałas i ciągle wzrastające "normy". Szef który wogóle nie szanuje pracowników. Wg niego pracownicy robią na złość, a tak na prawdę odwalają kawał dobrej roboty za marną pensję. Wogóle nie są doceniani. Praca na 3 zmiany :/ Córki pilnujące interesu i wymagające ogromnej produkcji. Pensja to podstawa plus premia oczywiście płacona "pod stołem" na lewo. Ciągłe problemy z urlopem. "Decyzja" czy dostaniesz zapada na dwa dni przed zaplanowanym urlopem. O talonach czy bonach na święta nawet nie wspominam. Wręcz przeciwnie, szef biega przed świętami i wytyka błędy, żeby znaleźć pretekst do odebrania premii która i tak jest na lewo. Maszyny z niemieckiego demobilu, lata 70. Złomy na których wymagane są normy z kosmosu. I ten ciągły brak szacunku do pracownika....
3
suchmistrz 2015-09-04 09:45:47
Potwierdzam wszystko co jest napisane wyżej więc nie będę się powtarzał, mogę tylko dodać że z Tadka jest kawał hu..ja i tyle żonka nie lepsza.
Dla lepszej kontroli pracowników zamontował kilka kamer (działających) i system logowania. Szkoda słów na takiego kmiota !!!! A zarobki faktycznie wahają się w granicach 1600zł na maszynie.
4
Norman 2015-10-28 20:33:32
Brak szacunku do pracownika , ile produktu nie zrobi pracownik to ciągle jest mało ciągle coś ponoć ginie, przez co pracownicy traktowani są jak złodzieje, którzy ciągle robią na złość najwspanialszemu wodzowi. Premia, która jest płącona na lewo może zostać zabrana - (w skrajnych przypadkach nawet za bałagan obok maszyny podczas pracy). Od niedawna zaczęła sie inwigilacja pracowników - wspaniały wódz, który wszystko wie lepiej siedzi teraz przed monitoringiem i spogląda na pracowników szukając pretekstu do zaczepki i wyleczenia kompleksów po przez obrażanie. Maszyny to tragedia - warte tyle co na skupie złomu. Dość ze nie da sięna nich normalnie pracować to niech tylko Wspaniały wódz Kim dzong Tadeusz ujrzy, że akurat musisz coś w nich ustawic.... zaraz stwiedzi ze nie dajesz sobie rady albo maszyna nie chce poprawnie działać z twojej winy... Ogólnie szkoda gadać przez monopol w regionie ludzie dowodzacy ta firma czuja sie bezkarni a fatalna sytuacja na rynku pracy pozwala im na smieciowe traktowanie drugiego czlowieka ktory ciezko pracuja na ich zycie.
8
Mistrzunia Jolancia 2016-04-23 20:28:55
Krętactwo, matactwo, barak szacunku (chyba nawet do samego siebie) to właśnie cały szef tego patologicznego przedsiębiorstwa jakim jest "Kielpak" Pracownicy niedługo będą mieli (na polecenie tego chuja) zamontowane cheepy w dupach i kamery w swoich prywatnych mieszkaniach. W firmie pracuję bratanek tego pojeba pseudomin "Majonez", który jest szpiclem i pierdolonym nierobem. Ogólnie odradzam wszystkim, którzy mają zamiar pracować w tym szambie, lepiej idźcie żebrać albo Tadek was wyrucha jak was platforma nie wyruchałą .... i ogólnie szkoda szczępić ryja.
10
Kudłaty 2016-04-29 23:36:23
Nic dodać,nic ująć....Huk,kurz,potworny upał w lecie....ale.... pieniądze jakie by nie były,były wypłacane w terminie,warunki socjalne w miarę dobre w porównaniu z innymi prywatnymi firmami.Co do ludzi tam pracujących to jest kilku fajnych kolesi jak "Waldeczek","Łysy maniak Octavi" czy "Burza" i kilku innych.Nie odmawiają pomocy.Jak kiedyś wrócę do Polski to może znowu tam popracuje.
6
pracownica 2016-07-05 20:40:38
Zgadzam się. Praca w Kiel- Pak to istny kołchoz
1
była pracownica 2016-07-12 21:50:57
W tej firmie pracownicy są pod stałym nadzorem 'szefa', dzięki kamerom zamontowanym w całym budynku. ' Szef' obserwuje ich ze swojego gabinetu, a w sytuacji kiedy uzna swą interwencję za konieczną (co zdarza się bardzo często), skłonny jest przyjść i osobiście przypomnieć pracownikowi, że ten powinien ,,ruszać się trzy razy szybciej". Oprócz 'szefa', pracownicy są pod stałą kontrolą innych członków rodziny właściciela, którzy również nie szczędzą uwag co szybkości wykonywanej pracy. Poprzez użytkowanie maszyn do produkcji, pracownicy narażają swoje zdrowie, ponieważ rezygnują z własnego bezpieczeństwa na rzecz wyprodukowania kilku opakowań więcej, coby uniknąć reprymendy ze strony właścicieli. Warunki pracy niczym w Chinach, a ogólnie rzecz ujmując: nie ma to jak posadka u polskiego nuworysza.
7
Zostaw swoją opinię o KIEL-PAK Więcek Ewa Więcek Tadeusz Sp. J. - Kiel
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KIEL-PAK Więcek Ewa Więcek Tadeusz Sp. J.