RAFS Sp. z o.o.

Chorzów

Opinie o RAFS Sp. z o.o.

luzak 2014-07-27 13:49:07
No to dziwne bo wg mojej umowy przez pierwsze 3 miesiące mam dostać 1200 zł netto a na akord dopiero po 3 miesiącach. Też mam umowę o działo ale firma wydaje się dobra wiec się zdecydowałem i ponoć po przejściu na akord jak będę dobrze pracować mam dostać umowę na czas określony.
praco 2014-07-28 15:53:54
Pracuje od niedawna. Pierwsze 3 miesiące zapewnili mi stałą kwote zebym poznal jak to wyglada. Ogolnie ok, klimat wporzadku. Dochodza sluchy ze beda inwestowac w nowe maszyny. Firma sie rozwija wiec dla mnie super.
gościu 2014-08-12 12:46:27
Jestem drugi miesiac. Ci co narzekaja lepiej wzieliby sie do roboty. W akordzie trzeba zasuwac ale mozna pojsc w gore. Ci co chca pracowac daja rade, filozofii nie ma. Tez slyszalem o tych nowych maszynach. Czekam na to, wtedy otworza sie kolejne juz nowe mozliwosci. Zamiast narzekac wezcie sie do pracy. Pozdro z Rafsa
1
kiero 2014-09-11 20:42:25
Jednego możecie być pewni na każdym wynagrodzeniu was oszukają ,poza tym kompletny brak poszanowania pracownika
Rafi 2014-09-16 07:37:28
Jeżeli ktoś twierdzi,że ludzie to nyggusy,bo zarabiają 1200zł i to na tzw.śmieciówkach,to chyba powinnien się leczyć.A tak po za tym, to niech sobie pie....nie w łeb
1
kiero 2014-09-18 21:38:18
DO LUZAKA nie łudź się nie dostaniesz tej umowy znam ludzi którzy pracują ponad rok i więcej na śmieciówce
Max 2014-10-13 20:16:23
Witam ta firma to same dno nie płaca ci za nagodziny i jak przychodzisz w sobote to nie masz wolnego umowa o dzielo mialem rok 1 miesac jak sie nie załatwilem z szefem to nie miałbym jej dyrektor nic nie dba tylko o swój tyłek wszystko na akord nawet ci karza przychodzisz w weekendy nawet premi a na Swieta dostaniesz wino i grzyby suszone i ogórki kiedys widzalem pasek szefa a tam bylo 50 tys zarobek miesieczny i kto to widzal 4 grosze za format a za obrywanie 0.5 grosza smieszne pienadze i nawet ci za wykrojnik odlicza jak ty go nie popsules tylko jak 15 wykrojnikow na siebie leza to wiadomo ze nosze sa polamane i kurz syfff powini sie nazywa sytff a nie rafs
szybki 2014-10-20 15:48:23
Nie ma co liczyć że zapłacą ci za nadgodziny czy chodzenie do pracy w łikend. stawki są głodowe a na premie nie ma co liczyć. ciągle słyszałem że nakładają na kogoś karę i odliczają pieniądze z wypłaty.

