Pekrapol Spółka z o.o.

Świecie

Opinie o Pekrapol Spółka z o.o.

xxx 2013-12-12 12:57:48
nie polecam w żadnym wypadku!
Jak najdalej od tego zakładu!!
8
?? 2014-06-24 13:54:06
Witam! Pracowałam w tym zakładzie ponad pół roku. No i mam podzieloną opinię, gdyż plusem było że za wszystkie przepracowane nadgodziny było zapłacone(osobno do ręki)ale było zawsze. Pracownicy na święta otrzymywali paczki (dla dzieci ze słodyczami, kiełbasy, mięso itp.)- część pracowników narzekała że z roku na rok są mniejsze paczki dawane(jak dla mnie to i tak dobrze bo teraz coraz mniej zakładów coś daje pracownikom, nie ma więc co narzekać). Jeśli chodzi o minusy to za umową o pracę można naprawdę się zaczekać. (usunięte przez administratora). A jak już się "zdobyło" swój rozmiar to trzeba było do domu brać i samemu prać, gdyż jak oddało się do pralni to niestety od nowa trzeba było "zdobywać" ubranie.
2
eks pracownik 2015-04-12 09:31:43
Witam nie polecam Nurtpol, Brico to przy ty, pikuś, praca na akord osoba po pierwszym dniu ma robić tak szybko jak z 2 letnim doświadczeniem, jeżeli nie wyrobisz normy to ci zabierają od wypłaty, chcesz się załatwić to z zegarkiem cię wyliczają MASAKRA.
1
sprite 2015-10-15 09:58:29
witam...pracuje w tym zakładzie pare lat i tak jak jest teraz nie było dawno...zakład nie powiem czysty ,zadbany ale zarobki to masakra- najnizsza krajowa - jak są nadgodziny to połowa jest do reki ,reszta na konto gdzie zabiera się przy tym 30%...dodam również ze pracowników nie traktuje się po ludzku.zdarza się ze pracownicy są wyzywani od najgorszych nie tylko przez tych z biura ale także przez ich dzieci które czuja się panami ...urlopy trzeba odrabiać o chorobowym to zapomiec ...dużo by pisać - ogólnie nie polecam tego zakładu ...
1
szarak 2016-01-18 19:06:02
Ja nie narzekałem nigdy na tą firme.Dobrze tam jest
2
jaro 2016-03-11 18:28:11
hej..... co tam sie wyprawia to przechodzi ludzkie pojecie... przy umowie podpisuje sie zaraz wypowiedzenie z pracy z powodu choroby ,,tak zrobiono z jedna z pracownic która przyniosła zwolnienie lekarskie od ginekologa bo zaszła w ciaze ,mało tego zwlnienie to napisali z data wstecz bo było im to na reke...bo nie chciała na chorobowym pracowac ja wiekszosc która choruje,,,, pani BOZENA L ...rzadzi sie i wyprawia niestworzone rzeczy z pracownikami zastraszajac ich pod kazdym wzgledem... to nie ludzkie jak sie pracuje w sulnowie w pekrapolu ,pod jaka presja...chcesz urlop - musisz go odrobic,,,za kazdy tydzien chorobowego zabiera sie premie na miesiac ,wiem bo sama chorowałam miesiac co za tym idzie 4 m-ce bez premii.. ukraincy maja wiecej praw niz my którzy pracuja po pare lat,,,oni dostaja mieszkania ,dotacje i wieksze stawki a my za najnizsza krajową i to nie zawsze taka jest bo odciaga nam sie za nie wyrobione normy.... mzoe ktos sie wkoncu tym zaintereuje co tam sie wyprawia,,, polski obóz pracy
7
Kari 2016-03-15 09:48:19
Jak czytam te opinie to zastanawiam sie czy mowa o tej samej firmie. Pracuje tam pare ładnych lat i nie narzekam :) . Te brednie to chyba ściemniacze i kombinatorzy piszą , którzy uznają zasadę " zarobić a sie nie narobić " . Jesli chodzi o umowę to znam takich co chcą pracować i dostali ją po miesiącu bo szybko normę robili a znam takich którzy robią bo muszą a im sie nie chce i umowy nie maja . A jesli chodzi o zarobki to tez nie można narzekać - zawsze na czas , górki nawet szybciej a te 30% to każdy głupi wie ze to podatek i ZUS wiec po co bzdury piszą . Ja osobiście szefowi nie dziwie sie ze Ukrainców zatrudnia skoro ludzi znaleźć nie idzie - bo od razu złote góry chcą i z tego co słyszałam maja takie same stawki co my . Ale niezadowoleni wiedza przecież wszystko najlepiej :)!!! Jeszcze w sprawie premii to zasady od lat są znane - jest premia za niechorowanie plus za wyrobienie normy. Uważam ze to uczciwe bo czemu ma dostać premie pani która nie pracowała w danym miesiącu - ja nie mam ochoty robić na takie osoby! Pozdrawiam
3
