Bort-Wimar Sp.j.

Grodków

Opinie o Bort-Wimar Sp.j.

bliblable 2015-03-01 09:09:19
A Ania nie mogła spać :(
5
ola 2015-03-03 10:15:29
Mialam w Przewornie dlugi audyt.
1
0la 2015-03-03 10:18:17
Masz racje kretynki po zawodówce.
ROZŻALONA 2015-03-07 20:52:45
Witaj Beti
Na początek zasadnicze pytanie.
Jaki rodzaj umowy o pracę posiadasz ?
Jeśli jest to :
1. Umowa o pracę na czas nieokreślony, pracodawca jest zobowiązany podać powód rozwiązania umowy o pracę.
2. Umowa na czas określony, pracodawca nie musi podawać powodu rozwiązania umowy o pracę.

Jednak czytając twój post sądzę, że jest to umowa o pracę na czas nieokreślony (9 lat pracy).
"podał je przez kierowcę", coś mi tu nie pasuje.
Pracodawca ma obowiązek poinformować pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę osobiście, przedstawić za i przeciw, a co najważniejsze na dokumencie wypowiedzenia umowy o pracę muszą istnieć dwa podpisy: zarówno pracodawcy, jak i pracownika (dla każdej ze stron).
"NIE byłam nigdy na chorobowym", jest argumentem na Twoją korzyść, jednak zastanawia mnie z jakiego powodu podczas dziewięciu lat pracy nie Byłaś na chorobowym.
Czyżbyś była zastraszana ? Niestety są takie przypadki.
"socjalne które nam się należy nie wiem gdzie się podziewa".
Jako pracownica masz pełne prawo "skontrolować" pracodawcę co do kosztów uzyskania przychodu, kosztów pracy itp.
Na przykład poprzez prośbę do działu kadr o comiesięczny tzw. PASEK, lub wydruk z komputera dotyczący Twej pensji, jak i kosztów z nią związanych (ubezpieczenie, podatek, socjalne).
Inną sprawą jest tzw. wewnętrzny regulamin pracy.
Jednak i w tym przypadku pracodawca ma obowiązek poinformować o jego istnieniu pracownika na piśmie, a co ważniejsze udostępnić go na jego życzenie .

