Trans-Mer Sp.j.

Glinnik

Opinie o Trans-Mer Sp.j.

masakra 2014-10-03 22:29:27
niegwiazdorzcie to pisal artu taki handlowiec jak ma placone na godzine plus procent od sprzedazy 0.8%do + to sie dziwicie ??? to niemoze narzekac bo ma ok 4 tysi jak nie lepiej jak klijenci po 4 tysie towaru zamawiaj a masz ich dziennie po 15 prosty rachunek
4
prawnik 2014-10-03 23:02:14
Podróż krajowa

Pracownik, który jedzie w podróż służbową, może liczyć na dietę. Jest przeznaczona na pokrycie zwiększonych kosztów wyżywienia. Od 1 marca 2013 roku wynosi 30 zł za dobę podróży.

Jeśli trwa ona ponad 12 godzin, to przysługuje dieta w pełnej wysokości. Gdy wyjazd zajmuje od 8 do 12 godzin, to należy się połowa diety, a gdy trwa mniej niż 8 godzin, to dieta w ogóle nie przysługuje.

Może się też zdarzyć, że podróż trwa dłużej niż dobę. Wtedy za każdą dobę przysługuje dieta w pełnej wysokości, a za niepełną, ale rozpoczętą dobę: do 8 godzin - przysługuje połowa diety, a ponad 8 godzin - przysługuje dieta w pełnej wysokości.

Co z noclegiem?

Za nocleg podczas podróży krajowej w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie pracownikowi przysługuje zwrot kosztów. Po powrocie w firmie musi okazać rachunek. Maksymalnie szef może mu zwrócić dwudziestokrotność stawki diety, czyli 600 zł.

Pracownikowi, któremu nie zapewniono bezpłatnego noclegu i który nie przedłożył rachunku, przysługuje ryczałt za każdy nocleg w wysokości 150 proc. diety, czyli 45 zł.

- Ryczałt za nocleg należy się, jeżeli nocleg trwa co najmniej 6 godzin pomiędzy godzinami 21 i 7. Warto zaznaczyć, że zwrot kosztów noclegu lub ryczałt za nocleg nie przysługuje za czas przejazdu, a także jeżeli pracodawca uzna, że pracownik ma możliwość codziennego powrotu do miejscowości stałego lub czasowego pobytu - precyzuje Katarzyna Pietraszak. I CO WIELKI SZEFIE DOKUMENTACJA ZEBRANA ZA SAME DIETY SIE NIE WYPLACISZ
5
XYZ 2014-10-04 22:06:05
powinienes napisac to do "sprawiedliwy" i "kierowca" bo oni rzucali nazwiskami a nick "nie pisz glupot wlascicielu"tylko wybronil was z tego wszystkiego
4
xxx 2015-01-23 17:39:06
xxx :) czemu kasujecie ;)odradzam , nie warto ....
3
xxx 2015-06-29 17:20:46
Ja tez pracowalem w tej firmie banda oszustów praca od swito do nocy a z pensji by ci jeszcze ujebali najlepiej.Ite spojrzenai jakbys ryby na lewo sprzedawal masakra ludzie lepiej zbierac butelki niz tam pracowac
2
;) 2015-07-04 15:48:06
swieta prawda wlasnie i te spojrzenia ICH smieszne ludziki trzabylo im mowic na h..j sie lampisz fraj.... ;)
1
HHEHHE 2015-07-04 15:56:44
ta a najlepiej bylo ostatnio ... chlopaki gadaja a tu wychodzi jeden z "szefow" rozejsc sie co tu sejmik ;)))) o boze ;] LEKARZA ;]
1
Precz-z-nieomylnym 2015-07-04 17:28:22
Ludzie otwórzcie sobie działalność i róbcie coś swojego a nie piszecie głupoty. Przez takich jak wy to firmy przestają szanować kierowców.
1
kaczor 2015-07-04 22:50:06
szef sie odezwal ,,, nie to taki przedstawiciel artu. temu chlopakowi co robi to byscie sie nie wyplacili jak by chcial CWANIAKI ze wsi
1
... 2015-07-04 23:35:08
a najlepsze jest studzenie TURBINY po przejechaniu 200metrow niech zrobia kwit w seriwisie na auto ze jest sprawne wtedy moga wymagac prawnie czego kolwiek nie ma kwitu nie ma nic a uwagi niech pan zachowa dla siebie I GRZECZNIE PROSIMY A NIE KRZYKI
2
NARESZCIE 2015-07-04 23:38:15
LUDZIE JESTESMY JEDNOSCIA ZBIERZMY SIE WRESZCIE A NIE CIAGLE ZASTRASZANI I KRZYCZENIE NA LUDZI
1
balshen 2015-07-04 23:58:13
1
;)) 2015-07-26 00:42:25
:))
1
JA TEZ 2015-07-28 16:49:23
JA TEZ CZEKAM NA WEZWANIE DO SADU BEDZIE SIE DZIALLO ;]
DOBRZE 2015-07-28 16:58:36
DOBRZE ZE SA WTYKI W BIURZE TO WSZYSTKO MOWIA KOLEGA . A DLACZEGO ? BO TO JEST FORUM O TYM CO SIE DZIEJE I JAK JEST NA FIRMIE TRZYMAJMY SIE RAZEM ALE TAM KIPIA MALO TEGO OSTATNIO ZWOLNILI NASTEPNEGO CHLOPAKA TAKIEGO ADAMA SZKODA GO ALE COZ BEZ SENTYMENTOW JAK TO MOWI GORA TO I WICE WERSA ;) MAM NADZIEJE ZE CHLOPAK MA ROZUM I GO WYKORZYSTA NALEZYCIE








;0 ;)
1
;] 2015-08-07 10:00:46
dbaj o szefa swego jak on o Ciebie samego .... (buhehhehehehe)
1
hmm 2015-08-07 10:20:55
ja to sie zastanawiam jak on sie wytlumaczy z tego wszystkiego ja moge isc na wariograf jako dowod w sadzie powiem o praktykach o wszystkim prawde pod przysiega i wariografem powaga PRAWDE
b 2015-08-27 04:38:58
co nieomylnego ci szkoda, psioczycie a u Arko siedzicie
2
c 2015-09-16 00:24:55
firma kond*m godzin mnostwo, brak szacunku do ludzi obluda wlascicieli zycie na kredycie a sie wywyzszaja ... szkoda czasu i slow hamstwo trzeba tepic

1
putin 2015-12-14 10:01:16
kutolki jakich malo szkoda czasu na pisanie ale odradzam chyba ze ktos jesc nie ma co naprawde....
2
były 2016-02-20 22:17:41
cyt"chłopak ma rozum". Pewnie że tak, jazda......
... 2016-02-29 02:19:34
JAK DZIECI ... ALE OGOLNIE TO NIE WSPOMINAM TEJ PRACY DOBRZE....
1
Spoko loko 2016-04-03 17:17:57
Praca do kitu ... to wszystko prawda...
1
XXX 2016-06-05 03:50:15
NIC sie niezmienilo jak bylo tak jest wrocili do dawnych czasow czyli jazda na maxa ....
f8lock666 2016-10-21 14:11:51
kolega mi cos wspomnial ze potrzebuja tam kierowcy i chyba tam podjade, ale po tych opiniach to nie wiem
To wszystko prawda ??
Zostaw swoją opinię o Trans-Mer Sp.j. - Glinnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trans-Mer Sp.j.