Szmidt Sybilla Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa

Pyskowice

Opinie o Szmidt Sybilla Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa

Piekarnia&Cukiernia Szmidt 2016-07-13 10:30:50
W Piekarni & Cukierni Szmidt przestrzegane są zarówno przepisy prawa pracy jak również wewnętrznych regulaminów wynagradzania i pracy. Wynagrodzenia również wypłacamy zgodnie z przepisami prawa. Z przykrością czytamy tak negatywne komentarze, jednak doświadczeni czasem wiemy, że zdarzają się niezadowoleni pracownicy. Mimo ich negatywnego stosunku do pracy i naszej Firmy życzymy powodzenia w dalszym poszukiwaniu odpowiednich ofert spełniających ich wymagania. Usuwane są jedynie komentarze naruszające dobra osobiste pracowników Piekarni & Cukierni Szmidt.
2
Piekarnia & Cukiernia Szmidt 2016-07-13 10:33:18
Usuwane są jedynie komentarze naruszające dobra osobiste pracowników Piekarni & Cukierni Szmidt
1
anonimmm 2016-07-15 16:13:20
jasne sciema niezla
5
zyczliwy 2016-09-03 09:26:05
Wspanial cukiernio szmidt i pracownicy mam nadzieje ze nie usuniecie postu kierowanego do pracowników z których większość być może nie zdaje sobie sprawy ze podpisując umowy ze stawka poniżej najniższej krajowej jest stratna miesięcznie 550 zl brutto nie ma sensu żebyście robili w godzinach nadliczbowych w soboty i niedziele zajeżdżali sie żeby wyrabiać miesieczna normę które przeznaczane na wyrównanie do najniższej krajowej nawet za przepracowanie 160 golych godzin firma musi wam zapłacić najnizsza krajowa czyli lepiej przerobić minimum potem leżeć w domu a i tak na pasku będzie 1850 brutto bo nie mogą zapłacić mniej nie wspominając ile jesteście stratni na nadgodzinach przy takich stawkach chętnych do większej wiedzy w tym temacie zapraszam do poczytania kodeksu pracy lub wizyty w pip
6
zyczliwy 2016-09-03 09:34:01
No może znów troche prawdy nie mówcie potem ze usuwacie bo cos tam cos tam jezeli post zostanie usunięty osobiście zglosze fakt do pip chcecie pracować w tej firmie?zastanówcie sie w tym miesiącu jedna z pracownic ma przepracowane prawie 400 godzin jak można tak traktować ludzi w calej firmie aż huczy na szczęście dziewczyna zmadzala i sie zwolnila chetnie spotkalbym sie z wami w sadzie pracy
7
pracownica 2016-09-03 14:26:21
Czyli czy się robi czy się leży 1850 brutto sie należy?teraz juz wiem czemu nam mówiono żeby nie patrzeć na stawkę na umowie tylko jakies gmatwanie ze to premia wyrownaja.dlatego teraz wieloletnim pracownikom poszly zarobki w dol no cóż kochani czas szukac nowej pracy a wlascicielom życzę by za jakiś czas zostali im tylko pracownicy z Ukrainy do zatrudnienia bo zamiast dbać o pracowników wola latać po punktach i okruszka na ladzie szukac.tez wiem o ktora pracownice chodzi z tymi godzinami żal ze sie zgadzala
7
Nieważne 2016-09-10 12:53:14
Już tyle komentarzy jest usuniętych przez Szmidta, że głowa mała :)
7
Pracodawca 2016-09-22 18:37:28
Szanowni Państwo. Z założenia nie zabieram głosu w tego typu dyskusjach. Obecna sytuacja wymaga jednak sprostowania kilku faktów i przedstawienia naszych intencji jako właścicieli.