Kari 2016-03-16 12:11:18
Zapomniałam wczoraj dodać że zabawni ludzie w Pekrapolu pracuja- bo dzisiaj zamiast sie praca zajac to robia dochodzenie kto wczoraj nie byl w pracy i ta opinie dodał -dla zainteresowanych- Pudło. Proponuje isc do szefa i sprawdzic na monitoringu kto dzis o tej godzinie do kibla poszedl;)
Jeszcze raz dodam ze w tej firmie to sie super pracuje- kabaret za darmo I jeszcze na żywo!
Pozdro
4
obserwator 2016-03-16 16:28:02
a ja myślę że ludzie w tej firmie nie umieją liczyć przy takich normach takie małe pieniążki zarabiać !!!!! śmiech na sali
7
maja 2016-10-07 14:12:20
Powiedzie szczerze czy jest sens dojezdzac do pracy do tej firmy 35 km ?
Dadzą więcej niż najniższą krajową ?
A i powiedzcie czy wrażliwy zołądek odpada?
nie interesuj sie 2017-02-24 23:11:46
w sulnowie rodzina rządzi tzn brygadzista jego żona i szef to kuzynostwo jak i pomocnik brygadzisty to krewny kierowniczki na dodatek na hali robi jej córka więc możecie się domyślać jak tam jest na nic wasze odzywki w jakiejś sprawie do szefa bo o wszystkim i tak brygadzista się dowie
5
JakCięWidząTakPiszą 2017-04-09 11:14:23
A wiec w końcu mogę opisać dokładnie jak wygląda w zakładzie Pekrapol z siedzibą w Sulnowie.
1 . Nie polecam tego zakładu
Zgadzam się z przedmowcami, w zakładzie panuje chora atmosfera. Jeden dla drugiego wilkiem . Każdy patrzy tylko na siebie.. Obrabianie tyłka to tam chleb powszedni , każdy zawsze ma coś do powiedzenia . Ludzie są naprawdę nieprzyjemni , a wręcz dwulicowi!
2. Praca
Co do pracy , trzeba się narobić aby zarobić. Lecz i tu pojawia się problem ! Pracownicy są oszukiwani : rzekome nadgodziny czasem wypłacane są normalnie , a innym razem okazuje ze nie wyrobiło się normy bądź dostaje się do ręki 8;zł . W końcu lepiej oszukać pracownika i więcej zatrzymać dla siebie, niż prawidłowo rozliczyć się z pracownikiem
3. CHOROBOWE
Tu pojawia się problem... W tym zakładzie najlepiej nie chorować . Tylko przychodzić i pracować. Przykładem jest jedna z pracownic która otrzymała wypowiedzenie po powrocie z chorobowego . Dodatkowo pracownicy robią śledztwo czy dana osoba faktycznie jest chora ..
4. Urlopy
Dawane są z ciężkim sercem , p. MARIUSZ robi wielkie problemy gdy on jest potrzebny .. Czasem trzeba wybrać urlop na rządanie jesli w.w. nie chce go dać .
5. Rodzina
Faktycznie to rodzinny Biznes. Tylko Ci co trzymają paluszki prosto w tylku ^^ mają tam racje bytu. Inaczej są gnebieni przez pracowników. Do prezesa nie można iść z problemem , gdyż zwykły szary pracownik nic tym nie zyska , bo nie ukarze on osób na wyższym stanowisku , które są jego rodzina.
6. K O N T R O L E !!!!!
O kontrolach dany zakład dowiaduje się dużo wcześniej , wiec zawsze mogą się przygotować i dzięki temu nie zaliczyć wtopy. Przed kontrola zawsze sprzątanie .. W dzień kontroli nie można ciągnąć jelit po ziemi , trzeba uważać . Po wszystko wraca do normy i są rzucane one po ziemi .
PALENIE PAPIEROSOW nie jest tam zakazane , pracownicy na 1 i 2 przerwie wychodźą na zewnątrz w ciuch
5
JakCięWidząTakPiszą 2017-04-19 20:53:00
Pracowałam w tym zakładzie przez dłuższy czas . I nie wspominam tego czasu miło. Obóz pracy , ludzie dający się wykorzystywać . Zarabiają dobrze Ci którzy donoszą i trzymają z 'kierownictwem' . Opinie pochlebne piszą tylko Ci którzy mają dzięki temu dodatkowe profity. Szkoda ze normalny pracownik czy nawet były pracownik boi się odezwać bo grozi to utrata pracy. Wiec woli przechodzić gehenne w tym zakładzie.
JUZ NIE DŁUGO WSZYSCY SIE PRZEKONAJĄ JAK JEST NAPRAWDĘ.
1
Byłem jestem będę 2017-05-22 09:30:19
Kolejny przykład na to jak pekrapol oszukuje . Roman był na umowie zlecenie w Pekrapol w chwili obecnej pracuje tam ale zatrudnia go inna firma powiązana z zakładem. I dopiero w lipcu ponownie zatrudnia go na umowę o pracę. Niech ktoś się w końcu za nich weźmie !!! Tak być nie może
1
Zostaw swoją opinię o Pekrapol Spółka z o.o. - Świecie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pekrapol Spółka z o.o.