Astra Sp. z o.o. Poznańska Palarnia Kawy

Poznań

Opinie o Astra Sp. z o.o. Poznańska Palarnia Kawy

LooK 2012-02-15 23:26:16
Mam nadzieję, że Ci się nie udało, zaoszczędziłeś sporo czasu. Firma ogólnie z dużymi perspektywami perspektywami do rozwoju jednak cały czas stoi w miejscu (żeby nie powiedzieć że się cofa). Dyrekcja hamuje wszelkie przejawy ambicji, brak środków na rozwój i działania na rynku, zero jakichkolwiek działań marketingowych wychodzących do klienta a przede wszystkim produktem klasy premium konkurują z połowę tańszymi mieszankami.
Równie ciekawe rzeczy zaczynają się dziać jak trzeba wypłacić premie pracownikom. Targety są ustalane w taki sposób, aby przypadkiem się to komuś nie udało, a przynajmniej nie zbyt często. Jak już komuś się uda są one tak windowane, żeby sytuacja przynajmniej w najbliższych miesiącach się nie powtórzyła.
Takich abstrakcji jest tam mnóstwo: informacje o promocjach centralnych, które tak naprawdę nie są zakontraktowane i nigdy się nie ukazują; podczas promocji cenowej i gazetkowej zdarza się, że produkt jest zablokowany do zamówień w danej sieci; zała
1
szkodaczsu 2012-07-24 11:11:38
Zgadzam się w pełni z przedmówcą.
Firma reprezentuje delikatnie mówiąc dno i 2 metry mułu.
Powiem w skrócie wymagają od Ciebie pracy na najwyższych obrotach,nie nagradzają,oszukują na wypłacie premii.NIe ma jasnych reguł wynagradzania.
Robią Ci pranie mózgu i obwiniają za swoje błędy/
Szkoda czasu na pracę w takiej firmie,która jest toksyczna i nie rozwojowa...bo gdzie ludzie tak pija ich kawę po za Poznaniem?No właśnie a więc nie zarobisz kasy a tylko stracisz nerwy.FIN
1
k....... 2012-09-21 23:43:05
Pracę jako PH w Poznańskiej Palarni Kawy Astra polecam osobom, które w bardzo krótkim czasie zechcą zrzucić parę kilo. (usunięte przez administratora), stres, nerwy to jest to co Ci pomoże w osiągnięciu sukcesu. Na szczególną uwagę zasługuje dyrektorstwo które nie da Ci chwili wytchnienia. Będzie Cię wspierać i motywować. Do tego specjalistyczne narzędzia pracy- auto w którym temperatura w okresie letnim często przekracza 50 °C pomoże Ci wypocić tłuszcz.
Nie zwlekaj napisz, zadzwoń!!
Chudnij z ASTRĄ.
GUGU 2012-11-05 10:45:38
Hahahaha-najlepszym narzędziem marketingowym jest kubek z LOGO ASTRA-wszyscy dystrybutorzy po otrzymaniu takiego kubka robią zamówienia na TONY!!!!!
cos na ten temat wiem... 2013-02-02 08:54:17
Znam jednego z szefow a dokladnie jego styl pracy. Ten styl nie ma nic wspolnego z jakoscia, rozwojem czy inowacyjnoscia. Jest wrecz odwrotnie ale jak jest sie kolega zarzadu to sie praca znajdzie. Opinie wyrazone na tym forum w moim odczuciu sa prawdziwe.
?????? 2015-01-30 15:11:32
Dlaczego Prezesem PPK ASTRA jest TEN pajac (+ dureń i nie rób synek)
były pracownik 2015-02-22 19:36:05
nie polecam! to co się tam dzieje zakrawa o sąd pracy,
wszystko co napisano wcześniej jest prawdą,
wynagrodzenie - można wynegocjować sensowne,
waldi 2015-05-20 22:20:53
Zakupiłem w dn.20-05-2015 W SKLEPIE INTERMARSCHE w Golenoiowie herbatę Astra PU-ERH Czerwoną liściastą produkcji Poznańskiej Palarni Kawy Astra Sp.z o.o.61-757 Poznań ul Garbary 114
Czerwona herbata była chyba przewożona z rybą bo zapach jest zepsutej ryby. Wydałem 5,99 zł. Gwarancja herbaty do dn.04-2017 seria L260-120. Unikajcie tego produktu.
Pracownik 2015-10-09 09:42:38
Praca w Astrze wcale nie jest taka zła. Fakt, jest stres ale gdzie go nie ma? Jak ktoś chce mieć luzik w życiu to niech idzie na zasiłek. Powyższe negatywne opinie są rezultatem braku porozumienia pomiędzy kadrą/zarządem i zwykłymi szeregowymi pracownikami.

