Instal Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy Hurtownia Materiałów Elektroinstalacyjnych

Świętochłowice

Opinie o Instal Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy Hurtownia Materiałów Elektroinstalacyjnych

kolo876 2014-03-27 19:17:58
oczywiscie mowa o instal Świętochłowice-Lipiny tragedia
5
ziom 409 2014-03-27 19:57:07
Tragedia ludzi wykorzystuja , zero szacunku , zwalniaja ludzi z usmiechem na twarzy . Nie polecam ! Za wszystko biora kase
5
2691 2016-02-26 09:38:33
Witam. Jestem pracownikiem na produkcji od paru lat. Nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Kierownik jak i Dyrektor to osoby całkowicie profesjonalne ale wymagające. Nigdy nie wyrzucili pracownika dobrego, któremu chce się uczciwie pracować a nie wytwarzać buble. Jeżeli ktoś został zwolniony to niech się cieszy, że nie została wezwana policja (niestety często byłaby pomocna) a tylko został zwolniony z dnia na dzień. Uważam, że powyższe opinie są krzywdzące dla firmy, jednak każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Proszę osoby piszące powyżej uczciwie napisać dlaczego nie pracują w firmie, dlaczego zostały zwolnione.
1
biały-murzyn 2016-04-05 14:30:12
Zgadzam się z opiniami wyżej. Zatrudniając się w instalu poznacie wielu ludzi ponieważ jest tam dużo rotacja ludzi. Za wypłatę z instala akurat opłacicie sobie rachunki w wynajmowanym mieszkaniu. Taka prawda że odkąd zmienił się dyrektor to była dobra firma ale odkąd jest nowy dyrektor tomek to firma traci w moich oczach. Najlepiej to zatrudnijcie sobie Ukraińców. Rzućcie im te ochłapy w postaci 1000 zł a oni będą za nie jebać cały dzień jak murzyni. Teraz trochę o dniu w instalu. Na początku robisz wszystko pomału więc jeśli wejdziesz na maszynę to przykładowo na jednej z nich zarobisz 54 zł BRUTTO a będziesz siedział 8h. Śmiech na sali. Dodatkowo jeśli zepsuje Ci się maszyna to zanim ją brygadzista naprawi minie z 10-20 minut(a psują się dosyć często) to tracisz czas a nie zarabiasz. Tak samo jak są zebrania zawsze o 14 więc zmiana wcześniejsza siedzi godzinę dłużej za darmo a zmiana popołudniowa traci godzinę pracy. Kasę z wypłaty odliczą Ci za wszystko co jest tylko możliwe nic nie popuszczą. Jak jest dużo pracy to trzeba pracować w sobotę i czasem w niedziele oczywiście nie są płatne 100% tylko jakieś marne 30% PODOBNO. Tak samo nocki niby są płatne ale jakoś nie wydaje mi się. Jeszcze te ich śmieszne hasło o jakości a tak naprawdę to w dupie mają jakość liczy się dla nich tylko zysk. Śmieszna firma powinni ją zamknąć.