DO PRODUKCJA - dyrektor nie jest w porządku bo patrzy tylko na siebie a jak chce żebyś przyszedł do pracy w sobote to będzie cie klepać po pleckach i mówić że jesteś potrzebny. WYZYSK BIEDNYCH LUDZI!
dośw 2014-10-29 18:35:42
Pracuje juz jakis czas. Ciagle brakuje ludzi widac to, widac jak wszystko idzie do przodu. Juz zauwazylem ze terminy sa narzucane z samej gory, kierownicy z dyrektorem probuja wszystko polapac na ile sie da.Troche w tym za duzo zamieszania ale widac ze glowny hadlowiec i szef przyjeli taktyke zamowienia mamy a ci co zadza produkcja niech sie martwia. To minus. Widze ze kilku dostalo teraz umowe o prace, wszystko zalezy od efektow ale doszly mnie tez sluchy ze dla samego szefa firmy nie wskazane zeby bylo za duzo umow o prace. Slyszalem ze dyrektor daje premie na ile moze a szef je obcina. To mnie martwi. Podobno kilka lat temy nie bylo mowy o slowie premia. Zobaczymy, narazie pracuje
xxx 2014-10-30 11:52:57
Najgorsza z mozliwych firm....Traktowanie człowieka jako tanią siłe roboczą:-( Mozesz sie starac nie wiadomo jak a i tak ciągle słyszysz że zle i mało mało mało....Zero szacunku dla pracowników...Co to Dyrektora-z tym człowiekiem da sie porozmawiac na wszystkie problemy dotyczące firmy..Stara sie o premie dla pracownikow ale te z kolei sa obcinane przez samego szefa głównego.Powodzenia dla wytrwałych...Mi niestety zabrakło sił;-(
pracownik prod 2014-12-17 09:34:42
Pracuje w tej firmie jakis czas i kazdemu NIEPOLECAM. Mialybyc dodatki za nocki (20%), sob (50), nied/swieta (100). Pic na wode fotomontaz. Zalezy kto wklepuje do komputera oddane zlecenia. Czasami jest dodatek czasami nie. Dziwi mnie ze za jakas robote jest stawka 100% a w innym dniu 85%. Pozatym stawki sa wyliczone do 4go miejsca po przecinku ale w komputerze jest juz do 2 miejsc czyli TRACISZ. Tracisz od 200 do 400 zl miesiecznie na samych dziesietnych grosza (0,00xx). Z czego widze to jest ochrona dla nowych. 1200 netto przez 3 miesiace potem czysty akord. Oczywiscie idzie zarobic wiecej niz 1200 przez te pierwsze miesiace. Sa tez godzinowki jak trafisz na odpowiednia maszyne. Klimat nie jest zly. Ludzie sa wporzadku, nie ma nieporozumien. O dyrektorze produkcji nie moge za wiele powiedziec bo staram sie z nim wgl nie rozmawiac ale z czego widze to jest nawet ok. Szefa rafsa czyli Rafała S. moge smialo postawic kolo Putina. Totalnie nie interesuje sie problemami pracownikow tylko tym ze jakis produkt pojechal i wrocil. W sumie zrozumiale ale trzeba byc na spotkaniach miedzy zmianowych ktore sie zdarzaja zeby zrozumiec ze cos z nim jest nie tak. Najczesciej zmiana konczaca musi czekac a zmiana zaczynajaca nie zaczyna pracy przez okolo godzine bo czasu szef nie liczy i w dupie to ma czy ty masz robote czy chcesz isc do domu bo skonczyles prace. Wprowadzil calkowity zakaz palenia od 1 stycznia na terenie calego obiektu bo niby ludzie co chwile na papierosa ida... Pozatym mamy skanowac karty jak idziemy na te 3 min zapalic... Obled. Straszy ludzi karami po 500zl za palenie. Zobaczymy po sylwestrze jak to bedzie. Ostatnio bylo dosc zimno (nawet -8) a ludzie musieli pracowac na hali gdzie nie bylo ogrzewania, gdzie w tym czasie na drugiej hali ludzie w tshirtach latali. Na szczescie to sie zmienilo i widac ze pracownicy tej hali sa zadowoleni. Ostatnio doszlo kilka nowych maszyn lecz to chinski shit (doslownie chinski) gdzie nawet oznaczenia guzikow po angielsku sa p
pracownik prod 2014-12-17 09:38:33
Ostatnio doszlo kilka nowych maszyn lecz to chinski shit (doslownie chinski) gdzie nawet oznaczenia guzikow po angielsku sa pisane z bledem (Kancel), pozatym jest to niby nowy sprzet a juz zaczyna sie psuc a jedna maszyna to chyba z miesiac juz stoi i nawet jej uruchomic sie nie da bo jest zepsuta. NOWA NIEUZYWANA MASZYNA !! Ogolnie praca nie jest mega wymagajaca czy ciezka ale i tak nie polecam. Lepiej pracowac w spozywczaku za 1200 niz przychodzic w weekendy i swieta i zastanawiac sie czy beda doliczone te dodatki czy nie. Widzialem wiele osob ktore przez pierwszy kwartal wychodzily z "normalna" pensja (1400-1600) a po tym okresie ledwo 1000 netto dostawaly. Jest to tragiczne i az noz w kieszeni sie otwiera. Nic tylko isc z tym do PIP lub zrobic zbiorowy bunt. Samemu to jedynie co sie otrzyma to wypowiedzenie.
Fthisway 2014-12-18 23:00:37
Pracuje długo w RAFSIE WIEM na 100% ze tylko zle opinie sa prawdziwe te dobre sa pisane przez osobe ktorej zlecono poprawe wizerunku firmy po tym jak pokazaly sie niepochlebne opinie!!


Pracownikow produkcji (starych) oceniam celujaco
Fthisway 2014-12-18 23:00:56
Pracuje długo w RAFSIE WIEM na 100% ze tylko zle opinie sa prawdziwe te dobre sa pisane przez osobe ktorej zlecono poprawe wizerunku firmy po tym jak pokazaly sie niepochlebne opinie!!