Ale dogadać się można i premie jak i inne nagrody można sobie "wywalczyć" (to i tak za mocne słowo). Trzeba po prostu umieć się komunikować, zamiast wylewać żale na tej stronie, niezadowoleni powinni rozmawiać z przełożonymi. ROZMAWIAĆ a nie puszyć się jak pawie.

Odnośnie osoby która zakupiła czerwoną herbatę w Goleniowie. Ta herbata TAK MA SMAKOWAĆ ignorancie.

Pozdrawiam i polecam pracę w Astrze jak i produkty (tym bardziej że to jedna z kultowych marek POLSKICH i trzeba ją wspierać).
4
trochewiedzacy 2015-10-11 15:23:47
,,wywalczyc,, premie? który z mądrych pracowników dokonał tego wpisu? Antyreklama . Podpisując umowę o pracy powinno być wszystko jasno określone chyba,co? Bo potem trzeba ,,walczyć,, ? O premię. Umieć się komunikować--czyli jak ktoś w dupsko będzie wchodził to premia będzie. Godne pożałowania podejście. Z tego co wiem, to dobrzy pracownicy uciekają ostatnio lawinowo do konkurencji. Stanowczo nie polecam tej firmy, chyba ,że nastąpią zmiany w zarządzie i tego bufona nieudacznika prezesa wykopią. Może się coś zmieni na lepsze. A kawa swoją drogą super . Pozdrawiam
1
Była 2015-10-15 20:05:56
No widać że panie z biura piszą pochwały o swojej firemce. Pracowałam chwilę to coe na temat wiem. Premie dostaje ten kto jest lizusem , kadry zarzadzajacej brak. Jest dyr ale o Nim szkoda słów.Dostajesz starą pande z gps i każą peacowac po 10 godzin dziennie ba umowie o współpracy. Zenada.
1
??? 2016-01-29 09:42:40
Jak wynika z większości wpisów, takie samo tałatajstwo, jak u większości tzw. "polskich biznesmenów" :) Walenie w rogi pracownika i oczekiwania kosmiczne. Jak takie barany wyobrażają sobie lojalność ludzi?
5
były pracownik 2016-01-30 22:03:40
czytam i nie chcę mi się wierzyć, że nadal brak tak zmian kadrowych.
dziwię się, że właściciele pozwalają na taki prywatny folwark w firmie o takim potencjale.
4
Kick 2016-06-16 12:56:21
Firma ma świetne produkty, dobrze opakowane i całkowicie anonimowe dla klientów:(Kilka dobrych kaw i to takich nietypowych na rynku, bardzo dobre herbaty...ale brak długoterminowej myśli strategicznej, promują wszystko i nic. Zamiast zdecydować się na poszczególne produkty i je wypromować, oni skupiają się na marce Astra która jest mało nośna:(
Aaaa 2016-09-14 13:36:53
Jak wyglada aktualnie praca w firmie? Jakie zarobki? Godziny pracy? Prosze o odpowiedz osoby tam pracujace.
Qur 2016-09-18 19:17:34
Zarobki ok. 1500 na rękę, praca 2 zmianowa (paczkarnia), umowa zlecenie.
2
Daaam 2016-09-21 17:34:37
Pracuje ktoś na produkcji II zmiany, jak jest? Da się tam wytrzymać?
Krowoog lp 2016-10-11 18:22:51
wymagania jak w przemyśle kosmicznym, jak będzie dalej zobaczę jeszcze i napiszę (mechanicy są OK)
Zostaw swoją opinię o Astra Sp. z o.o. Poznańska Palarnia Kawy - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Astra Sp. z o.o. Poznańska Palarnia Kawy