Rawibox SA

Rawicz

Opinie o Rawibox SA

pracownik 2015-04-23 17:57:27
Zarobki minimalne 1500zł.Za nadgodziny dzień wolny.Brak motywacji do pracy sama praca nie należy do lekich.Kobiet pracują na umowę śmieciową po 10 godzin za 6 zł na godzine.Brak szacunku dla pracownika
7
były pracownik 2015-05-01 13:38:06
Warto dodać ze aby te nadgodziny wybrać trzeba się nieźle nachodzić i naprosić "przełożonego"...coraz więcej młodych osób widząc co sie dzieje w tej firmie odchodzi...a Ci którzy przychodzą szybko się przekonują ze niczego się w Rawibox-ie nie dorobią i tez rezygnują...brak szacunku dla pracownika, fatalne zarządzanie, zero pomocy i współpracy kadry zarządzającej z pracownikami min. produkcji...od pracowników wymaga się coraz więcej..za coraz mniejsze wynagrodzenie...i pomyśleć ze niespełna 15 lat temu ludzie słysząc ze pracujesz w Rawibox-ie patrzyli na Ciebie z podziwem...
5
RAWICZANIN 2015-05-05 15:27:46
Firma Rawibox ogłosiła się w ostatnim wydaniu Życia Rawicza że poszukuje pracowników na stanowisko pracownik produkcji odbieracz - nakładacz oraz że podania przesyłać można na email:kadry@rawibox.com.pl i wysłałem dzisiaj.
Jakież było moje zdziwienie gdy otwarłem pocztę o godz 15.15 a tam informacja wiadomość nie przeczytana usunięta do kosza przez magdalena.... celowo nie podaje nazwiska. Nasuwa się pytane po co ta nie poważna firma się ogłasza i karze przesyłać podanie na emaila skoro je usuwają dajcie sobie sami odpowiedz !!! firma niepoważna która nie dorosła do zatrudniania pracowników !!!
4
xyz 2015-05-05 22:44:21
Praca tam to wyzysk. tak się czuje jako były pracownik. Nic dobrego oprócz upokorzenia nikogo tam nie spotka. Karda zarządzająca... haha chyba tylko z nazwy. Majstrowa to osoba bez wykształcenia a majster niewiele lepszy oni nie potrafią zarządzać ludźmi, brak im doświadczenia. Dyrekcja zarabia krocie a ludzie żyją w nędzy! A firmę stać na podwyżki co było widać po ilościach zamawianego towaru. Stan sprzętu to tragedia. Tylko czekać gdy ktoś tam zginie. I jak już poruszano temat nadgodzin, trzeba się prosić o wybranie np 2,3 godzin ale jeśli firma chce by zostać a ty się sprzeciwisz to grożą zwolnieniem. Wypadki w pracy są tuszowane i nigdzie nie zgłaszane. Najlepiej by lokalne media się tym zainteresowały. NIE POLECAM.
5
Arkadiusz 2015-05-06 20:25:49
Ludzie na co wy narzekacie tak jest w każdej większej firmie co nie, że pracownicy zarabiają na jak to było ujęte kadrę zarządzającą dokładnie tak. Zresztą zarobki wcale nie są takie złe, są znacznie powyżej stawki minimalnej coś o tym wiem co nie. A jak komuś się nie podoba stawka zawsze może sobie znaleźć inna prace nikt tutaj nikogo na siłę nie trzyma. Dokładnie dyrekcja bardzo dobrze zarządza firmą co widać po zamówieniach co nie, mają świetne kwalifikacje i doświadczenie każdemu wydaje się, że to takie proste co nie, spróbujcie zarządzać własna firma. Wszystko jest tak dobrze zorganizowane też dzięki dużej zasłudze majstrów świetnie rozplanowana praca, doskonale potrafią rozwiązać każdy problem który dokładnie jak to w takich zakładach może się pojawić a tutaj są rzadkością. Dokładnie przede wszystkim trzeba pochwalić tutaj majstrową za zaangażowanie jak i w ogóle za całokształt, nie wyobrażam sobie innej osoby na tym stanowisku. Młodzi chcieliby zarabiać nie wiadomo ile i najlepiej nic nie robić co nie, dlatego rezygnują, a o wypadkach to kogoś ponosi wyobraźnia tutaj wypadków nie ma. Dlaczego ludzie obsmarowują Rawibox i się nawet boją podpisać dokładnie dlatego że kłamstwa i oszczerstwa łatwo rzucać co nie. Rawibox jak najbardziej polecam chyba ze ktoś liczy że pieniądze mu będą kapać z nieba za samo przyjście do pracy. P.S a ten mail to na pewno przeoczenie kadra tutaj jest bardzo zapracowana i najlepszemu może się zdarzyć proponuję wysłać ponownie CV zamiast od razu oczerniać co nie.
2
warszawiak 2015-05-06 22:50:24
Arkadiusz kim tam jesteś? Jesteś podstawiony? Chwalić majstrową? osoba z wykształceniem podstawowym jaki może rozwiązać problem? albo jesteś dyrektorem albo premia za ten wpis.
