Sigma Projekt Maciej Marczuk

Warszawa

Opinie o Sigma Projekt Maciej Marczuk

yyyy 2014-06-25 20:47:34
Jak ktoś lubi pracować za darmo to polecam...(usunięte przez administratora)
3
prawie_absolwent 2014-06-26 17:34:13
Jak jest tam z wypłatami? Słyszałem, że właśnie czasami miesiącami nie płacą... A ogłaszają się właśnie teraz, potrzebują do kodowania. warto tracić czas?? może się coś zmieniło?
xyz 2014-08-30 20:32:48
niestety to prawda. Zapłacić zapłacą ale czekasz mniej więcej tak od zimy do lata na pieniądze,a w pracy wymagają terminowości. kpina
7
nowa 2014-09-02 09:40:13
ide na rozmowę tam ,proszę napiszcie coś więcej ja mogę czekać z 2mce na wypłatę trudno ale pytanie czy warto ?dostanę tam 'normalną pensje " chociaż powyżej 1600 za normalny etat (160godz )?
3
Kodarz danych przestrzennych 2014-09-05 16:27:42
Mi wychodziło ok. 8 zł za h porządnego kodowania.
Na własnym laptopie - takie mają stawki po przeliczeniu z akordu.
Ogólnie nie polecam.
7
koder 2016-06-24 14:12:04
NA początku wszystko spoko - każdy miły aż do momentu wystawienia rachunku i odpowiedzi w stylu, nie wiem kiedy szef podpisze, nie wiem kiedy pójdzie przelew i tak na podpisanie rachunku musisz czekać X czasu a później na kase NIBY 2 tygodnie ale zazwyczaj dłużej a gdy próbujesz to wyjaśnić każdy Cie olewa i nie chce "wysłuchiwać twoich żali" NIE POLECAM - WYKORZYSTYWANIE STUDENTÓW
7
koder 2016-06-24 14:17:04
jeszcze zapomniałem dodać, że nigdy nie wiadomo za jaką cene robisz projekt - niby jakieś zaważniejsze drogi, bawisz sie w dodawanie szegoółów no i terminowość żeby sie wyrobić a sami terminó nie dotrzymują - podtrzymuje opinie - nie polecam
7
Nie polecam. 2017-01-09 22:50:26
Tak jak wyżej - na początku wszystko fajnie, przyjmują Cię do pracy praktycznie od razu, młodzi ludzie w zespole, muzyczka z radia leci w tle, kawa i herbata w kuchni, godziny elastyczne, możliwość pracy zdalnej.

Ale potem... poraźka.

Dostajesz do kodowania więcej kilometrów dróg, niż jesteś w stanie zrobić. Efekt taki, że nieraz kodujesz po nocach. I nie, nie zależy to od nieodpowiedniej organizacji własnego czasu, tylko od terminu, jaki Ci narzucają. Starasz się, wypluwasz sobie oczy w tym monitorze, a potem i tak dostajesz milion poprawek. I, oczywiście, kolejny termin na ich odesłanie. A więc znowu siedzisz przed monitorem kolejne godziny i poprawiasz tą samą drogę. Gdyby wypłata była godzinowa to jeszcze ok, ale w Sigmie płacą za ilość zakodowanych kilometrów. Ciężko mi przeliczyć, ile wychodziła mi stawka na godzinę, ale biorąc pod uwagę czas na niekończące się poprawki, byłaby śmiesznie mała.

Oprócz terminów i stawki najgorsza jest ich niekompetencja - na wypłatę naprawdę czeka się miesiącami. Trzeba dopominać się o pieniądze, które Ci się należą. Nawet na zwykłe podpisanie umowy można czekać parę miesięcy... Tak jak ktoś pisał tutaj wcześniej, wiecznie albo nie ma szefa, albo czekają na kasę od zleceniodawcy, albo jeszcze coś. To zdecydowanie NIE SĄ normalne warunki pracy, tym bardziej, że od swoich koderów rygorystycznie wymagają dotrzymywania terminów. I nie są to tylko moje osobiste doświadczenia, znam bliżej parę osób, które tam pracują, i miały tak samo.

Zresztą, co tu się będę rozpisywać - sam fakt, że regularnie szukają po kilkunastu nowych koderów do pracy, chyba o czymś świadczy. Duża rotacja w firmie = dużo osób bardzo szybko rezygnuje. I wcale im się nie dziwię ;)
6
Niezadowolony 2017-01-16 01:01:40
Omijajcie tą firm z daleka. Szkoda Waszego czasu, bo jeśli w ogóle dostaniecie wynagrodzenie to będzie ono śmiesznie małe w przeliczeniu z akordu, a i umowę podpiszą z Wami jak im się podoba (może się zejść ze 3 miesiące). Na początku wszystko fajnie łącznie z rozmową, a potem już tylko gorzej. Coraz gorsze drogi do robienia za stawki, których nie znamy. Ciągłe poprawki bo coś jest nie tak. Teraz już wiem, że ich ogłoszenie o pracy ,,Koder danych przestrzennych" nie bez powodu wisi cały czas na OLX. Tak szybko jak ludzie przychodzą- tak szybko odchodzą.
6
Niezadowolona 2017-02-10 15:25:54
Witam, również wypowiem się na temat firmy Sigma. Podtrzymuję negatywną wypowiedź, tak jak było wspomniane na początku wszystko miło, po czym stają się dwie rzeczy. Otóż:
1. Pieniędzy nie ma
2. Dostaje się taką bazę, iż pomimo siedzenia po 12 h przed komputerem nie jest się w stanie wyrobić... A student wiadomo, musi pogodzić jeszcze z zajęciami, egzaminami i innymi edukacyjnymi rzeczami... Siedzisz po nocy, oczy czerwone od ciągłego patrzenia na monitor, zestresowany bo przecież termin, oddajesz bazę a tu znowu tyle poprawek że łapiesz się za głowę a termin niedaleki. Jak dla mnie wykorzystywanie ludzi bo w porównaniu z pracą, jaką trzeba włożyć w bazę, płace śmiesznie niskie, ciągłe niezadowolenie i wyrzuty. NIE POLECAM, TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA!!!
Jak dla mnie to jest porażka, to stanowisko. Wszystko działa w jedną stronę, wymagania tak naprawdę nie wiadomo skąd, płace beznadziejne. Typowe wykorzystywanie młodych ludzi, którzy myślą o pracy dającej się pogodzić z nauką. Otóż niestety, wg mnie już lepiej człowiek na sprzątaniu kibli wyjdzie niż ze współpracy z szanowną firmą.
10
Niepolecam 2017-02-23 16:48:16
Dno!!!
4
Piotrek 2017-05-06 15:59:41
Firma na skraju banktuctwa, nierzetelna w wypłacaniu pieniędzy. Ciekawi mnie czy "prezes" swój wieczny urlop spędza na karaibach czy madagaskarze.
1
Zostaw swoją opinię o Sigma Projekt Maciej Marczuk - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sigma Projekt Maciej Marczuk