Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Zespole Edukacyjnym Pro Futuro

Warszawa

Opinie o Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Zespole Edukacyjnym Pro Futuro

Dytko 2014-09-20 13:36:17
Szkoła prowadzi rekrutację regularnie. Rotacja kadry na poziomie 25-30% rocznie. Większość nauczycieli pozostaje w tej szkole przez 2-3 lata.
Zarobki są negocjowane - co wynegocjujesz to masz. W większości przypadków płace nieco wyższe niż w szkolnictwie publicznym.
Dużo obowiązków poza normalną pracą - maile i rozbudowana dokumentacja, bardzo częste zebrania. W wakacje konieczność stawienia się w pracy już w ostatni poniedziałek przed 15 sierpnia, choć nie ma to uzasadnienia merytorycznego. Większość sierpniowych szkoleń jest mało użyteczna, bądź bezużyteczna, a ewentualną pracę przewidzianą na ten okres dałoby się bez trudu wykonać w tydzień.
Podsumowując, jeśli nie masz wyboru, zwłaszcza jeśli jesteś świeżo po studiach, to próbuj. Pierwsze wrażenia będą dobre. Ale pamiętaj, że to nie jest miejsce pracy rokujące długofalowe perspektywy.
9
Barbara 2015-12-15 20:44:55
Niestety, wiele obiecują, mało realizują wlasciciele. Mydlą co romu oczy, ze za rok bedzie lepiej, czyli wyplata w terminie i całe wynagrodzenie na umowę o pracę. Teraz minimum na umowe w pro futuro, a reszta na zlecenie w ich fundacji. Potem, jak przestaje Ci się to podobać, przestają placic zlecenie. Tamie tam oszustwa jak dotąd bez monsekwencji. Wieczne klamstwo lub bujna wyobraźnia. Jak kto woli. Nie polecam, odradzam.
6
Ika 2016-09-01 22:26:28
Jako dziecko byłam uczennicą klas 4-6. Obiecywano mi wspaniałe warunki i bezpieczną oraz spokojną atmosfere. Zamiast tego przeżyłam piekło. W mojej klasie miałam przypadki bicia, wyśmiewania i grożenia. Byłam świadkiem jak kolega z klasy złapał koleżankę za głowę i wytarł nią tablice, do mnie kolega podbiegł z nożem pytając " Jesteś za Legią czy Polonią". Takich sytuacji mogła bym opicać o wiele więcej gdyż jest to sam wieszchołek góry lodowej. Ciągle uciekałam z lekcji i zamykałam sie w gabinecie psychologa, kucharek czy pani doktor. Nauczyciele i dyrektor pomimo wielokrotnego informowania ich nie reagowali na to co sie dzieje a za zakup nowego sprzętu wszystko było zapominane. Dziś mam 20 lat i gdy ta szkoła mi się przyśni budzę sie z krzykiem i płacze. Zapalam światło i wołam rodziców. Pomimo wielu rozmów i terapi nie jestem w stanie zapomnieć tego koszmaru. Jeżeli chcecie chronić swoje dzieci przed patologią i zobojętnieniem na cierpienie nie posyłajcie ich do tej szkoły.
6
Pani Dobra 2017-03-01 12:55:44
Ta szkoła to czysty wyzysk nauczyciela, ktory ma byc dobry we wszystkim - ma byc opiekunem, niańką, psychologiem, sprzątaczką i wodzirejem! Pracy bez końca! Ktoś kto ceni swój czas i energię odchodzi, chociaż próbują przekonać wyższą pensją, ale to też zależy od tego jakim nauczycielem jesteś i co wynegocjujesz. Najgorszy problem to właściciele, którzy prowadzą szkołę, nie z pasji, lecz z zysku. A to nigdy nie jest dobra droga!!
4
Belferka 2017-07-22 23:35:30