W ostatnich miesiącach podjęliśmy wiele działań, które poprawiają warunki pracy i mają poprawić zasady wynagradzania:
1. Chcemy ograniczyć liczbę nadgodzin poprzez zatrudnienie większej liczby osób, bardziej elastyczne grafiki czasu pracy, zatrudnienie osób do pracy tylko w weekendy (obecnie jest takich 11 osób), możliwość podjęcia pracy na ¾ lub cały etat,
2. Zależy nam na każdym przyjmowanym pracowniku – zapewniamy szkolenia, indywidualny plan wdrożenia oraz opiekuna podczas okresu wdrożeniowego,
3. Chcemy uczciwie wynagradzać pracowników i w tym celu przedstawiliśmy nowe zasady. Wydaje nam się że to jest źródłem największych nieporozumień dlatego pragnę podkreślić podstawowe zasady obowiązujące w naszej firmie od kilku miesięcy:
• Wynagrodzenie minimalne za pełny etat (1850 brutto = 1350 netto) jest gwarantowane i składają się na to podstawa + stała premia
• Wynagrodzenie to jest gwarantowane bez premii sprzedażowej i nadgodzin
• Nadgodziny są wypłacane według wszelkich zasad kodeksowych
• Wszyscy pracują na w pełni oskładkowanych ZUS umowach
Do tego aby to wszystko działo potrzebujemy Waszej pracowników pomocy. Przede wszystkim jeśli coś przez czyjeś niedopatrzenie nie działa według opisanych wyżej zasad to prosimy o zgłaszanie tego bezpośrednio do właścicieli i gwarantujemy, że będziemy reagować. Ponadto aby wszystko się działało prawidłowo np. ograniczenie liczby nadgodzin potrzebujemy kompletny skład pracowników we wszystkich punktach sprzedaży i pozostałych działach. Dlatego prosimy tez o zaangażowanie w poszukiwaniu pracowników którzy mogliby uzupełnić nasz skład.
Jak widać wpisując się w tą dyskusję pod własnym nazwiskiem wystawiam swój i rodziny autorytet na m
3
Pracodawca 2016-09-22 18:38:55
Jak widać wpisując się w tą dyskusję pod własnym nazwiskiem wystawiam swój i rodziny autorytet na możliwe ataki. Bardzo proszę o uszanowanie jednak moich intencji i próbę dalszego poprawiania sytuacji.
3
zyczliwy 2016-10-04 08:52:10
Szanowny pracodawco dalej nie widzicie w czym tkwi problem wiec może napisze tak:
1.na umowie na pewno nie ma najniższej krajowej wiec w pierwszej kolejności nadgodziny i premia idą na wyrównanie.nie zaprzeczajcie bo zacznę KRZYCZEC.jesli sie mylę dlaczego nie dacie pracownikom najniższej krajowej na umowach?
2.lamany jest jeden z najważniejszych przepisów kodeksu pracy-brak 11 godzin miedzy zmianami
3.potraficie poniżyć pracownika za minimalne niedociagniecie na sklepie nawet nie biorąc pod uwagę ze zazwyczaj jest sam na zmianie
3.slowa szefa do zwalniającej sie pracownicy z wieloletnim stażem:"dla mnie liczą się zyski nie ludzie"
4.ciagle rzucanie ludzi po sklepach bo ktos chory można zrozumieć bo ktos sie zwolnil problem firmy bo tzn ze cos nie tak ze się więcej ludzi zwalnia niż zatrudnia.
5.pamiataj pani Szmidt zepsuć sobie opinie można szybko a żeby ja naprawić trzeba lat
6.a co z funduszem socjalnym?
7
Radzio 2016-10-05 21:32:55
Czemu szkolenia pracowników odbywają się w ich wolnym czasie i nie płatne?Gdzie są finansowane z dotacji Uni.Śmieszne umowy o prace premia za to tamto,koszyki ,a na końcu jak zawsze nie wyrobione i premii brak!
5
xx 2016-10-06 16:05:06
Gwarantowane 1850 czyli podstawa plus premia .wszystko pięknie niby jest ale jest w tym maly haczyk nadgodziny wylicza sie z podstawy wiec może proste wyliczenie zakladajac ze w danym miesiącu jest np 20 dni roboczych czyli 160 godzin:
1850:160h+50%dodatku co daje ok 17zl za 1 nadgodzine
1850:160+100% =23 zl za nadgodziny w porze nocnej i dni świąteczne
Przy śmiesznej podstawie jaka jest na umowie wychodzi ok 12 i 16 zl łatwo wyliczyć ile jest sie miesięcznie w plecy
5
pracownica 2016-10-06 16:41:10
Ta firma to jedna wielka pomylka pięknie tylko na rozmowach kwalifikacyjnych rzeczywistość to tragedia myslalam ze opinie tutaj są przesadzone jak to zazwyczaj bywa ale niestety to prawda
6
pracownik 2016-10-06 18:35:28
chyba niektorzy tu przysadzają, pracuje parę dobrych miesiecy i wyplata jest zawsze na czas a to jest wazne
jak sie ma na utrzymaniu rodzine. Nie robą problemow z umową o pracę jest na pełen etat a nie jak w
marketach za 3/4 etatu.
są nerwowe sytuacje ale gdzie ich nie ma ???
