MDM Druk Sp.j. Magdalena i Monika Kowalczyk Monika Sierpińska

Poznań

Opinie o MDM Druk Sp.j. Magdalena i Monika Kowalczyk Monika Sierpińska

Były 2014-12-03 17:32:08
Widzę ładnie się porobiło przez te ponad 3 lata od kiedy się zwolniłem. Sierp wszystkich od zawsze traktował jak pomioty, ma jeszcze to zajechane porsche? Za moich czasów na samej drukarni atmosfera była elegancka, drukarze normalni do pogadania, mnie nawet drukować mój nauczył no i pomocnicy dopasowani. Zarobki zawsze średnie jedynie szkoda, że atmosfera się już nawet popsuła. Temperatury nie do wytrzymania a sierp barani łeb nawet kubków z napojem nie pozwalał trzymać na hali bo BHP!!!! Budynek jest za niski na drukarnie i stojąc na agregacie trzeba było na głowę uważać żeby w lampę nie uderzyć, wszędzie opary bo wyciągi nigdy nie działały a do kibla jak wchodziłeś to się odechciewało załatwiać potrzeb. No i te chipery do odbijania, za piętnaście i piętnaście po bo inaczej z godzinówki mamusia zabierała. Ta firma to typowa szkoła życia, jak nie być miękką fają i nauczka jak nie dać się dymać na pieniądze.
6
byly pracownik biurowy 2014-12-20 00:38:32
Już nie pracuje któryś rok, ale jak widzę w opiniach nic się nie zmieniło a nawet należy powiedzieć że jest coraz gorzej. Sierp jak to sierp "młody" gniewny z brzeczącym złotym zegarkiem na rąci, brachole w cieniu ale pobrzękujący szabelkami.Najgorsze jest że ci ludzie nie doceniają pracowników - Ci ludzie to ONI i ich chaty z basenami (przynajmniej jednego), a jadą po tych ludziach jak po łysych kobyłach. Żal......
już nie zainteresowany 2015-01-19 00:19:33
Przeczytałem ich ogłoszenie z ofertą pracy w wczorajszym Głosie Wielkopolskim, i oczywiście przed aplikacją do nich zerknąłem tutaj. Czy wszyscy współcześni szefowie/właściciele firm to skończone bydlaki ? Bo czytam opinie o różnych firmach w różnych branżach, i prawie wszędzie jest chamstwo i wyzysk wobec pracowników. Co za czasy...nie dziwię się że tyle osób wyjeżdża za granicę.
Szczesliwiebylypracownik 2015-07-27 09:34:21
Mdm- mamy duzo mobingu do zaoferowania- od szefow, przez "szefa produkcji" po brygadzistki. Trzeba byc twardym albo bardzo potrzebowac pieniedzy zeby tam wytrzymac i codziennie byc szmaconym.Zarobki marne jak na branze, za nadgodziny normala stawka, zeby dostac podwyzke trzeba dac sie zeszmacic i upodlic.jedyny plus- wyplata zawsze na czas. Dobrze maja tam tylko ludzie mocno trzymajacy palec w dupiie przelozonym na kazdym szczeblu. Wolalbym zdychac pod mostem niz tam wrocic do pracy
Zuza5561@wp.pl 2015-08-07 08:59:30
Witam jestem pracująca nadal brygadzistka i nie pamiętam żebym kiedykolwiek wsadzala Szefom palec w dupe widocznie osoba, która to pisze doskonale zna ta stronę medalu może coś na temat kolan Pani napisze,jeśli oczernia osoby to miej na tyle honoru aby powiedzieć to w twarz. Pozdrawiam i oczekuję dalszej recenzji na temat palca wkładania w dupe może napisz jak to było jakie miałaś wrażenie i uczucie może się skuszę.