5
Były pracownik 2015-05-06 23:09:26
Widzę Arkadiusz ze albo nie masz pojęcia o czym piszesz albo jesteś jednym z tych "zarządzających" którym to wszystko takie różowe się wydaje z pozycji fotela za biurkiem, który nie ma pojęcia o tym co na chalach się dzieje! A co do tych Pan z biura co takie zapracoeane są, to jakim cudem często gęsto po godz 12 nie można juz u tych Pan nic załatwić ,bo ich po prostu juz tam nie ma! Chyba musisz uaktualnic dane
7
zadowolony 2015-05-17 22:27:23
Jestem bardzo zadowolony z tego że tu pracuję, najlepsza firma w jakiej byłem w swoim życiu. najlepsza kadra zarządzająca, wspaniali przełożeni,lekka praca i dobrze płatna.... a tak na prawdę to gówno jakich mało! syf i kpina z normalnych ludzi. porażka na całej lini i upodlenie w dniu wypłaty dla najciezej pracujacych! dyrekcja niech da ludziom podwyżki albo niech sprowadzi sobie tanią siłe roboczą z krajów 3 swiata! cyrk w kartonach! gdzie jest PIP ? nikt do was nie chce przyjść do pracy...
4
qwerty 2015-05-18 15:01:40
Odpowiedzcie sobie sami.
Majstrowa nawet podstawówki nie skończyła.
Wypadki w pracy są tuszowane, sam znam jeden przypadek gdzie młoda dziewczyna, nie została przeszkolona, umowa zlecenie, wkręca sobie dłoń w maszynę.
Żeby tylko nie było hałasu to dyrektor osobiście zawozi ją do Trzebnicy.
Ogólnie ludzie tam pracujący są warci takiego traktowania jak opisane powyżej.
Ludzi tam pracujący dla 1 zł są wstanie wydać cię bez machnięcia ręką.
Dziwne, że jeszcze PIP się tym nie zainteresował.
5
Czas na zmiany 2015-05-18 19:55:25
Ludzie, zamiast wypisywac tutaj opinie, wezcie sprawy w swoje ręce pojedyncze jednostki nic nie zmienia ale jeśli większość z was się zjedjoczy jesteście w stanie cos w Tej firmie zmienić, przecież z tego co tu piszecie gorzej i tak być nie może wiec nie macie nic do stracenia
2
123 2015-05-18 22:08:40
O TYM NIK NIE MÓWI ALE W SIEDZIBIE WE FRANCJI BYŁY STRAJKI I LUDZIE DOSTALI PODWYŻKI!!! szukajcie w googlach!
2
Grzyb 2015-05-20 15:10:19
Dyrekcja tej firmy wogule nie docenia pracowników w głównej mierze produkcji którzy często muszą się nieźle napocić a operatorzy nakombinować (głównie przez zły stan maszyn) żeby wykonać swoja prace dobrze nie rzadko pracując dłużej niż 8h a profity spływają i tak na tych najmniej zaangażowanych w caly proces produkcji (a powinno być chyba odwrotnie),dobrych obytych i przeszkolonych pracowników bez mrugnięcia okiem sie zwalnia bądź pozwala odejść nie robiąc nic by ich zatrzymać a zatrudnia się osoby na umowę zlecenie głownie kobiety! Niepojęte
1
desmond08 2015-05-20 22:08:15
Witam,
polecam ciekawą stronę z interesującymi ogłoszeniami :)
Każdy znajdzie coś dla siebie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "rekrutacyjna rewolucja" i wejść na pierwszą wyszukaną stronę. Sprawdźcie :)
1
borsuk 2015-05-22 19:07:53
Ffirma to kpina! Zbyt male zarobki dla pracownikow!
2
15100900 2015-05-22 22:31:31
Kiedy nastana czasy ze motyl i kadys zamiast do biurka stana przy maszynie? Dajcie ludziom wieksze pensje bo ten stan zakonczy sie buntem! Lg niech rozwiąże umowe i spokój! Firma niech zawija sie do siebie a nie w bialy dzien dyma ludzi. Bedzie spokoj !
2
Janek 2015-06-14 13:02:35
Na magazynie dopiero syf
3
firma ! 2016-01-19 20:54:46
kobiety pracuja na umowe zlecenie za 6,50 na godz :/ na świeta ani żadnej premii ani jakiś paczek nie wspominając w ogole o zyczeniach !!!!! (wspomne, aby że ludzie z produkcji na świeta dostali po 1000zl premii) a bezczelny dyrektor M.... przychodzi i ma jeszcze szczelnośc podaj ręke i spojrzeć w oczy !!!!!
2
Mickey 2016-04-29 15:14:41
Słuchajcie jak wam źle to zlaozcie se własne firmy i juz po problemie. Znajdźcie klientów, zatrudnijcie ludzi i placcie im po 4000 netto i premie. Ja nie widzę problemu. Acha i nie jestem żadnym kierownikiem czy kimś takim. Po prostu najłatwiej narzekać. Zmiencie coś we własnym życiu. Na marudzeniu nie poprawicie swojego bytu.
Zostaw swoją opinię o Rawibox SA - Rawicz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rawibox SA