2
Byly pracownik 2016-10-10 19:41:04
Ok. Nerwowo jest wszędzie ale ta firma jako pracodawca to masakra bo sama praca ok. Nie mówcie że pracy nie ma zmienilam zaraz po szmicie i moje zarobki na reke oscyluja miedzy 2200 a 2900 na reke i nie mialam doswiadczenia. Zmienilam na produkcje na strefie. Robie swoje 8 godzin i do domku. A praca jest.
3
Emeryt 2016-10-26 14:48:08
Jak wygląda praca na magazynie?Ciężko jest?Znalazłem ogłoszenie że szukają emerytów do sprzątania.
Brak słów 2016-10-27 15:27:29
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie, brak szacunku dla pracowników, od klientów więcej życzliwości nic pracodawcy. szefostwo nie da sobie nic zarzucić wręcz przeciwnie uważa że nic się nie należy tym bardziej ze musi opłacić swoje rachunki niż zmienić umowę lub dać podwyżke gdzie pracuje się za dwie osoby na sklepie lub więcej, nadgodziny to norma . Co z tego ze wypłata w terminie jak jest kiepska w dodatku czy są nadgodziny czy też ich nie ma to jest taka sama wypłata. Jedyna normalna osoba w tej firmie to Maja szmidt z reszta nie da się dogadać. Dalej bym tam pracowała bo zespół na sklepie bardzo fajny nie stety wszystko psują koordynatorzy i szefostwo, pieniądze które nie są adekwatnie to wykonywanej pracy, brak szacunku. Z przykrością stwierdzam że co chwile zwalniają się ludzie i będą się zwalniać bo skoro przez tak długi czas obietnic nic się nie zmieniło to wątpię w to że się zmieni!!! I nie jest to tak ze są ludzie którzy zawsze będą niezadowoleni tylko po prostu każdy pracownik który tam pracował potwierdzi moje zdanie. Dla byłego szefostwo życzę dużo pokory...

9
Pracownik 2016-11-25 12:52:14
To prawda co tu piszecie to wielka ściema ludzie pracują jak w Oświęcimiu za marne grosze a ludzi wyzyskuja jak można pracować bez przerwy i pod kamerami A tylko szmitowi ciągle mało i poniźanie pracownika
7
były pracownik 2016-12-21 21:37:04
Nie polecam pracy w tej firmie oszukują strasznie na wyplatach
3
byla pracownica 2017-01-03 10:29:08
ciekawi mnie ilu pracowników sie zwolni po wypłacie w lutym ja zmieniłam pracę samej podstawy mam 2000 brutto a sądząc po waszych śmiesznych stawkach 1350 brutto z premia i nadgodzinami niewiem czy uzbieracie 2000 brutto na pewno zarobki wam nie wzrosną żal tych którzy do tej pory nie przejrzeli na oczy.
4
xxx 2017-01-03 10:31:50
A kto przyjdzie pracować za 1350 brutto to nie Chiny
3
Klient 2017-01-12 20:08:03
Na sikorniku często można natrafić na stare ,spleśniałe rzeczy !Jak była stała obsada to było wszystko świeże .Szefostwo nie umie zatrzymać dobrych sprzedawców u siebie!!!
4
... 2017-01-22 20:54:08
To prawda, czy są nadgodziny czy ich nie ma to wypłata jest taka sama, a niestety zawsze trzeba robić nadgodziny bo nie ma komu pracować!
3
chętny do pracy 2017-02-17 12:46:56
to gdzie na strefie tak dobrze? bo też chętnie przejdę
Byly 2017-02-20 17:05:08
Poszukaj dobrze bo jest kilka ja juz prawie dwa lata jak tam robię
Zostaw swoją opinię o Szmidt Sybilla Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa - Pyskowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szmidt Sybilla Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa