Memory Five Honorata Sieroń

Rybnik

Opinie o Memory Five Honorata Sieroń

sskkuuttrr 2014-01-15 21:13:31
Praca jest. Godziny są zawsze jednakowe (58h/tydz. 1250e/miesiecznie), oprócz tego nadgodziny pracuje się GRATIS! (nie ma innej możliwości! pamiętajcie!) ..dojazd we własnym zakresie ok 10km (autobus dziennie 5euro) ..nie przyjdziesz do pracy licz się z karą finansową. chcesz zrezygnować? masz dwa tyg. wypowiedzenia lub brak wypłaty! Praca jest w szybkim tempie! pamiętaj jesli nie wyrobisz normy lub żle wykonasz swoją pracę dniówke robisz jako gratis. Cała prawda w skrócie! jednak jeśli masz chęci i szukasz przygód da się tam wytrzymać na upartego. Ale przed wyjazdem warto wiedzieć to i owo co cię czeka.. te zasady obowiązują każdego! ....zakwaterowanie w zależności po 80-160euro/miesiąc (odejmowane z wypłaty) mieszka sie po 2,4,6 osób w pokoju. nie ma nic! (talerzy, szkalnek, sztućców, garnków itp.)
1
sskkuuttrr 2014-01-15 21:17:55
umowa/zlecenie wypłaty są do ręki
7
smogul 2014-06-20 10:30:44
ups zapomniałem pracuje się 3 soboty za darmo dla szefa
smogul 2014-06-20 11:30:08
I najważniejsze nie ważne ile byś tam pracował rok,5 lat i tak zarobisz 1250 euro heh:)Są wyjątki ale to margines max 5 osób(usunięte przez administratora)
smogul 2014-06-24 16:06:57
Komentarz mój poprzedni został usunięty więc powtarzam.
Zaliczki po 50 euro co tydzień na koniec miesiąca potrącane z wypłaty.
Mieszkanie nie dość że totalny brud i ubóstwo i to jeszcze w 5 osób w pokoju a cena za ten "luxus" to 160 euro.
Praca przeważnie 8-9h ale bywa tak że pracuje się po 16 za damski (usunięte przez administratora) Jedyny plus to że wypłata na czas.
3
Rafal 2014-11-24 08:49:54
ahh tam fajowo jest ja pracowałem 2 miesiace i niema tak zle gdzie in dziej gorzej mi sie podoba a komu nie to rtudno.pozdreo
Puc 2015-01-18 05:54:07
pracowalem tam kilka miesiecy a bylo fatalnie nie dosc ze zarobisz hu@@ to mozesz miec w polsce to nigdy nie bedziesz mial umowy niemieckiej niektorzy ludzie zyja tam tylko zeby chlac i cpac masakra jesli juz tm sie wybierasz to musial ci ktos ladnie jebn@@ w leb
Puc 2015-01-18 05:54:09
pracowalem tam kilka miesiecy a bylo fatalnie nie dosc ze zarobisz hu@@ to mozesz miec w polsce to nigdy nie bedziesz mial umowy niemieckiej niektorzy ludzie zyja tam tylko zeby chlac i cpac masakra jesli juz tm sie wybierasz to musial ci ktos ladnie jebn@@ w leb
aktosia 2015-03-02 15:49:15
Wytrzymałam tam dwa tyg.Praca od pon.do soboty,warunki mieszkaniowe koszmarne(moje były w miarę ok,ale to inna bajka)Zrezygnowałam i nie zapłacono mi kasy,bo w umowie było niby tak,że musisz zgłosić wypowiedzenie dwa tyg wczesniej,jeśli jednak coa coś Ci wypadnie,albo żle się ta czujesz i chcesz wrócić wcześniej do Polski ,pracodawca nie wypłaci Ci kasy.Szefa nie widziałam na oczy.Mieszkania to więzienie,nie masz prawa zapraszać nikogo z zewnątrz,za niedomknięcie furtki kara.Kasa niby na czas,ale nie polecam nikomu tego pracodawcy.Szef bawi się i hula ile wlezie,kosztem swoich głupich najemników.Dwa tyg.nie zapłacone...Żałuję ,że tam pojechałam.