Reasumując, moim zdaniem sprawa ta nadaję się do sądu pracy.
(usunięte przez administratora)
1
beti 2015-03-09 12:59:06
przepraszam mojego pracodawce na calym forum wpis był troche niesprawiedliwy
już wystąpilam o jego usuniecie
Domiska 2015-03-09 13:27:11
Przepraszam mojego bylego pracodawce za niestosowny komentarz napisany pod wplywem emocji. Prosba o usuniecie jest juz rozpatrywana przed administratora
Ultraviolet 2015-03-15 19:34:44
A ja bym Hama nie przepraszał !!! Za komuny był niezłe ziółko , starsi ludzie znający go to wiedzą. Możecie z nimi porozmawiać !!
4
ziomal 2015-03-15 19:37:04
Możecie pogrzebać w archiwach IPN - to sie przekonacie !!!!
1
kizia 2015-03-17 15:00:54
Przeworno z Gra ..to bagno i dno Aśka po zawodówce ,jakie kierowniczki taki sklep.
1
kika 2015-03-26 12:34:06
Byly fajne dziewczyny w Przewornie Marta i taka przemila pani w okularach nie pamiętam jak miala na imie a zostaly staree zolzy.
gość1 2015-06-04 20:28:06
a aśka ze skorogoszczy niby pani kierownik to istny bezmózg i totalna tępota. Czy ten szef wogóle wie kogo zatrudnia????
Gość 2015-08-28 14:14:31
Zmieńcie Kierowniczke w Skorogoszczy to wtedy sklep będzie ok.Dzięki niej ten sklep spada na psy. Masakra jakaś. Opryskliwa., niemiła i wogole psuje wizerunek Borta. TRAGEDIA
1
ktoś 2015-10-22 07:18:48
sklep w Przewornie... Bez komentarza... Chyba najgorszy sklep pod względem obsługi w jakim byłam. Te młode pnie które tam pracują lub pracowały to mam wrażenie że przychodzą do pracy za kare. nie dość że kolejka jak za komuny bo "łanie" muszą poplotkować to w dodatku obsługa bardzo nie miła. Jestem tak często ale chyba tylko jedna pani jest całkiem normalna. Myślę że jeśli bort widziałby ruchy i zapał do pracy co niektórych pań to chyba nie chciałby takich pracownic. Warto się temu przyjrzeć...
3
puszek 2015-10-28 21:46:07
otworzyłem cukierka i zobaczyłem robaki smiejące się ze mnie że wyprzedziły mnie i zjadły go wcześniej myślałem ze byłem w sklpie zoologiznym i kupiłem sobie zwierzątka ale jednak to był wimar stwierdziłem więc ze jak już mam robaki to pójdę na ryby więc kupiłem sobie jeszcze jogurt który był tak przterminowany że dałem mu wędkę i łowił razem ze mną pozdrawiam puszek okruszek z tych bułek co mąkę zlizują
4
puszk 2015-10-28 21:47:51
ten komentarz wyżej jest do przeworna
1
Klient 2015-11-11 10:35:31
Jestem klientem w sklepie w Skorogoszczy i to co tam się dzieje to masakra.obsługa miła ale jedna osoba obsługująca reszta biurowa. Pani kierownik istna beznadzieja na niczym się nie zna. Opryskliwa i do tego nie umie odpowiedzieć na proste pytania. Towar zwrócić to problem bo Pani kierownik nie umie zrobić zwrotów. Sklep funkcjonuje ponad rok,a od jakiegoś czasu zakazane jest krojenie salcesonu itp wędlin w galarecie. Co to ma być? Niedługo pewnie wędlin w tym sklepie nie będzie się wcale kroiło. Za mało dziewczyn w sklepie i kolejki jak za komuny. Gdyby Pani kierownik była kumata nie potrzebowała by koleżanki do wspólnego posiedzenia w biurze. Bo zwykła pracownica zamiast obsługiwać na sklepie to całą zmianę siedzi w biurze odwalajac całą robotę kierowniczki. Więcej osób pracujących fizycznie jest tam potrzebnych a nie siedzących. Tragedia.
5
klient 2015-11-25 10:27:14
przeworno tragedia zwłaszcza p.Natalia która jest nie miła i opryskliwa. poprostu masakra.pewnie trzyma sztamę z kierowniczą i dlatego tam jeszcze pracuje.
2
007 2015-11-25 18:27:28
hehehehe jakaś lalusia przeworyńska się pożaliła, która w szpileczkach nie ustała 2min w kolejce. Osoby, które piszą takie bzdury są do bólu żałosne !!!!!
Może kochane lalunie zazdrościcie tym Paniom bo większość z Was w Przewornie zajmuje się tylko plotami i lataniem do gminy po pieniądze. Zastanówcie się co piszecie. Mądrzy ludzie tego nie piszą. Wszystkie Panie w tym sklepie są Ok. Trzeba pracować z ludźmi żeby to zrozumieć a nie siedzieć tłustą dupą przed komputerem i wypisywać bzdury. Mądry przeczyta i machnie ręką, głupi będzie siedział i czytał bzdury zawistnych ludzi.
Powodzenia życzę osobą, które lubią ubliżać innym nie patrząc na siebie.
1
008 2015-12-07 14:03:50
007 przeczytaj uważnie co napiszę.
Jakoś dziwnie bronisz pracodawcy.
1
macho 2015-12-24 06:07:17
a dlaczego w sklepie w sidzinie zawsze niema ogurkuw?
picku 2015-12-26 20:55:12
Bo pracują tam same kobiety ?
5
prawie klient 2016-06-23 12:54:08
z takim zachowaniem dalekim od przyjętych, jako chociaż poprawne, w kulturze nie miałam do czynienia - rada na przyszłość trzymajcie się z daleka
2
Bebol 2016-07-15 23:16:36
Zgadzam się
Bebol 2016-07-15 23:21:04
Dokładnie
byla klientka 2016-08-10 22:52:31
Proszę o kontrole terminów ważności w Skorogoszczy. Juz mi się zdarzyło 4 razy kupic produkt długo po terminie :/
Zostaw swoją opinię o Bort-Wimar Sp.j. - Grodków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bort-Wimar Sp.j.