Dinx Nowy Wymiar Rzeczy

Łódź

Opinie o Dinx Nowy Wymiar Rzeczy

cegła 2014-07-28 08:54:10
Beznadziejna atmosfera, wyciskają z grafików ile mogą, z handlowców zresztą też. Nie dostaniesz tyle ile ci obiecają. Awanse, premie... taaa. (usunięte przez administratora)Nie polecam.
13
bruce 2014-10-13 15:40:22
Tak jak wyżej. Wszystko na gębę. Brak obiecanych umów o prace lub umowa na 1/4 etatu a pensja wypłacana pod stołem. O należne pieniądze z premii trzeba się domagać i tak jest się zbywanym przez szefostwo. Absolutny brak szansy na rozwój. Nie polecam
12
Magóra 2015-01-15 15:17:40
Ale bzdury....Atmosferę tworzą ludzie, więc jak ktoś się nie dogaduje z kolegami z pracy, to nic dziwnego, że narzeka na atmosferę.
"Kliki, romanse i szpiedzy" brzmi dość sensacyjnie :)
Może autor tego komentarza odnajdzie się w roli autora kryminałów?
To dobra, normalna firma, szefowie mają lepsze i gorsze dni, ale nikt na nikogo nie krzyczy, nie stawia nierealnych wymagań, nie oszukuje nikogo. Pieniądze takie jak w większości łódzkich firm z tej branży.
5
zyfix 2015-02-23 10:14:29
Nie wiem kto pisze te opinie, ale absolutnie się nie zgadzam, bardzo fajna atmosfera, dobre zarobki + premie. Praca w normalnych godzinach. Ktos chyba pomylił firmy. Polecam
3
pokapoka 2015-03-31 18:35:33
Zgoda dla ramowego rozkładu godzin pracy (8-16/9-17) + Dinx szanuje Twój prywatny czas weekendy. Na plus też stylowe wnętrze, w którym, co jak co, ale dobrze się rezyduje :)
Co dezaprobuję? Brak konsekwencji w wypełnianiu przyrzeczeń oświadczonych podczas rekrutacji no i mocno męczy "kultura" szeptania sobie na uszko w dinxowym babińcu (hucpa i dzicinada po prostu frustrują).

Także tego... źle nie jest, ale zapowiedź była słodsza. A ja lubię słodycze.
3
niewarto 2015-08-31 13:59:40
Zdecydowanie nie warto podejmowac tam pracy, zarobki nieadekwatne do wykonywanych obowiazkow, nie szanuje sie pracownikow ani godzin pracy. Z pieniedzmi tez raczej krucho, pensja wyplacana w ratach lub w ogole, smieciowe umowy i kombinowanie na lewo
9
bleble 2016-04-18 08:41:58
Na rozmowie: "jesteśmy dużą, poważną firmą, współpracujemy od X lat, z najlepszymi, nasze obroty to rocznie XXX"... itd, jacy to oni "oh i ah". Potem pytanie o oczekiwania finansowe, moja odpowiedź (niższa niż średnia krajowa) i ... wielkie zdziwienie no bo oni oferują jedynie minimum + niejasne umowy zlecenia. Potem "oddzwonimy" i oczywiście telefonu brak. Nie polecam. Jeśli firma jest NAPRAWDĘ rozwojowa i ma dobrą pozycję, to oferowanie minimum świadczy o tym, że firma pozycję ma dzięki wyzyskowi albo nie jest "liderem w branży z dynamicznym rozwojem".
5
Zakupowiec 2016-10-20 12:50:39
Na własnym przykładzie odradzam pracę w Dinx Group Sp. z o.o i Next Polska Sp. z o.o.
Pracowałam jako zakupowiec, po trzech miesiącach podpisano ze mną umowę na czas nieokreślony, po czym zwolniono mnie dwa tygodnie później ze względu na likwidację stanowiska. Co ciekawe, jak mnie zatrudniano, usłyszałam od właściciela: "zatrudniamy ludzi na lata", od szefowej: "masz pewność stałej pracy", od prezesa: "przedłużamy umowę, jesteśmy bardzo zadowoleni". Inny smaczek: przed wysłaniem mnie na szkolenie o wartości 1000 zł czekiwano ode mnie podpisania "lojalki" na rok czasu.
Takie pochopne działanie świadczy o krótkofalowym planowaniu, a tym samym pracownicy nie mają stabilności zatrudnienia. Dla zobrazowania sytuacji, mój poprzednik odszedł sam po 2 miesiącach pracy, gdy zobaczył, co się dzieje.
Inny powód, dla którego nie polecam pracy w tej firmie, to umowy dzielone na dwie spółki, pensja płacona w ratach, obecnie czekam na zapłatę jeszcze 100 zł, bo właściciel "nie miał tyle na koncie". Z tego, co wiem, nie tylko dla mnie nie miał tych 100 zł. Właściciel nie daje pracownikom pasków płacowych, pensja z umowy zlecenia wypłacana jest do ręki, zdarzyło mi się otrzymać pensję z prywatnego konta właściciela (??). Z obiecanej co kwartał premii w wys. 1000 zł w jednym kwartale nie otrzymałam nic, a w drugim - 500 zł (do ręki, nieformalnie), gdyż dziwnym trafem zasady zmieniały się w trakcie gry.
Odradzam rozpoczynanie pracy w tej firmie ze względu na sposób zarządzania.
5
Buuuu 2016-10-26 13:26:11
Dzięki za opinie bo miałam tam iść na rozmowę... echh
3
Zostaw swoją opinię o Dinx Nowy Wymiar Rzeczy - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dinx Nowy Wymiar Rzeczy