Helio S.A.

Wyględy

Opinie o Helio S.A.

magazynier 2014-10-17 13:25:38
praca na magazynie moze nie taka zla, ale pieniadze tragedia.przyjmuja na umowe zlecenie na 3 miechy po ktorych ma byc umowa o prace ktorej nigdy nie ma, a najprawdopodobniej wyrzuca Cie po okresie swiatecznym. kierownik magazynu idiota tzw gluchy.ma swoje glupie zarty do ktorych trzeba sie przyzwyczaic i najlepiej go nie sluchac. rzadzi tym wszystkim lysy grubas ktory do wszystkiego sie przypieprza, wiec lepiej go unikac.ogolnie nie polecam, chyba ze komus nie zalezy na kasie
4
lol 2014-10-30 11:37:08
za te pieniadze to nie wiem czy ktos tam pojdzie do pracy
3
nika40 2014-12-11 19:42:10
JAK SIĘ PRZYKŁADAŁEŚ TAK MIAŁEŚ DO KOGO TE PRETENSJE TRZEBA BYŁO SIĘ BRAĆ ZA PRACE I TYLE
były ph 2015-01-20 18:17:10
Zgadzam się z przedmówcą. Premia na chorych zasadach niesprecyzowana. więc sucha podstawa. brak narzędzi na wprowadzanie produktów do sieci (na gazetki, plakaty, ekspozycje itp.)KIEROWNICY I DYR sprawiają wrażenie jakby nie znali reali współczesnego handlu. brak jakiejkolwiek decyzyjności w działaniu....
2
Roman 2015-05-22 10:25:55
Na jaką podstawę można liczyć, pracując na sieciach ? Czy premia jest realna do uzyskania ?
gość 2015-05-28 17:10:28
2850 zł netto w tym opłacasz sobie ZUS i podatek (pracujesz na działalności). Na vat dają. Co do premii to wielka niewiadoma! wg umowy powinno być od obrotów np. zrobisz 25 tys. to powinieneś dostać x% od 25 tys. W rzeczywistości masz x% od 5 tys. Ogólnie w tej formie nikt nic nie wie. Nie masz do niczego wglądu. Szczerze: odradzam!
1
czarna 2015-05-29 13:04:35
Fakt małe pieniądze , na premię nie ma coliczyć. Trzeba wręcz prosić się o własne pieniądze . Nie ma takiej nawet możliwości by wypłata była na czas i tym samym zapłacić ZUS w terminie.
2
Haha 2015-07-16 13:59:43
ODRADZAM!
Obiecanki cacanki i tyle w temacie, ta firma to porażka.
1
Prawda 2015-07-22 17:29:54
Wszystko, co zostało już tu powiedziane to najprawdziwsza prawda. Radzę omijać tę firmę szerokim łukiem!
1
Poleczka 2015-07-23 20:15:06
Odradzam szczerze. Niekompetentna kadra. Zarzadzanie na poziomie zerowym. Kadra bez matury, dobrze "kleczaca" na kolanach:)
1
Śmiech na sali 2015-07-30 10:11:16
Ta firma to porażka zwłaszcza prezes, człowiek miał gwarantowaną pracę po roznowie z regionalnym kierownikiem, miał iść do pracy w najbliższym czasie, a tu nagle parę dni przed planowanym rozpoczęciem presez zerygnuje z kandydatury j którą kierowniczka dała szansę no (usunięte przez administratora) jak tak można, ten człowiek zwany prezesem ma coś w głowie.
Kasa marna, a wymagania nie wiadomo jakie.
ODRADZAM komu kolwiek pracę w tej "firmie"
2
Aaa 2015-07-30 10:31:33
Ta "firma" jest(usunięte przez administratora)inaczej nie da się tego nazwać!
Zero 2015-07-30 12:24:12
Zero ambicji, zero pomysłów firma jedno wielkie zero!
ho 2015-08-01 21:38:26
Wszystko co wyżej opisane sama prawda.
Zło 2015-08-03 13:45:57
Szkoda tylko że nie można wystawić gwiazdki ocen na minus bo tutaj pasuje -5/5.
gość 2015-08-06 10:57:24
Interesuje mnie praca na produkcji, jaka jest atmosfera, wynagrodzenie na tym stanowisku?
AntyH 2015-08-07 08:47:30
Pracowałem w Bać Pol Tarnów jeśli ta opinia komuś pomoże to produkty helio się bardzo słabo sprzedają jeśli ktoś chce tam pracować za samą podstawę która jest marna to proszę bardzo. Bać Pol byl głównym dystrybutorem lecz jak wspomniałem sprzedaż helio słaba i przestali handlować zwłaszcza ze na rynku Małopolskim guruje Kresto i Bakalland, a helio to mozna spotkać w 15% sklepów z całości.
Ogólnie nie polecam tej firmy.
2
fasffsa 2015-08-09 18:35:17
A ja pracuję i nie narzekam :)
Czasami spóźnią się z wypłata, to fakt ale nie ma jakiegoś dramatyzmu. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie no to trzeba się naharować żeby dostać premię, nie ma lekko. Samo wynagrodzenie to 2895 zł podstawy, ale z tego trzeba zapłacić zus no i podatek dochodowy. Więc jeżeli ma się duży zus no to (usunięte przez administratora) zostaje, oczywiście jak nie uzyska się premii. A co do zarządzania firmą to się nie wypowiem ponieważ można tutaj dużo gadać, ale samemu stworzyć taką firmę to nikt z przedstawicieli czy innych zarządzających nie potrafiłby tego dokonać.
Hack 2015-08-10 18:45:48
Premię niestety nie często zobaczysz, sam ASM się nawet przyznał w rozmowie kwalifikacyjnej.
