Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.

Bielsko-Biała

Opinie o Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.

Nieznajomy 2011-11-21 12:09:42
Chyba nie byłeś trzeźwy gdy to pisałeś :-) Ta firma to jedna wielka pomyłka.
9
Ewa 2012-04-06 18:46:35
Zgadzam się iż praca w tej firmie to jakiś koszmar. Zakład pracy chronionej ale tak naprawdę warunki pracy wymagają ogromnej siły i determinacji. Zdecydowanie nie polecam.
14
jędruś 2013-04-20 01:00:19
tragedia tam powinno się zakazywać pracy a nie namawiać do niej - obóz katorżniczy
7
aga 2013-05-05 14:33:50
Praca w systemie 3 zmianowym. Jak brak zamówień - urlop, jeżeli już nie masz "prośba" o bezpłatny. Atmosfera napięta, wrzaski i terror ludzi na "stanowiskach". Brak przerw lub góra 15 minut jak akurat coś nawali czy ktoś życzliwy Cię wymieni. Zarobki, najniższa krojowa i premia której odebraniem jesteś codziennie szantażowana... Zdecydowanie odradzam, zwłaszcza ludzią chorym bo z zakładem pracy chronionej nie ma to nic wspólnego. Warunki pracy bardzo ciężkie i zróżnicowane : w zimie marzniesz a w lecie mdlejesz z gorąca... Pracowałam tam i nie dałam sobie rady zarówno fizycznie jak i psychicznie - mobbing i jeszcze raz mobbing...
10
wse 2013-12-05 17:15:16
Jest nowy nabór pracowników, czy coś się zmieniło? Płaca nadal 1600 dla utrzymania ruchu?
7
Byly 2014-08-27 22:58:53
Pracowalem tam kiedys. Absolutnie odradzam wszystkim szukajacym pracy. Natwest tympani najbardziej zdesperowanym. To oboz pracy nie majacy nic wspolnego z zakladem pracy chronionej. Ciezka fizyczna praca. Na wet zdrowy more nie nadazyc za robota(bo z praca to nie ma nic wspolnego)- to jest wyzysk w czystej postaci. Dyrekcja I zarzad wiedza o tym. Nie robia jednak nic,bo to najwieksze dranie I chamy jakich w zyciu spotkalem. Zdecydowane NIE! dla tego miejsca.
4
jozef 2015-01-08 16:25:42
Pracowałem w tym zakładzie pare lat i szczerze powiem że nie panuja tam warunki które mogły by odpowidać jakiejkolwiek osobie pracującej,ponieważ jak już wiadomo zimą cieżko tam wytrzymać a latem znowu jak w piekarniku. Pracowałem już w nie jednym zakładzie i takiego mobingu jeszcze nie widziałem!!! ludzie na wyższym stanowisku czyli majstrowe i brygadzistki są nie kulturalne w stosunku do ludzi którym w jakimś stopniu należy sie szacunek bo i tak jak ona chca zyć normalnie pracować i mieć na swoje potrzeby... Jeżeli osoby pracujące tam na wyższych stanowiskach czują sie w jakiś sposób bedącym lepszym pracownikiem od ludzi którzy stoją przy produkcji to moge stwierdzić że nie maja serca i żle odnosza sie do innych ludzi jak do psów!! NIE POLECAM CIASTEK Z FIRMY SPOMET KTORE TRAFIAJA DO BIEDRONKI I INNYCH ODBIORCÓW !! ŻEBY NIE KUPOWAĆ PO PROSTU BO PRODUKT JEST NIE ŚWIEŻY SAM OSBIŚCIE KUPIŁEM W BIERDONCE CIASTKA I BYŁY TWARDE, NIEŚWIŻE....
5
babka 2015-01-29 09:08:08
slyszałam o tym co piszecie a mieszkam ponad 30km od Bielska.masakra
8
jaro 2015-06-19 12:49:28