3
jojo 2015-09-18 14:01:58
a czy brygadzistka pamieta o falszowaniu podpisow na listach godzin pracownikow a co na to panstwowa inspekcja pracy ciekawe jak teraz masz gleboko palec w dupie
pracownik 2015-09-18 14:15:45
ta firma to jest porazka jak cie wciagnie w czarna dziure to juz nie wyjdziesz 300 godzin pracy w tej firmie miesiecznie dla szefuncia to malo bo szefuncio musi zarobic na pracowniku na dobre wczasy np. na kubie a szef produkcji zakrecony jak zawsze chyba brakuje mu jakiegos dopalacza
1
Były 2015-09-22 12:57:47
Mikołaj jeszcze jest szefem produkcji czy artur już go wygryzł? Ogólnie z listami biegali zawsze jak kontrola wisiała w powietrzu, nagle każdy robił po 168 godzin w trybie 3 zmianowym ale odbijanie się za piętnaście i piętnaście po najlepsze. Jak zobaczyłem, że ostatnia osoba, która zostawiała tam część siebie wyjechała do Norwegii to znaczy, że naprawdę tam jest już katastrofalnie. Jedyne co było fajne to dwa speedmastery w miarę nowsze z dotacji ale jak można parkować mercedesa w szopie po ursusie. Za niska hala, brak odprowadzania, pył wszędzie i smród farb czy lakierów albo alkoholi. Jeszcze te wieczne jebanie wszystkich, że kubek gdzieś stoi, no bardzo dziwne że pić się chce w 40+ stopniach przy maszynie pomijając temperatury przy piecu. Maciej traktuję ludzi jak śmieci i to się musi kiedyś zemścić.
byla 2015-09-27 03:18:40
pracowałam w tej firmie ; niestety psuje się ona od Panów właścicieli ,brak szacunku na porządku dziennym ,ciągle pełno roboty a im ciągle mało .Drukarze to święte ;;;;a cały syf idzie dalej ,panienki na introligatorni wiecznie na siebie ujadają 'jak ja pracowałam to było choć trochę nas do pracy teraz podobno nie ma komu zapieprzać .Praca nie dla kobiet ,charówa to mało!!! kierownik jak nie jest po jego myśli to przestaje być normalny ,choć chyba tylko dzięki niemu jest tam taki przerób i praca jest na czas,pracuje w innej drukarni mam porównanie ,tej fuchy nie zazdroszcze zwłaszcza tam, no i te nagabywania do pracy w sobotę czy niedziele zero zycia ,pieniądze też marne ,jakiś dziwny sposób płacenia ,nie polecam .
1
Adamos 2015-11-19 16:34:07
O kurna a ja byłem tam dzisiaj na rozmowie.ciekawe ile w tym prawdy co piszecie....ale mi zaoferował dobra stawkę na godzinę. W takim bądź razie czekamy na telefon.pzd.
xzx 2015-11-21 16:01:02
Jakie stanowisko Ci zaproponowali ? jeśli pomocnik drukarza czy inny wynieś przynieś pozamiataj, to odradzam ci przyjęcia tej pracy! Poprzednicy mają 100% racji. Decyzja należy do Ciebie...
1
adamos. 2015-11-30 18:46:16
na magazynie.
4
NieWłaściciel 2015-12-16 15:45:28
Nie wszyscy... Jednakże ich ze świeczką szukać.
Pani brygadzistko! 2016-01-18 11:07:28
Tak bez składu i z bulem dupy tylko delma może pisac
zainteresowany drukarz 2016-01-30 13:43:18
Poszukuja drukarzy w MDM-ie.Pytanie-dlaczego?Czy nowa maszyna moze jest czy ktos sie zwolnil.Pracujecie w systemie 4 ro brygadowym czy po 12 godzin?Pozdrawiam drukarzy
ddddd 2016-02-09 14:34:21
zwolnił, XL nowy jest, 4-ro brygadówka
zainteresowany 2016-02-11 19:10:10
Dzieki za odpowiedz.Ja pracuje w duzej drukarni w poznaniu.mam duze doswiadczenie na maszynach Heidelberg i Roland i tak sie zastanawiam czy nie zmienic firmy.Po tylu latach w jednym zakladzie pora na zmiany.
bmb 2016-02-12 20:33:05
Ponoć w Poznaniu szykują się nowe przejęcia drukarń i będzie praca dla fachowców.