J.dla was 2015-03-16 20:35:17
wiec tak szef bawi sie i chleje robota na akord nieliczac tego ze niekiedy wyjdzie sie jakies 17 euro na dzien pracy czyli jakies 13 godz a za mieszkanie kasuje warunki mieszkale koszmar -- mieszka sie z pijakami i cpunami ( pierwsze co robiom to po pracy piwko wudeczka i trawka normalka w tejfirmie w sumieszef nie lepiej wudeczka imprezki i koks ) na rozpadajoncych sie lużkach i na piętrowych jak jestes chory/a i nie pujdziesz do roboty to -300 zaliczkicotydzien po 50E kture odtraca na wtplacie jesli potrzebujesz wiekszej zaliczki np:100Euro to licz sie z tym ze odciongna ci 30% wiecej bo teraz majom taka zasade w firmie ze jak zaliczki wezmiesz ponad 50 Euro to wezma ci 30% wiecej jak wziołes (prowident ma na noc) jesli idzie o papierosy to nie ma co sie zamartwiac mozna kupic u szefa za 25 euro wagon ruskich (obsówka on malboro niby angielskie w tej cenie) lub odpana W jego prawego jaderka ktury ruwniesz chandluje ruskimi papieroskami trzymajom je na firmieu szefa {SWOJOM DROGOM AZ DZIWNE ZE NIKT NIEZAINTERESOWALSIE PANEM W SZEFEM ORAZ ICH NIE CALKIEM LEGALNYM INETERSIKIEM ) faktem jest ze jak cos sie stanie np w domu ktos chory np matka zona dziecko to trzeba dac 2 tyg wypowiedzenia bo na urlop nie ma co liczyc a jak ktos pojedzie z dnia na dzien to ma po wyplacie masakra za dojazd do pracy szefa autemoplata około 30 euro na mies + kasa na paliwoco tydzien taka norma w kazdej firmie gdzie sie idzie to akordzik z tym trzeba sie liczyc warunki mieszkalne koszmar kuchnia 1 na np 30 osub ja tak mieszkałem w velbert (kurnik) klucz do dzwiczy bramy dorobic trzeba na swój koszt pokoje nie zamykane wiec kazdy moze wejsc i ukrasc co chce z pokoju i za takie warunki mieszkalne od 160euro - 250euro na miesionc sie placi wyplaty dajezona szefa kturauwielbia odtracac na wyplacie za byle co wielkiesumy choroba -300 na wyplacie popijesz = alkomat wydmuchasz 2 promile to -200 plus 50k euro za to ze szef przyjechal lub wojtek jegoprawe jonderko albo wojtak
stiki 2015-05-20 10:51:03
hmm ja tam pracowalem juz i niebylo wcale tak zle pracowalem w gorszych miejscach jezeli chodzi o warunki mieszkalne to sami tam sobie sa wszyscy winni bylem swiadkiem jak szef wszystko wyremontowal i bylo czysto to co zrobili wszystko w dwa miesiace rozwalone zachowuja sie jak cholota straszne kazdy by tylko po sobie posprzatal to bylo by dobze a jezeli chodzi o mieszkanie to platne na kurniku 100 euro na miesiac a nie jakies dziwne kwoty co wypisujesz niedbaja o nic ogrzewanie leci na okraglo niedbaja o nic a wienc ja mu sie niedziwie o szefie niemoge powiedziec nic zle zawsze byl slowny jezeli cos z nim ustalilem to tak bylo slowa zawsze dotrzymywal a jak ktos niedotrzymal warukow umowy i niechodzil do pracy to niedziwie sie ze nieplacil zaco zato ze przez takich jak wy mielismy tylko gozej ci co chodzili do pracy zawsze byli wyplacani u mnie i znam kilku kolegow ktozy tam pracowali i pracuja i nienazekaja i zarabiasja nawet po 2000 