Wywalczyliśmy demokrację po to aby takie coś jak ten cały spomet miało rację bytu,a gdzie kontrole, BHP i PIP, chyba że dostali łapówki i cicho siedzą, na jakiej podstawie stawiają knoty zwane budynkami co robi nadzór budowlany też bierze.
9
jas 2015-08-31 14:36:47
spomet to wielka pomyłka nigdy tak nie pracowałem ogromny wyzysk i straszenie utrata premi brak kontroli a jak sa to sa załatwiane wiedomo jak tylko sobie bety kupuja nowe a klimy ludzia nie zamontuja a praca na magazynie to wyzyski jezdrzenie na placu do upaadłego nawet niemozna sie wody napic bo przetensje kiero... jest terz daremny karze tylko robic robic bez przerwy a jak cie niema to z innymi pracownikami cie obgaduje daremny zakład podsumuje słowami Arbeit macht frei nie polecam omijajcie z daleka prace w tym zakładzie
4
oooo 2015-09-28 18:06:39
Ja pracowałam w tym zakładzie i co powiedzieć? Brak słów dosłownie wyzysk za marne grosze praca sama w sobie nie jest zła ale psychicznie tam wytrzymać się nie da mobbing i jeszcze raz mobbing. Jeden wielki bród redukują etaty na sprzątaczki jedna na cały zakład a potem w soboty ciągną ludzi do pracy do sprzątania nawet nie trzeba mówić ludziom żeby się tam nie przyjmować bo oni sami nie chcą tam iść tylko czekać i się cieszyć aż ten obóz pracy zamkną
7
eM 2015-12-14 21:39:10
Wyzysk człowieka. A to że zwie się zakładem pracy chronionej to tylko jest dla pieniędzy, a nie dla osób niepełnosprawnych. Zarząd hamski. Bardziej wyzysk niż dyscyplina. Kupowałem kiedyś nawet ich produkty, ale w porównaniu do innych to ffee. Lepiej kupić coś smaczniejszego. Na wschód byle nie truli naszych. A jeśli ktoś ma wybór to pracuje gdzie indziej.
4
Wr 2016-02-04 11:52:48
Ten zakład to porażka pełną gębą. Brak poszanowania człowieka, wyzysk w czystej postaci. Harówka za psie pieniądze, a do tego ciągłe pretensje, krzyki i groźby. Warto też zauważyć na portalach z pracą, że oni co chwilę szukają ludzi do pracy bo kto się tam przyjmie i popracuje kilka dni od razu marzy żeby odejść jak najszybciej. Wrogowi bym tej pracy nie polecił a co dopiero bliskim znajomym. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!
4
raven 2016-02-11 17:06:06
ten zaklad to jedna wielka porazka, kompletnie nie respektuja przywilejow osob niepelnosprawnych. Nie dosc że pracowac trzeba na 3 zmiany to jeszcze po 8 godzin, co w przypadku osob niepełnosprawnych jest prawnie zabronione.Kompletnie nie licza sie z ludzmi.Jeden wielki wyzysk i oboz pracy pracy.
2
KJ 2016-04-12 18:40:30
pracowałam w kontroli jakości, tam co się wyrabia to tragedia. ciastka co spadną na podłogę są podnoszone i pakowane, a jak się zwróci paniom uwagę to wielka afera, a jak poszłam z tym wyżej do dyrekcji to poleciałam bez premii. PREZES takie kazał pakować, bo z odpadu nie ma zysku, a jak nie ma zysku to nie ma premii. niby stanowisko na kontroli jakości a i tak trzeba było pracować na produkcji.jeden na drugiego NIE wrzeszczy tylko KLNIE i wyzywa od najgorszych, mobbing straszny, obowiązków coraz więcej a stawka coraz niższa. tym co się udało uciec gratuluję, a tym co zostali współczuję.
4
raven 2016-05-01 12:31:26
potwierdzam wszystkie opinie tutaj napisane, omijajcie ten zakład z daleka, nie ma nic wspolnego z zakładem pracy chronionej, chodzi tylko o kase ktora dostaja od państwa za niepełnosprawnych, mają roboli za darmo i o to im chodzi, łamanie prawa ma miejsce na kazdym kroku, nie wolno zatrudniać niepełnosprawnych w porze nocnej, a oni to robia, nie ma pracy po 7 godzin dla ludzi z 2 grupa tak jak stanowi ustawa tylko orają po 8 i sa zmuszani do podpisywania papieru że sami o to proszą ...szczyt wszystkiego
2
adolf 2016-06-30 11:33:31
Hello
Dwa lata temu byłem ciastowym i wyszedłem z zakładu nagle. Wiadomo dlaczego. Bo ludzie są tam co najmniej chamscy.. i trzeba robić za dwóch , dziwię się że jeszcze dziś widze ogłoszenie na ciastowego. Debilizm jak na lini tak w biurze , same babska z chamskim podejściem
3
adolf 2016-06-30 11:42:05
Czecho , ale mi się podobałas jak tam pracowałas w zime 1415.))
Zostaw swoją opinię o Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.