Warto poszukać i chwilę poczekać.
zainteresowany 2016-02-16 05:44:56
Kiedys w MDM pracowali moi koledzy ,byli drukarzami.Rozmawialem z nimi.Pracowali po 12 godzin ale dobrze zarabiali.wtedty placone byly nadgodziny.To duzy zastrzyk do koncowego wynagrodzenia
Carpondro 2016-04-23 21:49:38
Mdm...Plusy- wypłata jak z zegarkiem w ręku. Minusy-stawka, wszechobecny mobing, przełożonym ewidentnie brakuje znajomości kodeksu pracy,brak płatności za wymagane przechodzenie kwadrans przed zmianą i kwadrans po- obcinanie pensji za pseudo spóźnienia natomiast jest normą. Do całości atmosfera a właściwie jej brak. Niektórzy Ludzie w mdm-ie tworzą zlepek furiatów i egoistów ukrywających agresję pod cienkim płaszczykiem fałszywych uśmiechów. Poprzestawiana maszyna,szczekanie w biurze coś w deseń:"bo ja jej nie chce u mnie na zmianie",podkładanie świni na każdym kroku że o rąbaniu d*py ale nic prosto w oczy nie wspomnę. No ale to trzeba być uprzywilowaną żeby w ten sposób doprowadzić do zwolnienia się pracownika- powodzenia przy j*baniu po 12h :) Bo tylko tyle mogłam zrobić po tym jak usłyszałam że jeśli pójdę do biura ja będę mieć gnój a nie mała jedzą której o wiele więcej się wydaje niż potrafi. Podsumowując-jeśli już ktoś jest na tyle zdesperowany żeby tam podjąć pracę to niech nic i psychiatra będzie tobą
3
Drukmistrz 2016-05-05 21:30:12
Pracowałem, polecam. Ja po prostu poszedłem dalej. Nie będę się rozwodził, ale widzę na tym forum wiele klamstw. Krótko: jak pisali wcześniej kasa zawsze na czas. Kasa jak na drukarnie poziom wysoki. Za 15 przed i 15 po podziękujmy poprzednikom, którzy 15 przed stali już przy wyjsciu, w obecnej mojej firmie tez stoją już 10 min przed końcem pracy. Pracujesz 8 godzin razem z dwiema przerwami, wiec ok. Pracy aż za dużo, nie robią maszyn, to błąd ale tez i ich kasa, jak chcą tracić niech tracą, ty pensje dostaniesz. Na introligatorni przydal by się facet brygadzista, jednak same baby to się nawet w kolejce w sklepie pożrą, a tutaj na forum więcej urażonych koleżanek niż merytoryki. To nie liceum, tylko praca. Nowe maszyny duży plus, kadra zarządzająca ok, graficy bardzo ok, technologia i handlowcy średni, ale do przeżycia. Na stronie widzę ze szukają, jak chce ci się pracować pisz.
Lucjan 2016-05-09 09:42:42
Ludzie pracują tu wiele lat, rotacja nie jest duża. Parking przed firma dla pracownikow pełen aut nowych, wiec chyba nie jest złe? Drukarze tez raczej na wakacje za granice jeżdżą a nie tylko do Pcimia dolnego. Cudze chwalicie swojego nie znacie?
Like it 2016-05-21 13:26:51
Ta jasne. Drukarze wszędzie dobrze zarabiają, a introligatornia za grosze robi. Nowe stoją pod firmą tylko auta szefów, a i to w sumie nie bo lizing to nie własność;-) komuś dużo się wydaje. Rotacji nie ma dużej bo oprócz bandy Ukraińców nikt tam robić nie chce
7
Mis 2016-09-23 17:46:56
Witam wie ktos ile zarabia pomocnik drukarza ,aktualnie pracuje na podobnym stanowisku i jestem ciekaw czy placa wieksze pieniadze niz u mnie .
drukarz flexo 2016-10-10 22:51:02
W twoim przypadku to pewnie tobie wkładają Ale nie palec pani brygadzistko
Zostaw swoją opinię o MDM Druk Sp.j. Magdalena i Monika Kowalczyk Monika Sierpińska - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDM Druk Sp.j. Magdalena i Monika Kowalczyk Monika Sierpińska