Szkoda tylko że produktów nie ma w dużych sklepach do których chodzi 75% mieszkańców, rządzi Bakalland i Kresto sporodycznie lub znikomo widzę Helio.
4
PanH 2015-08-17 18:37:19
Nie ma co się rozpisywać i pisać książki, firmie niekompetentna, nierzetelna, na premię rzadko można liczyć, prezes nie dba o pracownika, jak mu się coś nie spodoba i to nie związanego z pracą to dziękuję będzie kolejny, niepoważna firma.
2
Była PH 2015-11-15 13:57:03
Mam bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Pracowałam 8 m. po czym mi podziękowano. Odwala się kawał pracy na naprawdę dużym terytorium i jeszcze często pracowałam za kierowniczkę, która to większość czasu spędzała na L4 lub na urlopie. Firma bardzo wykorzystuje ludzi za marne pieniądze i traktuje ich jak "śmieci". Co miesiąc trzeba było prosić się o wypłatę że zdążyć zapłacić ZUS. Firma totalnie nieodpowiedzialna. Nie ma premii a sama premia jest naliczana w sposób taki żeby jak najmniej wypłacić, choć przed rozpoczęciem pracy było powiedziane zupełnie co innego. Obiecanki i bajeczki żeby złapać frajera który założy działalność gosp. do pracy w Helio.... Szkoda czasu, szkoda zdrowia dla tej firmy. Produkty ogólnie się nie sprzedają, brak nowości, brak wsparcia w sprzedaży.... brak szacunku do pracownika....
1
Popcorn 2015-12-03 23:17:45
A kierowniczka to ta gwiazda z Gniezna, upss... chyba teraz z Konina?
2
CAŁA PRAWDA O HELIO 2015-12-10 18:08:12
NAPRAWDĘ WARTO PRZECZYTAĆ !!!!!
W tej firmie pracowałam przez jakiś czas na produkcji czego bardzo żałuję ,ale zdążyłam ją wystarczająco poznać i to, jak funkcjonuje. Zacznę od tego co się dzieję na samej produkcji z ludźmi nie da się nawiązać żadnego kontaktu, wszyscy chodzą i tylko podsłuchują, a jak niedosłyszą to wymyślą, żeby donieś kierownikom zmian i dzięki temu zapewnić sobie dalszą pracę i wysoką premie. Osoby, które tego nie robią wylatują bez znaczenia, jak pracują. Podam przykład osoba, która bardzo dobrze pracowała, nie chodziła na zwolnienia i wykonywała wszystko, co do niej należy i co jej zlecono najlepiej, jak potrafi ,ale nie chodziła się podlizywać i nikogo nie obgadywała wyleciała po kilku tygodniach i jeszcze mało tego brygadzistka z którą pracowała zarzuciła jej, że nic nie robiła(większość brygadzistek tam się obija tylko chodzą i plotkują o wszystkich z kierownikami zmian, dzięki temu mają zagwarantowane wysokie premie). Powiem tak nadrzędną wartością w tej firmie jest nie to, jak kto pracuję, ale ile doniesie!!!!!!!!!
A co do kierownika to nawet zdania poprawnie po polsku nie umie powiedzieć wstyd!!!!.
Przychodzi, a właściwie wpada na 5 minut i się czepia o byle co nie mając pojęcia, jak jego własna firma funkcjonuję bo wie tyle ile ludzie mu doniosą, dzięki temu kamer też nie musi oglądać bo dzięki nim jest na bieżąco. A co do kierowniczki zmiany to nawet nie wie przez, jakie rz pisze się przemysł dno totalne !!!!!!!!!! Nie wiem, jakim cudem ta firma tak długo funkcjonuje mając takich niekompetentnych ludzi, ale jak widać na rynku kiepsko sobie radzi i często jest tak, że nie ma co robić na produkcji tylko się siedzi i czeka na zamówienia.
Jeszcze coś odnośnie towaru myślę, że warto wspomnieć, iż jest naprawdę najwyższej jakości, czyli prosto z podłogi, przeterminowany z przejawami, jakże aktywnego życia pewnych insektów, także oprócz bakalii dla wzbogacenia walorów smakowych kawał mięsa też się
3
CAŁA PRAWDA O HELIO 2015-12-10 18:10:02
kawał mięsa też się znajdzie, także tak wygląda gwarancja najwyższej jakości w tej firmie, jakby ktoś nie wiedział zatrucia wśród pracowników, również się zdarzały. Co do wypłaty to, aż brak słów za 1,5 miesiąca harówki dost. 1400 zł do ręki śmieszne co nie, także o premii nie ma co marzyć chyba, że będziesz się podlizywać i donosić ile się da. TA FIRMA NIE MA ZA NIC LUDZI, ANI ICH PRACY TAM NIKT NIKOGO NIE SZANUJĘ BYLE TYLKO KOGOŚ WYKORZYSTAĆ I ZAROBIĆ NA NIM.
3
HELLO 2016-03-16 22:50:22
Pracuje jeszcze ta pożal się boże Regionalna na Małopolsce była chyba z Lublina lub gdzieś koło. Miałem z nią rozmowę. Sprawiała wrażenie nierozgarniętnej i bała się o własne dupsko jak zapytała czy mam zaległości w Zusie. Jak tak to mnie nie przyjmię zeby nie miałą nieprzyjemności. Kurwa w jakim kraju my żyje. Polska bananowa. A ludzie gorsi niż chlew. Na starcie już byłem spalony. Ale teraz dziękuje bogu że tam się nie dostałem.
2
Zostaw swoją opinię o Helio S.A. - Wyględy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Helio S.A.