Cukry Nyskie Spółdzielnia Pracy

Nysa

Opinie o Cukry Nyskie Spółdzielnia Pracy

zoro 2017-05-14 20:07:10
U was jest jeden wielki bałagan biurokraci droą koty tylko nie łapcie się za łby to można porównać do PO i PIS GRATULUJE
15
Produkcyjny 2017-05-18 21:41:40
Ludzie nie pchajcie się na stołki.
1
friii 2017-05-19 11:06:06
Opinie to psuja nam własnie takie osoby ,jak TY.
Żal mi Ciebie.
2
cn 2017-05-19 11:16:22
10.06.2017 odliczamy. Pozostało 22 dni...
14
Mocher 2017-05-19 22:46:47
Tylko nie MD
7
Stary 2017-05-20 19:33:45
Zakład wychodzi na swoje nie widzicie tego.
3
mafioza 2017-05-20 20:25:21
Żadnych bo idziemy w dół
10
jkj 2017-05-21 14:52:46
wam?tzn?chyba tobie!!!
1
MY 2017-05-21 18:11:08
Ja o trzymaniu się "Razem"Ty o czystkach. Może jednak spróbujmy zawalczyć wspólnie o naszą spółdzielnię
2
legenda 2017-05-21 19:42:54
Tam trzeba kogoś z JAJAMI
2
Ola 2017-05-22 20:26:27
Tu wszystko zależy od walnego zgromadzenia. Jesli czlonkowie spoldzielni dadza wotum zarzadowi to beda, jesli nie dadza to nie beda. Proste. To od wyniku glosowania zalezy wszystko. Wola większości zadecyduje 10 czerwca. Tylko trzeba pamiętać ze zawsze beda zadowoleni jak i niezadowoleni po walnym.
15
oko 2017-05-22 22:00:43
Dlaczego Jolasia w kadrach zasiada,chociaż przegrała sprawę i rada też tego nie wie że powinna pracować na produkcji bo taka sprzedaż że nie dajemy rady w dzień produkować....w nocy jest fajnie,ale spać!!!!w dzień maszyny stoją a my na nocki chodzimy,gdzie tu zarządzanie i logika?!!!
4
tato 2017-05-22 22:12:15
Ważne że krótka szyja spi w nocy.
4
Y 2017-05-22 22:14:25
Monikę na prezesa bo tam też nic nie trzeba robić
5
Cukier 2017-05-22 22:42:29
Minusem jest to, że nowy Zarząd zatwierdza Rada. Nie sądzę aby obecny skład był w stanie zorganizować odpowiednio konkurs. Uwazam, że wśród spółdzielców nie ma osoby, która poradzi sobie na stanowisku Prezesa. A na pewno nie poprawi kondycji firmy.
A wybierać osobę z zewnątrz, nie zatrudnioną u Nas to zbyt ryzykowne.
Musimy więcej rozmawiać, mniej kłócić się. Od narzekania się świat nie zmieni.
Na walnym ustalić priorytety: zwiększenie zatrudnienia na produkcji, zwiększenie sprzedaży nie w ilości ale wyższej cenie(Mamy dobre ciastka, więc trzeba to wykorzystać..), więcej rzeczy wykonywac własnymi siłami płacąc nadgodziny niż płacic firmom zewnętrznym, poprawic stan maszyn aby produkcja przebiegała pod kontrolą.
1
cn 2017-05-22 22:48:00
nikt cię nie wybierze na Prezesa. Opanuj się.
6
Konkurencja 2017-05-23 00:00:50
1.Zmodernizować produkcję- nowe linie, automaty, itd
2. Zmniejszyć zatrudnienie na działach produkcyjnych
-za duża liczba funkcyjnych
-niepotrzebni mechanicy
3.Stworzyć komórkę rozwojową nowych produktów-ale taką z prawdziwego zdarzenia
4.Zatrudnić do Zarządu Fachowca- najlepiej z Konkurencji i nie za 6-7 tysi, za tyle to nikt nie będzie pracował
5.Przeorganizować zmianowość- można uzyskać 200-300 tyś /rocznie oszczędności
6. Stworzyć politykę:
-sprzedażową
-reklamową
-rozwojową
7. Zainwestować w dział sprzedaży
Jak tego nie zrobicie, to zapomnijcie, że przetrwacie.
2
Cukier 2017-05-23 06:07:27
1. Każde nowe urządzenie kosztuje i przy zakupie i potem części po kilka tys za każdą pierdole.
2. Zmniejszając siłę roboczą na produkcji strzelasz sobie w dwa kolana naraz. Mechanicy sami zaczną odchodzić, a wtedy będzie problem z najprostszymi awariami, także raczej zatrudnienie nowych do nauki wchodzi w grę.
5. Zmianowosc jest bardzo dobrze zorganizowana, no chyba że chcemy pracować 3-4 dni w tygodniu po 12 godz, co zaoszczędzi energię.