Euro i pracuja na akort trzeba tylko chciec a nie nazekac jezeli chodzi o zaliczki to super ze zawsze tygodniowo dostawalem 50Euro jak wszyscy i nigdy nikt niepotracal zadnych 30% a wiendz glupota a ze odciagali z wyplaty to zrozumiale to byla zaliczka na urlop jezdzilem nigdy niebylo problemu trzyba bylo tylko wczesniej zaplanowac a nie z dnia na dzien stawiac ich przed sprawa dokonana ja go rozumie on ma umowy z klijentami i musi sie z pracy wywiazywac tak jak my jezeli zgodzilismy sie u niego pracowac a nie chodzic kiedy sie chce i jak chce na kurniku mieszkalo nas maksymalnie 14 osob bo niebylo wiencej luzek dom trzy pietrowy a nie trzydziesci osob ktos chyba niebyl za dobrym pracownikiem jezeli wypisuje takie bzdury a ze miezy alkomatem to mu sie niedziwie jak ktos chodzi pijany do pracy niech sie cos stanie to kto bedzie za to odpowiadal a wiedz sam bym takiego pracownika ukaral i nigdy wiencej niedal mu pracowac a wiedz jezeli chodzi o moje zdanie to tam niejest najgorzej moze niema luxusu i jest ciezko ale da sie zarobic d
1
smogul 2015-05-26 13:03:40
do @stiki
Jeżeli warunki na "kurniku" czy "stajni" dla Ciebie to normalka to...Ja..pierd...
Tak zgadza się to ci co tam przyjeżdzają robią głównie ten burdel,ale gdyby szefu chciał zrobić z tym porządek to już dawno zrobił by selekcje.
On(Szef)żyje z takich meneli co tam mieszkają,jak myślisz czemu ich nie zwolnił jeśli ktoś coś zdewastował??
Pomyśl przez chwile.
To jest biznes i dla niego tacy troglodyci to dar niebios,robią nadgodziny za damski hoooj,wpadnie sieryf z alkomatem i już taki goguś pracuje dla niego tydzień dwa za darmo.A dla niektórych to(Tomek) jest niczym bóg,bo oni wierzą(Chyba również i Ty naiwnie?)że to co mówi to prawda.
2000 euro na miesiąc?? Tak niektórzy chyba na "garsyji" napierda... xxx nadgodzin.
Wypłacalny jest to prawda,kasa na czas.
ONLOYU 2015-12-09 18:56:00
Pracowałem tam ostatnio dużo się zmieniło przez ostatni czas byłe kiedyś i się zgadzam nie było najlepiej teraz zarobki to 1250euro na miesiąc lecz nie zgadzam się z opiniami co do awansu lub podwyżki jeśli ktoś jest tam 1 lub 2 miesiące to przepraszam kto wam da podwyżkę chyba tata jeśli ktoś się wykazuję nie ma źle W tej chwili jest dobrze
1
niko 2016-02-29 09:06:25
jak teraz jest
1
niko 2016-02-29 09:18:05
bo widziałem rekrutacje
Tomy 2016-07-28 09:15:16
Nic sie nie zmienilo Burdel i tyle
j-bie 2016-10-25 11:41:17
Byłem tam jak Tomek (szef) zatrudnial nas 25 osob to bylo wszystko 1 hala smieciarki i 3 osoby mlotki. 1250euro do 3 sobot do szefa powyzej nadgodziny. Wiadomo byl maly maly burdel ale jako kawaler dalo sie wytrzymac ale kto mial rodzine to biednie za takie pieniadze. To bylo ze 6 lat temu. Teraz tez chce wyjechac bo tu sie troche nie uklada ale jak do tego odtraca za mieszkanie i za wszystko co sie da to tragedia zrezygnuje. Poszukam czegos lepszego.
Zostaw swoją opinię o Memory Five Honorata Sieroń - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Memory Five Honorata Sieroń