4
pan siebie 2016-04-29 15:21:00
Witam...ten kto pisal to sprostowanie to pwenie jeden z tej dwójki dyrektor lub lierownik.Zgadzam sie ze wczesniejszymi opiniami w instalu zarabiaja tylko starzy wyjadacze robiac praktycznie tylko referencje ktore sie oplacaja.jest tam jedno wielkie kolesiostwo i falszyzm wsrod pracownikow.do kierownika nie ma nawet po co chodzic ze swoimi pretensjami i niesprawiedliwoscia bo zaraz nakabluje brygadziscie a ten w odwecie ukarze cie dajac najgorsze zlecenia.nowi pracownicy tak naprawde nie maja szansy sie wybic gdyz zgrzewaja same najgorsze referencje na co dzien.no chyba ze akurat jakies ksiezniczce nie chce sie siedziec na maszynie albo maszyna nawala to nowy pracownik ma zaszczyt dostac lepsza robote ktorej i tak nie zrobi dlatego ze zgrzewa to raz na jakis czas wiec wychodzi na jedno dniowka i tak do dupy.Odciagaja za zle sztuki ,buble, jak juz minie twoj czas ochrony ktory trwa miesiac.po nim nawet robisz jakas referencje drugi raz w duzej odleglosci czasowej to nie mozliwoscia jest nie narobic bubli.starzy pracownicy pracujacy kilka lat tez buble robia tylko sa one w dziwny sposob ukrywane.dziwia sie ze ludzie wynasza bo pracownicy strasza ze za buble wyrzucaja z pracy.Nie polecam tej firmy gdyz tam nie ma przyszlosci nie zarobisz na rodzine.chyba ze jestes bliskim kolesiem brygadzisty i wlazisz mu w dupe albo kobieta brygadzisty te osoby tylko tam zarabiaja nie narobiac sie za wiele.reszta musi zapierdalac jak woly by zarobic marne 1300zl
4
Fourteenworlds88 2016-04-29 21:35:38
Inwigilacja na kazdym kroku , krzesła smierdzą opadają w doł tyle chociaz zrobcie dla tych biednych ludzi a nie trakujecie ich jak goja dajac "jałomużne "xD jak swiniom w chlewie
4
Fourteenwords88 2016-04-29 21:54:41
Ktoś nawiązywał do ukrainców znam paru i oni nie pozwolili by sobie na takie traktowanie, szybko odegrali by się a z firmy zostały by fundamenty pozdro !
3
Eksniewolnik 2016-04-30 07:44:27
Niestety na wysokość zarobków mają wpływ "brygadziści". Dobra pracę dają kolesiom. Jest jeden ktory sie stara wszystko wykonać,ale też go niszczą. Dwoch pozostalych to tragedia, lizodup kierownika i dobiera sobie ludzi na zmianę niszcząc nowych, drugi boi się własnego cienia. Brygadzistów,którzy byli za ludzmi zniszczono psychicznie, bo nie potrafili lizać dupy "idealnym pracownikom". Nie polecam pracy, z tego co wiem po paru latach zarobki zamiast rosnąć....spadają.
6
Rafał Muzyka 2016-05-02 20:10:09
Cześć Wam bohaterscy odważni internetowi napinacze.
Ilu z Was zwolniło się z powodu złych warunków pracy bądź płacy ? Ilu ? Żaden!
Przez 10 lat pracy w Instalu, potrafię sobie przypomnieć nazwiska 3 osób, które się zwolniły samoistnie. Wszystkie te osoby znalazły lepszą pracę, z czego dwie za granicą. Reszta wyleciała bo się nie nadawała. Każdy z Was wyleciał z pracy bo był słaby. Wszyscy najeżdżacie, ale jak Instal chciał z Wami pracować, to nie narzekaliście i sami się nie zwolniliście. Swoje farmazony wylewacie dopiero jak wylecieliście z pracy.
W związku z dużym wzrostem produkcji w ostatnich 3 latach, przez firmę przewinęło się około 200 osób. Na forum pluje może 10 osób. Potraficie procent wyliczyć ? Wiem, że niektóre nicki to ta sama osoba, która na koniec kariery w Instalu miała stanowisko asystenta asystenta magazyniera, a nawet na to stanowisko się nie nadawała.

Jak można pisać, że w sobotę się pracuje chyba za 30% ? Jak można pomylić 130% z 30% ?
Jak można swojej wypłaty nie umieć policzyć ? I Ty się dziwisz, że już nie pracujesz ?
Większość z Was już nie pracuje w Instalu. Dlaczego zatem piszecie anonimowo odważni internetowi napinacze ?
Macie jakieś śmieszne nazwisko i się go wstydzicie? Czy po prostu łżecie ?

Lećcie z hejtem.
Pozdarawiam Rafał Muzyka
2
MUZYKA JEST SMIESZNE 2016-05-02 22:53:37
TO CO WYPISUJA LUDZIE TO PRAWDA
4
niewolnik 2016-05-08 09:13:50
dokładnie. praca dla niewolników jakiś. a rafał pie**li głupoty. niech idzie na produkcje i spróbuje z niej utrzymać rodzinę. życzę powodzenia.