Uważam że każdy nauczyciel z pasją i ambicją w każdej placówce ma dużo obowiązków. Wynika to już s samego charakteru naszej pracy. To my jesteśmy dla dzieci a nie odwrotnie !!!!. Trzeba fajnie poprowadzić lekcję, czymś te dzieci zainteresować, wysłuchać okazać zainteresowanie i serce – to tylko tyle ……to jest wpisane w nasz zawód. Okazanie troszkę empatii i zainteresowania rodzicem, pokazanie swoje pracy na forum szkoły to tylko autoreklama dla nas.
Szkoła prywatna to nie maszynka do zarabiania pieniędzy - to wyzwanie dla każdego nauczyciela!
Rotacje są w każdej szkole - publicznej również i nie ma co tego oceniać., bo każdy ma swoje plany życiowe o różne koleje losu. A z tego co wiem wiele nauczycieli wraca do Pro Futuro !!!!
Jest to jedna z niewielu szkól która dba o rozwój nauczyciela, wszystkie szkolenia przygotowane są z myślą o kadrze, i jej potrzebach – profesjonalnie i ciekawie. Do dziś pamiętam szkolenie z baletomanii i i wykorzystuje swój potencjał do pracy z dziećmi i ludźmi.
Polecam tę szkołę wszystkim ambitnym nauczycielom, którzy są otwarci na innowacyjność w edukacji
2
Wdzieczna 2017-08-12 22:12:17
Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami. Tak jak jest to w powiedzeniu "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia " Ja jako matka i nauczyciel widzę to inaczej. Uważam że każdy nauczyciel z pasją i ambicją w każdej placówce ma swoje obowiązki. Wynika to z samego charakteru pracy. To my jesteśmy dla dzieci a nie odwrotnie !!!!. My tworzymy i układamy sobie klase. W szkole Pro Futuro jest taka możliwość. Nauczyciel może liczyć na liczbę szkolenia , pomoce wsparcie wspaniałej kadry. Zgadzam się z tym że nauczyciele się zmieniają, ale tak jak pisałam na początku łatwo napisać że się kadra zmienia a nie drążyć dlaczego? Często po prostu zdarzają się ludzie którzy są nieodpowiedzialne i sami nie wiedzą co chcą.
Z wlasnego doswiadczebia wiem ze szkoła prywatna to wyzwanie dla każdego nauczyciela!
Jest to jedna z niewielu szkól która dba o rozwój wszecgstronny dzieci - maja wiele kolek zainteresowan oraz wiele wyjsc , atrakcji , wysrarczy wejsc na strone internetowa i poczytac !! Dzieci same z siebie ucząc się różnych języków przez zabawe. Dzięki temu szkołą jest liderem w wielu konkursach.
Polecam tę szkołę wszystkim ambitnym nauczycielom oraz rodzicom którzy są otwarci na innowacyjność w edukacji.
2
GPR 2017-08-14 10:44:46
Wszystko się zmienia. Ta szkoła także. Jedni odchodzą, inni przychodzą. Wszystko zależy od człowieka. W obecnej sytuacji najważniejsza jest zmiana właściciela i dyrekcji. Nie ma pustych obietnic, nie ma oszukiwania. To co zostało umówione jest realizowane. A jeśli ktoś nie chce, nie lubi pracować... Tu nie popracuje.
WORKER 2017-08-16 13:55:19
Praca w szkole Pro Futuro jest dla osób z pasją. Jako pracownik szkoły nie zgadzam się z tak surową opinią osób na tym forum. Wszystkie warunki pracy uzgadnia się podczas podpisywania umowy i są one dotrzymywane, nie ma mowy o opóźnieniach. Oczywiście umowa działa w obie strony i jak w każdej pracy trzeba się wywiązać ze swoich zadań. Jeżeli ktoś chce się rozwijać jako nauczyciel, pedagog i wychowawca oraz pracować ze specjalistami to jest praca dla niego! Osobiście polecam!

Zostaw swoją opinię o Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Zespole Edukacyjnym Pro Futuro - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Zespole Edukacyjnym Pro Futuro