Reszta się zgadza.
1
Konkurencja 2017-05-23 10:40:44
Urządzenia nowe się nie psują (gwarancja, serwis), nie kupuje się, tylko bierze się w leasing, nawet ci co mają środki nie kupują tylko leasingują.
Policzcie koszty pracy mechaników- wszystkie koszty- wynagrodzenia, urlopy, choroby, obsługę, koszty ich pracy - ubrania, energię itd. wtedy bedzie wiadomo czy oszczędzacie, czy dokładacie do biznesu.
Przez ostatnie lata bylismy płatnikiem podatku VAT , a mogliśmy go odliczać od leasingu.
Zmianowość- nie 12 godzin, ale ciągłość zmian- dniówka, popołudniówka, nocka, przez 4 dni w tygodniu i zmiana taryf energetycznych - policzcie ile to oszędności- tylko nocka to prawie 1/2 oszczędności energii
2
cn 2017-05-23 13:32:48
Masz rację ale w zakładzie nie ma takiej osoby która by się tym zajęła ,dlatego potrzebujemy kogoś kto tym wszystkim pokieruje. Obecny zarząd za takie zarządzanie firmą powinien w nagrodę wylecieć za bramę i to z hukiem. Niektórzy z rady również, o mechanikach w naszym zakładzie nie wspomnę, gorszych partaczy nie ma, potrafią dużo gadać a nic nie robić, no ale przykład idzie z góry. Trzeba zmian i to dużych.
4
x 2017-05-23 13:49:15
zajmij się sobą bo widać że masz poważne problemy
5
dobrze poinformowana 2017-05-23 16:33:57
Słuchajcie uważnie, już dawno Józef Tischner napisał :"są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda". Nie wysilajcie się tak mocno, bo to co piszecie należy do trzeciej kategorii prawdy. Nie zmieni tego wpis typu "prawda boli", bo takiej prawdy nie ma.
Trzymajcie się ciepło w tym piekiełku.
6
Cukier 2017-05-23 21:27:15
Nie masz racji. Przy tak dużym parku maszynowym i tyłu liniach leasing zarówno maszyn jak i usług utrzymania ruchu nie ma sensu, bo kosztowałby fortunę.
A co do ciągłości produkcji to pomysł ok, lecz nie realny z uwagi na zmniejszająca się ilość pracowników, bez których uruchomienie 3 zmian jest niemożliwe.
Poza tym obłożenie zamówieniami na liniach musiałoby być 100% aby taka produkcja byłaby możliwa.
4
produkcja 2017-05-24 20:36:09
Teraz jest piekiełko a piekło to dopiero będzie jak obecny zarząd zostanie. Ciekawe co tym razem wymyślą przed walnym - niezły z nich duet potrafią ludziom oczy zamydlić , a dar przekonywania ,niezłe aktorki.
Szkoda że nie potrafią z kulturą odzywać się do ludzi.
6
MY 2017-05-24 23:01:25
Jestem w szoku ,faktycznie ktoś usuwa wpisy. !!!!!!???????
Zostaw swoją opinię o Cukry Nyskie Spółdzielnia Pracy - Nysa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukry Nyskie Spółdzielnia Pracy