2
robol 2016-05-10 16:32:50
Witam!Mam wrazenie ze to jest jedna I ta sama osoba pod innymi nickami.Dlaczego sie nie podpiszesz Nazwiskiem?Czego sie boisz jak juz nie pracujesz.Jak Cie beda chcieli sprawdzic to Cie dopadna po IP.Bylo wiele zebran trzeba bylo sie odezwac.Teraz odwaga?Chyba ze nadal pracujesz?To jak Ci az tak zle to sie zwolnij.Nie mi dane sie tu wypowiadac czy jest dobrze czy tez zle bo nie mam zamiaru w necie wylewac zalow.Nielepiej mowic wprost???Masakra.Pozdrawiam
robol2 2016-05-10 16:59:54
Witam ! pracuje w instalu juz dosc czasu, i zgadzam się z Robolem wyżej ! jesli jestes takitaka odwaznay to się podpisz pod swoją opinią. Może w instalu nie ma jak w luksusowych firmach , ale jezeli ktos cos ma do powiedzenia to wypowiada sie na zebraniach ! i jak mu nie pasuje , to zmienia prace i tyle. ! wszyscy sa odwazni przez internet i wypisywać głupoty ale zeby isc i powiedzieć wprost to juz się boi i woli sie napinac w necie , zalosne i tyle ! 5 !
robol 2016-05-10 21:32:56
Ja wcale nie zaprzeczam ze tak nie jest,ale po co tu to wszystko wypisywac.Trzeba mowic wprost a nie nudy zastepowac siedzeniem w necie.pozdr.
Dziękujędobranoc 2016-05-18 00:57:44
Drogi Rafale. Na zebraniach nie ma co się odzywać, bo nie dość że słowa pracowników macie w głębokim poważaniu, to na drugi dzień jak ty to obrałeś w słowa za Swoją "odwagę" stracisz prace. Nie ważne czy ma się rację czy nie prawda zawsze w oczy kole. Nie wiem czy chcesz przypodobać się komuś czy naprawdę bolą Cię wypisane słowa pracowników byłych czy też dalej pracujących, ale doskonale każda z osób pracujących na produkcji zgodzi się w 99% że komentarze powyżej to prawda. Zacznijcie szanować Swoich pracowników, a wtedy nie będzie prawda tak dla Was bolesna... Jest również pozytywna strona tego medalu, pracując w instalu można poznać naprawdę wiele fantastycznych i wartościowych ludzi, to byłoby na tyle. Pozdrawiam. ;)
6
patol2 2016-05-23 21:51:48
Swietochlowickiwielkichuj.u zamiast obrażać tu ludzi może weź sie za robote!!takie zachowanie jeśli można tak to nazwać jest wręcz żałośnie płytkie!!,ale tak to jest jak ktoś jest całe życie (gnojony,itd)gdzies musi chociaż sobie poklikac bzdury bo odwagi nie posiada by powiedzieć komuś co o nim myśli jak to jest?! A już wiem oceniam ciebie według siebie!!!!!żal!!!
