Bukat Hurtownia Warzyw

Jawczyce

Opinie o Bukat Hurtownia Warzyw

anonim23 2014-02-08 17:39:37
super firma polecam ,super szef
2
hmmm 2014-10-02 10:20:55
Wttam
Moja opinia dotyczy pracy na magazynie w godzinach od godz 16 do godz 2 (oficjalnie, bo robi się przeważnie dłużej) Praca idealna dla ludzi bez rodziny, znajomych, żony i dzieci. Jeśli nie masz przyjaciół ani żadnych zoobowiązań to praca dla Ciebie :) Pracuje się od Niedzieli do Soboty( w sobotę schodzisz z pracy i masz wolne do niedzieli do godziny 16) po co najmniej 10 h. Praca polega na konfekcjonowaniu owoców, czyli kompletowaniem zamówień dla Restauracji, hoteli, barów,itp itd. Zatrudnienie na umowę o pracę na najniższą krajową, w praktyce płatne 10 zł netto do ręki za przepracowaną godzinę, warto podkreślić że żadne przepisy kodeksu pracy nie są respektowane, ludzie z którymi tam pracowałem twierdzą że jest tylko 14 dni urlopu i tylko tyle im przysługuje. Nie ma co oczekiwać jakiegokolwiek szacunku do waszej pracy,żadnego słowa dziękuje ani nic. Jesteś koniem pociągowym, a firma nastawiona jest tylko na zysk. Potrafili dzwonić po chorych chłopaków ( z gorączką i katarem) i prosić ich o to aby przyszli do pracy, bo brakuje im ludzi.
3
SZEF 2014-10-08 16:52:03
Mocno zastanawiałem się ,czy wdawać się w polemikę ,jednak nie wytrzymałem.Ze stawki wynika ,że jesteś świeżym pracownikiem od góra 3 miesięcy.Nie poznałeś specyfiki firmy,zasad w niej rządzących ,ale nie przeszkadza ci to wydawać osądy .W twojej wypowiedzi nie ma paru konkretów ,choćby 75 minut przerw (1godzina ,15 minut),żadnej wzmianki o premiach ,ani ,że w okresie jesienno-zimowym robi się przeważnie krócej.Dodam jeszcze ,że załoga w większości pracuje od wielu lat, są przypadki że odchodzili i później długo prosili ,żeby wrócić.Jest jeszcze jedna bardzo ważna kwestia ,czy zostałeś oszukany ,czy UMAWIAŁEŚ się na coś innego ,nie wiem może po dwóch tygodniach miałeś prowadzić audycję w radio ,grać na weselach,jeżeli tak to musimy to wyjaśnić.Dodam jeszcze ,że większość załogi jednak ma Rodziny i na mnie w dużej części spoczywa ogromna ODPOWIEDZIALNOŚĆ za ich byt.Następnym razem uprzedzimy klienta ,że nie otrzyma towaru bo magazynier ma katar.Reasumując ,jesteśmy właśnie w momencie scalania i organizowania zespołu magazynowego , na brak kandydatów nie narzekamy i jeżeli masz chociaż odrobinę odwagi cywilnej to przyjdź podpiszemy papiery i idź do firmy , która nie pracuje dla zysku tylko dla dobrego samopoczucia Pana Magazyniera ,życzę powodzenia ,tylko proszę osobiście , nie będę wdawał się w dalsze polemiki na forum publicznym.Pozdrawiam
2
ukop 2014-12-04 04:25:50
Chce
pracownik 2015-06-02 16:31:07
Zapewniam, że stawka godzinowa jest lepsza w większości hipermarketów a w niektórych dużo lepsza. Szanse na utrzymanie rodziny i uniknięcie rozwodu w innym systemie pracy niż ten który oferuje ten pracodawca wzrastają niepomiernie.
Nie wiem czy "Szef" to faktycznie szef ale jeśli tak to już po jego wypowiedzi można zobaczyć jak traktuje ludzi.
Może Pan "Szef" zechce odpowiedzieć na kilka pytań:
1. Po co komu 75 min przerwy w nocy?
2. Jak ktoś ma mieć życie rodzinne jeśli nie widzi dzieci i żony ani rano ani wieczorem?
3. Czy nadgodziny są planowane ? - jeśli tak to to jest niezgodne z KP.
4. O jakim radiu Pan mówi i o jakiej audycji?
5. O jakiej odwadze cywilnej Pan pisze w stosunku do człowieka który moze zostać bez środków do życia? Skoro pracuje jeszcze u Pana to widać że naprawdę MUSI.
6. Wie Pan jest "tajemnica lekarska" i niełatwo zdobyć dane o stanie zdrowia pracownika. Lekarzowi grozi za ujawnienie tajemnicy lekarskiej nawet więzienie. Więc skąd Pan wiedział, że chodzi tylko o katar?
3
hmmmm 2015-06-10 00:16:22
Już nie pracuje, zwolniłem się jakiś czas temu zresztą nie ja jedyny, jednakże z moich informacji wynika ,że warunki pracy w firmie poprawiły się, a to najważniejsze. Nie wydaje mi się żeby pisał to właściciel firmy, bo jako jedyny tam u "góry" ma szacunek do innych.
2
Zak 2015-06-16 19:16:28
Hmmm ,teraz mi to piszesz.W dużej mierze w oparciu o twoją opinię wahałem się przed podjęciem pracy w Bukacie.Teraz niestety nie ma już przyjęć na magazyn.A może Pracownik zwolni miejsce ,w większości hipermarketów są przyjęcia :-). Hmmm ile się naprawdę zarabia w Bukacie?
1
hmmmm 2015-06-21 18:41:24
myślę że około 2500-3000 tys na początek będziesz miał
1
pracownik 2015-07-22 14:52:55
hmmmmm :"myślę że około 2500-3000 tys na początek będziesz miał"