Pracownikow produkcji (starych) oceniam celujaco
1
Fithay 2015-01-23 14:49:30
nie polecam syf giła i mogiła kierownik w okularach to idiota reszta nawet spoko małe zarobki a kaza przychodzic w weekendy jezeli masz ryj i sie odezwiesz to jestes najgorszy bo tam lubią lizodupów nie polecam ani 1 dnia pracy w tej firmie
fgs 2015-01-24 04:27:29
To po co tam robisz?
2
niebieska 2015-01-28 17:33:22
kurcze ale jazda zlozylam tam papiery chyba podziekuje Ci ktorzy tam pracuja powinni sie w garsc wziasc i postawic warunki nie bujcie sie utraty pracy wszyskich Was nie zwolnia no chyba ze sami beda zapierniczac w co watpie powiedzcie w koncu dosc wykorzystywania !!!!!sami im pozwalacie na takie traktowanie....przykro mi
ht 2015-01-30 20:32:44
Ostatnio zaczelo sie cos zmieniac na lepsze. Poza chaosem w biurze, na produkcji jest calkiem calkiem. Jesli robisz swoje i nie jestes tepą masa to nikt na ciebie nie podniesie glosu, nie bedziesz miec problemow itd. Kasa mala ale to juz zalezy od was bo robota na akord. Jesli przy pierwszej wyplacie narzekasz to sie zwolnij. Widocznie nie pasujesz do takiej pracy. Tutaj potrzeba ludzi ktorzy maja chec do pracy i potrafia ja dobrze i w miare uplywu czasu szybko wykonywac. Wtedy jest pieniadz a i nawet na premie idzie sie zalapac. To nie prawda ze zmuszaja przychodzenia w weekend. Nie mozesz, nie chcesz to mowisz to. Jesli mialbym polecic ta prace to glownie dla kobiet. Na produkcji maja co prawda akord ale w wiekszosci zlecen jest to godzinowka. Praca w miare lekka.
1
brother 2015-02-10 23:29:42
Ta firma to kpina. Wyzysk i strata czasu. Lepiej siedzieć na zasiłku niż być traktowanym jak szmata za psie pieniądze. Szczerze odradzam tą firmę.
1
gh 2015-02-19 15:43:25
Jak się postarasz i zarobisz więcej to i tak cie z tego okradną przzy wyplacie
1
bobas 2015-04-28 15:07:24
ktez ma zlozylem papiery wiec to dupce beda dzwonic to olewam to juz kiedys dalem sie wykorzystac i mam nauczke.dobrze ze przeczytalem te opinie bo pewnie bym poszedl. szkoda nawet tego jednego egzemplaza cv pozdro
1
Hmm 2015-05-22 14:00:24
Kiedyś tam pracowałem. Zaczynałem jeszcze na Karbiu, potem Chorzów. Umowy normalnie były dawane bez problemu! [może teraz jest inaczej?] Powiem tak zarobić tam można tylko zależy jaką pracę sie dostaje. Są takie maszyny i stawki na nich że pracując cały mies na nich wyciągnie sie 2-2,5 tys. I to bez nadgodzin! No może z jedna sobotą. Warto się uczyć na maszynach! A jak ktoś nie załapie to potem klei kartony czy robi śmieszne roboty za marne grosze. Tak jest! Trochę inteligencji i obrotu a zarobić można!
1
Ja 2016-01-30 20:00:53
Jakie są maszyny, interesuje mnie np. Bobst
4
wielki syf 2016-03-11 20:49:21
Siema. bylem pracownikiem rafs jakies 8 miesiecy. to co tam sie dzieje jest paranoja. syf brud nie da sie zarobic. stawki akordowe sa tak male ze malo kiedy da sie zarobic 100zl na szychte. aaa i zajebisty dyrektor co upierdala na wyplatach. by ci to poszlo w piety. co do umowy o prace to mozecie zapomniec z miesieca na miesiac podpisuje sie umowe o dzielo. nie polecam tej firmy. zero lazni nie ma sie gdzie umyc brudny wraca sie do domu. nie pozdrawiam.
1
Nick 2016-06-05 09:39:35
Gadanie ludzi którym się nie chce pracować albo mają 2 lewe ręce skoro tak mało płacą i tyle ludzi niby narzeka to czemu stali pracownicy dalej tam robią skoro na rynku pracy jest pełno ofert pracy gdzie można zarobić 1300 skoro tak wszyscy twierdzą moje zdanie jest tak w każdej firmie są jakieś niedociągnięcia i tak zwany bałagan ale dla ludzi którzy chcą pracować i mają chcecie do pracy to polecam tą firmę
2
Zostaw swoją opinię o RAFS Sp. z o.o. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RAFS Sp. z o.o.