2222 2016-06-20 14:23:19
Czytając większości opinii o Instalu mam wrażenie, że wypowiada się ciągle ta sama osoba. Czy naprawdę trzeba używać tak wulgarnych słów. Jeżeli ktoś nie chce pracować w Instalu to przecież nikt nie zmusza zawsze można się zwolnić i poszukać lepszej pracy Jeżeli już nie pracujesz i wypisujesz tak obraźliwe słowa to może powinieneś przemyśleć niektóre sprawy np. dlaczego nie pracujesz. Może zastanowicie się nad swoim podejściem do pracy innych. Jak wygląda wasze poszanowanie np. Pani która sprząta ? czy uważasz że wylewanie czegokolwiek z kubka i rozmazanie na podłodze nogą to jest Ok? rozrzucanie papieru toaletowego po całej ubikacji ?chodzenie do szatani która jest dopiero co umyta i nanoszenie brudów to jest OK? niepozamiatanie za sobą koło stanowiska pracy, wrzucanie śmieci koło kosza a przy okazji porozlewanie tego co zostało to jest OK ?można było by mnożyć. Ok nie szanujecie kierownictwa które was wyzyskuje wasze prawo ale dlaczego odnosicie się w ten sam sposób do siebie, do osoby która jest tak samo wyzyskiwana jak Ty, czy TY .Może posprzątacie za sobą swoje śmierdzące ubrania, obuwie ? Może wyczyścicie swoje kubki po kawie, herbacie aby nie zrobiły się z „Kożuszkiem”. Tego wszystkiego nie widzicie pozdrawiam
2222 2016-06-20 14:38:43
żal mi ciebie. a tak na inny temat. to czytałeś łyska z pokładu idy? jestem pod wrażeniem
2
Xxx 2016-07-19 16:34:47
Wszyscy ludzie w instal są fałszywi a szczególnie co poniektóre baby wścipskie i wredne. Chuja Umią ale robią dłużej od ciebie i wielkie damule. Najbardziej fałszywa robota od wszystkich w których już pracowałem, nie warto nikomu ufać bo idzie się szybko przejechać na tych ludziach większość liże duże kierownikowi tak aby nikt się nie dowiedział :) masakra...
4
NIE POLECAM ODRADZAM 2016-10-24 23:01:13
Ludzie wszedzie tylko nie tam! Harowalem w tej firmie i to co tam widzialem to przechodzi ludzkie pojecia. Dyrektor wielki pozer nic nie wart. Ktory umie wszystkich ponizac a tym pewnie leczy swoje kompleksy zero szacunku dla ludzi którzy robią na ich posadki. Przez ten zakład przewinęło się setki ludzi pytanie brzmi dlaczego ? Jeżeli jest to taka wspaniała firma :) jakby było normalnie to nie musieli by cały rok pracowników szukac. Jest tak? I zawsze będą szuka dopoki nie zmienia całej tej pseudo kadry zarządzającej która nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy i stwarzają pozory ze wszytko widzą . A ludzi traktują jak śmieci i śmieci im płacą. Pan dyrektor jak nazistowski strażnik straszy wszystkich karmi i zwolnieniami jakby na instalu swiat sie konczyl. Mam nadzieje ze w końcu ktoś się tym czymś zajmie bo trudno to nazwać firma ale już nie długo jestem pewny :) a i nie wierzcie w te bajki jaka kasę się tam zarabia bo jeżeli do dyrekcji jest to kasa to niech sobie żyją za takie pieniądze . PS. Te pozytywnie komentarze na pewno pseudo dyrekcja pisze bo nikt normalny nie obraża swojej firmy jak są tam warunki dobre tak mi się wydaje. Pozdrawiam wszystkich którzy muszą się tam męczyć .
4
Wkurw.... 2016-10-31 16:01:29
Mialem tam isc w srode, ale ze względu na te opinie nie pójdę. Z deszczu pod rynne.. widze, ze tu wszedzie dookoła same obozy porobili, brak słów. Oby te wszystkie obozy pracy splajtowaly!!!!!
1
oj zwykla ciekawosc 2016-11-08 09:56:28
Czemu nie podpisales sie pod wypowiedzią ?:D haha
Lipin 2016-11-22 15:43:51
Praca, jak praca. Produkcja przy maszynach i montażu w trybie 3-zmianowym. Dodatkowo płatne weekendy. Ostatnimi czasy dość duże zamieszanie, bo zatrudniają coraz więcej ludzi. Płaca na czas, choć zarobki mogły by być lepsze. Nie jest to szczyt marzeń, ale jest ok.
Dep631 2016-11-23 08:37:32
Pracuje od kilkunstu dni, jest ok. Problemem jest zmianowka.
Zostaw swoją opinię o Instal Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy Hurtownia Materiałów Elektroinstalacyjnych - Świętochłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instal Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy Hurtownia Materiałów Elektroinstalacyjnych