za pracę po 10- 12 h w nocy 6 dni w tygodniu? - to troche więcej niz najniższa krajowa wraz z dodatkami za nadgodziny i pracę w nocy
gosciu 2015-08-11 02:20:01
Prace na noce sam sie czlowiek decyduje, robota nie jest lekka . Klimat jest fajny ,a jak jestes konkretny w robocie to w kasie tez to odczujesz. Jest co prawda ciezko 6 dni w tyg. ale taka specyfika pracy. Albo market za 1800 albo tu za 2600 - 3200 . A Szef jest spoko. Praca dla TWARDZIELI
1
AZJATA 2015-09-01 11:35:16
Znam właściciela. I wiem, że nie jest to człowiek łasy na kasę. Miał trudne życie i potrafi się wczuć w sytuacje innego człowieka. Praca jest ciężka w nocy, ale zarobki po trzech miesiącach 3-3,5 tys na rękę dla ZWYKŁEGO magazyniera to wg mnie bardzo dużo. Nie chce ujawniać szczegółów, ale wiem, że wiedział że go okradał kierowca a mimo to nie zwolnił go "bo coś tam coś tam, zbłądził itp." Dla mnie to szok. Nie wiem jak odnosi się do ludzi, ale nie sądzę by był cholerykiem czy furiatem.
pracownik 2015-10-10 16:36:50
@AZJATA pisze:
"Znam właściciela. I wiem, że nie jest to człowiek łasy na kasę."
"Nie wiem jak odnosi się do ludzi, ale nie sądzę by był cholerykiem czy furiatem."

Kolego jak cię szef prosi o opinie na go work to ją przemyśl troszkę. Potem pisz bo tak to bzdury wychodzą.
to_ja 2015-10-29 15:31:07
Zastanawiam się czy nie złożyć CV ? Warto? Jakie zrobki na początek?
Zostaw swoją opinię o Bukat Hurtownia Warzyw - Jawczyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bukat Hurtownia Warzyw